Dodaj do ulubionych

Spotkanie Taize ???

22.11.02, 12:59
Jeśli ktoś był to proszę o opinię. Podstawowe pytanie na czym to polega
oprócz wspólnej modlitwy. Czy jest wolny czas (28.12-2.1 Paryż) jakie
zakwaterowanie, ludzie, jak daleko od centrum jest nocleg i w ogóle jak to
wygląda.

Obserwuj wątek
    • Gość: Ginny Re: Spotkanie Taize ??? IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 22.11.02, 13:40
      Byłam w zeszłym roku na spotkaniu w Budapeszcie. Czas wolny? Jeśli chcesz,
      możesz nie chodzić na żadne spotkania modlitewne- nikt tego nie pilnuje. Tak
      więc ilość czasu wolnego zależy od ciebie i twoich potrzeb. Zakwaterowanie-bywa
      różnie. Módl się o miejsce przy rodzinie. Ja spałam w szkole (w nocy w budynku
      było ok.15 stopni), nie było ciepłej wody itd., ale można trafic do naprawdę
      niezłych warunków. Śniadania dostajesz tam, gdzie mieszkasz, obiady i kolacje-
      przy pomieszczeniach do nodlitwy. W sumie większość zależy od tego, gdzie cię
      ulokują.
    • Gość: monada Re: Spotkanie Taize ??? IP: 81.15.184.* 23.11.02, 11:19
      Ja tez bylam w Budapeszcie w zeszlym roku! :) Mhm, zakwaterowanie ma dosc
      istotny wplyw na caloksztalt :) Ja zostalam ulokowana w malej wioseczce 40
      minut drogi pociagiem od Budapesztu i pol godziny brniecia przez zaspy od
      stacji :) Ale te ciagle dojazdy rowniez byly przyjemnoscia (jezdzilo sie
      zatloczonym pociagiem, a potem metrem z calym tlumem osobnikow "skazanych"
      na podobny los, a z kazdego zakatka wagonu rozbrzmiewaly spiewy w innym
      jezyku :) Mieszkalam w centrum sportowym, otrzymujac zaszczytne miejsce do
      spania - mozliwosc rozlozenia karimatki pod koszem na sali gimnastcznej ;)
      Centrum bylo nieogrzewane... Ale ilosc osobnikow na metr kwadratowy dostarczala
      cieplej atmosfery ;) I chyba wlasnie o te atmosfere chodzi, a nie o ciepla
      wode, dobre jedzenie i wygodne lozko...
      To, co bedziesz robila zalezy tylko od Ciebie :) Na Taize spotkasz ludzi,
      ktorzy cale dnie spedzaja na kolejnych spotkaniach religijnych obok tych,
      ktorzy nie pojawili sie na zadnym, buszujac po miescie w celach zwiedzalniczo-
      poznawczych :) Obie grupy sa jednako szczesliwe :)
      Milych wrazen i pomachaj ode mnie paryskim uliczkom, bo ja w tym roku niestety
      nie moge jechac.
      Pozdrawiam cieplutko,
      Monada
      • perlotiel Re: Spotkanie Taize ??? 30.11.02, 21:23
        zdecydowanie lesze zakwaterowanie jest w szkolach etc. tam mozesz sie bawic
        cala noc, a u rodzin... zreszta ciepla wode masz w domu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka