Gość: minister edukacji IP: *.wro.vectranet.pl 08.11.06, 20:58 KTO TO JEST SASNAL? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eexmd2 Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie 08.11.06, 20:59 to juz nie hydraulik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.chello.pl 08.11.06, 21:01 kup sobie czasem np. Przekrój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deis moze naucz sie na pamiec tego nazwiska IP: *.3.15.vie.surfer.at 08.11.06, 21:08 moze naucz sie tego nazwiska jak nie znasz moze sie przydac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.fema.krakow.pl 08.11.06, 21:22 Dajcie kilka reprodukcji Sasnala. Facet naprawdę nie jest jakoś szeroko znany. Niestety w sztuce współczesnej na ogół dzieje sie tak nieciekawie, że ludzie przestają chodzić na wystawy, na których można zobaczyć jaja na krzyżu Nieznalskiej i tym podobne dziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Polski prezydent też najbardziej obiecujący.... 08.11.06, 21:29 wszystkim wszystko za darmo. a podatki - 60%. Kutas Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski 1-sze miejsce w malarskich mistrzostwach świata 08.11.06, 21:31 brawo, Panie Wilhelmie. Tak trzymać. I dbać o formę. Olimpiada już za dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba malarz najbardziej obiecujący na świecie - bzdura! IP: *.chello.pl 08.11.06, 21:45 Co za bzdura !!! Najbardziej obiecujący jestem ja. Bez przerwy cos obiecuję :) p.s. chcecie byc mało obiektywni czytajcie gazete wyborczo i przekroj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arte Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: 150.254.72.* 08.11.06, 21:50 Mnie bardziej interesuje kim jest marzsand... Brzydka literówka, że się tak czepnę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryk Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:51 WILHELM SASNAL??? a tak znam go... jadam z nim co tydzień obiad na mieście :P dajcie spokój, Polak najbardziej obiecujący NA śWIECIE a w ojczyźnie nikt go nie zna :/ chociaż właściwie ci, którzy znają się na sztuce może i znają... ja nie mam czasu na sztukę... niestety :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ats press vienna Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.3.14.vie.surfer.at 08.11.06, 21:53 jackson pollock...........to tez najwyzsza klasa.sam maluje i dla mnie to hobby.dziwny jest ten swiat,kupuja wszystko i to jak. sam sie dziwie.wieden jest tez oglupialy na sztuke nowoczesna. co to za sztuka? moze sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek0 A ja myślałem... IP: *.acn.waw.pl 08.11.06, 21:53 że to Marcinkiewicz jest najwięcej obiecujący... A że niezły z niego artysta, to się już przekonaliśmy wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ats press vienna Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.3.14.vie.surfer.at 08.11.06, 21:55 jego obrazy sa sprzedawane za 150 tys dolarow.www.findartinfo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezier Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:18 Ten Sasnal to zupełna kicha! Klasyczny, bylejaki polski plakat - jak za komuny. Zobacznie lepiej na prace innego polskiego grafika o pseudonimie czarnyrobert, to co on tworzy jest nie z tej ziemi! oto kilka przykładów: forums.cgsociety.org/showthread.php?t=321801&highlight=TroC forums.cgsociety.org/showthread.php?t=161608&highlight=TroC forums.cgsociety.org/showthread.php?t=219572&highlight=TroC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ats press vienna Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.3.14.vie.surfer.at 08.11.06, 22:33 interesujace obrazy czarnego roberta. super Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie 08.11.06, 22:37 Najserdeczniejsze gratulacje!!! Jednak chcialabym zobaczyc jakis Twoj obraz - zaraz pojde na Google i zaczne szukac. Podoba mi sie takze Twoje podejscie do sztuki - to nie sa mistrzostwa. sztuki sie nie ocenia w ten sposob. Brawo! - i za uznanie i za wlasciwe podejscie do tych wyglupow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derr BRAWO WILI !!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.11.06, 22:40 brawo Wili, oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TinTin Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.chello.pl 08.11.06, 23:34 www.findartinfo.com/search/showitem~price~909461~name~Untitled_(plane_And_Bombs).asp Sprzedany za jedyne $204 000 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.pchelp.2-0.pl 08.11.06, 23:40 wili s. jest swietny! Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie 08.11.06, 23:42 kocham sasnala i to juz od paru dobrych lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derq Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.chello.pl 08.11.06, 23:43 Sasnal to warszawski krasnal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie IP: *.143.242.171.bangor.ac.uk 08.11.06, 23:49 Nie przeczytalem calego artykulu, ale polecialem szukac po necie obrazow pana Wilhelma. I rzeczywiscie wydaje sie, ze za granica jest on lepiej znany- wystarczy wpisac 'pictures of Wilhelm Sasnal', zeby pojawily sie strony galerii. Nie powiem, przypomina to raczej okienka komiksow lub plakaty, niech bedzie, ze z 70'- jesli chodzi o prostote wykonania. I potrafie zrozumiec tych ktorzy bardziej radzi sa fantastyczno-hiperrealistycznym obrazom pana 'czarnegoroberta'. Ale zastanowmy sie co bedzie w przyszlosci (byc moze juz niedalekiej), kiedy nasza rzeczywistoscia beda statki w bieszczadach, androidy w urzedach bezrobocia, implanty itp... czyz nie bedzie milo popatrzec na cos normalnego jak robotnicy przy tasmie albo sylwetki kobiet palacych papierosy z obrazow pana Wilhelma. To przynajmniej o ludziach. Ale ja i tak wole p. Mleczko i Raczkowskiego ;). Pozdrawiam. Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atakowac prl zenujacy dupek IP: *.hsd1.or.comcast.net 08.11.06, 23:57 oto link do tego dupka, www.saatchi-gallery.co.uk/artists/wilhelm_sasnal.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atakowac prl zenujacy dupek X2 IP: *.hsd1.or.comcast.net 09.11.06, 00:03 najbarddziej debilne sa tlumaczenia jego bohomazow, belkot kartofla/trola kaczynskliego to przy tych dyrdymalach poezja, jednym slowem bezdenne bzdury wyssane z palca dla ludzi ktorzy chca sie pozbyc forsy, nie zapominac ze galerie rzna 50 procent z transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mergelinked Polski malarz najbardziej obiecujący na świecie 09.11.06, 00:13 Sasnal jest bardzo fajny, bardzo malarski, choć znam wielu w Polsce zasługujących na to miano. Ciekawy jest Althamer, lubię działania Grzeszykowskiej i Smagi. Wrażliwość moich krajan na sztukę jest taka jaka jest... Nie mam do nich pretensji. Szczytem gustu jest rendering z robotami... Ale Polska to estetyczne zadupie, kraj szyldów i nieotynkowanych domów. Tym bardziej cieszy fakt że Polacy są widoczni, sukces też naszych marszandów że udało się wypromować. "Wyborcza" mogłaby trochę poedukować naród, wdrożyć w odbiór sztuki, dobrej architektury i designu. Inaczej pozostaniemy na estetycznym dnie. Odpowiedz Link Zgłoś