Gość: bolo Mamy powody do buntu IP: *.ns.ac.yu 10.04.07, 13:11 A to ciekawe co ludzie pisza o Lonie. Powiedzcie jeszcze, ze chlopina stoi na tym samym poziomie co 52debiec czy inne 18L. Jak to czytasz, a czytasz na pewno to wiedz, ze czekam na nastepny koncert we Wroclawiu. Ostatni byl genialny:] Pozdrawiam ps. przepraszam jak nie wpisalem sie w konwencje ludzi sluchajacych "czarnej muzy".Zeby smutnmo nie bylo to dodam jeszcze, prawie od siebie, Jol Jol hip-hop siema siema! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Mamy powody do buntu IP: *.ns.ac.yu 10.04.07, 13:16 aha i jeszcze chlop w Polskim Radiu wystapil i pisza o nim w wyborczej...Zyd, mason i murzyn w jednym! Ukamieniowac go!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MruK Mamy powody do buntu IP: *.de.ibm.com 10.04.07, 13:32 Sluchales go chociaz ? Pewnie nie, ale opinie juz masz. Uzywa bardzo ciekawego jezyka, ktorego nie zaznasz u innych "artystow". Podobaja mi sie jego homeryckie opisy, zawoalowany cyniczny humor i sposob postrzegania swiata. Nie lubie hip-hopu i raczej go nie slucham, ale Łona jest osoba ktorej naprawde nie mozna ignorowac. Ponadto, wytyka rowno wszystko co mu sie nie podoba, niezaleznie od opcji plitycznej ktora to stworzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coudra Hip Hop to prawda, a Łona to tylko klakier... IP: *.eranet.pl 10.04.07, 13:33 Co za bzdury opowiada ten pseudo-raper, wyciągajmy wszystkie grzechy? To zaraz znikną przestępcy - powiedzą: tamten nakradł więcej, bardziej pobił - Łona każe go wtedy bronić bo przecież każdy jest czemuś winny? Nagle tak źle się zrobiło? Naprawdę Oleksy z Millerem to czciciele kompromisu i demokracji a nie czerwony beton działający jak chorągiewka? Lustracja z nienawiści? To ile jeszcze jeszcze maja wyciągać brudy z szafy, następne 15 lat? Najgorsze, że to niby HH. To g... na kiju i popkulturowa sieczka w głowie. Mówią pij colę - pijesz, mówią jedz hamburgera - jesz. Liczy się prawda, bo tylko prawda nas wyzwoli. Hip hop jest prawdziwy do bólu i choćby lustracja bolała to prawda jest ważniejsza. Chyba, że laseczka Łony (o ile ją ma) daje na boku, ale w ramach kompromisu odkreśla to grubą kreską.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtl No proszę, jaki rozgarnięty człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:39 Jakby mówił moimi frazami !! Ciekawe, czy zwykł lokować swe poglądy gdzieś na politycznej mapie Polski i świata. Ja np. czuję się centrowcem - wierzę w harmonię, a manię radykalizmu postrzegam jak intelektualne zboczenie. "Przyjacielu, Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość.." - piękne :) Naprawdę wielkie dzięki Panie "Łona" za ten utwór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa Mamy powody do buntu IP: *.e-wro.net.pl 10.04.07, 13:51 coraz większa konkurencja wsóród raperó więc trzeba osik wymyślać, by podtrzymywac "niezależnosć" tego nurtu, a przy okazji zyskać promocję i patronat gazowni. Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poqelin Mamy powody do buntu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:08 Łona powraca w dobrym stylu. Chociaż takim smutnym. Oczywiście wszyscy "intelektualiści" z IV RP pokroju Ziemkiewicza skrytykują go, no ale... jak to dobrze nie mieć wątpliwości :). Nie słucham "czarnej muzy", poza takimi perełkami. Dla chcących więcej.. polecam "Nie słuchać przed rokiem 2050". Odpowiedz Link Zgłoś
uszy_urbana Chyba oportuniści 10.04.07, 14:13 A kto wam pisze teksty buntownicy? Lis i Żakowski, czy Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudek Mamy powody do buntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:17 Nie jestem fanem hip-hopu, zdecydowanie wolę mocną rockową muzykę i poezję śpiewaną, ale Łona to twórca, którego twórczość mi się spodobała. To jedyny hip- hopowiec, którego słucham więcej niż jeden utwór. Powiem szczerze, że mnie samego zdziwiło, że tak mi się spodobał. Wielki szacunek Łona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Mamy powody do buntu IP: *.pu.kielce.pl 10.04.07, 14:23 Po Mezo to kolejny hiphopowiec który wdał się w mariaże z polityką. ZIoma Łono nie słuchałem jeszcze i raczej nie posłucham (szkoda czasu), ale foto z Łono i red. Żakowskim naprawdę mnie rozśmieszyło. To starcza za odsłuchanie. Czyli zepsute liryczne wersje felietonów Żakowskiego i Michnika, brawo! Po tym, jak dowiedziałem się, że Michnik pisuje w amerykańskich gazetach szkalując moją ojczyznę, wyzywając rząd i wszystkich, nazywając mój ustrój mojego kraju autorytarnym, histerycznie piszcząc przeciwko lustrowaniu sprzedajniaków, plugawych kapusiów, zdrajców i karierowiczów - po tym nie chce mi się słuchać tego samego w pseudointelektualnej papce hiphipowej po raz kolejny. Gratuluję tylko Łonce zmysłú marketingowego, bo znając politykę GW, niebawem zobaczymy piosenki Łonki dla przedszkolaków (oczywiście z akcentem politycznym i tendencją wychowawczą) na płycie z każdą GW tylko za 9,99 PLN. Ale żeby tak zmiksować wyznania Oleksego i puścić jako hiphop, to nikt nie pomyślał - bardzo mnie to dziwi (może tym razem zrobią coś takiego chłopcy od hip-hop polo & Rubik, feat. Jacek Żakowski w chórku i Michnik w refrenie! TO by było coś coś coś!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinky wydaje się wam, że na wszystkim się znacie??? IP: *.inter1.pl 10.04.07, 14:51 banda dyletantów wyraża opinie o muzyce, której nawet nie raczyli przesłuchać. Co jeszcze bardziej żałosne nawet nie ukrywa, że g**no wie o przedmiocie dyskusji i wcale im to nie przeszkadza w wyrażaniu opinii. jesteście jak małe dzieci, które jeszcze nie potrafią czytać, ale biorą książkę i udają. tyle, że one się czytać kiedyś nauczą a wy zawsze będziecie tylko udawać. jesteście żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton Obejrzałem pierwszy klip i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:57 Obejrzałem pierwszy klip i stwierdziłem, że w tekście niczego naprawdę głebokiego nie ma - ot, takie ogólnie znane komunały, natomiast muzycznie facet jest fatalny. Drugiego klipu już nie chciało mi się oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajbus Rzeczywiście bardzo "inteligentny" hop-hip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:34 lo jou ziomy z sodomy, kto rapuje ten ten wyluzuje, joł joł łoł Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Mamy powody do buntu 10.04.07, 16:01 he he, wazelina, "nonkonformistyczny"? jak ty i twoi kumple, wklejajacy na forum gotowce podeslane przez wydzial propagandy Kacz-Partii? :D nonkonformistyczny jak jolka z Dywitow, junkers albo ktorys z tych opetanych wizja Zydow i gejow za kazdym rogiem ulicy psycholi, co sie udzielaja pod kazdym tematem w dziale "kraj"? nie rozsmieszaj mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Na forum GW to jest własnie nonkonformistyczna 10.04.07, 16:30 postawa... dokładnie to co piszesz... Raper popierający III RP - biorąc pod uwagę że większość mediów ja popiera -nic oryginalnego i ostrego... żałosna komercha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Mamy powody do buntu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:44 joł SKIN! ziomuś zapomniało ci sie napisać, że Łona pluje jadem. Zdaje sie, że bardzo lubicie to sformułowanie, a jakoś nie pojawiło sie ono w twojej wypowiedzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Mamy powody do buntu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:16 No chyba, że tak samo jak reszta przeciwników twórczości Łony wypowiadających sie w tym temacie nie zdążyłeś sie jeszcze zaznajomić z jego twórczością. Na przyszłość żeby uniknąć wpadek i robienia z siebie skończonego głupka nie wypowiadajcie się na temat rzeczy o których macie szczątkowe pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Mamy powody do buntu IP: *.retsat1.com.pl 10.04.07, 18:40 I tu mi Łona zaimponował. Znam jedna piosenkę, ale widzę, że należałoby poznać więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raper Mamy powody do buntu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:22 O kur**... skini i ich ideologia. Wy za to chcecie wyciac wszystkich czarnych, a ja ich kocham jak braci. Co to mozesz wiedziec o swiecie? Łona dobrze mówi, syf i brud w IV RP. Przez muzyke sie mozemy wypowiedziec. Peace frajerze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Dziś Łona w tv4!!! IP: *.mitra.com 11.04.07, 10:51 Czyli: "W najbliższym Tok2Szok (środa 11.04) Łona i odpowiedź na palące pytanie czy polski rap obali IV RP." 21.30 w TV4!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Mamy powody do buntu IP: *.pu.kielce.pl 11.04.07, 15:22 Nie wiem jak inni, ale ja do dyletantów sie nie licze. Mam za sobą kilka lat zajmowania się muzyką, szkołę muzyczną. okres fascynacji rockiem 1 połowy lat 90, potem wszystkim co się nadawało do słuchania (od rapu przez techno do rubika). mam swoje przemyslenia i swiatopoglad, poglady ktore kilka razy ewoluowaly az dotad, gdzie sa teraz. Mam tez odsluchane te 2 arcydziela hiphopu za soba, i twierdze to samo. Nieudaczna pochwala relatywizmu moralnego wyrazone w kiepskiej formie i w komitywie z linia GWyborczej - szkoda osobnego linku na takĄ REWELACJE. Odpowiedz Link Zgłoś