Dodaj do ulubionych

"Radia" internetowe

28.02.05, 14:54
Według mnie pownien obowiązywac zakaz stosowania nazwy "radio"dla strumienia
audio emitowanego przez internet.To tak jakby ktos postawił sobie kamerę
internertową(webcam)w domu puszczał to na jakies stronie internetowej i
nazywał to telewizją.Te szafy grajace rozprzestrzeniły sie w ogromnej
liczbie,kazdy może taki badziewie załozyc ale z radiem to nie ma nic
wspólnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: eFeM Re: "Radia" internetowe IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 28.02.05, 20:54
      To samo można powiedzieć o wielu stacjach nadających w eterze!!!
      • bragiel Re: "Radia" internetowe 28.02.05, 21:50
        Owszem.poziom kultury radiowej sie zancznie obniża.Ale nawet w Rmf czy kazdym
        innym komercyjnym radiu nadajacym tradycyjną medotą i będacym koncesionariuszem
        Krrit-jest ustawoy obowiązek )nie wiem dokłądnie ile on wynosi)obecnosci słowa
        mówionego na antenie.W takiej internetowej szafie grajacej-moge sobie
        zaprogramowac utwory na 50 lat (jest to mozliwe)właczyc i nie ruszac
        tego"radia" już nigdy.Pozdrawiam.
    • Gość: XXSW Re: "Radia" internetowe IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 28.02.05, 21:19
      wg. mojej wiedzy tu: www.surfmusic.de są stacje stricte RADIOWE a jest tego
      kilkaset więc.................. każdemu według potrzeb.
      • bragiel Re: "Radia" internetowe 28.02.05, 21:47
        wg. mojej wiedzy tu: www.surfmusic.de są stacje stricte RADIOWE a jest tego
        > kilkaset więc.................. każdemu według potrzeb.
        Tyle ,że to sa szafy grające a nie radia.Na portalu yahoo.com,kazdy moze sobie
        załozyc własne radio-ja mam ich z dziesieć.Czy to są radia?Bez żartów.Radio
        beze prezenterór,bez słowa mówionego,bez audycji,bez słuchowisk-tylko stream
        internetowy to nie radio.I chocby było miliard takich szaf grających to nie
        zasługuję one na definicje-radio.
        • Gość: eFeM Re: "Radia" internetowe IP: 217.153.84.* 03.03.05, 14:42
          Po raz kolejny powtarzam! Wiele, o ile nie większość, stacji nadających w eterze, to też same playlisty.... (żeby nie wspomnieć o nadająycm na Śląsku NRJ FM - to jest playlista par excellance!) Bo co można powiedzieć o takiej esce, gdzie raz na pół godziny koleś powie "10 hitów jeden po drugim" czy tym podobne... Nawet "wielki" RMF, broni się tylko Faktami, które i tak zostały okrojone... i jakiś czas temu nawet zmieniła się ich koncesja gdzie spadła ilość wymaganego słowa na antenie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka