Dodaj do ulubionych

Lokalne Oddziały PR

23.01.07, 03:25
proponuje rozpocząc nowy watek o rozglosniach regionalnych polskiego radia.
pewnie sa tu ludzie z roznych regionow. kazda taka rozgl ma pewnie cos
ciekawego w swoim programie.
Obserwuj wątek
    • chrabia_von_dupensztain Re: Lokalne Oddziały PR 24.01.07, 00:54
      wiedzę, że "sami lokalni patrioci "tutaj....
      czy nikt z was nie słucha regionalnych progr polskiego radia???????
      • fingoth Re: Lokalne Oddziały PR 24.01.07, 07:29
        Nie !!! :P
        To forum zostało opanowane przez słuchaczy Trójki, fani Eski, Zetki, RMF'u
        zostali zepchnięci do podziemia. Nawet podbijanie starych wątków nie związanych
        z Trójką nie zmieni tego, że to jest forum "Wielkiej, Wspaniałej Trójki". :P
        • chrabia_von_dupensztain Re: Lokalne Oddziały PR 24.01.07, 18:38
          finfocie ty jeden! to jest forum na temat radia w ogóle, radia publicznego,
          komercyjnego, internetowego i naziemnego, polskiego i światowego.
          Większą ilość postów o trujce nie musi swiadczym o tym , ze jest inaczej.
          Nie wykazuj się ignoracją w temacie nie związanym z twoją "wielką i wspaniałą
          trujką", bo jak widzisz oprócz "wielkiej i wspaniałej trujki" są jeszcze inne
          rozgłośnie, o których warto wspomnieć co wcale nie umniejszy wielkości i
          wspaniałosci trujki...
      • 2tik Re: Lokalne Oddziały PR 24.01.07, 12:18
        Brak odpowiedzi to też odpowiedź...
        • addictedtoradio A ja czasami słucham 24.01.07, 17:00
          A ja czasami słucham Polskiego Radia Pomorza i Kujaw (to jest rozgłośnia
          regionalna PR w Bydgoszczy). Szczerze mówiąc, jakoś nie zniewalają mnie
          audycjami nie do przeoczenia. Ale jest jedna audycja, której nie odpuszczam w
          radiu PiK: Radio Planet i Komet- raz w miesiącu kapitalna audycja o astronimii-
          bardzo dobra, popularno-naukowa, w ciekawej formie i z nienajgorszą muzyką ;)
          Polecam- www.radiopik.pl
          Pozdrawiam serdecznie,
          Tomek
    • pefendorf Re: Lokalne Oddziały PR 26.01.07, 11:15
      www.radiokrakow.pl > ciekawe nocne programy z klimatem przede wszystkim rockowym
      i jazzowym. Sopro wybitnych glosow i postaci radiowych.

Warto
    • prawy Re: Lokalne Oddziały PR 27.01.07, 23:49
      Na tym forum są także tacy którzy pracuję w Regionalnych Rozgłośniach Polskiego
      Radia.
      I cieszę, że ktoś chce zainicjować jakiś wątek na temat tego co robimy.
      Ja bym chętnie poczytał co inni sądzą - zawsze to jakaś wskazówka co zmienić by
      to co robimy robić lepiej.

Pozdrawiam.
    • chrabia_von_dupensztain Re: Lokalne Oddziały PR 28.01.07, 21:45
      niemalże dekade temu, kridy mieszkałem jeszcze w południowo-zachodniej polsce
      moj odbiornik często gesto nastawiony był na polskie radio wrocław (szczególnie
      nocne pasma muzyczne) i radio zachod zielona gora.pamietam, ze w obu tych
      rozglosniach znajdowalem dla siebie cos interesujacego. w pr wroclaw o ile sie
      myle audyscje prowadzil wtedy pawel kostrzewa.
      odkąd mieszkam w warszawie rozglosni regionalnych nie slucham, jakos radio dla
      ciebie i cala ta jego forma w ogole do mnie nie przemawia.

ale to chyba jakas prawidlowość, bo warszawa ma najmniej ciekawy program
      informacyjny tvp3 - tzn kurier warszawski i najmniej ciekawą rozgłośnie
      regionalną PR.
      w ogóle warszawa jest najbardziej ubogim miastem w media lokalne. wyłacznie
      centralizm nie wiedziec czemu.
    • aemgie Re: Lokalne Oddziały PR 29.01.07, 12:27
      Słucham Polskiego Radia Lublin, zamiennie z Trójką. Dawniej cały czas słuchałam
      Trójki , od kilku lat wracam tam tylko na wybrane audycje ( Niedźwieckiego,
      Kydryńskiego, Jana Ptaszyna Wróblewskiego a także Kluby Trójki jeśli temat mnie
      interesuje).Zdradziłam Trójkę dla Radia Lublin, muzyka w ciągu dnia mniej
      więcej podobna za to informacje lokalne,sporo inteligentnego słowa dobre
      reportaże.
    • puzoniho Re: Lokalne Oddziały PR 31.01.07, 19:10
      Warszawa
    • administration Re: Lokalne Oddziały PR 31.01.07, 19:26
      Lublin
      • chrabia_von_dupensztain Re: Lokalne Oddziały PR 03.02.07, 01:18
        PR WROCŁAW
        • imagistyk Re: Lokalne Oddziały PR 03.02.07, 15:39
          Po Trójce najczęściej słucham Radia Białystok(lokalna rozgłośnia PR)oraz Radia Akadera(kiedyś rozgłośnia studencka,a obecnie studencko-miejska).Zaletą obydwu stacji jest muzyka: dużo rocka(w przypadku Akadery nawet bardzo dużo ostrego rocka),w tym dużo polskich zespołów mało znanych.Poza tym w RB :
          -dużo reportaży,powieści i dużo czasu na sprawy lokalne;dobre nocne pasmo;
          w RA jest cudowna rzecz : trzy godziny poświęcone piosence studenckiej,
          poetyckiej,śpiewanej przy ognisku itp.
          • imagistyk Re: Lokalne Oddziały PR 04.02.07, 13:48
            Pragnę do dobrych audycji PR B dorzucić "Co w trawie piszczy" prof.Simony Kossak(z TYCH Kossaków i z TEJ Białowieży).Był również znakomity kabaret "KIWI",ale po zmianach kierownictwa na słuszne,zniknął jesienią z ramówki.
    • zefirekk Re: Lokalne Oddziały PR 04.02.07, 20:16
      ja słucham Polskiego Radia Wrocław, na zmiane z Trójką. W tym zestawieniu PRW wychodzi lepiej, leci mniej komerycyjnej i niefajnej muzyki. Za to mamy dużo muzyki grunge'owej (w Polsce chyba już zupełnie zapomnianej) duuuużo jazzu, do tego, puszczają kawałki dolnośląskich kapel, które mają dzięki temu szanse zaistnieć choć lokalnie. Świetne programy kulturalne, na bieżąco omawiane nowości książkowe, filmy, przedstawienia teatralne ===> to w godzinach kiedy człowiek jest już w domu i może włączyć sobie radio. Jak dla mnie minusem jest to, że spikerzy(część) źle odmienia wyrazy. Poza tym jak dla mnie bomba :) pozdrawiam załogę Polskiego Radia Wrocław :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka