Dodaj do ulubionych

Mamy powody do buntu

• Gość: bolo Mamy powody do buntu IP: *.ns.ac.yu 10.04.07, 13:11
      A to ciekawe co ludzie pisza o Lonie. Powiedzcie jeszcze, ze chlopina stoi na
      tym samym poziomie co 52debiec czy inne 18L. Jak to czytasz, a czytasz na pewno
      to wiedz, ze czekam na nastepny koncert we Wroclawiu. Ostatni byl genialny:]
      Pozdrawiam ps. przepraszam jak nie wpisalem sie w konwencje ludzi
      sluchajacych "czarnej muzy".Zeby smutnmo nie bylo to dodam jeszcze, prawie od
      siebie, Jol Jol hip-hop siema siema!
    • dobrasekta Ma chłopak ładnie poukładane w głowie. 10.04.07, 13:16
      Tak trzymaj!
    • Gość: bolo Mamy powody do buntu IP: *.ns.ac.yu 10.04.07, 13:16
      aha i jeszcze chlop w Polskim Radiu wystapil i pisza o nim w wyborczej...Zyd,
      mason i murzyn w jednym! Ukamieniowac go!:)
    • Gość: MruK Mamy powody do buntu IP: *.de.ibm.com 10.04.07, 13:32
      Sluchales go chociaz ? Pewnie nie, ale opinie juz masz.

Uzywa bardzo ciekawego jezyka, ktorego nie zaznasz u innych "artystow".
      Podobaja mi sie jego homeryckie opisy, zawoalowany cyniczny humor i sposob
      postrzegania swiata. Nie lubie hip-hopu i raczej go nie slucham, ale Łona jest
      osoba ktorej naprawde nie mozna ignorowac. Ponadto, wytyka rowno wszystko co mu
      sie nie podoba, niezaleznie od opcji plitycznej ktora to stworzyla.
    • Gość: coudra Hip Hop to prawda, a Łona to tylko klakier... IP: *.eranet.pl 10.04.07, 13:33
      Co za bzdury opowiada ten pseudo-raper, wyciągajmy wszystkie grzechy? To zaraz
      znikną przestępcy - powiedzą: tamten nakradł więcej, bardziej pobił - Łona każe
      go wtedy bronić bo przecież każdy jest czemuś winny? Nagle tak źle się zrobiło?
      Naprawdę Oleksy z Millerem to czciciele kompromisu i demokracji a nie czerwony
      beton działający jak chorągiewka? Lustracja z nienawiści? To ile jeszcze jeszcze
      maja wyciągać brudy z szafy, następne 15 lat? Najgorsze, że to niby HH. To g...
      na kiju i popkulturowa sieczka w głowie. Mówią pij colę - pijesz, mówią jedz
      hamburgera - jesz. Liczy się prawda, bo tylko prawda nas wyzwoli. Hip hop jest
      prawdziwy do bólu i choćby lustracja bolała to prawda jest ważniejsza.
      Chyba, że laseczka Łony (o ile ją ma) daje na boku, ale w ramach kompromisu
      odkreśla to grubą kreską..
    • Gość: turtl No proszę, jaki rozgarnięty człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:39
      Jakby mówił moimi frazami !! Ciekawe, czy zwykł lokować swe poglądy gdzieś na politycznej mapie Polski i świata. Ja np. czuję się centrowcem - wierzę w harmonię, a manię radykalizmu postrzegam jak intelektualne zboczenie.

"Przyjacielu, Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość.." - piękne :) Naprawdę wielkie dzięki Panie "Łona" za ten utwór.
    • Gość: fifa Mamy powody do buntu IP: *.e-wro.net.pl 10.04.07, 13:51
      coraz większa konkurencja wsóród raperó więc trzeba osik wymyślać, by
      podtrzymywac "niezależnosć" tego nurtu, a przy okazji zyskać promocję i patronat
      gazowni. Żałosne
    • Gość: Poqelin Mamy powody do buntu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:08
      Łona powraca w dobrym stylu. Chociaż takim smutnym. Oczywiście wszyscy
      "intelektualiści" z IV RP pokroju Ziemkiewicza skrytykują go, no ale... jak to
      dobrze nie mieć wątpliwości :).

Nie słucham "czarnej muzy", poza takimi perełkami. Dla chcących więcej.. polecam
      "Nie słuchać przed rokiem 2050".
    • uszy_urbana Chyba oportuniści 10.04.07, 14:13
      A kto wam pisze teksty buntownicy? Lis i Żakowski, czy Michnik?
    • samobcy Mamy powody do buntu 10.04.07, 14:15
      Świetna, smutna płyta.
    • Gość: Dudek Mamy powody do buntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:17
      Nie jestem fanem hip-hopu, zdecydowanie wolę mocną rockową muzykę i poezję
      śpiewaną, ale Łona to twórca, którego twórczość mi się spodobała. To jedyny hip-
      hopowiec, którego słucham więcej niż jeden utwór. Powiem szczerze, że mnie
      samego zdziwiło, że tak mi się spodobał. Wielki szacunek Łona!
    • Gość: o.s.s.e Mamy powody do buntu IP: *.pu.kielce.pl 10.04.07, 14:23
      Po Mezo to kolejny hiphopowiec który wdał się w mariaże z polityką.
      ZIoma Łono nie słuchałem jeszcze i raczej nie posłucham (szkoda czasu), ale foto
      z Łono i red. Żakowskim naprawdę mnie rozśmieszyło.
      To starcza za odsłuchanie. Czyli zepsute liryczne wersje felietonów Żakowskiego
      i Michnika, brawo!
      Po tym, jak dowiedziałem się, że Michnik pisuje w amerykańskich gazetach
      szkalując moją ojczyznę, wyzywając rząd i wszystkich, nazywając mój ustrój
      mojego kraju autorytarnym, histerycznie piszcząc przeciwko lustrowaniu
      sprzedajniaków, plugawych kapusiów, zdrajców i karierowiczów - po tym nie chce
      mi się słuchać tego samego w pseudointelektualnej papce hiphipowej po raz kolejny.
      Gratuluję tylko Łonce zmysłú marketingowego, bo znając politykę GW, niebawem
      zobaczymy piosenki Łonki dla przedszkolaków (oczywiście z akcentem politycznym i
      tendencją wychowawczą) na płycie z każdą GW tylko za 9,99 PLN.
      Ale żeby tak zmiksować wyznania Oleksego i puścić jako hiphop, to nikt nie
      pomyślał - bardzo mnie to dziwi (może tym razem zrobią coś takiego chłopcy od
      hip-hop polo & Rubik, feat. Jacek Żakowski w chórku i Michnik w refrenie! TO by
      było coś coś coś!)
    • Gość: kinky wydaje się wam, że na wszystkim się znacie??? IP: *.inter1.pl 10.04.07, 14:51
      banda dyletantów wyraża opinie o muzyce, której nawet nie raczyli przesłuchać.
      Co jeszcze bardziej żałosne nawet nie ukrywa, że g**no wie o przedmiocie
      dyskusji i wcale im to nie przeszkadza w wyrażaniu opinii. jesteście jak małe
      dzieci, które jeszcze nie potrafią czytać, ale biorą książkę i udają. tyle, że
      one się czytać kiedyś nauczą a wy zawsze będziecie tylko udawać.
      jesteście żenujący.
    • Gość: pyton Obejrzałem pierwszy klip i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:57
      Obejrzałem pierwszy klip i stwierdziłem, że w tekście niczego naprawdę
      głebokiego nie ma - ot, takie ogólnie znane komunały, natomiast muzycznie facet
      jest fatalny. Drugiego klipu już nie chciało mi się oglądać.
    • Gość: bajbus Rzeczywiście bardzo "inteligentny" hop-hip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:34
      lo jou ziomy z sodomy, kto rapuje ten ten wyluzuje, joł joł łoł
    • ready4freddy Mamy powody do buntu 10.04.07, 16:01
      he he, wazelina, "nonkonformistyczny"? jak ty i twoi kumple, wklejajacy na forum
      gotowce podeslane przez wydzial propagandy Kacz-Partii? :D nonkonformistyczny
      jak jolka z Dywitow, junkers albo ktorys z tych opetanych wizja Zydow i gejow za
      kazdym rogiem ulicy psycholi, co sie udzielaja pod kazdym tematem w dziale
      "kraj"? nie rozsmieszaj mnie :)
    • palestrina2005 Na forum GW to jest własnie nonkonformistyczna 10.04.07, 16:30
      postawa... dokładnie to co piszesz...

Raper popierający III RP - biorąc pod uwagę że większość mediów ja popiera -nic
      oryginalnego i ostrego... żałosna komercha...
    • Gość: johnny Mamy powody do buntu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:44
      joł SKIN! ziomuś zapomniało ci sie napisać, że Łona pluje jadem. Zdaje sie, że
      bardzo lubicie to sformułowanie, a jakoś nie pojawiło sie ono w twojej
      wypowiedzi ;-)
    • Gość: johnny Mamy powody do buntu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:16
      No chyba, że tak samo jak reszta przeciwników twórczości Łony wypowiadających
      sie w tym temacie nie zdążyłeś sie jeszcze zaznajomić z jego twórczością. Na
      przyszłość żeby uniknąć wpadek i robienia z siebie skończonego głupka nie
      wypowiadajcie się na temat rzeczy o których macie szczątkowe pojęcie.
    • lostman Mamy powody do buntu 10.04.07, 18:19
      dobre
    • lostman Mamy powody do buntu 10.04.07, 18:19
      dobre cos tam test test treaas
    • Gość: jezyk7 Mamy powody do buntu IP: *.retsat1.com.pl 10.04.07, 18:40
      I tu mi Łona zaimponował. Znam jedna piosenkę, ale widzę, że należałoby poznać
      więcej ;)
    • Gość: Raper Mamy powody do buntu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:22
      O kur**... skini i ich ideologia. Wy za to chcecie wyciac wszystkich czarnych, a
      ja ich kocham jak braci. Co to mozesz wiedziec o swiecie? Łona dobrze mówi, syf
      i brud w IV RP. Przez muzyke sie mozemy wypowiedziec. Peace frajerze!
    • Gość: aśka Dziś Łona w tv4!!! IP: *.mitra.com 11.04.07, 10:51
      Czyli:

"W najbliższym Tok2Szok (środa 11.04) Łona i odpowiedź na palące pytanie czy
      polski rap obali IV RP."

21.30 w TV4!!!
    • Gość: o.s.s.e Mamy powody do buntu IP: *.pu.kielce.pl 11.04.07, 15:22
      Nie wiem jak inni, ale ja do dyletantów sie nie licze. Mam za sobą kilka lat
      zajmowania się muzyką, szkołę muzyczną. okres fascynacji rockiem 1 połowy lat
      90, potem wszystkim co się nadawało do słuchania (od rapu przez techno do
      rubika). mam swoje przemyslenia i swiatopoglad, poglady ktore kilka razy
      ewoluowaly az dotad, gdzie sa teraz. Mam tez odsluchane te 2 arcydziela hiphopu
      za soba, i twierdze to samo. Nieudaczna pochwala relatywizmu moralnego wyrazone
      w kiepskiej formie i w komitywie z linia GWyborczej - szkoda osobnego linku na
      takĄ REWELACJE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka