paddinktun 12.02.07, 16:05 Co to znacza jesli w glosnikach komputerowych slysze strzepki rozmow? Jaki proces zachodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojd Re: Techniczne. 14.02.07, 15:34 Hmm... To niewątpliwie sprawa dla 'Nie do wiary'. Głosy, jęki, wołania ze świata duchów... ;) A na serio - prawdopodobnie kiepskie, słabo ekranowane głośniki przechwytują sygnał z jakiegoś urządzenia lub urządzeń. Przesuń je w inne miejsce albo wymień. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Techniczne. 14.02.07, 18:32 Może tak być, że silna stacja radiowa tak odbiera. U nas kiedyś w podobny sposób było słychać Radio Maryja; może jakieś CB przebija, po prostu kabel od głośników jest radiem i anteną w jednym :) Odpowiedz Link Zgłoś
g8g5 Re: Techniczne. 15.02.07, 14:11 U mnie w głośnikach słychać rozmowy radiotaxi, i to już od ohoho jak dawna. Ich główny nadajnik znajduje się naprzeciwko mojego domu. Nie wiem, jak się tego pozbyć. Ale na razie z głośników prawie nie korzystam, z tego właśnie powodu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Techniczne. 15.02.07, 14:25 interferencja, indukcja... Odsuń cały komp i głosniki od instalacji antenowej (jeśli masz w domu kablówkę), wymień kable na ekranowane Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Re: Techniczne. 23.02.07, 16:11 Dziekuje za wszystkie odpowiedzi a Tobie szczegolnie, bo faktycznie mam komputer obok instalacji antenowej. Kabli wymieniac nie bede, bo sie na tym nie znam. I nie przeszkadzaja mi te odglosy, sa sporadyczne. Interesowal mnie tylko proces. Jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
unimill Re: Techniczne. 16.02.07, 10:38 Wyłączyć wzmocnienie mikrofonu w ustawieniach 'miksera'? Odpowiedz Link Zgłoś