milosz-furman 12.06.07, 19:05 Widziałem go dziś rano w TVPIS w jakże "obiektywnym inaczej" wywiadzie z dziennikarzem szmatławca Wprost i kimś, kto robił za listek figowy, że niby z innej opcji. Panie Kubo, żeby tak się zeszmacić na stare lata! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imagistyk Re: Strzyczkowski - pupilek władzy dostał lizaka 12.06.07, 20:46 Redaktor KS robi coraz bardziej wrażenie zgorzkniałego i sfrustrowanego.Czyli typowy elektorat PiS-u.Coraz cześciej wyczuwam w jego wypowiedziach akceptację PiS-owskiego patrzenia na świat.Nie wiem co spowodowało taką przemianę,ale bardzo tego żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Strzyczkowski - pupilek władzy dostał lizaka 13.06.07, 12:15 Właśnie w Za a nawet przeciw Kuba rozmawia z Gadzinowskim o prawnokarnej ochronie, hm, majestatu prezydenta RP. Nie zauważam by czynił to z pozycji pro- PiSowskich. To naprawdę jest obiektywny dziennikarz a że miewa słabsze chwile - zdarza się każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Strzyczkowski 13.06.07, 12:32 unie pierwszy, zadziwiająco często się z Tobą zgadzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Strzyczkowski - pupilek władzy dostał lizaka 13.06.07, 12:34 Myślę że zasługuje na szacunek, tym bardziej że w ciągu lat pracy w Trójce wykonał wielką pracę nad sobą. Pamiętam że dawno temu zdarzało mu się manifestować własne poglądy polityczne, zresztą takie które mnie osobiście mierziły. Teraz jest to dziennikarz w stylu BBC, a za to nieraz obrywa się od tych, którzy uważają że prawda leży bliżej strony prawej (jak airborell) lub lewej (jak ja;-). Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Strzyczkowski 13.06.07, 12:55 A mnie przyszła do głowy refleksja, że z czasem dorastamy jako obywatele. Nie wiem, jak inni, ale ja na pewno słucham radia dziś inaczej niż kiedyś, nawet Poszepszyńskich, z których w młodości tylko się śmiałam. Stajemy się jednak krok po kroczku coraz bardziej świadomym społeczeństwem. I to, co piszesz, jest potwierdzeniem mojej tezy, że zmierzamy ku lepszemu, znowu tworzy się dojrzałość inteligencji. Powoli nam wszystkim to idzie, złudzenie, że jest się mądrzejszym od innych jakoś nie opuszcza prawie nikogo. Ale idzie do przodu. obywatelka Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Pan Strzyczkowski 13.06.07, 13:38 hm, no to i ja się dołączę ;-) tak ogólnie nie przepadam za Panem Strzyczkowskim ale go jednak szanuję, właśnie dlatego, ze wg mnie potrafi zachować tzw obiektywność albo przynajmniej nie wmawiać rozmowcy czegoś czego ten ostatni nie powiedział a co chciał przesłuchujący usłyszeć. mam różnie zmieszane uczucia słuchając audycji Pana Strzyczkowskiego ale jednak do tej pory cały czas mam wrażenia, że on nie jest ani za ani przeciw - czy raczej, że to czy jest za czy przeciw nie ma w jego audycjach specjalnego znaczenia. ja mu w każdym razie wierzę i nawet nie zmieniłem zdania po tej audycji w której niby zepsuła się maszyna licząca glosy za i przeciw obecnej władzy. brzmiało to dosyć niepoważnie następnego dnia gdy wyjaśnił, że po prostu cos się zepsuło ale było to jednak - wg mnie - wyjaśnienie a nie tłumaczenie i takowa maszyna mogła się po prostu zepsuć. ja przynajmniej nie zakładam z góry, że PiS wszedzie ma swój odpowiednik szarej sieci - myślę, że gdybym tak zakładał musiałbym sie zacząć leczyć, podobnie jak zacząć powinni się wszyscy którzy w takowe sieci wierzą, niezależnie od tego po której stronie barykady stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Pan Strzyczkowski 13.06.07, 14:15 E tam, układ:) A leczyć się coraz trudniej. Pozdrawiam Granicznego, ania Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski układy 13.06.07, 14:27 ja w moim kraju słyszałem tylko o układzie zgorzeleckim ;) pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_zgorzelecki a jak to wygląda u Was w Polsce to nie wiem, nie wypowiadam się więc. ja jestem z Górnych Łużyc nie z Polski :-)))) mając do wyboru wybieram emigrację secesyjną, bo na wyspy się nie nadaję, reumatyzm bym tam jaki zlapał a w holandii z kolei pewnie musiałbym wylądować na odwyku, mnie saksonia pisana a nie saksy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: układy 13.06.07, 15:02 Na układy, wiadomo, trzeba je zmieniać:) Ej, neandertalczyku, Ty nam tam zabezpieczasz wszystko, ja tutaj się staram, podział ról. Reumatyzmu się nie łapie, nie jest do końca znana przyczyna, przyczyny w ogóle trudne czasem do odgadnięcia. Radia słuchaj, telewizję oglądaj, dzielnym bądź saksofoniso;) Najlepiej płytę... znaczy najprościej. I ruki wierch. Nie spoczniemy nim zajdziemy pani Agnieszko. Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: układy 13.06.07, 15:12 O cholera, znowu pomyliłam, czyj to tekst, nie pamiętam? Czerwone gitary to nie Osiecka raczej, zasugerowałam się dziś pewnie. Ech... Spalić radio oraz wyrucić na zawsze:) Komputer podobnie. Przepraszam panią AO, ale ona na mnie nie nakrzyczy za pomyłkę na pewno, inny typ, że tak powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: układy 13.06.07, 15:16 uff, pani AO, już myślałam, że mam omamy. Przepraszam wszystkich. I obiecuję wcześniej myśleć niż pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Strzyczkowski - pupilek władzy dostał lizaka 13.06.07, 18:32 Ja tam nie twierdzę, że prawda leży bliżej prawej strony, a jedynie wkurza mnie jednostronność większości obserwatorów i staram się tę jednostronność zrównoważyć :). Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Strzyczkowski 13.06.07, 18:54 I słusznie, i słusznie, robi się nas gormadka, tylko Ty niewiele masz do kompletu chyba, bo uny, znaczy un z neandertalskim ciągną w w drugą stronę, ja, jako ta żaba i piękna i mądra rozdarta pośrodku, Ty prawy do bólu czasem:) Nic to, od gromadki się zaczyna. A kończy na 10 milionach:) Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar zgadzam się... 02.07.07, 18:03 ... każdy ma prawo do słabszego dnia. To raz. Dwa, że P. Kuba w radio i P. Kuba w TV to dwie różne osoby. W Pr. III jest świetny w tm co robi, w TV nie czuje się najlepiej i chyba niepotrzebnie stara się tam zaistnieć. Miał już nauczkę po programie autorskim w Polsacie. A brak obiektywizmu? Darujcie... Zresztą jeżeli ktoś mówi/pisze o Wprost per "szmatławiec"... z takim nastawieniem to można już w tym miejscu kończyć dysputę. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: zgadzam się... 02.07.07, 18:55 pancwynar napisał: > Zresztą jeżeli ktoś mówi/pisze o Wprost per "szmatławiec"... Nigdy tak jeszcze o tym tygodniku nie napisałem, ale jak widzę Wprost stara się jak może, żeby na taką opinię zasłużyć. Chociażby ostatnia okładka z piersiami pani Merkel. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
xk A dziś w "Za a nawet przeciw" teczki! 19.06.07, 12:13 teczki to w PL temat nr 1, to sól naszego życia, to okazja, by z posłami pisuaru porozmawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
11anna11 A wazeliniarz dalej sie produkuje... 25.06.07, 23:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=64799561&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: A wazeliniarz dalej sie produkuje... 26.06.07, 09:40 Wniosek: telewizja kłamie. Dlatego słucham radia. Polskiego Radia Trójki;-). Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: A wazeliniarz dalej sie produkuje... 29.06.07, 22:53 un1 napisał: > Dlatego słucham radia. Polskiego Radia Trójki;-). Trochę obciach ale twój wybór... Tu też ciekawa dyskusja o "redachtorze": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=64909257 Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: A wazeliniarz dalej sie produkuje... 02.07.07, 19:47 obciach? słuchanie Manna, Kaczkowskiego, Ossowskiego, Wasowskiego, Niedźwieckiego, Metza to obciach? no, no... czego to się człowiek dowiaduje... Odpowiedz Link Zgłoś
trojkofan.trojka.info Re: Program Trzeci :) 03.07.07, 15:14 Tego małego człowieczka, którego poziom pozwala na słuchanie jak się domyślam radia drESKA, trzeba zwyczjnie lekceważyć. On nawet nie ma pojęcia kto to jest Niedźwiecki, Kaczkowski, Mann, itd. Założę się, że Programu Trzeciego nie słucha, ponieważ nic by z przekazywanych treści nie zrozumiał. Nie każdy może (i powinien) należeć do elity słuchaczy Programu Trzeciego. Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: Program Trzeci :) 03.07.07, 20:20 trojkofan.trojka.info napisał: > Tego małego człowieczka, którego poziom pozwala na słuchanie jak się domyślam > radia drESKA, trzeba zwyczjnie lekceważyć. On nawet nie ma pojęcia kto to jest > Niedźwiecki, Kaczkowski, Mann, itd. Założę się, że Programu Trzeciego nie > słucha, ponieważ nic by z przekazywanych treści nie zrozumiał. Nie każdy może > (i powinien) należeć do elity słuchaczy Programu Trzeciego. Słuchaj chłopczyku z dalekiej prowinczii, nie wiem jak ci to powiedzieć ale twój tok myślenia został już dokładnie i celnie skomentowany w poniższym poście i radzę żebyś wysilił swoją szarą komórkę i spróbował z całych sił jakoś go zrozumieć. Spręż się i... powodzenia! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=55712941&a=56049228 Do pozostałych: mnie nie kręci obecne towarzystwo geriatryczne w Trójce i mam prawo nie lubić ich stękania, sapania i odgrzewanych kotletów, a że Trójka jest tubą propagandową Pisu tym bardziej słuchanie jej uważam za OBCIACH, jakiejkolwiek by muzyczki nie puszczali, żeby to jakoś zaklajstrować! Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: A wazeliniarz dalej sie produkuje... 03.07.07, 17:20 Sztudentowi chyba chodziło o to, że słuchanie Polskiego Radia Trójki (zamiast Programu III) to obciach Odpowiedz Link Zgłoś