Dodaj do ulubionych

Finał konkursu Eurowizji

IP: 195.150.115.* 15.05.04, 22:03
"Wielka czwórka"? A co w niej robi Hiszpania, jeśli brak Włoch?
Obserwuj wątek
    • Gość: miro Re: Finał konkursu Eurowizji - Wlochy ? IP: *.iue.it 15.05.04, 22:10
      zgadzam sie z poprzednikiem. a gdzie sa Wlochy?
      • Gość: Rory Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: *.aster.pl 15.05.04, 22:32
        • Gość: jacek Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: *.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 22:39
          Niestety Tatianka pokazła gołe cycki a nie zdolności wokalne. Tragedia wstyd i
          żenada.
          • Gość: iwona Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: 80.48.150.* 15.05.04, 23:14
            Brawo Jacku!Każdy muzycznie wrazliwy czlowiek w tym kraju miał podobne odczucia
            do naszych.Głosowanie trwa a my nadal bez punktu i jakos wcale nie jest mi
            przykro z tego powodu.
            • Gość: juror moze przynajmniej zalapia sie do burdelu ? IP: *.nsw.bigpond.net.au 15.05.04, 23:39
              choc moze byc trudno, bo w Stambule wola blondynki
              • usenetposts Re: moze przynajmniej zalapia sie do burdelu ? 16.05.04, 09:58
                Ten komentarz nie jest godny. Wysli tam swoja wlasna zonke, i nie ludzi z innej
                klasy.

Uncle Davey
                www.usenetposts.com
                • Gość: ja Słabo, słabiutko... IP: *.core.lanet.net.pl 16.05.04, 14:05
                  Blue Cafe bez playbacku sobie nie radzi...
                  Z playbackiem niewiele lepiej.
                  Na tle innych wykonawców nie wyróżniali się,
                  nie wybiegali do przodu, nie pozostawali też
                  w tyle. Szkoda, że w muzyce taki marazm zapanował.
            • Gość: w Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: *.g.pppool.de 16.05.04, 00:32
              1. muzycznie wrazliwi ludzie nie ogladaja Eurowizji - szmira i kicz
              2. Turcy i Polacy mieli chyba najbardziej wyluzowane kawalki, z wplywami Ska i
              Reggae. Ale niestety przynajmniej w naszym wykonaniu na tak prostacka
              publicznosc takie dzwieki nie zadzialaja. Ale czego sie spodziewac po
              publicznosci Eurowizji.

pierwszy raz w zyciu slyszalem to Blue Cafe i nawet pozytywnie mnie zaskoczyli.

muzycznie wrazliwi - ROTFL
              • Gość: PPP KAZDY NAROD POWINIEN SPIEWAC W SWOIM JEZYKU...... IP: *.albq.qwest.net 16.05.04, 20:10
                Tak jak bylo kiedys....... . W obecnej formie ten kicz nie powinien nazywac sie
                Eurowizja....... . W koncu festiwal tego typu powinien promowac kulture
                Europejska a nie Angielsko-jezyczny kicz..... . Z mila checia posluchal bym
                wykonan w jezykach Serbskim, Lotewskim, Hiszpanskim, Greckim itp..... (zawsze
                moze dolem isc tlumaczenie).

Wybierac zwyciezce rowniez powinno grono specjalistow, a konkurs publicznosci
                mozna zorganizowac swoja droga..... (albo powiedzmy pol na pol - pol glosow
                ekspertow, pol poblicznosci).

W obecnej wersji programu, proponuje, aby Polska wycofala sie z wystepow w
                Eurowizji....
            • Gość: erni Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 09:10
              jaki obciach? jaka zenada? ten caly festiwal to jest obciach i zenada...
              festiwal kiczu, antymuzyki, bezguscia... a blue cafe? mimo ze tej "skrzeczacej
              panienki" nie trawie (jej skrzek "psuje" calkiem w porzadku rozrywkowe
              kompozycje) to wypadla calkim, calkiem... takze estetycznie ;) a juz na pewno
              lepiej niz ukrainka - jej wystep przypominal ciezka "wschodnia" tradycje
              lyzwiarstwa figurowego - taki cyrk i zero muzyki... ja bym sklasyfikowal "blue
              cafe" nawet w pierwszej "3" obok innych "przegranych" tego kiczofestiwalu, na
              uwage zasluguje inna rzecz - coraz bardziej widoczny podzial europy (nie tylko
              o gusta chodzi, ale bardziej krag kulturowy i cywilizacyjny): na pln.-zach. i
              pld.-wschod. - co sie okazuje polska zalicza sie do tych bardziej
              cywilizowanych i "chlodniejszych" pln.zach. krajow :) az sie dziwie... ;)
              • Gość: aga Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: *.bmj.net.pl 16.05.04, 11:01
                Zgadzam sie z tobą w zupełności. Nie wierzyłam ze cyrk wojowniczki Xeny moze
                byc takim sukcesem.....już bardziej stawiałam na kiczowatą ale melodyjną
                Szwedkę
                • Gość: wiatrak disco polo IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 13:28
                  to blu kafe to typowe disco polo, bzdurny tekst o niczym i żałosna, słodka
                  melodia.
              • Gość: AGA Tylko z przymruzeniem oka ;-) IP: *.lutn.cable.ntl.com 16.05.04, 11:14
                A ja ubawilam sie przednio! Nie pamietam kiedy ostatni raz smialam sie tak
                bardzo ogladajac koncert:-) Zupelnie nie rozumiem o czym jest ta dyskusja,
                przeciez kazdy czlowiek przy zdrowych zmyslach wie, ze Eurowizje traktuje sie z
                przymruzeniem oka... Na przyszly rok sprzedaje moj patent: duzo dobrego wina i
                duze grono rozrywkowych znajomych... Wtedy nawet Eurowizja smakuje lepiej:-)
                • Gość: Dokladnie Tak wlasnie to dziala IP: *.rcil.cam.ac.uk 16.05.04, 13:25
                  Kazdy przyniosl szesciopak piwa i kupe zarcia. A ze towarzystwo bylo
                  miedzynarodowe, zabawa byla przednia i smiechu jeszcze wiecej:))
                • Gość: Bruno Wątpliwy Re: Tylko z przymruzeniem oka ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 13:57
                  Dokładnie;)
                • Gość: rzymianin Re: Tylko z przymruzeniem oka ;-) IP: *.chello.pl 16.05.04, 14:07
                  wlasnie! pizza, kilka butelek wina i eurowizja = swietna zabawa!
                  najfajniej jest w czasie przyznawania punktow - obstawianie, ktory kraj komu da
                  punkty (szczegolnie 12) i dlaczego, albo dlaczego nie da... religia, polityka,
                  historia, gospodarka - to wszytsko ma wplyw na wyniki konkursu!
                  a po konkursie taksowka i do klubu! i butelka szampana za zdrowie triumfatora!
          • Gość: zdzichu Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: *.icpnet.pl 16.05.04, 19:45
            Ale cycki to ma zajebiste!!!! Trzeba jej oddać!!
            Pani Tatiano - bez obrawy - szacuneczek dla biuściku
        • Gość: iwona Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: 80.51.242.* 15.05.04, 23:06
          Co pokazało Blue Cafe trudno nawet nazwac obciachem,totalna szmira ,wstyd
          iżenada to moje odczucia po obejrzeniu ich "występu".Czy naprawdę nie stac nas
          na nic wiecej?W ubiegłym roku wszyscy jechali na Ich Troje,zobaczymy ktore
          miejsce zajmiemy w tym roku-mam dziwne przeczucie że jedno z ostatnich
          • Gość: Kamille Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.05.04, 16:11
            Komentarz prezentera niemieckiej stacji ARD po wystepie Blue Cafe: "No tak,
            najwyrazniej po rozszerzeniu Unii Europejskiej nie tylko granice, ale i ubrania
            staly sie bardziej przepuszczalne"...." Najblizszy jakosciowo byl wystep
            pioseknarki z Rumunii... (komentarz ARD: "Nie tak wyobrazalismy sobie otwarcie
            Europy Wschodniej")... Po prostu zenujace.
        • Gość: DziadekTadek Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: *.crowley.pl 16.05.04, 07:25
          W Polsce mamy wszystkich takich "odpustowych muzykantów",wciska się ludziom
          wątpliwej jakości utwory.Tworzy się listy przebojów,nagrywa tysiące kompaktów.W
          rywalizacji na rynku światowym nikt tego "badziewia" nie chce kupić,a nawet
          słuchać.Bo to jest tylko polska "kaszana">
          • Gość: Janunio Rychy frykcyjne Tatiany - ocena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 07:41
            Miejsce tej kapeli widział bym na statku wakacyjnym na Karaibach.
            Parodystyczne umiejętności vocalistki to za mało, żaś jej ruchy frykcyjne
            pozostawiają wiele do życzenia.
            Ukraina boska !!!
            Dzieło multi - medialne broniące się w ekranie TV.
            Słyszałem i widziałem mix żywiołów rodem prosto ze wschodniej Ukrainy;
            azjatyckość i europejskie prawosławie przenikało się do tworząc synenergetyczny
            efekt.
            • Gość: aga Re: Rychy frykcyjne Tatiany - ocena IP: *.bmj.net.pl 16.05.04, 11:04
              boska? to była jakaś kokofonia połączona z padaczką. Bolało...
              • Gość: Czerwona ze Wstydu Sukienka jak z hamburskiego burdelu IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.04, 23:38
                Na świecie mówi się, że Polki mają gust. Nie mówi się natomiast, że potrafią
                śpiewać. Teraz okazało się eurowizjonarnie, że ani gustu, ani śpiewu.
                A nasza Ambasada rozesłała imejle, żeby na nią głosować bo taka "energetyczna"
                i "tajemnicza". Gdzie, przepraszam ja was, ta "energetyka" i ta "tajemniczość"?
                Może miała w staniku kilo-waty? Piosenka więcej niż żałosna, praktycznie to
                jedna krótka linijka. Tajemnica polegała chyba tylko na tym, kto i dlaczego i z
                braku jakiego laku posłał tę panią na festiwal. Nawet tak denny, jak ten.
            • Gość: baron Żenada - ledwie IP: *.devs.futuro.pl 16.05.04, 13:45
              słuszalna Tatiana i jej żałosne love song..reszta zagłuszona przez muzykę
              iwycie gostka obok, ona pewnie umi śpiewaćtylko w studio gdzie jej podrasują
              głos...dno
          • Gość: z xsyza Masz rację i ten tele zagadywacz, umię czytać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 12:27
            Jaki Lepper taka kultura, na przyszły raz niech jadą z jasełkami i iber allles1
        • Gość: xYz Re: Ale obciach z Blue Cafe... :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 13:11
          Jak w ubiegłym roku mieli ciekawy kawałek to publiczność wybrała Ich Troje bo
          było na fali. Teraz wybrano Blue Cafe z gorszym utworem niż poprzedni, ale
          przecież teraz oni są na fali. Polacy zawsze tak głosują (vide sejm ;)
        • Gość: DOKTOR MUREK Wiśniewski rok temu był 1000x lepszy IP: 195.205.132.* 17.05.04, 11:19
          • Gość: ree Re: Wiśniewski rok temu był 1000x lepszy IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 15:45
            wisniewski jest gorszy - nie ma cycków.
      • Gość: . Re: Finał konkursu Eurowizji - Wlochy ? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 16.05.04, 01:08
        Gość portalu: miro napisał(a):

> zgadzam sie z poprzednikiem. a gdzie sa włochy?

Na dupie .
        • usenetposts Re: Finał konkursu Eurowizji - Wlochy ? 16.05.04, 09:59
          Slyszeli ze tam bedzie w halie calkowity zakaz palenia, wiec sie obrazily,
          mowiac, ze nie bylo takiego wymogu wtedy, kiedy oni wlaczyli sie do UE.

Best

Uncle Davey
          www.usenetposts.com
      • linn_linn Re: Finał konkursu Eurowizji - Wlochy ? 16.05.04, 16:30
        Wlosi na festiwalu piosenki lubia zarabiac / San Remo /, a nie tracic wydajac
        pieniadze. Nie wysylaja nikogo od 1997 / jesli sie nie myle /. Nie ma nawet
        transmisji TV / w zeszlym roku gay.tv, w tym roku nikt /.
    • Gość: xy Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.dal1-4-13-058-189.dsl-verizon.net 15.05.04, 22:33
      przebywam w usa ,jak przebiega konkurs,bo nic nie wiem. czy tatiana ma szanse?
      • Gość: Viking Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.telia.com 15.05.04, 22:36
        Jeszcze glosowanie sie nie zaczelo, bedzie chyba gdzies za 15-20 min. Trzymajmy
        kciuki, bo niezaleznie od wartosci piosenki trzeba swoim kibicowac.
      • Gość: juras Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 22:37
        raczej bez szans, choc myslalem, ze bedzie gorzej. Super Cypr - jestem pod
        wrazeniem, teraz byli Turcy taki Disco Rock z wygladu pod RHCP a muzycznie
        qurcze Ricky Martin, ehhh nie dla mnie. Hiszpania taki etni przeboj w stylu
        Macarena. Moim zdaniem Blue Cafe bedzie w 1-szej dziesiatce.
    • Gość: xxx Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 22:38
      Hiszpania gospodarczo jest silniejsza od włochów jeżeli tego nie wiesz....A
      poza tym drogi przedmówco czepiasz się szczegółów :)
      • Gość: rzymianin Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.chello.pl 16.05.04, 14:09
        nie przesadzaj! w G8 Hiszpanii nie ma...
    • Gość: gromax blamaż!!! IP: *.crowley.pl 15.05.04, 22:38
      już wiśniewski był lepszy

gdzie głos tatiany? gdzie są dźwiękowcy??????
      a miało być tak pięknie
      • Gość: ania Re: szkoda ... IP: *.marymont.pl 15.05.04, 22:48
        Moim zdaniem Tatiana jest bardzo ładną i zgrabną dziewczyną, ale w tej sukience
        jakoś dziwnie wyglądała - nogi jej "skróciła" i było nie tak.
        Natomiast uciekł gdzieś "głos żaby" i też było nie tak.
        No cóż - jak w tytule.
    • Gość: juras Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 22:42
      jezu: skad oni wzieli w szwecji taka laske !!! i do tego brunetke.
      • Gość: adgar Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.dclient.hispeed.ch 15.05.04, 22:48
        Przeciez w szwecji so tylko takie laski. Racja ze w wiekszosci blondynki...
        • Gość: eszka Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 15.05.04, 22:57
          Sweet song.... aż mnie zemdliło
          • wienek Bladziutko... 15.05.04, 22:59
            bardzo sie rozczarowałem występem Tatiany...
            ale to chyba nie tylko jej wina, technika do dupy!!!!
            ciekawe czy załapiemy się znowu do dziesiątki...
            • Gość: ree Re: Bladziutko... IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 12:02
              Technicy zawalili, nie wiem dlaczego nie wymieniono jej strun głosowych. TO
              SKANDAL, przypuszxczam, żer to rewanż Turków za kampanię wiedeńską Sobieskiego:)
      • Gość: cs ach, Szwecja IP: *.k241.webspeed.dk 16.05.04, 01:27
        w zeszlym roku byla jeszcze lepsz laska
        juz na samo wspomnienie jak tanczyla...
        moment :o))
    • Gość: S-T Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.customer.alfanett.no 15.05.04, 22:59
      i tak wygra norweg
      • Gość: MagdaEriksfru Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.cm.chello.no 15.05.04, 23:13

Twoje marzenie ze Norwegia wygra.Niestety reke reke myje i "Kraje Balkanskie"
        maja wielu uczestnikow.Popatrz juz daja sobie wzajemnie punkty.Oczywiscie te
        najwyzsze.Oj oj Turcja juz prowadzi.
      • Gość: . Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 16.05.04, 01:17
        Gość portalu: S-T napisał(a):

> i tak wygra norweg

Chyba w kombinacji norweskiej .
    • kozaczek3 Przewaliłaś, nie byłaś sobą. 15.05.04, 23:10
      Miałaś zaśpiewać tym swoim ochrypłym głosikiem.
      Jak Armstrąg.
      Zwolnij ( wypieprz na zbity pysk wszystkich swoich doradców )i to w trybie
      natychmiastowym swoich doradców.
      Amen.
    • Gość: iwona Re: Finał konkursu Eurowizji IP: 80.48.150.* 15.05.04, 23:22
      Powinien wygrać Cypr ,az ciarki przechodziły jak śpiewała.
      • kozaczek3 Podobała mi się Ukraina 15.05.04, 23:28
        Gość portalu: iwona napisał(a):

> Powinien wygrać Cypr ,az ciarki przechodziły jak śpiewała.
        Powinna być na pudle
        • Gość: kolde Re:Sankowskiemu z GW juz dziekujemy IP: *.mus.estpak.ee 16.05.04, 17:59
          p.Sankowski proponuje nie wysylac naszych reprezentantow na zadne konkursy.
          a moze p.sankowski przestal by pisac bzdury, a najlepiej przestal pisac w ogole
          bo miernie to wyglada jak ten caly blue caffe. do tego sa konkursy zeby w nich
          startowac. a jak kryteria sa takie jakie sa ,trzeba sie dostosowac do nich.
          Niestety nastala nowa moda (w muzyce tez) i dlatego staruchy nie powinni
          zabierac glosu
      • nictowujek Re: Finał konkursu Eurowizji 15.05.04, 23:32
        Litosci!

Ten caly konkurs wola o pomste do nieba. Nie wiem co to bylo ale nie mialo nic wspolnego z zadnym znanym mi gatunkiem muzyki. Przeciez wiekszosc z panstwa "artystow" wylacznie miotala sie po scenie w jakis paralitycznych drgawkch.

Po co to komu.

Niestety musialem obejrzec to to z obowiazku. I oby nigdy wiecej!

nictowujek
        • kozaczek3 Re: Finał konkursu Eurowizji 15.05.04, 23:46
          nictowujek napisał:

> Litosci!
          >
          > Ten caly konkurs wola o pomste do nieba. Nie wiem co to bylo ale nie mialo
          nic
          > wspolnego z zadnym znanym mi gatunkiem muzyki. Przeciez wiekszosc z
          panstwa "ar
          > tystow" wylacznie miotala sie po scenie w jakis paralitycznych drgawkch.
          >
          > Po co to komu.
          >
          > Niestety musialem obejrzec to to z obowiazku. I oby nigdy wiecej!

Wypisz się z tego obowiązku jak cię to tak bardzo boli
          > Nie męcz się, przełącz na inny kanał.
          TV TRWAM jest wspaniałym Kanałem, cudownym istnieniem, cnotą wieczną, mimozami
          cnota się kończy.Jesien się zaczyna dla Krk.
          Amen.
        • Gość: ats wieden Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.3.14.vie.surfer.at 16.05.04, 00:40
          masz racje a to wielki przekret i w dodatku lokalny kazdy sasiad jest bliski
          szkoda pradu na kicz
        • Gość: Ciotka Matylda nie ma to jak obowiazki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 22:33
          lepiej bys sie zajal swoja ciot(k)ą, zamiast takie glupoty opowiadac. I nie
          wolaj o litosc, bo i tak nie bedzie ona ci dana......
    • Gość: mrek powiedzmy prawdę: to jest gówno ichłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 23:31
      a nie muzyka. Może Wam, drodzy Państwo to wystarcza, no to z Bogiem. Na dodatek
      ktoś napisał "za naszych trzeba trzymać kciuki". No to trzymaj. Wróbla w garści.
      • Gość: cs Re: powiedzmy prawdę: to jest gówno ichłam IP: *.k241.webspeed.dk 16.05.04, 01:29
        sam sobie trzymaj
    • Gość: ilquad Polska mania wielkości IP: *.limes.com.pl 15.05.04, 23:34
      Ciekaw jestem, czy rzeczywiście wpływ na to, że dostajemy tak mało głosów od
      sasiadów jest fakt, że Polacy gardzą wszystkimi dokoła i w ogóle nie promują
      polskich piosenek za granicą. Są piosenki gorsze od Tatiany, ale jakas
      solidarność sąsiedzka każe dać sąsiadom parę punkcików - jak to Grecja z
      Turcją, kraje skandynawskie czy bałkańskie. A szlachcianka Polska ma wszystkich
      w dupie i myśli, że sam fakt bycia przedmurzem, kolebką i w ogóle każe
      wszystkim zagłosować. W zeszłym roku porządną robotę zrobił Wiśniewski, że
      Niemcy dali nam tyle głosów, a teraz tylko jakieś ochłapki przez saksiwiczów
      rzucone.
      Druga sprawą jest rzeczywista miernota polskich eurowizyjnych piosenek. Oprócz
      Górniak i Jopek reszta odeszła w zapomnienie. Wydaje się nam, że to jest
      konkurs piosenki socjalistycznej, czy co? Poziom jest identyczny, jak festiwalu
      w Sopocie.
      • kozaczek3 Re: Polska mania wielkości 15.05.04, 23:55
        Gość portalu: ilquad napisał(a):

> Ciekaw jestem, czy rzeczywiście wpływ na to, że dostajemy tak mało głosów od
        > sasiadów jest fakt, że Polacy gardzą wszystkimi dokoła i w ogóle nie promują
        > polskich piosenek za granicą. Są piosenki gorsze od Tatiany, ale jakas
        > solidarność sąsiedzka każe dać sąsiadom parę punkcików - jak to Grecja z
        > Turcją, kraje skandynawskie czy bałkańskie. A szlachcianka Polska ma
        wszystkich
        >
        > w dupie i myśli, że sam fakt bycia przedmurzem, kolebką i w ogóle każe
        > wszystkim zagłosować. W zeszłym roku porządną robotę zrobił Wiśniewski, że
        > Niemcy dali nam tyle głosów, a teraz tylko jakieś ochłapki przez saksiwiczów
        > rzucone.
        > Druga sprawą jest rzeczywista miernota polskich eurowizyjnych piosenek.
        Oprócz
        > Górniak i Jopek reszta odeszła w zapomnienie. Wydaje się nam, że to jest
        > konkurs piosenki socjalistycznej, czy co? Poziom jest identyczny, jak
        festiwalu
        >
        > w Sopocie.
        Ty jesteś nawiedzony.
        Poza tym brak ci logicznego myślenia jak każdemu prafijaninowi.
    • Gość: can TAAA przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 23:36
      Troche zajechalo zaba, jak zaspiewala tatiana O. ale poza tym, spoko - piosenka
      nie ma dynamizmu, jest jakas taka powolna, ozywia sie na moment, zeby znowu
      przejsc w taki ton,jakby potrzebowala kopa na rozped.

Technika - moze i fakt, ze do dupy, ale pani Tatianka powinna troche odejsc od
      spiewania jeszcze bardziej niz Anastacia, bo zaczyna wychodzic pomruk przez
      nos, skrzekliwy i troche drazniacy.

Czy Polacy nie moga zrozumiec, ze Eurowizja to jest taka Samoobrona? zbieranina
      falszujacyh, tragicznie wygladajacych wykonawcow, ktorzy sami nie wiedza, co
      tam robia i jest to ich jedyne - najczesciej - zyciowe osiagniecie? Po paru
      dniach nikt nie pamieta, jak sie nazywa ten co wygral, i nie chce pamietac.
      A Polacy z uporem godnym idiotow rzucaja perly przed wieprze, wsadzaja Blue
      Cafe do jednego garnka z Ruska dziewusia, ktorej tonacja chyba sie myli z
      palcowka.

Wez sie, Polska muzyko, puknij w pale, i za rok na Eurowizje jedzie Voyager
      albo Papa Dance czy Shazza. Wygramy!!!

A chcieli wyslac Sistars...
      • Gość: 58 Re: TAAA przeczytajcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 00:31
        Masz rację i jeszcze głosują wokoło swoich granic.Jak ty mi dzłeś głos to ja
        tobie też.Jak w komunie.
    • Gość: . a co... mamy b dobre, 17 miejsce. i jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 23:39
      • Gość: ree Re: a co... mamy b dobre, 17 miejsce. i jest ok IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 12:04
        Gdyby nie głosy Polonii byłoby ostatnie:)
        • Gość: Andrzej F bez manii wielkosci, IP: 80.102.230.* 16.05.04, 19:04
          rok temu bylo lepiej?
    • Gość: can a po co ten baran ma szalik? zimno mu jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 23:44
    • Gość: Ortografman Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.dialup.toldoh.ameritech.net 15.05.04, 23:53
      To Gorniak spiewala w 1956roku?
      • kozaczek3 Re: Finał konkursu Eurowizji 16.05.04, 00:07
        Gość portalu: Ortografman napisał(a):

> To Gorniak spiewala w 1956roku?

Przepowiedziałem.
        Kierowałem się wartościami oczywiście nie tymi co Krk
        Tylko esteyką swoją ateistyczna.
        Amen.
        Dziękuję.
      • Gość: Ryba Re: Stolice Eurowizji IP: 194.205.123.* 16.05.04, 00:26
        Właśnie zakończył się program eurowizji we francuskiej telewizji.
        Oto wypowiedź spikerów:
        Spikierka: Wygrała Ukraina, a jej stolicą jest Mińsk.
        Spikier: Nie, chyba Mińsk jest raczej w Polsce.
        Spikierka: Ale plama, no nie przecież stolicą Ukrainy jest Kijów!!!
        • Gość: doota Re: Stolice Eurowizji IP: *.blueyonder.co.uk 16.05.04, 00:54
          :]

A komentator angielski: o! juz sie skonczylo! przegapilem punkt kulminacyjny...
    • Gość: Hucul Bravo Ruslana ! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 16.05.04, 00:23
      eh, te nasze huculskie rytmy... Europa wreszcie poslyszala.
    • Gość: olek Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.acn.pl 16.05.04, 00:28
      WYSTĘP BLUE CAFE TO BYŁA ŻENADA. PO RAZ KOLEJNY TELEWIDZOWIE Z EUROPY WYLALI
      NAM NA GŁOWY BASEN LODOWATEJ WODY. JAK WIDAĆ SKRZEKLIWY GŁOS GŁUPIEJ OKUPNIK
      PRAWIE NA NIKIM NIE ZROBIŁ PIORUNUJĄCEGO WRAŻENIA. APELUJE DO NASZEGO
      SPOŁECZEŃSTWA: W PRZYSZŁYM ROKU PODCZAS POLSKIEGO FINAŁU TRZEBA WYBRAĆ TAKI
      ZESPÓŁ BĄDŹ WYKONAWCĘ, KTÓRY BĘDZIE POTRAFIŁ POWTÓRZYĆ SUKCES EDYTY GÓRNIAK (2
      MIEJSCE)LUB ZESPOŁU ICH TROJE (7 MIEJSCE).
      • Gość: k Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 00:36
        Cypr bezwzględnie najlepszy - mała ma szanse na karierę - jeśli dalej ktoś jej
        będzie pisał piosenki... Turcy na tle disco-łupanej reszty wypadli nieźle, a
        przynajmniej inaczej. Ukraina się z tej masy wyróżniała - ale bardziej wyglądem
        niż muzyką.
        • Gość: Bruno Wątpliwy Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 14:09
          gdzie ty slyszales disco- chyba nie to ogladales?
      • Gość: c a ty bys nie pojechal? coebie wybierzemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 00:43
      • Gość: kmiotek Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 01:52
        Czy komukolwiek naprawdę zależy an wygraniu tego gównianego festiwalu?? Nie do
        wiary. Dlaczego Polacy traktują ten pokaz szmiry tak poważnie. Porównajmy co
        mówili komentatorzy polski i angielski. Polska: "Przypominam, że wystę Rusłany
        jest inspirowany tańcami huculskimi", Anglia "Co co? Xena?!". To się nazywa
        zdrowe podejście.
        • Gość: ??? Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.chello.pl 16.05.04, 02:00
          Nie Xena, tylko jedna z najlepszych europejskich wokalistek... A tyn brytyjski
          komentarz był maksymalnym wyrazem pochwały miałkości, landrynkowatości i
          popsowatości - pod niebiosa wychwalali Irlandię i Austrię... Byle równać do
          poziomu brytyjskiego popu i jest przyzwoicie... i nudno:(
        • Gość: . Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.data.bg / 212.122.188.* 16.05.04, 11:04
          Bo Anglicy nie slyszeli o tancach huculskich.
    • Gość: Layla Tatiana się teraz powinna schować w mysią dziurę IP: *.aster.pl 16.05.04, 00:32
      To było tak żenujące, że aż się pociłam ogladając. Głos faktycznie - skrzeczała
      jak żaba i do tego płytko, skacząc po tonach - uuuups. Zero energii, zero
      choreografii, zero pewności siebie, żenada po całości. Sukienka zupełnie nie
      pasowała do stylu piosenki, była ordynarna i zupełnie zagłuszyła wokalistke.
      Chociaż bez tej sukienki to już wogóle pewnie mielibyśmy zero..
      Owszem cały ten festiwal jest eksplozją kiczu - i nawet nie dać się zauważyć na
      czymś takim - to już naprawde trzeba być kiepskim poniżej skali..

Brawo Wiśniewski - on przynajmniej jest na tyle inteligentny, że umie dotrzeć
      do publliczności, wie w które nuty uderzyć, żeby zyskać odzew.
      Blue Cafe śpiewało jak dla przedszkolaków do chodzenia w kółeczko : w
      rytmie "stary niedźwiedź mocno śpi", byli jak rozgotowana zupa mleczna po
      której zjedzeniu jest ci niedobrze i chcesz jak najszybcjej zapomnieć, że to
      miało miejsce.

Dzięki bogu, że Sistars tam nie trafiły - większość uczestników nie jest godna
      im nawet robić prania ;))
      • Gość: Olivia Re: Tatiana się teraz powinna schować w mysią dzi IP: 212.244.53.* 17.05.04, 15:50
        Zgadzam się, wielokrotnie Blue Cafe spiewalo i wygladalo znacznie lepiej niz na
        Eurowizji, stermowali sie czy co. a ze koncert w przewazajacej wiekszosci jest
        parada kiczu i nudy, no coz, pokazanie sie tam trzeba traktowac raczej jako
        promocja kraju a nie wydarzenie artystyczne. Z drugiej strony mierny wystep
        Piaska czy Steczkosi na konkursie nie osłabił ich "kariery" w kraju.
    • Gość: brit Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.ipt.aol.com 16.05.04, 00:38

Ruslana i Ukraina----GRATULACJE !!!!!
      Bylo ladnie i zasluzenie !!!

• Gość: kasia* Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 00:44
        Ukraina brawo! ale musze sie przyznać ze Irlandia miała piękny kawałek ... az
        mi lzy poplynęly...
        • independent-girl Re: Finał konkursu Eurowizji 16.05.04, 00:49
          A ja po wszystkich występach wytypowałam pierwszą trójkę...i patrząc na wyniki,
          moje typy były strzałem w 10 :)

a co do Blue Cafe - bez komentarza :)(szkoda klawiatury :/ )
    • Gość: Ukrainka Re: Brawa dla Ruslany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.in.zabkowska.pl / *.zabkowska.pl 16.05.04, 00:42
      Jest super!!! Brawa dla Ruslany!!!
    • Gość: Waszer Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 00:43
      Wlochy po prostu nie chca brac udzial w tym zalujacym przedstawieniu i nie
      posylaja swoich kandydatow juz od paru lat.Jakby chcieli to by byli w finale
      bezposrednio,ale nia chca i nie ma sie co dziwic
      • Gość: R Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.telia.com 16.05.04, 01:19
        Zalosne czy nie ale zabawa jest fajna. Trzeba to traktowac jako europejski
        przeglad gustow i pogladaw. Zabawa na calego.
        A to ze Chorwacja na Serbie, Norwegia na Szwecje a Anglia na Irlandie to
        normalne. W koncu glosy i tak sie wyrownaja. A ten kto na prawde dobry to i tak
        wyplynie na czolowe miejsce.
        • Gość: pimpuś Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.waw.cdp.pl / 62.111.222.* 17.05.04, 10:36
          Normalne że Chorwacja, Bośnia na Serba? Bardzo normalne! Aż turecka widownia
          wygwizdała Bośniaków, za to że nie na nich zagłosowali osobiści (robili tak
          pierwszy raz), ale na sąsiadów, z którymi toczyli wojnę.
    • Gość: funia Polska wysłała miernoty nad miernotami! IP: *.TKK.net.pl / *.tkk.net.pl 16.05.04, 01:03
      .
      • Gość: cs A kto na nich glosowal ? Inne miernoty. IP: *.k241.webspeed.dk 16.05.04, 01:30
      • Gość: cs Nie ma IP: *.k241.webspeed.dk 16.05.04, 01:32
        bo w Europie ostatnio liczy sie motyw narodowy, wiesz, muzyka etniczna.
        A durnie pojechali z CzaCza :o))
        Moze na Kubie by mieli szanse, ale tutaj... dno.
      • Gość: kolde Re: Polska wysłała miernoty nad miernotami! IP: *.mus.estpak.ee 16.05.04, 18:06
        funia to polacy wybrali te miernote, nikt nikogo nie wysylal, to nie paczka
        kurierska. na drugi raz sms na nie miernoty , moze sie uda, chociaz watpie zeby
        sie udalo, bo poziom niektorych wykonawcow byl wysoki, a polacy nie maja
        pojecia jak sie promowac, Ruslana zjezdzila wszystkie male kraje europy przed
        konkursem w celu promocjii,w duzych krajach trudniej wypromowac a liczba 12
        punktow liczy sie tak samo w glosowaniu w malym kraju jak i w duzym.
        pozatym Ruslana juz od dawna jest gwiazda u siebie,jakiej napewno nie ma w
        polsce i dawno nie bylo. pozdrawiam
        • Gość: ups Re: Polska wysłała miernoty nad miernotami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 19:07
          Rusłana jeżdziła, bo musiała uczestniczyć w półfinałach a Okupnikównie
          Wiśniewski załatwił swoim 7 miejscem udział z marszu i muzykalni Rodacy
          zmarnowali to, głosując na Tatiankę, już wtedy było wiadomo, że miernota
          i "shit song". Ale głos ludu zdecydował i musieliśmy łykać tę żabę w wykonaniu
          Blue.
    • Gość: Anna M Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.chello.pl 16.05.04, 01:10
      Tak dla ścisłości: to nie jest liczba głosów, tylko punktów, przyznawanych
      przez rózne kraje. To niezupełnie to samo.
    • Gość: xy Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.dal1-4-13-058-189.dsl-verizon.net 16.05.04, 01:23
      kto wygral i na jakim miejscu polska pytam z usa,kto odpowie?
      • Gość: c Re: Finał konkursu Eurowizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 01:32
        wygrala Ukraina, a Polska na 17
        • Gość: ivasyk Tera - Ukraina ! IP: *.dialup.supermedia.pl 16.05.04, 02:15
          Kochani, kochani, kochani !!!!

Dziekuje w imieniu wszystkim za GŁÓŚY !

Nawet nie wiedziałem że Ukrainę kochają Estonia (12), Izrael (12), Litwa (12),
          Łotwa (12), Islandia (12), Polska (12), Rosja (12), Turcja (12), Islandia (12),
          Szwecja (10), Chorwacja (10), Portugalia (10), Szwecja (10), Serbia (10),
          Białoruś (10)....
    • Gość: zdumiony BELKOT N/T BELKOTU IP: *.chello.pl 16.05.04, 01:30
      Próby recenzowania erekcji kiczu i miernoty są tyle warte, co przedmiot recenzjii.
      Jakość "festiwalu" Eurowizji dorównuje aktualnej wizji Europy, czyli festiwalu
      aberacji umysłowych Schroedera i Czyraka. Nawet w ramach tej szmiry zagwarantowano
      lepsze prawa "lokomotywom". Tyle, ze one są bez pary.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka