miroda 22.11.02, 12:59 Jeśli ktoś był to proszę o opinię. Podstawowe pytanie na czym to polega oprócz wspólnej modlitwy. Czy jest wolny czas (28.12-2.1 Paryż) jakie zakwaterowanie, ludzie, jak daleko od centrum jest nocleg i w ogóle jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ginny Re: Spotkanie Taize ??? IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 22.11.02, 13:40 Byłam w zeszłym roku na spotkaniu w Budapeszcie. Czas wolny? Jeśli chcesz, możesz nie chodzić na żadne spotkania modlitewne- nikt tego nie pilnuje. Tak więc ilość czasu wolnego zależy od ciebie i twoich potrzeb. Zakwaterowanie-bywa różnie. Módl się o miejsce przy rodzinie. Ja spałam w szkole (w nocy w budynku było ok.15 stopni), nie było ciepłej wody itd., ale można trafic do naprawdę niezłych warunków. Śniadania dostajesz tam, gdzie mieszkasz, obiady i kolacje- przy pomieszczeniach do nodlitwy. W sumie większość zależy od tego, gdzie cię ulokują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monada Re: Spotkanie Taize ??? IP: 81.15.184.* 23.11.02, 11:19 Ja tez bylam w Budapeszcie w zeszlym roku! :) Mhm, zakwaterowanie ma dosc istotny wplyw na caloksztalt :) Ja zostalam ulokowana w malej wioseczce 40 minut drogi pociagiem od Budapesztu i pol godziny brniecia przez zaspy od stacji :) Ale te ciagle dojazdy rowniez byly przyjemnoscia (jezdzilo sie zatloczonym pociagiem, a potem metrem z calym tlumem osobnikow "skazanych" na podobny los, a z kazdego zakatka wagonu rozbrzmiewaly spiewy w innym jezyku :) Mieszkalam w centrum sportowym, otrzymujac zaszczytne miejsce do spania - mozliwosc rozlozenia karimatki pod koszem na sali gimnastcznej ;) Centrum bylo nieogrzewane... Ale ilosc osobnikow na metr kwadratowy dostarczala cieplej atmosfery ;) I chyba wlasnie o te atmosfere chodzi, a nie o ciepla wode, dobre jedzenie i wygodne lozko... To, co bedziesz robila zalezy tylko od Ciebie :) Na Taize spotkasz ludzi, ktorzy cale dnie spedzaja na kolejnych spotkaniach religijnych obok tych, ktorzy nie pojawili sie na zadnym, buszujac po miescie w celach zwiedzalniczo- poznawczych :) Obie grupy sa jednako szczesliwe :) Milych wrazen i pomachaj ode mnie paryskim uliczkom, bo ja w tym roku niestety nie moge jechac. Pozdrawiam cieplutko, Monada Odpowiedz Link Zgłoś
perlotiel Re: Spotkanie Taize ??? 30.11.02, 21:23 zdecydowanie lesze zakwaterowanie jest w szkolach etc. tam mozesz sie bawic cala noc, a u rodzin... zreszta ciepla wode masz w domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś