Dodaj do ulubionych

Lumbulak do Ergil na temat Trójki

IP: 212.244.197.* 02.09.02, 09:46
Patrz, co następuje:
ergil napisała:

> "proszę o inteligentne sformułowania" - napisał chłoptaś, po czym
wystartował
> z takimi "sformułowaniami", że mi się wstązki przy warkoczach
porozwiązywały.
>
Koleżanko - powinnaś napisać wstążki, a nie wstązki

> "Huragan nienawiści" - a z drugiej strony - "jesteście w latach
> osiemdziesiątych". Cóż... rzeczywiście - nie w porządku wobec człowieka,
który
> stosuje retorykę późnego Gomułki.

Koleżanko - lata osiemdziesiąte nijak nie pasują do Twojego ulubieńca Gomułki

> "Nie macie prawa rządać i bezczelnie organizować protesty" - Przepraszam,
bo
ja
>
> może coś przegapiłam. Czy ja mam zwidy, czy też mamy demokrację? Mamy? Ach,
> tak... Kolego!!! Halo!!! Demokrację mamy!! jarzysz??

Koleżanko Ergil, masz zwidy. Wiesz co to jest demokracja ? Fakt, masz prawo
protestować, ale masz także prawo uszanować. Uszanuj więc zmiany w Trójce.

> O takiej drobnostce, jak prawo do wypowiedzi o radiu PUBLICZNYM, przez nas
> opłacanym z abonamentu nie wspomnę, bo skoro koleś tak ciężko przyswaja, to
> pewnie mu to nic nie powie.
>
Koleżanko tu mnie wku....wiłaś (muszę tak napisać). Sama piszesz, że to radio
PUBLICZNE. A więc nie tylko Twoje i tych zagorzałych przeciwników. Jest
jeszcze
grupa zwolenników Trójki, którzy też płacą abonament (choć nie mam dowodów).
Jestem ciekaw, czy Ty płacisz i "reszta stale protestujących".

> "dawni autorzy, którzy odeszli z Trójki" - Ładne, prawda, prosze
> koleżeństwa? "Odeszli". Przepiekne. Przeurocze. I to my "pieprzymy"? Kiedyś
> była taka anegdota o rosyjskim pisarzu. Po jego śmierci mówiono,
że "zostało
na
>
> nim popełnione samobójstwo". Na tej samej zasadzie "dawni autorzy odeszli".

Koleżanko znowu się wysilasz. Widzę, że masz problemy ze zrozumieniem wątku o
autorach audycji, którzy już nie pracują i odeszli z Trójki. Tak trudno to
zrozumieć ? Jakie samobójstwo ? Zastanów się.
>
> Mogłabym się poznęcać nad "tatusiem" tego wątku, że bezkrytycznie (żeby nie
> powiedzieć "bezmyslnie") powtarza argumenty Laskowskiego, nie dokładając
nic
od
>
> siebie (poza epitetami), ale olewam - szkoda czasu.

Koleżanko nie wiedziałem, że jesteś sadystką i "znęcanie się" sprawia Ci tyle
kłopotów.

> Ale ojczyzny-polszczyny bronić będę jak niepodległości!!!
> Koleś!!! Nawet jak wpadasz w żargon (co wszyscy robimy), to nie zwalnia cię
to
> od przestrzegania zasad gramatyki języka ojczystego.
>
> Nie mówi się "wyszydzać z nich"! Mówi się "szydzić z nich",
> ewentualnie "wyszydzać ich".
> "wracać do tyłu i cofać się" - masło maślane, koleś.
> itd. itp.

Koleżanko - dobrze, że wychwytujesz błędy i zwracasz na to uwagę. Cieszy mnie
to. Tylko wracanie do tyłu, a cofanie się do dwie różne sprawy. Pomyśl nad
tym.
Masło - oprócz tego, iż jest zwierzęce, roślinne i tłuste jest właśnie
maślane.
Tak więc nie musisz o tym pisać. To każdy wie.

> Pisz sobie, koleś, na brudno swoje teksty, dawaj komuś inteligentnemu do
> sprawdzenia, to nie będzie wstydu.

Koleżanko - za dużo znaków interpunkcyjnych. Rozważ to sobie.

> A swoją drogą - fajnie to świadczy o nowej "trUjce" i jej wiernych
słuchaczach.

Koleżanko - nawet w cudzysłowach powinno pisać się bez błędów. "trójce", a nie
"trUjce"
>
> Nie dość, że dwa argumenty na krzyż, to jeszcze pełne wyzwisk i błędów (nie
> mówię o literówkach, bo to każdemu się trafia).
> Jakie radio - tacy słuchacze?
> To fajnie, że ja już nie słucham. Nie chce być słuchaczem trUjki
>
> (dygnęłabym, ale bo ja wiem...? może się koleś obrazi? I znowu bluzgnie
czymś
> laskowskim? To już lepiej nie będę)
>
Koleżanko - popraw składnie w ostatnich zdaniach, tych w nawiasie. Nie szydź
z
Laskowskiego. Nie przystoi na tak inteligentną dziewczynę jak Ergil.
Dobrze, że nie słuchasz już Trójki, bo po tylu błędach i uwagach nowa Trójka
nie zasługuje na taką słuchaczkę.
Jednak pozdrawiam
Lumbulak

Obserwuj wątek
    • tuhanka Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki 02.09.02, 11:13
      Lumbulak! Jest kretyńskim chamem. A o takich słuchaczach jak Ergil mogłaby
      pomarzyć każda rozgłośnia. Niestety, Trujka się jej wyrzekła...Jej i wielu jej
      podobnych.
      • Gość: xz Wzorcowy słuchacz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 11:29
        Trujka zdobywa nowych słuchaczy i obrońców.
        No coments.
      • Gość: Lumbulak Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: 212.244.197.* 02.09.02, 11:38
        tuhanka napisała:

> Lumbulak! Jest kretyńskim chamem. A o takich słuchaczach jak Ergil mogłaby
        > pomarzyć każda rozgłośnia. Niestety, Trujka się jej wyrzekła...Jej i wielu
        jej
        > podobnych.

Tuhanko - wiem, że nie lubisz nowej Trójki. Tym samym widać Twój niski poziom -
        lubisz obrażać nie tylko mnie, ale i ludzi tworzących nowe programy, audycje i
        kierownictwo radia. Wstawiasz się za Ergil, za którą marzy niejedna rozgłośnia.
        Myślę, że za tobą i za podobnymi wam, walczą wszystkie rozgłośnie radiowe w
        Polsce. Dobrze, że Trójka za wami nie tęskni. Trójkę stać na naprawdę
        prawdziwych słuchaczach, którzy są z Nią na dobre i na złe.
        Lumbulak
        • Gość: jarek Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 13:01

> Dobrze, że Trójka za wami nie tęskni. Trójkę stać na naprawdę
          > prawdziwych słuchaczach, którzy są z Nią na dobre i na złe.

Tyle, że to co dla słuchaczy PR3 było dobre zostało przez Ciebie i
          innych "myślących inaczej" zepsute, a Ty wymagasz by to lubić - paranoja.
          Prawdopodobnie próbujesz obronić swój stołek, ale czujesz, że już wkrótce
          stracisz swoją pozycję... przecież nici wyszły z obiecywanego "słupka" 10%,
          pomimo odkurzaczy, sprzętu AGD i trzech citroenów...
          • Gość: Lumbulak Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: 212.244.197.* 02.09.02, 13:16
            Kolego - żadnego stołka nie tracę. Zapewniam Cię.
            Czy Wy myślicie, że słupek słuchalności rośnie tak od razu, i to jeszcze do 10%
            Na to pracuje się latami. Dajcie szansę. Poczekajcie.
            To nie wyścigi, a tworzenie czegoś nowego. Nowoczesnego radia.
            Nie przeszkadzajcie więc. Ja staram się tak to odbierać. Jestem tylko
            słuchaczem, który takich zmian oczekiwał dużo wcześniej.
            Konkursy i nagrody muszą mieć rację bytu, aby radio stało się partnerskie i
            przyjacielskie. Ale wy już tego nie pojmiecie. Reklama, marketing to dla Was
            obce pojęcia. Jednak mam nadzieję, że chociaż nie będziecie przeszkadzać Trójce
            w rozwoju i zdobywaniu nowych słuchaczy.
            Lumbulak
            • Gość: Tomek Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: 213.76.149.* 02.09.02, 13:46
              > Kolego - żadnego stołka nie tracę. Zapewniam Cię.
              > Czy Wy myślicie, że słupek słuchalności rośnie tak od razu, i to jeszcze do
              10%

Na razie spada. I obawiam się, że spadać będzie...

> Konkursy i nagrody muszą mieć rację bytu, aby radio stało się partnerskie i
              > przyjacielskie.

Przyjacielu - zwróć uwagę, że konkursy i nagrody w Trójce były od zawsze.
              Kwestia tylko w ich poziomie (im bardziej debilne pytania tym bardziej
              przyjacielskie radio, tak?) i stopniu nachalności.

> Ale wy już tego nie pojmiecie. Reklama, marketing to dla Was
              > obce pojęcia.

Dla Ciebie i obecnego kierownictwa też (ale w końcu gdzie Laskowski miał uczyć
              się marketingu - w Moskwie??? A Smolar w BBC, które de facto nie podlega prawom
              rynku?). Przeczytaj sobie synku coś o wartości marki, o postrzeganiu marki, o
              lojalnych klientach. Z punktu widzenia marketingowego, obecne dowództwo Trójki
              robi rzecz najgorszą z możliwych. Obniża wartość swojej marki (Trójka nie chce
              być już programem dla słuchaczy bardziej wymagających i nie chce być w ten
              sposób postrzegana). I rezygnuje w ten sposób z grupy swych wiernych i
              lojalnych słuchaczy, którzy są (a raczej byli) z tą stacją rzeczywiście na
              dobre i na złe - włączali swoje radio o 7.00 rano i wyłączali je o 24.00. A
              nocne marki nawet i nie wyłaczały odbiorników. W tej chwili Trójka chce zwabić
              przypadkowych słuchaczy puszczając muzyczną papkę (pod magicznymi
              hasłami "playlista" i "złote przeboje"), jaką można usłyszeć wszędzie. Ale
              teraz pytanie - czy w tym momencie mamy do czynienia ze świadomym wyborem
              stacji? Czy piosenki, którą puszcza ta stacja? I czy to oznacza, że Trójka
              stanie się w ten sposób "nowoczesna i przyjazna"?

Przytoczę jeszcze raz przykład, jaki można znaleźć w każdym podręczniku
              marketingu. Obniżenie wartości marki (w aspekcie postrzegania jej przez
              odbiorców - Trójka kiedyś elitarna, dziś coraz bardziej miałka, prostacka
              i "nowoczesna", jak setki innych stacji i stacyjek) jest drogą prowadzącą
              donikąd. Słuchacze pragnący popowej sieczki i tak ją już mają w innych
              radiostacjach, więc nie będą na siłę przechodzić do Trójki (i nie przechodzą,
              co widać po wynikach słuchalności - 4,7%!!!), a dawni słuchacze, nie znajdując
              tego, co znajdowali w Trójce kiedyś, będą po prostu od niej odchodzić (i
              odchodzą - w ciągu pół roku spadek z 5,8 do 4,7%!!!)

Czy o taki marketing Ci chodziło?????

> Jednak mam nadzieję, że chociaż nie będziecie przeszkadzać Trójce

Najbardziej jej przeszkadza - a właściwie można mówić tu o niszczeniu - obecny
              chory Smolarowo-Laskowski układ, o którym już tyle było mowy
              >
              > w rozwoju i zdobywaniu nowych słuchaczy.

Jakich nowych słuchaczy??????

Aha - i jeszcze jedno. Jeśli nowa TrUjka ma w tej chwili obrońców, którzy jak
              Lumbulak posługują się tak chamskimi epitetami, no to tylko najlepiej świadczy,
              jakich słuchaczy na jakim poziomie sobie w tej chwili wychowywuje.

Tomek
            • roar Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki 02.09.02, 14:00
              Gość portalu: Lumbulak napisał(a):

> Kolego - żadnego stołka nie tracę. Zapewniam Cię.
              > Czy Wy myślicie, że słupek słuchalności rośnie tak od razu, i to jeszcze do 10%
              > Na to pracuje się latami. Dajcie szansę. Poczekajcie.

Tak jest, na to się pracuje latami. Piotr Kaczkowski przez trzy lata wywindował słuchalność Programu Trzeciego do poziomu ponad 6% . Został wywalony, bo ktoś uznał, że to za mało. Od tego czasu... wszyscy wiemy. A jak ktoś nie wie, to mogę napisać, co zdziałali panowie Olszański i Laskowski pospołu w ciągu ostatniego roku. Uwaga. Rok temu w okresie od maja do lipca słuchalność była na poziomie 5.8%. Tak tak... Potem przyszły Słoneczna Trójka, potem nowa
              ramówka, i...? 4.6%. Nieźle. 1.2 punkta procentowego przez rok. Trójka straciła co piątego słuchacza.

> To nie wyścigi, a tworzenie czegoś nowego. Nowoczesnego radia.

Jeśli tworzone jest coś nowego, to dlaczego za każdym razem, jak włączam trujkę, wydaje mi się, że już to gdzieś (w Zetce, RMF-ie, TokFM...) słyszałem?

> Nie przeszkadzajcie więc.

A kto tu przeszkadza? Czy ktoś okupuje gmach polskiego radia i uniemożliwia radiowcom pracę? Nawet nikt nie chce zniszczyć auta pana Smolara... Co, że jak ktoś napisze parę krytycznych uwag na publicznym forum, to to już jest przeszkadzanie?
              Prawda w oczy kole?

> Konkursy i nagrody muszą mieć rację bytu, aby radio stało się partnerskie i przyjacielskie.

ROTFL

> Ale wy już tego nie pojmiecie. Reklama, marketing to dla Was
              > obce pojęcia.

Niestety, nawet najwięksi specjaliści od reklamy i marketingu nie są w stanie sprzedać ludziom gówna. A przynajmniej nie na opłacalną skalę (Wiem, ktoś może powiedzieć - Microsoft... ale to jest przypadek szczególny. Na rynku radiowym panuje jeszcze póki co w miarę zdrowa konkurencja.). Ale ty już tego nie pojmiesz. Wizerunek marki, zaufanie klienta to dla ciebie obce pojęcia.

> Jednak mam nadzieję, że chociaż nie będziecie przeszkadzać Trójce
              > w rozwoju i zdobywaniu nowych słuchaczy.

Nie będziemy przeszkadzać. Mało tego - chcemy pomóc. Nasz cel jest jeden - podniesienie poziomu merytorycznego audycji w trujce. Bo bez tego o rozwoju i zdobywaniu nowych słuchaczy mowy nie będzie.

PS: Pisz, Lumbu! Pisz jak najwięcej! Dawno się tak nie uśmiałem jak przy czytaniu twoich tekstów...
              • Gość: Lumbulak Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: 212.244.197.* 02.09.02, 14:36
                Teraz was trochę zaboli.
                Wasze wyrazy tworzycie resztkami sił.
                Jeśli dawna Trójka była elitarna, to ja jestem... nie powiem kim.
                Jak mogła być elitarna ? To wy chyba tej trójki wogóle nie słuchaliście.
                Wiecie co to znaczy być elitarnym ? To znaczy być niepowtarzalnym, dla wąskiego
                grona, jedynym w swoim rodzaju. A jaka ta trójka wtedy była, to każdy wie.
                Bezpłciowa, smutne głosy, ckliwe reportaże, drętwe skecze. Obrzydlistwo !
                Każdy jej słuchał, bo słuchał. Nie było innych stacji.
                Zaraziliście się tą elitarnością jak jasna cholera. Teraz, gdy wreszcie wziął
                się za paranoiczną sytuację w PR III (gdzie zaczęli odchodzić Zieliński,
                Reszczyński, i inni)- wy elitarni słuchacze PR III domagadzie się podniesienia
                poziomu merytorycznego!
                Szczyt chamstwa !
                Wtedy było wszystko OK - elita, inteligencja, wysoki poziom merytoryczny.
                Fałsz, albo wmawianie sobie.
                Właśnie teraz Trójka jest na wysokim poziomie. Słuchajcie audycji. Tych nowych.
                Było wtedy coś takiego ? Nie. I boli Was to. Dopiero teraz Trójka jest dla
                inteligencji, gdzie programy prowadzą młodzi i wykształceni ludzie, obdarzeni
                radiowymi głosami, ktorych ciągle obrażacie (Wrona, Rokos, Łodej, Kowalewski i
                inni).
                Były wtedy audycje tak różnorodne jak teraz ? Nie !
                Więc nie dziwcie się jak wkrótce, po kampani reklamowej Trójka pójdzie w górę.
                I nie przechylajcie szali w jedną stronę, bo to jeszcze nie koniec radia.
                A wam jest żal tych waszych staroświeckich przyzwyczajeń zdobytych na starym PR
                III. Dobrze, że już nie słuchacie Trójki. Czas wasz minął. Są godniejsi
                następcy.
                Lumbulak
                • Gość: koliber Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: 149.156.12.* 02.09.02, 14:47

> Teraz was trochę zaboli.
                  Dałbyn Ci Pavulon Lumbulaku, toby Cię mózg nie bolał.
                  > Wasze wyrazy tworzycie resztkami sił.
                  Ale metafora.
                  > Jeśli dawna Trójka była elitarna, to ja jestem... nie powiem kim.
                  Oj jesteś, jesteś młotem parowym
                  > Jak mogła być elitarna ? To wy chyba tej trójki wogóle nie słuchaliście.
                  > Wiecie co to znaczy być elitarnym ? To znaczy być niepowtarzalnym, dla
                  >wąskiego
                  > grona, jedynym w swoim rodzaju. A jaka ta trójka wtedy była, to każdy wie.
                  > Bezpłciowa, smutne głosy, ckliwe reportaże, drętwe skecze. Obrzydlistwo !
                  > Każdy jej słuchał, bo słuchał. Nie było innych stacji.
                  Pomyliłeś lata 80-te z końcem 90-tych
                  > Zaraziliście się tą elitarnością jak jasna cholera. Teraz, gdy wreszcie wziął
                  > się za paranoiczną sytuację w PR III (gdzie zaczęli odchodzić Zieliński,
                  > Reszczyński, i inni)- wy elitarni słuchacze PR III domagadzie się
                  podniesienia
                  > poziomu merytorycznego!
                  > Szczyt chamstwa !
                  Reszczyński odszedł jeszcze w latach 80-tych, podobnie Zieliński.
                  > Wtedy było wszystko OK - elita, inteligencja, wysoki poziom merytoryczny.
                  > Fałsz, albo wmawianie sobie.
                  Ha..ha.
                  > Właśnie teraz Trójka jest na wysokim poziomie. Słuchajcie audycji. Tych
                  nowych.
                  > Było wtedy coś takiego ? Nie. I boli Was to.
                  Jeszcze słucham. I TAKIEGO DNA DAWNIEJ NIE BYŁO: WRONA GŁUPIA, ŁODEJ BARDZO
                  GŁUPI, STOPARCZYK MLASKAJĄCA Z WADĄ WYMOWY, SŁAWOŃ (SZCZEGÓLNIE U KSIĘGARZA- TO
                  DOPIERO AUDYCJA DLA INTELIGENTNYCH, ALE INACZEJ).
                  >Dopiero teraz Trójka jest dla
                  > inteligencji, gdzie programy prowadzą młodzi i wykształceni ludzie, obdarzeni
                  > radiowymi głosami, ktorych ciągle obrażacie (Wrona, Rokos, Łodej, Kowalewski
                  i
                  > inni).
                  Rokos jets bardzo słaby, ale rokuje na wyrobienie, tylko czemu kosztem
                  słuchaczy, a w 3 było tylu świetnych lepszych wyrzuconych dziennikarzy;
                  Kowalewski się wyrabia, ale kudy mu do Miecugowa, Zegarłowicza,
                  Strzyczkowskiego czy Sianeckiego, Czy Ziemca czy Łukawskiego.
                  > Były wtedy audycje tak różnorodne jak teraz ? Nie !
                  Róznorodne audycje z play-lista. Najbardziej różnorodne były za Dyrektora
                  Kaczkowskiego.
                  > Więc nie dziwcie się jak wkrótce, po kampani reklamowej Trójka pójdzie w górę.
                  > I nie przechylajcie szali w jedną stronę, bo to jeszcze nie koniec radia.
                  ALE UPADEK PROGRAMU TRZECIEGO>
                  > A wam jest żal tych waszych staroświeckich przyzwyczajeń zdobytych na starym
                  PR
                  >
                  > III. Dobrze, że już nie słuchacie Trójki. Czas wasz minął. Są godniejsi
                  > następcy.
                  Tacu jak ty i Ci odpowiadacze konkursowi, którzy nawet nie wiedzą ile lat
                  skończyła 3 w tym roku.
                  > Lumbulak
                  DLA MNIE WAŻNIEJSZA JEST ILOŚĆ OD JAKOŚCI.
                  P.S.
                  Po co to pisałem jak prowokator Lumbulak nic i tak z tego nie zrozumie
                  • roar Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki 02.09.02, 15:03
                    Gość portalu: koliber napisał(a):

> Po co to pisałem jak prowokator Lumbulak nic i tak z tego nie zrozumie

Lumbulak nie, ale być może przeczyta to ktoś inny. I będzie miał wtedy porównanie "racji" pana Lumbulaka ze szczyptą faktów i zdrowego rozsądku. Inaczej, jeśli nie zna sytuacji, mógłby nie daj boże w ten propagandowy bełkot uwierzyć.
                    A poza tym co innego możemy w sprawie Trójki zrobić? (Poza czekaniem na wywalenie Laskowskiego.) :(
                • roar Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki 02.09.02, 15:29

Prawdę mówiąc, dawno się tak nie bawiłem.

Przepraszam, ale jeśli mogę, chciałbym spytać, co to i reszta postu ma wspólnego z tym, co napisaliśmy ja i Tomek?
                  Jak się nie ma argumentów, to trzeba szybko zmienić temat, prawda?

> Wiecie co to znaczy być elitarnym ? To znaczy być niepowtarzalnym, dla wąskiego
                  > grona, jedynym w swoim rodzaju.

Niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju Trójka była z pewnością. Dla wąskiego grona - z pewnością nie.
                  (Niedługo będzie, jak tak dalej pójdzie. Tylko że nie będzie już niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju.)

> Reszczyński, i inni)- wy elitarni słuchacze PR III domagadzie się podniesienia
                  > Szczyt chamstwa !

Rozumiem, że jako słuchacze powinniśmy się domagać obniżenia poziomu?
                  (Elitarni słuchacze? Hmm... Za elitę się nigdy nie uważałem, ale dlaczego słowo elitarny używane jest przez pana Lumbulaka jako wyzwisko, dalibóg nie wiem. W każdym razie obrażać się bynajmnmiej nie zamierzam.)

> Właśnie teraz Trójka jest na wysokim poziomie. Słuchajcie audycji. Tych nowych.

Nie, dziękuję. Posłuchałem raz i już więcej nie chcę.

> Było wtedy coś takiego ? Nie. I boli Was to.

Oczywiście że tak! No przecież! To żeś Amerykę odkrył!
                  Jasne, że nas boli, że jest teraz w trujce kał, jakiego kiedyś nie było.

> Dopiero teraz Trójka jest dla
                  > radiowymi głosami, ktorych ciągle obrażacie (Wrona, Rokos, Łodej, Kowalewski i
                  > inni).

Tylko dlaczego inteligencja się nie pali do słuchania? (Podobnie jak cała reszta...)

Ha, jasne, że nie. Były _o_wiele_bardziej_ różnorodne.

> Więc nie dziwcie się jak wkrótce, po kampani reklamowej Trójka pójdzie w górę.

Niestety, tego nie mogę zagwarantować. Powiedzmy to sobie - to BYŁOBY dziwne...

> A wam jest żal tych waszych staroświeckich przyzwyczajeń zdobytych na starym PR
                  > III. Dobrze, że już nie słuchacie Trójki. Czas wasz minął. Są godniejsi
                  > następcy.

No to się zgadzamy.
                  Ze swojej strony wyrażę tylko nadzieję, że kiedyś jeszcze będziemy mogli jej słuchać.
                • tuhanka Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki 02.09.02, 15:52

Oj, to Twoja głupota boli...

> Wiecie co to znaczy być elitarnym ? To znaczy być niepowtarzalnym, dla
                  wąskiego
                  >
                  > grona, jedynym w swoim rodzaju.

Była niepowtarzalna, nie było drugiej takiej rozgłośni. Czy wiesz, że kiedy w
                  1962 roku Trójkę tworzono, była ona radiem eksperymentalnym, w założeniu
                  różniącym się od już istniejących Jedynki i Dwójki?
                  A jaka ta trójka wtedy była, to każdy wie.
                  > Bezpłciowa, smutne głosy, ckliwe reportaże, drętwe skecze. Obrzydlistwo !
                  > Każdy jej słuchał, bo słuchał. Nie było innych stacji.

Po pierwsze, nawet u zarania jej działalności były Jedynka i Dwójka. Po drugie,
                  Trójka była prekursorem wielu gatunków radiowych w Polsce - różnorodnych
                  słuchowisk, audycji popularnonaukowych, Trójkowa redakcja reportażu cieszyła
                  się ogromną renomą.

> Reszczyński, i inni)- wy elitarni słuchacze PR III domagadzie się
                  podniesienia
                  > Szczyt chamstwa !

Szczyt chamstwa to Ty reprezentujesz. Sławomir Zieliński, Wojciech Reszczyński
                  i chyba ktoś jeszcze (nie jestem pewna, czy nie przypadkiem Jolanta Fajkowska)
                  odeszli z Programu Trzeciego bodaj w 1986 roku zasilając zespół Teleekspresu.
                  Od tego czasu minęło kilkanaście lat. Zastanów się, co piszesz.

> Wtedy było wszystko OK - elita, inteligencja, wysoki poziom merytoryczny.
                  > Fałsz, albo wmawianie sobie.
                  > Właśnie teraz Trójka jest na wysokim poziomie. Słuchajcie audycji. Tych
                  nowych.

Ciekawe, dlaczego słuchając tych nowych audycji dostaję mdłości. A postanowiłam
                  sobie, że nie będę się uprzedzać. Jednak nie potrafię ich słuchać dłużej niż
                  kilka minut.

> Było wtedy coś takiego ? Nie. I boli Was to. Dopiero teraz Trójka jest dla
                  > radiowymi głosami, ktorych ciągle obrażacie (Wrona, Rokos, Łodej, Kowalewski
                  i
                  > inni).

Oj tak, "radiowe" cukierkowe głosy. OK, zgadzam się, że Kowalewski i Rokos mają
                  radiowe głosy, ale i tak jeszcze sporo muszą nad sobą popracować. Oni
                  przynajmniej choć trochę się starają, ale jeszcze daleko im do starej ekipy
                  Trójki.

> Więc nie dziwcie się jak wkrótce, po kampani reklamowej Trójka pójdzie w
                  górę.
                  > I nie przechylajcie szali w jedną stronę, bo to jeszcze nie koniec radia.
                  > A wam jest żal tych waszych staroświeckich przyzwyczajeń zdobytych na starym
                  PR
                  >
                  > III.

Ciekawe, gdzie widzisz tę różnorodność? Bo ja tylko słyszę papkę w stylu marnej
                  rozgłośni komercyjnej, zwłaszcza w tzw. "prime time'ie".

Dobrze, że już nie słuchacie Trójki. Czas wasz minął. Są godniejsi
                  > następcy.
                  > Lumbulak

Ha ha ha! A to mnie ubawiłeś! "Godny następca" obrażający starych słuchaczy,
                  którzy ośmielają się mieć inne niż on zdanie! Jesteś żałosny. Trochę pokory,
                  kmiotku.
            • Gość: jarek Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 07:55

> Kolego - żadnego stołka nie tracę.
              Choćby posadę "adwokata" Laskowskiego...

> Czy Wy myślicie, że słupek słuchalności rośnie tak od razu, i to jeszcze do
              10%
              > Na to pracuje się latami.

a Twój idol mówił o jesieni tego roku...cos nie gra...

> Dajcie szansę. Poczekajcie.
              nie jestem masochistą!

> To nie wyścigi, a tworzenie czegoś nowego. Nowoczesnego radia.
              Wszak Smolar z kumplami (tez się do nich zaliczasz?) mogą założyć (przynajmniej
              się starać)swoje "nowoczesne" radio, mogą je sobie nazwać jak chcą, zatrudniać
              kogo chca i mieć słuchaczy w nosie , jeśli tak im pasuje. Dlaczego tak zrobili
              z PR3? Misja??? Od kogo??? *
              *odpowiedź znajdziesz w "Blues Brothers":-)
    • Gość: Lumbulak Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: 212.244.197.* 03.09.02, 12:12
      czytałem właśnie Wasze wcześniejsze posty o Trójce.
      Jesteście bardziej żałośni niż myślałem. I to ma być ta inteligencja, co tylko
      Ona wiedziała jak słuchać dawnego PR III.
      Koliber, TuHanka, Chłop, Viking, g75, Ergil, i inni Wam podobni zeszmaciliście
      oblicze Polskiego Radia.
      To jest naprawdę skandal.
      Poczytajcie jeszcze raz swoje "merytoryczne" posty i zastanówcie się - czy to
      fair wobec radia. To nie jest tylko Wasze radio. Obrażając je, obrażacie
      obecnych słuchaczy. Czy to trudno zrozumieć nieomylni inteligenci poszukujący
      Makowskiej, Kordowicza, Ossowkiego i innych.
      Oni tworzyli audycje, ale zrozumcie - nie strawne, dla garstki
      niereformowalnych snobów.
      Nie można popadać w euforię na tle w/w. Nie ma ludzi nie zastąpionych.
      Lumbulak
      • Gość: koliber Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: 149.156.12.* 03.09.02, 12:27
        Rozumiem, że może Ci się nowa Truujka podobać.
        Ale sposób w jaki ją popierasz i w jaki krytykujesz dawną swiadczy tylko o Twojej głupocie.
        Ma być tylko modnie...
        A powinno się być otwartym na różne style i gatunki.
        jak nowi słuchacze Trójki mają być tacy ja Ty to ja dziekuję.
        Chamstwo.....
        I APEL: Ignore him
        • Gość: jarek Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 15:13
          Gość portalu: koliber napisał(a): mają być tacy ja Ty to ja dziekuję.
          > Chamstwo.....
          > I APEL: Ignore him

popieram, aczkolwiek może tego też bidulka nie pojąć...

• tuhanka Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki 03.09.02, 16:13

> czytałem właśnie Wasze wcześniejsze posty o Trójce.
        > Jesteście bardziej żałośni niż myślałem. I to ma być ta inteligencja, co
        tylko
        > Ona wiedziała jak słuchać dawnego PR III.
        > Koliber, TuHanka, Chłop, Viking, g75, Ergil, i inni Wam podobni
        zeszmaciliście
        > oblicze Polskiego Radia.
        > To jest naprawdę skandal.

Skandaliczne jest to, co Ty pleciesz od rzeczy.

> Poczytajcie jeszcze raz swoje "merytoryczne" posty i zastanówcie się - czy to
        > fair wobec radia. To nie jest tylko Wasze radio. Obrażając je, obrażacie
        > obecnych słuchaczy. Czy to trudno zrozumieć nieomylni inteligenci poszukujący
        > Makowskiej, Kordowicza, Ossowkiego i innych.

My nikogo nie obrażamy. To nas się cały czas obraża.

> Oni tworzyli audycje, ale zrozumcie - nie strawne, dla garstki
        > niereformowalnych snobów.
        > Nie można popadać w euforię na tle w/w. Nie ma ludzi nie zastąpionych.
        > Lumbulak

Dziękuję za komplement. A zapewniam Cię, że wbrew obiegowym opiniom są ludzie
        niezastąpieni. Tak jak np. nikt nie jest w stanie powtórzyć niezapomnianego
        klimatu audycji ś.p. Tomka Beksińskiego. Ale Ty na pewno nawet nie wiesz, kto
        zacz...
        Pozdrawiam
        Niereformowalna snobka Tuhanka
    • gert Do Lumbulaka 06.09.02, 13:14
      Ergil odpisala ci w watku, w kyorym zaczales dyskusje. Ale chyba nie czytales,
      wiec wkleje to tutaj.
      Gert
      PS
      Uroczo w twoich postach brzmia pretensje o "obrazaniu". Naprawde uroczo.
      A teraz post Ergil

------------------------------------
      Człowieku! Myśl! To nie boli!!
      Autor: ergil@NOSPAM.gazeta.pl
      Data: 06-09-2002 02:56 + dodaj do ulubionych wątków
      --------------------------------------------------------------------------------
      A nie mówiłam, że demon konsekwencji??
      Najpierw koleś pisze:
      > nie macie prawa żądać powrotu
      > i bezczelnie organizować jakieś tam protesty.
      a parę dni później:
      > Koleżanko Ergil, masz zwidy.
      > Wiesz co to jest demokracja ? Fakt, masz prawo
      > protestować, ale masz także prawo uszanować.
      Ja jestem tylko małą dziewczynką, więc kolesia nie rozumiem. On mi tłumaczy, że
      mamy demokrację i "mamy prawo protestować", chociaż równocześnie "nie mamy
      prawa żądać powrotu i BEZCZELNIE organizawać jakieś tam protesty".
      Konsekwencja równa poczuciu humoru.
      Koleś zwraca mi uwagę:
      > Koleżanko - nawet w cudzysłowach powinno pisać się bez błędów.
      > "trójce", a nie "trUjce"
      Patrzcie, to ja mu już wielkie "U" pisze, żeby zauważył, że to żart, że to
      celowe, a on mi zwraca uwagę, że to błąd.
      Ciężko się z takimi dyskutuje.

> > "Huragan nienawiści" - a z drugiej strony - "jesteście w latach
      > > osiemdziesiątych". Cóż... rzeczywiście - nie w porządku wobec człowieka,
      > > który stosuje retorykę późnego Gomułki.
      > Koleżanko - lata osiemdziesiąte nijak nie pasują do Twojego ulubieńca Gomułki
      No, przecież o to mi właśnie chodziło!! Rany boskie! To miał być żart. Że
      skoro "my jesteśmy w latach osiemdziesiątych", to ciężko będzie nam się
      porozumieć z kimś, kto wali "huraganem nienawiści", bo to tekst rodem z
      Gomułki. A "huragan nienawiści" to był tekst Lumbulaka. Czy muszę tłumaczyć jak
      cepem, żeby dotarło??

Podobnie z wątkiem, że "autorzy odeszli". Przykro tłumaczyć własne żarty.
      Chodziło mi o to, że owi autorzy nie "odeszli" tylko - jak to napisał ktoś z
      forumowiczów - "zostali odejdzieni". Popełniono na nich odejście. Czyli - to
      już specjalnie dla Lubulaka - dyrekcja wywaliła ich z pracy. Dostali kopa.
      Nie "odeszli", tylko zostali wyrzuceni.
      A opisywany przeze mnie przypadek Fadiejewa? To analogia. Podobieństwo. Podobny
      mechanizm tworzenia żartu.
      Dotarło?
      Czy teraz to wystarczająco jasne? Nawet dla Lumbulaka?

I dalej:
      > > dygnęłabym, ale bo ja wiem...? może się koleś obrazi?
      > > I znowu bluzgnie czymś laskowskim? To już lepiej nie będę)
      > Koleżanko - popraw składnie w ostatnich zdaniach, tych w nawiasie.
      > Nie szydź z Laskowskiego. Nie przystoi na tak inteligentną
      > dziewczynę jak Ergil.
      Składnia w zdaniach w nawiasie jest w porządku.
      Szydzić z Laskowskiego będę, bo na to zasługuje. Szydzić mi wolno. To wolny
      kraj.
      Nie pisze się "Nie przystoi na tak inteligentną" tylko "Nie przystoi TO tak
      inteligentnej"

> Koleżanko tu mnie wku....wiłaś (muszę tak napisać). Sama piszesz,
      > że to radio PUBLICZNE. A więc nie tylko Twoje i tych zagorzałych
      przeciwników.
      Nie "musisz tak napisać". Można napisać "zdenerwowałaś", "zirytowałaś" itd.
      A radio publiczne jest TAKŻE nasze. I my się upominamy, żeby realizowało to, do
      czego zobowiązuje je ustawa oraz "misja", którą dyrekcja gębę sobie wyciera, a
      z anteny elimiuje. Mamy prawo? Mamy.
      A kiedy to robimy - Lumbulak kulturalnie i merytorycznie poucza nas:
      "Co wy sobie do cholery myślicie ? (...) Przestańcie pieprzyć o jakiś
      protestach i chęci powrotu do "starego" bo to czuć prymitywizmem i prostactwem.
      (...) nie można wstawiać farmazonów i głupot (...) nie macie prawa żądać
      powrotu i bezczelnie organizować jakieś tam protesty (...) czy wasze umysły
      opanował jakiś huragan nienawiści do Trójki ? Ludzie - piszecie farmazony i
      banialuki aż trudno czytać (...) Pierdol.....enie o tym, że teraz to trójka
      kiepska to blef, tych co mają małe fiuty tak jak ty.".
      A równocześnie:
      > Koleżanko tu mnie wku....wiłaś (muszę tak napisać). Sama piszesz,
      > że to radio PUBLICZNE. A więc nie tylko Twoje i tych zagorzałych
      przeciwników.
      Jakby było "tylko jego i tych zagorzałych zwolenników"

Na dobranoc:
      > Dobrze, że nie słuchasz już Trójki, bo po
      > tylu błędach i uwagach nowa Trójka
      > nie zasługuje na taką słuchaczkę.
      Przeczytałam jeszcze raz. Parę literówek było. Koleś się czepił, choć wyraźnie
      napisałam: "nie mówię o literówkach, bo to każdemu się trafia". Jeden błąd
      interpunkcyjny.
      Ze strony Lumbulaka (poza kilogramami błędów interpunkcyjnych i literówek nawet
      w nazwiskach - "Kowalewski" pisze się przez duże, nomen omen, "K"):
      - "pracować dozgonnie",
      - "Ja znam bardzo wiele ludzi",
      - "wyszydzać z nich"
      - "Nie przystoi na tak inteligentną dziewczynę"
      - "nieodświeżeni ludzie",
      itd., itp.
      Zresztą, drodzy forumowicze, sami oceńcie, bo mnie się nie chce przebijać przez
      teksty L. Kto robi błędy, jakie błędy i kto tu kogo powinien pouczać?

> Proszę o inteligentne zdania i sformułowania.
      "Osłabiacie mnie, Wiaderny, osłabiacie mnie".
      Idę się wyśmiać w kąciku. Nie z własnych żartów, ale z konsekwencji, kultury,
      merytorycznych argumentów oraz "inteligentnych zdań i sformułowań" mojego...
      chciałam napisać interlokutora, ale to by chyba było dla niego zbyt okrutne,
      więc napiszę: mojego rozmówcy.

(dyg)
      Ergil

PS
      Oczywiście, że trUjka "nie zasługuje na taką słuchaczkę".
      Zasługuje na Lumbulaka.
      I dobrze jej tak!!

• Gość: Lumbulak Re: Do Lumbulaka IP: 212.244.197.* 06.09.02, 14:07
        Niczym nie zaskakujecie.
        Wyjaśnienia Ergil są jak tonącego, który się brzytwy chwyta.
        Koleżanka udaje polonistkę i jedynego znawcę mediów.
        Zresztą cała jej banda potrafi wymyślać na nową dyrekcję.
        Nic więcej nie potraficie, tylko narzekania i pretensje.
        Tak jakbyście to wy wiedzieli, jak Trójka ma wyglądać.
        I nikt inny. A tym czasem ktoś wam zrobił koło nosa.
        I bardzo dobrze "lukrowani inteligenci".
        Na nic wasze protesty.
        Nowe oblicze radia jest nowoczesne i takie powinno pozostać.
        Lumbulak
        • Gość: Janusz Re: Do Lumbulaka IP: 10.40.1.* 06.09.02, 14:12

> Niczym nie zaskakujecie.
          > Wyjaśnienia Ergil są jak tonącego, który się brzytwy chwyta.
          > Koleżanka udaje polonistkę i jedynego znawcę mediów.
          > Zresztą cała jej banda potrafi wymyślać na nową dyrekcję.
          > Nic więcej nie potraficie, tylko narzekania i pretensje.
          > Tak jakbyście to wy wiedzieli, jak Trójka ma wyglądać.
          > I nikt inny. A tym czasem ktoś wam zrobił koło nosa.
          > I bardzo dobrze "lukrowani inteligenci".
          > Na nic wasze protesty.
          > Nowe oblicze radia jest nowoczesne i takie powinno pozostać.
          > Lumbulak

Z progresji słuchalności też jesteś zadowolony "inteligencjo" ?
          • Gość: Lumbulak Re: Do Lumbulaka IP: 212.244.197.* 06.09.02, 14:18
            Bardzo zadowolony, gdyż Trójka jest w trakcie zmian i to jeszcze bez kampani
            reklamowej.
            Trójkowa słuchalność spadła, bo musieli się z niej usunąć tacy słuchacze jak wy.
            Dlatego jest troszkę mniej.
            Jednak do czasu, kolego, Do czasu.
            Poczekamy jak wam oczka się zdziwią.
            Lumbulak
            • Gość: Janusz Re: Do Lumbulaka IP: 10.40.1.* 06.09.02, 14:50

> Bardzo zadowolony, gdyż Trójka jest w trakcie zmian i to jeszcze bez kampani
              > reklamowej.

No tak kampania. Jak wynajmą do niej tej klasy fachowców jak ci od jingli to
              jestem spokojny.

> Trójkowa słuchalność spadła, bo musieli się z niej usunąć tacy słuchacze jak
              wy
              > .
              > Dlatego jest troszkę mniej.
              > Jednak do czasu, kolego, Do czasu.

Należę do grupy pożądanej przez reklamodawców. Czemu chcecie się pozbywać
              takich słuchaczy ? Dyr. Niedźwiedzki w jakimś wywiadzie stwierdził że
              największą wartością Trójki są słuchacze. Ciekawe czy miał na myśli tych którzy
              właśnie odchodzą czy tych którzy tłumnie się pojawią odebrani Zetce, Esce itp.

> Poczekamy jak wam oczka się zdziwią.
              > Lumbulak

Gratuluje optymizmu

Janusz
            • Gość: broda Ignone Lumbulak - n/t IP: *.chello.pl 06.09.02, 16:42
    • Gość: Szaman Re: Lumbulak do Ergil na temat Trójki IP: 62.233.167.* 06.09.02, 16:57
      Ale bzdury. Koles sie w pana od polskiego bawi, bo mu
      brakuje argumentow na temat Trojki.

Doczytalem do polowy te wypociny niejakiego Lumbulaka i
      tylko tyle powiem: Skoro mam prawo szanowac zmiany w
      radiu, a jednoczesnie mam tez prawo je krytykowac, to te
      konkretne zmiany, ktore z Trojki zrobily trUjke, jak
      najbardziej krytykuje.

Wraz z rozpoczeciem nowego roku szkolnego zycze
      Lumbulakowi sukcesow w gimnazjum.
    • akwaiatkowska Nie chcemy takich zwolenników ani takiego poparcia 06.09.02, 17:07
      Dzień dobry
      Starzy forumowicze-protestowicze zapewne nie pamiętają z "dużego wątku". I
      wiedzą, że mi z nimi nie po drodze. Z różnych względów.
      Ale kiedy przeczytałam to, co tutaj wypisuje Lumbulak - zrobiło mi się wstyd.
      Jak mamy przyciągać nowych słuchaczy, skoro nasi "zwolennicy" obrażają innych,
      używają słownictwa z rynsztoka itd.? Przecież język Lumbulaków świadczy także o
      nowej Trójce. Ich zachowanie odbija się na nas. Nie wiem, jak reagować. Chyba
      tylko tak, że dołączę do tych, którzy krytykują Lumbulaka. BO wolę słuchaczy
      krytycznych ale kultutalnych, niż zwolenników na poziomie (???) Lumbulaka
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka