Dodaj do ulubionych

I jak tu kochać kowboja

• Gość: Katon Re: Amerykanie to duze dzieci ! IP: *.ri.ri.cox.net 29.01.05, 15:37
      Ameryka jest wspanialym krajem - bogatym, spolecznie egalitarnym, tolerancyjnym,
      itp. Amerykanie sa potwornie naiwni, aroganccy, niedouczeni, bezgranicznie
      zmaterializowani.
      Wiekszosc Polakow jest zauroczona Ameryka. Nie chodzi tylko o Halloween,
      Walentynki czy glupie seriale TV na wzor amerykanski. Trzeba jeszcze zasmiecac
      jezyk polski wyrazeniami lub zwrotami angloamerykanskimi (czasami tlumaczy sie
      je mechanicznie na polski). Nie mozemy czy nie chcemy kultywowac naszych wzorow
      i tradycji, ale dlaczego musimy malpowac wszystko co z USA? Dlaczego nie
      wzorowac sie na kulturze frncuskiej, skandynawskiej, latynoskiej? Dlaczego???
      • Gość: agaj Re: Amerykanie to duze dzieci ! IP: *.client.insightBB.com 29.01.05, 16:16
        "Dlaczego nie wzorowac sie na kulturze frncuskiej, skandynawskiej, latynoskiej??"

Byc moze dlatego, ze kultura francuska to kultura arystokratow, muzyki na flet,
        a Francuzi uwazaja sie za najlepszy narod swiata (tak, to Francuzi, a nie
        Amerykanie) i mniej lub bardziej otwarcie gardza innymi. Co tu duzo mowic -
        Francuzi z Paryza gardza Francuzami z reszty kraju. Kultura skandynawska? -
        jedyne co mi przychodzi do glowy to sauna, a w niej rodzice z dziecmi na golasa.
        Kto chce niech wchodzi do wanny z dziecmi nawet w Polsce. Kultura latynoska?
        To kultura wiejskiego katolicyzmu i figurek Matki Boskiej (nie mam nic przeciwko
        - wrecz przeciwnie i bardzo ja lubie - od czasu do czasu, nie za czesto) - tak
        wiec mamy ja juz w Polsce.
        • Gość: ZZ do agaja IP: *.top.net.pl 30.01.05, 10:08
          Finowie twierdzą, że sauny i związanych z nią obyczajów nauczyli ich Rosjanie.
          Nie zabieram głosu tylko przytaczam wypowiedź.
          • Gość: Katon Re: do agaja IP: *.ri.ri.cox.net 30.01.05, 12:14
            Mialem okazje mieszkac w Finlandii ponad rok. Chodzenie nago do sauny nie ma
            absolutnie nic wspolnego z sexem.
            Co do Francuzow to maja oni swoje wady jak kazdy narod, ale posiadaja rowniez
            doskonala kuchnie i pyszne wino. Kultura latynoska to nie tylko katolicyzm lecz
            takze dobra, rytmiczna muzyka, interesujace potrawy i piekne dziewczyny.
            Brazylia jest przykladem zgodnego wspolzycia roznych ras (20% czarno-bialych
            malzenstw; w USA mniej niz 1%).
    • Gość: Zorguht Re: I jak tu kochać kowboja IP: 62.111.139.* 29.01.05, 15:38
      No a jak juz amerykanie pokazali prawdziwa europejska kulture i historie jak
      w "Aleksandrze" to europejczycy i tak narzekaja :P
    • Gość: pyt.z założeniem z cyklu : pytania od GW IP: *.lublin.mm.pl 29.01.05, 15:42
      ile lat miała Kopernik kiedy odkryła Amerykę
    • Gość: 54 Re: I jak tu kochać kowboja -do automata IP: *.onlink.net 29.01.05, 15:45
      "pacyfizm rodzi wiecej zla i cierpienia niz wyprzedzjace uderzenia "Chyle czolo
      na glupota. Powalilo mnie z nog,
    • Gość: jolita Re: I jak tu kochać kowboja IP: *.mclink.it 29.01.05, 15:59
      Ja po prostu nie cierpie arogantow ktorzy sa przekonani ze maja doskonale
      rozwiazania na wszystkie swiatowe problemy wszystkich krajow. I to ich
      przekonanie ze bombe atomowa moga miec tylko oni, bo sa dobrzy i wiedza jak i
      kiedy jej uzyc. I to ich przekonanie ze zdolaja przekonac swiat ze niosa
      wzniosle ideologie a interesy ekonomiczne nie wchodza w gre. A wlasciwie to
      wcale im nie zalezy na tym zeby przekonac swiat. Maja go po prostu w dupie.
      • Gość: he he he Re: I jak tu kochać kowboja IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 29.01.05, 16:21
        No, tak jak ja to widze, to faktycznie lepiej, zeby tylko taki kraj jak USA
        mial bron nuklearna. Ostatecznie od 1945 roku jest nieuzywana. Gdyby tak 50
        albo 100 krajow, albo nawet osoby prywatne dysponowaly tego rodzaju bronia, to
        pani wie co by sie wtedy dzialo?
    • Gość: he he he A ja lubie USA, IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 29.01.05, 16:16
      bo mi tu dobrze. Lubilem USA jeszcze mieszkajac w Polsce. Jedyne, co mi sie
      tu nie podoba, to ze za malo wakacji firmy daja. Natomiast co do nienawisci,
      to bardzo nie lubilem PRL-u (podkreslam - PRL-u, NIE Polski).
    • Gość: inge Bzdury. Nie ma żadnej nienawiści do Stanów tylko IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 29.01.05, 16:30
      wkurzenie na zakłamaną i prymitywna politykę tego ćwoka. Ale niech płacą.
      • Gość: he he he Re: Bzdury. Nie ma żadnej nienawiści do Stanów ty IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 29.01.05, 16:34
        No ale nawet jak ktos nie lubi polityki Busha, to przynajmniej ma pocieche, ze
        za 4 lata go juz nie bedzie. A w przypadku Hitlera, Stalina, Castro,
        Ceaucescu, Mao, Saddama itd. jak te sprawy wygladaly badz wygladaja?
      • Gość: Pol Re: Bzdury. Nie ma żadnej nienawiści do Stanów ty IP: *.client.comcast.net 29.01.05, 16:42
        Swiat jest dziwny.Ludzie na nim sie zachwycaja murem chinskim i nie wazne ze
        przy jego budowie zginelo 1500000-na ludz pracujac w barbarzynskich
        warunkach.Podobni sie ma z piramidami.USA chca pomoc innym tylko przez
        doprowadzenie do wolnych wyborow.Bardzo ciekawa sytuacja jest w Iraku.Kilku
        lobozow z innych krajow arabskich nie zyczy sobie,aby byly wolne wybory w Iraku
        i juz.I czesc tego swiata popiera tych lobuzow.
        • Gość: igge Cały świat widzi zakłamanie i zydowskie ręce w tej IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 29.01.05, 18:06
          wojnie. I o to chodzi. Jak Bushowi tak na demokracji zależy, to dlaczego nie wysłał żadnego żołnierza do Sierra Leone gdzie ginęły tysiące przed rokiem? Do Sudanu też nie? Korea Płn. może mieć atomówkę? Pakistan też cacy? Chiny wzorowe? Co on pieprzy o demokracji?
          • Gość: Daliam Fawuke Jesli Irak to i Chiny - co to za logika? IP: *.client.comcast.net 29.01.05, 18:59
            W takim razie wedlug twojej logiki, kazda pomoc jest nieszczera. Nie mozna
            pomoc wszystkim, wiec zeby byc konsekwentnym nalezy nie pomogac nikomu.
            Nie mowie tu o wojnie w Iraku i jej powodach, jedynie o twoim rozumowaniu.
            Jesli uwazasz, ze Bushowi nie chodzi o demokracje w tym kraju to powiedz
            dlaczego, ale nie mow ze jest to nieprawda tylko dlatego, ze Amerykanie nie
            zrobili inwazji Chin. Bez sensu.

• Gość: slon Re: Jesli Irak to i Chiny - co to za logika? IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.05, 22:43
              twierdzic, ze Amerykanie popieraja demokracje moze tylko ktos, kto nie zna
              faktow historycznych. Amerykanie popieraja demokracje tylko tak dlugo, jak jest
              im to na reke. Moze wyjatkiem jest tu Europa, Kanada i Izrael, ktore maja swego
              rodzaju immunitet (ale tez nie zawsze, jak Wlochy w latach 50 czy Grecja w 70).
              Ale z reszta swiata USA sa w stanie wojny, i to nie na zarty. O zadnej
              demokracji tutaj nie ma mowy. Jak tylko interesy kapitalu sa zagrozone,
              natychniast jest interwencja, najpierw ekonomiczna, potem propagandowa, na koncu
              wojskowa. Niezaleznosc nie jest tolerowana. Nawet w takich krajach jak Japonia w
              latach 60 wybory byly ostro korygowane przez CIA. Polityka USA jest ciagle taka
              sama, zmieniaja sie tylko prezydenci, ale nie doktryna. Nawet za Cartera CIA
              walczyla z demokracja bez zadnej przerwy. To nie jest sprawa Busha, ktory
              zreszta robi dobra robote, bo przynajmniej czyni to wszystko bardziej widocznym.
            • Gość: inge Nie "każda"! Świat popierał Amerykanów w Somalii, IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 30.01.05, 00:30
              Afganistanie, Jugosławii i w wielu mniej znanych miejscach. Tutaj nie popiera z prostych powodów: to ma być żydowskie ostrzeżenie dla Arabów którzy próbowaliby tak jak Hussein poprzeć Palestyńczyków. I nie tylko Arabów ale i Iranu. Ale ajatollahowie najwidocznie olewaja to i swoja bombę przygotowują. Pisałem o Chinach, tak! ale i o innych Koreach. W swoim czasie Amerykanie popierali nawet Czerwonych Khmerów, jakbys chciał wiedzieć a Rumsfeld osobiście przywoził Husseinowi szczepy bakterii, chachacha! Naiwny jestes czy takich szukasz?
    • Gość: R. Re: I jak tu kochać kowboja IP: *.cpc.uea.ac.uk 29.01.05, 16:33
      To nie ludzie nienawidza Ameryki, tylko Islamisci i wpolpracujacy z nimi
      europejscy radykalni lewicowcy. A nie kazdy czlowiek jest radykalem z lewicy,
      pomimo ze Wybiorcza stara sie to sugerowac.

Dlaczego oni wogole publikuja takie subjektywne artykuly??? Szerza nienawisc do
      innych, ot co. Jak sie cos krytycznie o Islamie pisze, to jest to rasizm i
      politycznie niepoprawne. To dlaczego to samo o Stanach ma byc inaczej
      oceniane???
      Ameryka odnajduje swoje zachodnie wartosci, i to w czasie, kiedy rzadzona przez
      lewakow Europa je traci. Dlatego lewica podzega do nienawisci do USA.
      • Gość: he he he Slusznie. IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 29.01.05, 16:36
        Ludziom sie zdaje, ze juz nie maja wypranych mozgow, ale...
    • Gość: Lex Re: I jak tu kochać kowboja IP: *.jennyeng.com 29.01.05, 16:34
    • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Ja tam ZAWSZE lubiałem USA i nadal lubię, ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.01.05, 16:35
      ... nawet przy wszystkich zastrzeżeniach, wpadkach, wadach itd. polityków i
      obywateli - które i tak są znikome w porównaniu z tymi z innych krajów! Dla
      wyjaśnienia: mówiąc zawsze, miałem na myśli czasy od okupacji niemieckiej,
      poprzez PRL do dziś!
      • Gość: zen myslenie ma przyszlosc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 16:40
        Gazeto! skoncz wreszcie z tzw. forami; zal d... sciska, jak sie probuje to czytac...
        • Gość: he he he Re: myslenie ma przyszlosc... IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 29.01.05, 16:44
          A co, ktos pana zmusza do czytania? Tak jak zolnierzy Ludowego Wojska
          Polskiego zmuszano do ogladania Dziennika Telewizyjnego?
      • Gość: ANDRZEJ/ ILLINOIS USA JEST WSPANIALE IP: *.client.comcast.net 29.01.05, 18:36
        MIESZKAM W USA OD 10 LAT, SUPER PRACA, SUPER LUDZIE, NIGDY NIE WRACAM DO
        POLSKI, W USA JEST SUPER!!!
    • Gość: leXXX Kocham USA IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 29.01.05, 16:40
      Zawsze lubilem ten wspanialy kraj i nadal go kocham.Nie masz takiego drugiego
      na swiecie.USA THE BEST!
      • Gość: corgan Nie ma takiego drugiego na swiecie.. i dzięki Bogu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.05, 18:05
        Bo 2 takie kraje jak USA to co najmniej o jeden za dużo.
      • Gość: Francuzik Viva la France! IP: *.acn.waw.pl 29.01.05, 18:20
        kocham francuskie pieczywo, B.Bardot, milosc francuska ale Francozow i ich
        France nie znosze
        • Gość: aldor Polecam na poczatek: www.fuckfrance.com IP: 140.247.125.* 29.01.05, 20:11
    • Gość: Lex2 Re: Wszystkim militarystom, prawicowcom i IP: *.jennyeng.com 29.01.05, 16:43
      religijnym oszolomom sugeruje przeczytanie ksiazki a moze i dwoch napisanych
      przez tego samego faceta Bila Blum - amerykanina zreszta:
      1) Freeing the World to Death
      2) Rogue state: a Guide to the World's only Superpower.
      Mozna sie wiele dowiedziec dlaczego wiekszosc ludzi na swieci nie lubi obecnie
      Ameryki a 95% nie znosi Busha (za wyjatkiem Polski, Izreala i Filipin)
      • Gość: he he he Re: Wszystkim militarystom, prawicowcom i IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 29.01.05, 16:46
        Panie, tego typu ksiazki to sa wydawane na zachodzie od dziesiecioleci. Nie ma
        sie czym podniecac.
        • Gość: leXXX Re: Wszystkim militarystom, prawicowcom i IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 29.01.05, 16:50
          Ladnie to ujales 'ksiazki"bo to sa zwykle smieci dla ciemniakow.Pozdr
          • Gość: Lex Re: A skad wiesz? IP: *.jennyeng.com 29.01.05, 16:56
            Czytales?
            • Gość: slon Re: A skad wiesz? IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.05, 23:11
              panowie prawicowcy widocznie nie czytali, William Blum napisal jeszcze "Killing
              Hope", to jest po prostu historia interwencji CIA po drugiej wojnie siwatowej.
              Bardzo budujaca lektura. Panowie prawicowcy - to nie jest zadna propaganda,
              tylko gole fakty. Fakty sa chyba OK nie? Wiec warto poczytac. A to, ze sa
              wydawane od lat dowodzi tylko, ze wolnosc publikacji ksiazkowych to jeszcze nie
              wolnosc mediow dla mas. W USA nie ma cenzury ksiazek, jest natomiast silna
              cenzura TV, radia, wielkonakladowej prasy, itd.
          • Gość: meerkat-antykomuch Re: Wszystkim paSYFom, lewakom i agentom FSB! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 14:32
            Zwlaszcza takie jak, "Das Kapital" Marxa, "Kto kawo" Lenina, " O jezyku"
            Stalina, "Barwy Walki" Moczara, a nade wszystko:
            "Krotka historia WKP(b)" - manual kazdego autentycznego KOMUCHA!!!
      • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Przed wojną brylowało powiedzonko: ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.01.05, 08:54
        ... "Precz z Żydami - a my z Żydówkami!" Przypomina mi to stosunek krytyków
        USA: "Precz z Ameryką, ale my tam chętnie znaleźlibyśmy się!" No bo faktyczne
        głosowanie zawsze odbywa się nogami, nie jakimś tam gadulstwem. Przez 45 lat
        Komuny próbowano nam obrzydzić USA i gloryfikować ZSRR, a mimo to żaden Polak
        nie wyemigrował do Sowietów, natomiast marzeniem był wyjazd i osiedlenie się w
        USA. I tak było i jest nadal nie tylko w Polsce, Izraelu i Filipinach, ale
        nawet w najbogatszych krajach europejskich!
      • Gość: meerkat-Amerykanin A odkad to BLUM to AMERYKANSKIE nazwisko?:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 14:27
        A jesli amerykanskie, to w rownym stopniu jak Altman, Berger, [Naum]Chomsky,
        Korbel, Lieberman, Rubin i Sontag- czolowi intelektualYsci amerykanskiego
        LEWACTWA, ktore swoja szanse mialo, ale juz na zawsze w USA utracilo!

P.S. A o amerykanskim 'patriotyzmie' i lojalnosci niejakich panstwa Rosenbergow
        to sie TEZ juz "zapomnialo"? ;-))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))
    • Gość: nb Re: I jak tu kochać kowboja IP: *.bos.east.verizon.net 29.01.05, 16:56
      Jest rzecza pozalowania godna, ze GW zamieszcza teksty tak denne - i
      merytorycznie i jezykowo.
      Stacza sie nam ta Gazetunia, stacza - niestety w kierunku lewackiego szamba
      umyslowego.
    • Gość: Małgorzata ja lubię Amerykę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 17:33
      Lubię Amerykę, podziwiam energię i umiejętność sprawnego działania jej
      mieszkańców. A co do ich prezydenta, to choć ma kilka wad to i tak jest niezły.
      Lewackie hasła antybushowe są naiwne - pokażcie mi lepszego kandydata.
      • Gość: Kaczor Re: ja lubię Amerykę IP: 65.94.109.* 29.01.05, 20:52
        Lewackie swinie powiedza, ze lepszy jest Putin albi Kwasniewski. Popatrz tylko
        ilu "wspanialych" kandydatow mozna znalezc w organizacji znanej pod nazwa :
        EUROARABIA. Tylko popatrz: Niemcy, Francja, Hiszpania maja doskonalych
        kandydatow.
      • Gość: yyy do Małgorzata IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 30.01.05, 02:26
        ja tez lubie ameryke, polnocna i poludniowa.
        jezeli chodzi o stany zjednoczone ameryki polnocnej to wiem o przynajmniej
        dwoch sensownych kandydatach: Kucinich i Najder. Oni proponuja aby stany
        wspolpracowaly z reszta swiata.
        Napisalas: A co do ich prezydenta, to choć ma kilka wad to i tak jest niezły'.
        przepraszam za dyskryminujaca uwage, ale az sie cisnie - moj syn stwierdzil, ze
        wybor krzaczka wynikal, m.in., z percepcji pan, ze krzaczek byl bardziej sexy
        niz kerry.
        • Gość: meerkat-politolog Re: do Małgorzata (od analfabety z IQ przegrzebka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 11:23
          "jezeli chodzi o stany zjednoczone ameryki polnocnej to wiem o przynajmniej
          > dwoch sensownych kandydatach: Kucinich i Najder"- napisal niejaki <yyy>
          [powinno byc <xxx>, bo podpis JEDNYM tylko krzyzykiem nie odzwierciedla poziomu
          jego blyskotliwej inteligencji.:-)))

Na szczescie wiekszosc Amerykanow MA olej w glowie, i dlalego, mimo ZMASOWANEJ
          kampanii OCZERNIANIA i WYSMIEWANIA Busha i jego Administracji, wyborcy w USA
          wybrali "debila z Teksasu" PONOWNIE, i to powazna wiekszoscia 4 000 000
          glosow!
          SIE NIE UTRZYMA TEN KRAJ! :-))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))

P.S. Podrowienia dla wybitnych przywodcow "kwitnacych" gospodarczo poteg
          europejskich, pp. CZYRAKA i SCHROEDERA!

DALSZYCH MNOGICH USPIECHOW W WASZEJ ROBOTIE! :-))))))))))))))))))))))))))))) ))))

• Gość: Obywatel UE A ja uwielbiam wszystko co amerykanskie! ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 17:34
      Pawia chce mi sie rzucic sluchajac polskiej muzyki rozrywkowej, nie znosze
      nudnych i pseudointelektualnych europejskich szmir filmowych. Jezeli podoba mi
      sie Francja to tylko przez pryzmat filmow amerykanskich pokazujacych ja jako
      romantyczne miejsce do zycia ( ,,French Kiss", ,,Can Can" czy nawet ,,Ronin").
      Europa kopiuje histerycznie Ameryke a potem placze, ze Europa ja podbija. No to
      K...a mac przestanta ejwropejskie palanty rznac od Amerykanow wszystko co zyje.
      Nie podoba sie Hollywood ogladajta niemiecki szajsik czy westerny italiano.
      Nie smakuje ,,Mc Donalds" zryjta nalesniki z serem i kluski ruskie z podwojnym
      tluszczem. Zapewne zdrowo okraszone slonina sa zdrowsze od mielonego scierwa
      krowiego.
      Zamiast coli pijta kompoty z jablek z ekstra cukrem. Po co chceta jezdzic
      duzymi samochodami , kiedy wloskie gawno typu fiat wystarczy. Zreszta w
      producji pudelek od zapalek na kolkach rownie dobzi sa spozywcy zab jak i
      fajwokloki.
      Zamiast sluchac Sinatry mozna sluchac Mietka Szczesniaka albo Wodeckiego
      zamiast Nat king Cole'a. Zamiast Marylin Monroe mozna obejrzec w telewizji Maje
      Komorowska a Francisa Forda Copolle zawsze mozna zastapic takim arcytalentem
      jak Zanussi. Do tego wszystkiego zawsze lepiej jest obejrzec wysokiej klasy
      serial intelektualny o zyciu europejskich elit pt. ,,Klan" czy ,,M jak milosc"
      niz ogladac takie ,,nic" jak Star Trek czy Przystanek Alaska.
      Olbryski powinien zastapic Gregory Pecka a Linda Harrisona Forda. I wtedy
      bedzie git jak przez ostatnie 50 lat w ojczyznie ludowej.
      • tomek854 Re: A ja uwielbiam wszystko co amerykanskie! ... 30.01.05, 01:04
        Po co ogladac Amelie? Mozna przeciez "sposob na blondynke"
        Po co jeść u Wierzynka jak można w Pizzy Hut
        Po co pić zdrowego kubusia jak można sprite
        Po co jeździć smartem, którego łatwo jest zaparkować nawet na 500-letniej
        starówce, skoro można pojechać swoim świetnym fordem explorerem do blaszanego
        supermarketu na peryferiach?
        Po co słuchać U2 skoro britney tak ładnie śpiewa?
        Po co oglądać ten kiepski film "życie jest piękne" z brzydkim roberto begninim
        albo "pianistę" nakręconego przez tego pedofila Polańskiego jak można oglądać
        seksownych hollywoodzkich gwiazdorow w niesamowicie ściśle tryzmającym się
        faktów porywającym filmie "enigma"?
        Po co ogladac Monice Belucci skoro pamela anderson i jej silikonowe cycki są
        takie ładne?
        Po co oglądać ekstradycje jak można NIght Ridera, który dzięki swemu wspaniałemu
        samochodowi radzi sobie lepiej z bandytami niż 10 halskich?
        I po co ogladac filmy Wajdy, Felliniego czy innych klasykow skoro Ed Wood i jego
        "Plan nr 5 z kosmosu" to takie świetne filmy? :)

Zauważyliście, że przez odpowiedni dobor można udowodnić wszystko :)

I to jest świetna zabawa - szkoda że muszę się uczyć :)
        • Gość: yyy do tomek854 IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 30.01.05, 02:31
          buzka
          • tomek854 Re: do tomek854 30.01.05, 03:36
            yyy dla mnie? Aż się zarumieniłem :)
        • Gość: P.S.J. Re: A ja uwielbiam wszystko co amerykanskie! ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:18
          Po co oglądać "Prostą historię" jak można obejrzeć "Rh+"
          Po co jeść T-bone steak, skoro można zjeść smalec?
          po co jeździć fordem Ka, który zaparkuje NIEMAL wszędzie, skoro można Polonezem,
          ktory tylko "troszkę" przekracza normy emisji CO i inszych świństw?
          Po co słuchać Tori Amos, skoro można słuchać Dody Elektrody?
          Po co oglądać "Kompanię braci", skoro rzetelną wiedzę o II WŚ można nabyć z "4
          pancernych" i "Stawki większej niż życie"?
          Po co podziwiać Roberta de Niro, skoro mamy Czarka Pazurę?
          Po co oglądać ekstradycję...? No właśnie. Też się zastanawiam. Można przeczytać
          komiks o "Punisherze" - mniej więcej podobny poziom realizmu i fabuły, tylko
          dialogi trochę lepsze.
          Po co oglądać filmy Davida Lyncha, Tima Burtona czy Mela Brooksa, skoro mamy
          Pasikowskiego, Żamojdę i Ślesickiego (hehe, ten to ci jajcarz...)?

Też umiem wyliczać :) i dobierać. Ale faktycznie, poza zabawą to do niczego nie
          prowadzi :) zgadzam się z tomkiem854 w tym względzie. Chociaż, jak widać, też
          nie mogłem się powstrzymać :P
    • Gość: as Re: I jak tu kochać kowboja IP: *.twcny.rr.com 29.01.05, 17:43
      Ameryka to zawiedziona nadzieja, niespelnione oczekiwania ....
      Ludzie doswiadczaja przemocy, wyzysku, niesprawiedliwosci, niespelnionych
      oczekiwan, niezrealizowanych mazen - czesto nierealistycznie i z wlasnej
      winy .... Dlaczego np. Wietnamczycy nie poprawia swego kraju - ale tonie
      takie proste - prosciej mazyc, ze jest gzdies lepszy kraj Amreryka ...
      Poczatkowo, gdy miejsca bylo dla wszystkich az za duzo, a koncentracja wladzy i
      dobr sie jeszcze nie dokonala - kazdy mial nadzieje ...
      Dzis USA to kraj podwojnych standartow - mowi sie o wartosciach demokratycznych
      i wolnosciowych - a dominuje mentalnosc byznesu, gdzie drugi czlowiek jest
      niczym i moze byc (niedemokratycznie) wyrzucony na ulice w 3 minuty. Jak mowi
      Noam Chomski totalitaryzm polityczny (panstwa) zostal zastapiony totalitaryzmem
      korporacji - to sie teraz dzieje na naszych oczach ....
      Wierzy sie, ze u podstaw konstytucji i systemu politycznego leza zasady
      chrzescijanskie (protestantyzmu) - a w praktyce sprzedaje sie w mediach w pop
      kulturze wartosci zupelnie odwrotne. Wprowadza sie "demokracje"
      czolgami ....Ludzie czuja to zaklamanie .... powstaje nienawisc zawiedzionych
      oczekiwan .
    • Gość: jerry lizemy tylek Amerykanom IP: *.brtn.cable.ntl.com 29.01.05, 17:46
      jest mi wstyd ze Polska jest pieskiem Amerykanow i skaczemy tak jak nam kaza. Za
      to upodlenie niestety odpowiada Kwasniewski, nikt inny.
      • Gość: slawomir wolalbys lizac komu innemu? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.01.05, 17:55
        problem w tym ze jak nie Ameryka - to kto?

Putin, Al-Zarkawi, Chinczycy

to oni rzadziliby swiatem gdyby zamiast Busha prezydentem USA byl ktos taki jak
        np. Zapatero

i czy swiat bylby wtedy lepszy?

dla lewicy na pewno tak
        • Gość: _ToMeK_ nieee, on chcialby zeby to jemu lizali ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:33
          bez komentarza
    • Gość: KOWBOJ KONIEC DYSKUSJI ! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 29.01.05, 18:48
      Autor watku na samym poczatku odpowiedzial na wszystko.

MY AMERYKANIE jestesmy po prostu LEPSI od calej reszty swiata !!!
      Od zabojadow i hitlerowcow, ale i od polaczkow wlazacych nam w odbyt !

Inni (poza Izraelem) sa po to, zeby NAM uslugiwac !!!
      • Gość: Vortex No ... coś w tym jest, lecz ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:41
        ... nigdy nie doświadczyłem od amerykanów poczucia gorszości. Bywało od niemiaszków, może francusi, lecz napewno nie od amerykanów. Pzdr.
    • grimsrund Mówcie za siebie, kacapy... 29.01.05, 19:33
      Ja tam Ameryki nie nienawidzę.
      • Gość: greg Ameryka jest OK tylko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:42
        trzeba wywalić z niej czarnuchów, tłuściochów, redneck"ów, połowę durnych na
        czarno pracujących polaczków (nie Polaków), 2/3 Meksów, i wtedy BYŁOBY PIĘKNIE
    • Gość: zdzichu Re: I jak tu kochać kowboja IP: *.1052-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.01.05, 19:37
      czy wam wujom chodzi o Pln Ameryke, czy Pld?
    • Gość: Bucefał Re: I jak tu kochać kowboja IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.01.05, 19:52
      Celna pointa - mimo, że na początku dyskusji.
    • Gość: scv o wolności, ropie i indianach :) IP: *.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl 29.01.05, 20:03
      Ameryka chce wprowadzać demokrację w innych państwach podczas gdy sama jest
      państwem totalitarny. Wystarczy troche się przyjrzeć tej "demokracji" gotowej
      zrobić wszystko dla ropy.
      hint: co się stało z rdzennymi mieszkańcami Ameryki, bo raczej zniknęli z
      własnej woli, Amerykanie zawsze cenili tylko swoją "wolność".
    • Gość: jarek gurtowski Nienawidzimy Ameryki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:15
      Nie wiem za co można nienawidzić Ameryki.
      Prawie każdy Polak ma tam krewnych. Co tam Polak. Po prostu każdy może
      poza...nie wiem nawet kim. Taka mieszanka wszystkich narodów na wielkiej wyspie.
      Ameryka rządzi światem i jest to zrządzenie losu dla naszej cywilizacji, bo jest
      to ostatni kraj, który możnaby oskarżać o jakąkolwiek formę nacjonalizmu.
      Można powiedzeć, że wszystkie nacje po trochu dały z siebie co najlepsze i
      stworzyły sobie przywódcę.Wybaczcie naiwność tego poglądziku. Wiele można Stanom
      zarzucać ale przynajmniej dla mnie powyższe jest powodem, dla którego lubię ten
      kraj.
    • Gość: _ToMeK_ Z ZAWISCI ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:24
      cecha charakterystyczna wielu ludzi, zwlaszcza Polakow.
      Przeciez oni wszystko maja, nie mieli zadnej wielkiej wojny, nie mieli zadnych
      wielkich problemow na wlasnym terenie (no najwyzej taki czarny wtorek i jego
      wieloletnie konsekwencje), maja full bogactw naturalnych, potrafia od Rosji
      odkupic Alaske za marne grosze w stosunku do wartosci tego, co w sobie kryla,
      zyja spokojniej, maja prace, zycie poukladane...
      Jednym slowem wszystko to, czego niby my nie mamy...
      i jak tu ich kochac??? :P

p.s. Nie kocham ich, nie kocham ich ciemnoty ("czy w Polsce zyja misie polarne?
      ile stamtad sie jedzie samochodem?") ale nie nienawidze ich. A nawet lubie, nie
      mam im za zle tego, ze mieli idealne warunki by stac sie supermocarstwem (swoja
      droga Rosja tez ale tam mieli "nieo" inne poglady). Eh panie i panowie, kiedy
      pokonacie ta zawisc? ... ;)
    • Gość: tppiotr Re: I jak tu kochać kowboja IP: 212.182.102.* 29.01.05, 21:07
      Lubie amerykanów i amerykanki (te bardziej) ale nie lubie Busha i jego polityki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka