Dodaj do ulubionych

Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę?

• Gość: staas kanau IP: *.marwit.gliwice.pl 22.04.02, 20:09
      Trojka wpadla w kanau - jest on bardzo gleboki i smierdzacy. Kukulka zdechla,
      pokrecilo im wszystkie dzingle (oj gorze mi, gorze!!), na antenie pojawilo sie
      wiele osobistosci, ktore moglyby wystepowac jedynie w radiu dla gluchych, jakis
      lomot wkrada sie podczas serwisow (moze jednak to zaklocenia?) itd. itp...
      Inaczej mowiac (piszac) zamienila sie w trUjke FM (trUjka - mooooojjjeeee
      byyyyłłeeee raaaaaaadioooooo!!), a szanowny (?) dyrektor Laskowski dalej jest
      zadowolony z siebie i watpliwych wynikow swojej pracy. Trudno, w kanalach mozna
      stracic zmysl samokrytyki... Wspolczuje tylko prawdziwym Trojkowym
      dziennikarzom - nie moga zdezerterowac i sie zwolnic, a z drugiej strony chyba
      wstyd im dodawac swoje nazwiska do tego chłamu - konflikt tragiczny. Co nie
      zrobia bedzie zle....
      • Gość: Janusz nasze martwe radio IP: 10.30.1.* 23.04.02, 07:01
        Strach przed żywą rozmową ze słuchaczami jest w nowej TRUJCE jakiś chyba
        zaraźliwy. Rozumiem że Baron intelektualnie nie poradziłby sobie w polemice ze
        słuchaczami, Kowalewski się boi bo nowy i nikt go nie lubi (fajne musi mejle
        dostawać he he ), ale wczoraj w Pulsie również telefony były nagrywane. Nowa
        formuła audycji nie dość że pocięta piosenkami to jeszcze beszczelnie
        lekceważąca słuchaczy. Do nowego Klubu truuujki już nie dotrwałem. Ciekawostką
        przyrodniczą jest równie ż fakt że jedyne autorskie audycje muzyczne nadawane w
        normalnych godzinach to audycje dyrektora i wice muzycznego . Nagroda za
        lojalność ? Lubi se Niedźwiecki pospać co tam będzie w nocy pracował. Niech się
        Kaczor męczy. Ja audycje Pana N. zaczynam bojkotować. Podczas ostatniego czta
        na pytanie : dlaczego z Trójki odchodzą wartościowi dziennikarze ? beszczelnie
        odpowiedział : niby kto ?
        Pozdrawiam Program III
        • Gość: obi Re: nasze martwe radio IP: *.waw.cdp.pl 23.04.02, 10:07
          Włączyłem się wczoraj na częstotliwosć, na której nadawał do tej pory Program Trzeci - leciał Klub Trójki. Formuła
          może zblizona (reportaż, jakis komentarz) ale co drugie zdanie prowadzącego przeplatane było muzyczką -
          nowym motywem przewodnim TR(U)JKI. Nie do zniesienia - mimo wszystko.
          Nocny serwis - dawny "TO BYŁ DZIEŃ", też skoslawiony przez tę muzyczkę. Redaktorom naprawdę odbiło! To
          jak ja słucham wiadomosci, to ja się muszę na nich skupić, a nie na durnej muzyczce. Dlaczego nie może być
          czysto i profesjonalnie? Dodatkowe "cos tam" w tle tylko zagłusza i rozprasza. No i komentatorzy nie ci...
          Powtórka z rozrywki - i też zmiana - nowy tekst piosenki, ale trudno mi się tam było czegos ciekawego dopatrzyć.
          Ta Powtórka to na razie jedyny miły akcent w całym programie - ale i tak nie mogę oprzeć się wrażeniu, że jest on
          traktowany jako zapchajdziura i "żeby malkontenci sie odczepili". Puscimy parę razy, przypomnimy dla swiętego
          spokoju kilka odcinków Poszepszyńskich czy też Rycerzy, a potem sie Andrusa zdejmie. Bo na co komu stare
          kawały z TAAAAKĄ brodą (jak w nowej piosence na otwarcie).
          Nawiązując jeszcze do artykułu we WPROST: zamówiony, to pewne. Nijaka tresć, z której nic naprawdę nie
          wynika - ot omówienie, co tam nowego się zmienia, dlaczego - bo trzeba, bo takie wymagania współczesnego
          rynku, itd - typowe bla bla bla. Nie takich artykułów spodziewałem się po bądź co bądź poważnym tygodniku (albo
          pragnącym za taki uchodzić).
          Kolejne zdjęcie Kaczkowskiego (po Polityce) - ja myslę, że Kaczkowski się zgodził, bo pamiętam, kiedys -
          nie tak dawno - Polityka pisała cos o Kaczkowskim i tekst był opatrzony ramką z pustym polem i znakiem zapytania
          w miejscu zdjęcia. A teraz - Kaczkowski ujawniając swoją twarz zaznacza, że jego RADIO skończyło się i nie
          pozwoli on na to, aby nowi ludzi, którzy niszczą jego RADIO będą żerować na jego legendzie. Wraz z
          ujawnieniem twarzy pana Piotra kończy się epoka Programu Trzeciego, a magia tego radia zostaje tylko w pamieci
          starych słuchaczy, którym obce są zaproponowane nowe formuły TR(U)JKI.
          • Gość: M@rcin Re: nasze martwe radio IP: *.waw.cdp.pl 23.04.02, 12:50
            "Powtórka z rozrywki, z rozrywki powtórka.
            Słuchają jej dawni artyści na chmurkach".
            Znaczy, że co? Ze tylko martwi słuchają "trUjki"? Wielce prawdopodobne. Żywego
            cholera bierze. Ot, wiceprezesowa eugenika.

Aaa!! Gratulacje z okazji zmiany tematu pierwszej audycji "wroga komercji"
            Strzyczkowskiego. Miało być o seksie. Ale zmienili te spowiedzi przez telefon.
            Ciekawe, czemu :-)))
            A zresztą, co to ma za znaczenie. Raz mi wystarczył. Do tok-szołów (TOK FM-
            szołów??) to ja mam TV.
            M@
        • Gość: Szaman Re: nasze martwe radio IP: 62.233.167.* 23.04.02, 13:13
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Strach przed żywą rozmową ze słuchaczami jest w nowej TRUJCE jakiś chyba
          > zaraźliwy. Rozumiem że Baron intelektualnie nie poradziłby sobie w polemice ze
          > słuchaczami,

Baron by sobie poradzil, tylko ze ma zakaz mowienia tego co mysli. Musi tylko
          zapowiadac.
          Podobno i tak mowi za duzo madrych zdan...
        • Gość: Jureek Re: no właśnie - kto odszedł? IP: 62.8.156.* 23.04.02, 14:18
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

(...)
          > Podczas ostatniego czta
          > na pytanie : dlaczego z Trójki odchodzą wartościowi dziennikarze ? beszczelnie
          > odpowiedział : niby kto ?

A kto ze sztandarowych postaci opuścił ostatnio trójkę? Monika Olejnik - to wiem.
          Ale kto jeszcze? Strzyczkowski, Kaczkowski, Mann, Baron, Niedźwiedzki, Wassowski,
          Michniewicz, Legutko, Ptaszyn-Wróblewski - wszyscy oni ciągle mają stałe miejsce
          w programie III. Widzę, że wielu w tym wątku chciałoby, żeby odeszli oni z
          trójki, zastanawiam się tylko dlaczego? Czyżby były to głosy konkurencji, którym
          nie na rękę pozycja trójki? Tak się zastanawiam, no bo przecież nikt z troski o
          poziom programu III nie będzie nawoływał do odejścia najlepszych prezenterów.
          Więc co?
          Jurek

• Gość: MArCello Osobowości wg. Radia Zet IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.04.02, 08:51
      Przeglądając nieszczęsny WPROST znalazłem oprócz hałtury o TrUjce także wywiad
      z Robertem Kozyrą, prezesem i redaktorem naczelnym Radia Zet (Numer: 947 z dnia
      21-01-2001). I jest tam myśl, od której $molar zdecydowanie się odciął. Cytując:
      Wiesław Kot: - Przed sześciu laty, kiedy obejmował pan kierownictwo Radia Zet,
      postawił pan na indywidualności dziennikarskie, które miały być wizytówką
      stacji i decydować o jej pozycji. Czy w związku z niedawnym konfliktem z grupą
      dziennikarzy zmieni pan profil Zetki?
      Robert Kozyra: - Nie zamierzam przeprofilowywać radia - mimo protestów części
      dziennikarzy - ponieważ nie zmieniły się moje poglądy co do istoty sztuki
      radiowej. Radio żyje głównie osobowościami. Bez nich słuchaczowi trudno się
      zaprzyjaźnić ze stacją, wejść z nią w intymny kontakt. Proszę zauważyć, że nikt
      nie mówi na przykład: "Moją telewizją jest Polsat", ale często się
      słyszy: "Radio Zet to moja stacja". Trójka przez wiele lat obrastała rzeszą
      oddanych fanów nie tylko dlatego, że nadawała modną muzykę i ciekawe reportaże,
      ale dlatego że miała takie osobowości, jak Monika Olejnik, Piotr Kaczkowski,
      Wojciech Mann czy Marek Niedźwiedzki.
      Koniec cytatu.
      Oczywiście osobowościami 3-ka stała nie tylko tymi wspomnianymi. A jeszcze
      Semkowicz, Makowska, Podmiotko, Pawlikowska, Giza, Sztompke, Deblessem,
      Ossowski, Klatt, Borkowski, Dziewoński, Wassowski, Chojnacjki, Ptaszyn
      Wróblewski, Wałkuski, Owsiak, Nosferatu Beksiński i wielu, WIELU innych. Gdzie
      się podziali ? (w większości retoryczne)
      Jak można być komercją, nic o niej nie wiedząc. Może warto poczytać, co
      komercja (i to od dość dawna) myśli i jak działa, zanim zacznie się majstrować
      przy silniku?
      pozdr,
      MArCello
      P.S.
      A moim radiem był śp Program Trzeci PR !!!
    • Gość: MArCello WPROST raz jeszcze... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.04.02, 14:02
      Pozwoliłem sobie wyciąć kawałeczek z artykułu WPROST:
      >>"Dla każdego coś miłego". W tych stacjach dominuje muzyka (t.j RMF i ZET).
      Programy publicystyczne zajmują coraz mniej czasu antenowego. Didżeje nie mają
      już możliwości wyboru utworów - muzyka jest dobierana za pomocą programu
      komputerowego. Czy się to komuś podoba, czy nie...<< (celowo uciąłem ten cytat,
      który, suma sumarum, teraz lepiej oddaje pogląd derekcji na słuchacza).
      To do tego chce dążyć derekcja i jeszcze się przyznaje. Miałki program, denna
      muzyka środka. A co z zapewnieniami o radiu dla bardziej wyrobionych słuchaczy?
      A Dyr. Laskowski odpowiada (piórem autorki): >>Dzisiaj słuchacze nie oczekują
      już inteligenckich pogadanek. Chcą, by radio im towarzyszyło, stanowiło "tło"
      codziennych zajęć. Tą sprawdzoną drogą zamierza pójść publiczna Trójka.<<
      Drogi Szeryfie TrUjkowy: nie mogę się nadziwić jak często Waćpan zmieniasz
      zdanie. To jaka ta TrUjka ma, do diaska, być. Do dresów mówisz,że dresiarska,
      do inteligentów, że inteligencka. Byleby się Szefowi nie pomięchało do kogo
      mówi, bo dresy nie podarują.
      I jeszcze jedna uwaga: zawsze śmieszyły mnie małe sklepiki, gdzie za jednym
      zamachem można było zaopatrzyć się i w książkę i w armaturę sanitarną (żeby
      sobie poczytać w chwilach ciężkich?). Misz-masz trUjkowy właśnie to przypomina.
      Dajcie jeszcze trochę waty cukrowej i jarmark gotowy. Dres doceni.
      pozdr,
      MArCello
      • Gość: Jureek Re: WPROST raz jeszcze... IP: 62.8.156.* 23.04.02, 14:25
        Gość portalu: MArCello napisał(a):

> Programy publicystyczne zajmują coraz mniej czasu antenowego. Didżeje nie mają
        > już możliwości wyboru utworów - muzyka jest dobierana za pomocą programu
        > komputerowego. Czy się to komuś podoba, czy nie...<< (celowo uciąłem ten
        > cytat,
        > który, suma sumarum, teraz lepiej oddaje pogląd derekcji na słuchacza).
        > To do tego chce dążyć derekcja i jeszcze się przyznaje. Miałki program, denna
        > muzyka środka. A co z zapewnieniami o radiu dla bardziej wyrobionych słuchaczy?
        >
        > A Dyr. Laskowski odpowiada (piórem autorki): >>Dzisiaj słuchacze nie ocze
        > kują
        > już inteligenckich pogadanek. Chcą, by radio im towarzyszyło, stanowiło "tło"
        > codziennych zajęć. Tą sprawdzoną drogą zamierza pójść publiczna Trójka.<<
        > Drogi Szeryfie TrUjkowy: nie mogę się nadziwić jak często Waćpan zmieniasz
        > zdanie. To jaka ta TrUjka ma, do diaska, być. Do dresów mówisz,że dresiarska,
        > do inteligentów, że inteligencka. Byleby się Szefowi nie pomięchało do kogo
        > mówi, bo dresy nie podarują.

No i właśnie dlatego, że pan Laskowski mówi raz tak, raz inaczej (to jest
        polityka i tyle) nie traktuję jego zapowiedzi specjalnie poważnie i wolę poczekać
        z oceną zmian, aż nie usłyszę na własne uszy, jaka jest ta nowa trójka. A tutaj
        już pogrzeby, apele żałobne i to w drugim dniu nowej ramówki. Przecież to chyba
        za krótko, żeby coś ocenić.
        Pozdrawiam
        Jurek

• Gość: Lotek Oż...... IP: *.bci.net.pl / *.tera.com.pl 23.04.02, 15:03
          Primo - dlatego, że poza tymi ludźmi, których wymieniłeś w poście wcześniej -
          ostatnio wleciało jeszcze parę: Hanna Maria Giza, Monika Makowska, Tomek
          Sianecki, Wojtek Ossowski, Edward Steinhagen, Paweł Brodowski. Diabli wiedzą co
          z Anną Semkowicz. Ptaszyn - na północ z niedzieli na poniedziałek. Kaczkowski -
          mniej o sobotnią Zd3 - bo trzeba było zrobić miejsce dla Kierownika
          Niedźwieckiego, itd., itd.
          Secundo - bo kiedy przychodził Olszański też nam wszyscy mówili "poczekajcie".
          Czekalismy i... tylesmy wyczekali. Potem przyszedł Laskowski.
          Mówili "poczekajcie". Czekaliśmy prawie pół roku zanim ten eu-geniusz radiowy,
          który w radiu pracuje PO RAZ PIERWSZY i dwaj inni (jeden z radia o słuchalności
          żenująco niskiej, a drugi bez dyplomu wyższej uczelni) coś wymodzą.
          Doczekaliśmy się - wywalania ludzi z klasą (spis wyżej) i przyjmowania
          bezpłciowych i beztalentowych didżejków (są już od jakiegoś czasu, np. kolega
          Łodej-ść).
          I teraz też nam ktoś mówi "poczekajcie"??
          Stary! Kpisz, czy o drogę pytasz?
          Lotek
          • Gość: Lotek A tak w ogole.... IP: *.bci.net.pl / *.tera.com.pl 23.04.02, 15:24
            ...to szanowny przedmówca Jureek jest straaaaaaaasznie pracowity. Przejrzałem
            sobie pare watków (tu i w "radio") i wszędzie się na Jureeka natknąłem.
            Wszędzie to samo: nie ryczcie ludzie, bo to dopiero drugi dzień, poczekajcie,
            posłuchajcie... itd.
            I tak się dziwie, bo żeby jeszcze Jureek miał do zakomunikowania jakąś
            sensację, to bym rozumiał, ze go nosi wszędzie i wszędzie się nią dzieli. Ale
            tak? Nałogowy pacyfikator? Apostoł ciszy i spokoju? Tutaj? W naszym gronie?
            Wśród sfrustrowanych, kłamiących, wredbych i pikietujacych? Nie rozumiem.
            Przecież to jak zawracanie Wisły kijem.
            Ale nieważne.
            Grunt, ze skrócenie "Informatora Ekonomicznego" kolega Jureek też uważa za
            błąd. Fajnie. Coś nas łaczy.
            Lotek
            PS
            A Wice - na ulicę!
            • Gość: Jureek Re: A tak w ogole.... IP: 62.8.156.* 23.04.02, 18:41
              Gość portalu: Lotek napisał(a):

> ...to szanowny przedmówca Jureek jest straaaaaaaasznie pracowity. Przejrzałem
              > sobie pare watków (tu i w "radio") i wszędzie się na Jureeka natknąłem.

Dziękuję za uznanie. Uważam jednak, że zauważając tylko moją pracowitość
              wyrządzasz mimowolnie krzywdę wielu dużo bardziej ode mnie pracowitym dyskutantom.

> Wszędzie to samo: nie ryczcie ludzie, bo to dopiero drugi dzień, poczekajcie,
              > posłuchajcie... itd.

Chyba jednak niedokładnie czytałeś. W moich postach była i krytyka. Np. ostro
              skrytykowałem dzisiejsze wiadomości o 6:00. Nie podoba mi się nowe "puk, puk -
              zapraszamy do reklamy", nie podoba mi się demonstracyjne lekceważenie przez
              kierownictwo protestów słuchaczy. Faktem jest również, że nie rozumiem jak można
              oceniać zmiany PRZED i krótko po ich wprowadzeniu.

> I tak się dziwie, bo żeby jeszcze Jureek miał do zakomunikowania jakąś
              > sensację, to bym rozumiał, ze go nosi wszędzie i wszędzie się nią dzieli.

Od prezentowania sensacji typu "ten odchodzi", "ten program zostanie na pewno
              wyrzucony" są tutaj inni. Ja jestem tylko zwykłym słuchaczem i nie mam dostępu do
              kuluarowych wiadomości. Szkoda tylko, że ci prezentujący sensacje jakoś nie
              znajdują później czasu na prostowanie swoich niespełnionych proroctw.

> Ale
              > tak? Nałogowy pacyfikator? Apostoł ciszy i spokoju? Tutaj? W naszym gronie?

W naszym gronie? A cóż to znaczy? Czyżby było to forum zamknięte, gdzie można
              tylko narzekać? Nie uważasz, że jeśli wszyscy z wszystkimi się zgadzają, to taka
              dyskusja jest nudna.

> Wśród sfrustrowanych, kłamiących, wredbych i pikietujacych? Nie rozumiem.
              > Przecież to jak zawracanie Wisły kijem.
              > Ale nieważne.
              > Grunt, ze skrócenie "Informatora Ekonomicznego" kolega Jureek też uważa za
              > błąd. Fajnie. Coś nas łaczy.

Myślę, że nie tylko to nas łączy.

> A Wice - na ulicę!

Akurat sprawy personalne niewiele mnie obchodzą. Nawet gdyby dyrektorem miał
              zostać Rydzyk czy Urban, ale trójka pozostałaby dobrym radiem, potrafiłbym to
              zaakceptować.
              Pozdrawiam
              Jurek
            • Gość: MArCello Re: A tak w ogole.... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.04.02, 09:41
              > ...to szanowny przedmówca Jureek jest straaaaaaaasznie pracowity. Przejrzałem
              > sobie pare watków (tu i w "radio") i wszędzie się na Jureeka natknąłem.
              Czytam wszystkie posty Jurka. Chłop ma swoje zdania, w przeciwieństwie do Gościa,
              który nie ma wcale zdania. Zdecydowanie wolę polemiczny głos Jurka, niż brednie
              (np. krytykowanie nick'ów) Gościa. Nie każdy musi być z nami jednomyślny, a i
              trochę podejścia do TrUjki z innej perspektywy może nam się przydać.
              pozdr,
              MArCello
      • ergil Re: WPROST raz jeszcze... 23.04.02, 17:35
        A jak się państwu nie podoba - to won. I Kostrzewa tak mówił, i Laskowski
        ostatnio rozsyła słuchaczy po wszystkich stacjach...
        I o to chodzi, prosze koleżeństwa.
        Nie chcą nas - no to nie. Odejdą najwierniejsi. Kto zostanie? Rodziny dyrekcji.
        Zresztą Dyrekcji też to nic nie obchodzi. Laskowski stara się o miejsce w
        Zarządzie Polskiego Radia, to mu zalezy na Programie III? Wykazał się
        jako "odwazny"? Wykazał. A że jego zmiany g.... dadzą? A to już go nie będzie
        obchodzić. On już będzie w Zarządzie i - jak Smolar - "będzie brał osobistą
        odpowiedzialność".
        (dyg)
        E.
        PS
        A propos! Jak się nazywa facet, który parę obiecuje, że "weźmie osobistą
        odpowiedzialność", a potem obarcza nią podwładnych? Poza słowem "tchórz",
        przychodzi mi jeszcze do głowy słowo "łgarz". I parę innych, ale juz bardziej
        niecenzuralnych.
        • Gość: Kryt Re: WPROST raz jeszcze... IP: *.enetwork.pl 23.04.02, 23:16
          Ergil, czy ty w swoim PS-ie pijesz do Wice? Hę? HĘ? Tak???
          No to w porządku :))
          Bo mnie nurtuje to samo pytanie.
          Ale od Wice nie doczekam się odpowiedzi. Wice jest ponad własne obietnice.
          Po obradach Rady Nadzorczej nadal twierdził, że on nigdy, ale to nigdy nie miał
          wpływu na "trUjkę". NIgdy. Absolutnie. On przecież nawet nigdy nie pracował w
          Polskim Radiu (tu akurat będzie miał rację. Bo nie pracował, tylko psuł).
          Ale nie on pierwszy - Niedźwiecki (kierownik redakcji muzycznej) twierdzi, ze
          nie miał żadnego wpływu na ramówkę. A audycję po Kaczkowskim odziedziczył
          pewnie przez przypadek.
          Choroba dyrektorska: jak najmniej odpowiedzialności własnej. Wszystkiemu winni
          są podwładni.
          Krystian
        • Gość: unknown Martwi mnie jednak cos innego IP: *.acn.waw.pl 23.04.02, 23:23
          A mianowicie, dlaczego CI WSZYSCY protestujacy, ktorzy juz dawno zapowiadali
          odejscie od 3, dalej tu sa i dalej przezywaja to wszystko. Dlaczego? Bo wydaje
          im sie, ze sa opiniotworczy - moze i sa, ale dla siebie samych, dla garstki
          kilkunastu fanatykow.
          Juz naprawde odejdzie, wychodzi na to, ze Trojka taka wlasnie teraz bedzie.
          Zapraszamy do Dwojki. Tam znajdziecie azyl.
          PS Od razu zastrzegam - nie gram w konkursie, nie jestem pupilkiem dyrekcji, a
          tymbardziej Eugeniusza S. Jesli jednak zapowiadacie: "To ostatni
          list...", "Odchodze...", to badzcie dzielni i odwazni - odejdzcie. Jesli
          odejdziecie wszyscy (te kilkanascie osob) i Trojka upadnie, bedzie to znaczyc,
          ze mieliscie racje. Ale tak sie nie stanie.
          PS 2 Pozdrowcie Monike Makowska. Jak dobrze, ze sa jeszcze osoby, ktore za nia
          nie tesknia, a kochaja Grechute, Okudzawe i Osiecka. Ja sie do nich zaliczam.
          Jestem z Trojka od ponad 30 lat. I - co najgorsze - rozumiem potrzebe zmian.
          Was cechuje konserwatyzm i ogromne chamstwo (co widac w Waszych wpisach). Tacy
          sluchacze to ne ludzie wychowani na Trojce. Ta Wasza Trujka tez Was nie
          wychowa. Jak mawia Wielki Ksiegowy - aud wiedersehen!!!
          • Gość: Szaman Prosze sie nie zamartwiac IP: *.mgt.pl / 192.168.2.* 24.04.02, 00:14
            1. Prosze sie nie zamartwiac.
            2. Prosze nie stawiac sprawy, ze ludzie nie chca zmian. Widzial Pan jeden z
            transparentow na demonstracji (jesli nie, to zapraszam do galerii zdjec)? Bylo
            na nim haslo - zmiany tak, ale na lepsze.

Zmiany sa jak najbardziej potrzebne. Jednak Trojce jest potrzebny dyrektor,
            ktory jest nie tylko "twardzielem" ale i ma gust.

Ze nie jest Pan czlowiekiem dyrekcji widac jednak na pierwszy rzut oka. Uzywa
            Pan argumentow.
            • Gość: Szaman Re: Prosze sie nie zamartwiac IP: *.mgt.pl / 192.168.2.* 24.04.02, 00:19
              Zreszta bycie czlowiekiem dyrekcji samo w sobie to nic zlego. Kiepsko jest,
              jesli czlowiek dyrekcji posluguje sie kiepskimi sloganami wymyslonymi przez
              dyrektora i nie potrafi ich poprzec argumentami. Jak tu z takim polemizowac?
              A co do wspomnianej Moniki Makowskiej - zateskni Pan za nia, kiedy piosenki
              wymienionych przez Pana wykonawcow bedzie zapowiadal Michal Olszanski. Albo
              Aneta W. Albo ktos tej klasy.
          • Gość: Lesiek Re: Martwi mnie jednak cos innego IP: 195.205.139.* 24.04.02, 08:37
            Gość portalu: unknown napisał(a):

> A mianowicie, dlaczego CI WSZYSCY protestujacy, ktorzy juz dawno zapowiadali
            > odejscie od 3, dalej tu sa i dalej przezywaja to wszystko. Dlaczego? Bo wydaje
            > im sie, ze sa opiniotworczy - moze i sa, ale dla siebie samych, dla garstki
            > kilkunastu fanatykow.

Pewnie, chciałoby się, żebyśmy zapomnieli o sprawie. Nie tak szybko, panie
            Nieznany. Swoją drogą, jeśli naszymi opiniami przejmuje się tylko "garstka
            kilkunastu fanatyków", to po co Pan i paru Pana poprzedników się tak aktywnie tu
            udziela?

• Gość: Jureek Re: Nie podoba mi się tytuł wątku IP: 62.8.156.* 24.04.02, 08:58
      Jest to bowiem pytanie retoryczne z gatunku "Dlaczego bije pan swoją żonę?" i
      sugeruje, że naprawdę w nowej trójce nie ma już kultury. Tymczasem słuchałem
      sobie wczoraj "magazynu bardzo kulturalnego" i wcale takiego wrażenia nie
      odniosłem. I do tego te katastroficzne porównania, że trójka zmierza w stronę
      zetki czy eremefu - wcale nie. Po dwóch dniach nowej ramówki stwierdzam, że
      trójka treścią swoich audycji różni się zasadniczo od wyżej wymienionych stacji.
      Jurek (nadal słuchający trójki)
      • Gość: Lesiek Re: Nie podoba mi się tytuł wątku IP: 195.205.139.* 24.04.02, 12:48
        Hmm... Jeśli "z radiowej Trójki eliminuje się kulturę", to znaczy, że jest tej
        kultury mniej, niż było. Były audycje Pęcińskiej z muzyką klasyczną - nie ma.
        Były "Rozmowy o książkach" i "Zagadki literackie" - nie ma. Był Klub Ludzi
        Ciekawych Wszystkiego - nie ma. Cieszymy się z tego, co (jeszcze) zostało, ale
        tendencja jest oczywista.
    • Gość: xz 20 tydzień życia wątku IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 09:00
      Troszkę statystyki wątku (z part2 włącznie) na godz. 7.00.
      Wejścia w kolejnych tygodniach życia wątku:
      21,10,2,1,3,15,52,137,138,155,90,82,75,106,107,41,64,56,208,24. Łącznie:1387.
      Wpisów dokonano z adresów portalu Gazety(57 osób) i z zewnątrz(239 osób).
      Wartości zawyżone(nieznacznie) przez ludzi stosujących różne adresy lub nicki.
      //
      Posłuchałem sobie wczoraj pana Kuby, i trudno mi się pogodzić z tym, że ten
      człowiek zgadza się na firmowanie poczynań reformatorów. Narzucony,
      zatwierdzony temat, selekcja wypowiedzi, pośpiech i knebel w pysku. Wywalenie
      tego człowieka z popołudniowej ZD3 mogło mieć uzasadnienie tylko jego za dużą
      samodzielnością, lub koniecznością zrobienia miejsca dla tego tam...
      W ten sposób można się tłumaczyć, że przecież audycja została, a Kubę powoli
      przerobi się na panienkę od wielkiego brata. Tylko czekać, jak wprowadzi się
      numery "za" i "przeciw" na 0-700. A może facet postanowił po prostu przeczekać?
      W sumie jeśli wszyscy odejdą, kto będzie odbudowywał zgliszcza?
      //
      Wspaniała nowa ramówka. "Porarera .. porarerarera...k., porareeeeraaa..k.,
      SU!!" Panie Tym! Larum grają!
      //
      A wierszyk innego wieszcza dedykuję panu Vice.
      ===================================
      Święta krowa
      ===================================
      Mlekodajna, piękna, zdrowa,
      Żyła kiedyś zwykła krowa.
      Z przodu żarła trawę z sieczką,
      A z tyłu dawała mleczko.
      Dawała je w zimie, w lecie,
      Uwielbiali krowę kmiecie,
      Prawie hołd składali krowie,
      Aż jej przewrócili w głowie,
      Uwierzyła, że jest święta
      l zrobiła się nadęta,
      Okrąglejsza od balona,
      I jakaś taka natchniona...
      Poszedł ją wydoić Wicek,
      A krowa w krzyk: - Wont od cycek!
      W ziemię bij przede mną głową,
      Jestem bowiem świętą krową!
      Przyjechał krówski pan lykarz,
      - Co ty tak - powiada - brykasz?
      Krowa, nie speszona wcale,
      - Odejdź - mówi - konowale,
      Właśnie czuję, że powoli
      Dostaję już aureoli!
      - Nieraz - rzekł lekarz - przy wzdęciu
      Szajba odbija bydlęciu,
      Nie bierz żeż, durny bawole,
      Tej szajby za aureolę
      I posłuchaj mojej rady ­
      Zrób ze dwa lub trzy przysiady,
      Bo cię te gazy uśmiercą!
      - Milcz - krowa na to - bluźnierco!
      Nie chciała słuchać dyrektyw,
      Bluzgała stekiem inwektyw ,
      Aż doktor, co nie miał czasu,
      Zasunął jej szprycę z kwasu,
      Poczem schował się w lucernie,
      A ta krowa jak nie świernie!
      (czyli jak nie zaświergoli)
      I brzuch jej opadł powoli,
      Znów zrobiła się zwyczajna,
      Grzeczna, i w ogóle fajna...
      Wniosek: żadne dyrektywy
      Nie zastąpią lewatywy!
      //
      Koniec. Porarera......k., bez trujki.
    • Gość: chemik Bijcie w nich telefonami!!!! IP: *.marwit.gliwice.pl 24.04.02, 09:24
      Dzwoncie do audycji, w ktorych sluchacze mowia na antenie na zywo. Najpierw
      mily facet zapyta was o wasza wypowiedz - odpowiedzcie mu cos wiarygodnego. Po
      wejsciu na antene mowcie co o aktualnym ksztalcie trUjki myslicie. Mozecie tez
      dzwonic do Dzialu Kontaktu ze Sluchaczami Polskiego Radia +22 8445714 i do
      sekretariatu wiceprezesa Smolara +22 6459103. Panie odbierajace telefony sa
      sympatyczne i chetnie sluchaja :)))
      UAPY PRECZ OD TROJKI!!!

• Gość: mawi Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: 212.41.132.* 24.04.02, 12:15
      a mi jest dzis smutno, bo chociaz minelo 20 lat Listy Przebojow PROGRAMU
      TRZECIEGO, to slyszac obecna Trujke raczej nie mam ochoty na radosne obchody
      rocznicy :(((
      • Gość: Piotr Jubileusz?? IP: 62.233.209.* 24.04.02, 18:40
        Tak na marginesie: dyrektor obiecał cuda wianki na 40-lecie. I co? I nic. Bo
        jak Dyrektor obiecuje - to tak jakby Zarząd obiecywał.
        Urodziny minęły 3 tygodnie temu. Raz tylko na antenie pojawiła się informacja,
        że 40 lat temu...
        I już. Nic więcej.
        Nie dość, że rozkładają to radio... nie dość, że cała przeszłośc i tradycję
        wyrzucają do kosza, to jeszcze publicznie opowiadają bajdy.
        Piotr
        PS
        A tak swoją drogą, to Laskowski już coś bąkał, że ta ramówka, to może się nie
        ostanie tak całkowicie.
        TO JAK TO JEST????? 5 miesięcy nad nią siedzieli, a teraz mówią, że
        niekoniecznie? Że może się zmieni? To za co brali forsę przez prawie pół roku?
        Tylko za wyrzucanie ludzi??
        • Gość: janusz Informator ekonomiczny IP: 10.30.1.* 25.04.02, 09:44
          Jakiś króciutki ale to nie powinno dziwić. Jednak co z Wiktorem Legowiczem na
          urlopie czy urlopowany ?
          • Gość: KOLIBER Głosujcie na WIRNIK LECHA JANERKI IP: 149.156.12.* 25.04.02, 15:35
            Głosujcie na wirnik-lecha janerki
            To ważne.
            Jak komus nie chciało sie przyjsć na manifestację czy pisać maile to niech chociaz tyle zrobi, trzeba go utrzymac
            w pierwszej Trójce, wiem, że to niewiele da, ale da nam poczucie jednosci.
            Wiosna przyjdzie i tak
    • Gość: xz Ktoś tu kradnie! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 09:43
      Wchodzę sobie wczoraj do sklepu i słyszę wydobywający się z głośnika
      wrzask: "twoje pieeeerwsze informacje!!!". W pierwszej chwili przyszło mi do
      głowy, że to nasi wspaniali "reformatorzy" spłodzili nowego wyjca, ale za
      chwilę z głośnika wydobywają się następne: "bęęęęędzie
      cieeeepleeejjjjjjj!", "bęęęędzie laaaaałoooo!!". Tak mi się coś wydaje, że ja
      to już gdzieś wcześniej słyszałem. I to zanim nasi szpece od Trójki zabrali się
      na serio do tzw. pracy. Może ktoś mi podpowie, co to grało, bo ja zaczynam mieć
      poważne problemy. Coś z tą rozpoznawalnością nie tęgo. Jeśli to tylko problemy
      z chwilowym brakiem pomysłów ("moooje pieeeeeeerwsze deeliriuuuum") trójkowych
      grabaży to służę pomocą. Przed reklamami jakiś nieudolny plagiat z
      poprzedników. Co, że krótszy pół sekundy?.. Przecież reklamy ramówki i nowe
      wyjce to 1/3 programu!. A może być tak fajnie: "mooje pieeeeerwsze
      sikuuuuuu!"(to przy pampersach np.) Indywidualizacja panowie. A ile tego można
      napłodzić! A za każdy - kasa. A informator ekonomiczny też sierota: "Moooooje
      pierwszeeeee maaaaankooooo!!" - na czasie bardzo. A przed Wroną może
      być: "mooooja pieeeeerwszaaaa mm.tego" chociaż może lepiej "KRRRRAAAA
      KRRRRRAAAA KRRRRRA". Służę nagraniem.

LUDZIE! słyszę wywiad z panią z Bigbrothera!
      Mówi: "...ja tam wszystko z głowy mówiłam!...... ....zdejmijcie ją wołali
      wszyscy!..."
      To ostatnie stwierdzenie nawet na czasie. Popieram.
      A do Kuby w południe to będę mailował na PRZECIW. Wszystko jedno, jaki temat.
      Teraz ważny jest przecież jeden temat. I ONI powinni sobie to uświadomić
      dobitnie.
    • ajk KOMUNIKAT SPECJALNY: przeprowadzka do cz. 2 25.04.02, 17:05
      Ludziska!
      Głosów o "ślimaczeniu się wątku" - co niemara. Rzeczywiście, ostatnimi czasy
      komputery nawet w niezłych kafejach zaczęły dostawać niestrawności. Ale trudno
      się dziwić! 1370 postów. Ho! ho! ho! Ale np. modemowcy są od tego wątku
      odcięci kompletnie. Szkoda ich, nie? Jak najwięcej osób powinno mieć okazję do
      podzielenia się z nami swoją opinią na temat PR III. Może z wyjątkiem
      opinii "służbowej" bo tę już znamy ;-)

Wobec tego, jako nieformalny "tatuś wątku", uwzględniając żywotne potrzeby
      społeczeństwa, proponuję:
      1. Powiedzieć grzecznie "do widzenia" części pierwszej,

2. Przenieść się do części II, założonej przez Praderę (mamy jego zgodę):
      link
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=KULTURA&wid=1654040&aut=+Pradera&aid=1654040

3. Śmiać się nieustannie z Gazety Wyborczej, która nie zauważa, że jest problem
      z Programem Trzecim Polskiego Radia. Nie zauważa nawet wtedy, kiedy wątek o PR
      3 nalał "Łowców skór" i jest największy na forum. Cóż... może trzeba pobić
      rekord jeszcze raz, i jeszcze, i jeszcze...
      4. Last but not least - podziękować załodze portalu za opiekę nad tym wątkiem i
      poprosić o opiekę nad drugą częścią. Świetnie się z Wami pracowało. Dzięki za
      neutralizację "psychola". Polecamy się na przyszlość.
      5.

To co?
      hoooooooop do sąsiedniego-bliźniaczego watku!!
      dzial=0511&forum=KULTURA&wid=1654040&aut=+Pradera&aid=1654040

• Gość: koliber Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: 149.156.12.* 26.04.02, 10:13
      Abu nie znikło z I strony
    • mh2 Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 29.04.02, 08:14
      Zmiany w Programie III PR nadal nie satysfakcjonują słuchaczy.
      ...

Aby wątek nie wygasł.

Mirek.
      • pjastrza Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 29.04.02, 18:01
        Zmiany w Programie III PR nadal nie satysfakcjonują słuchaczy.
        ...

Pjastrza
        • tuhanka Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult 29.04.02, 18:07
          Oczywiście...a ponieważ prezes Miazek powiedział, że jak się nie spodobają, to
          dyrekcja na zieloną trawkę, więc pokażmy niezadowolenie.
    • Gość: xz Smolar dziś w klubie Trójki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 14:04
      Dziś w klubie pan Smolar będzie podobno dawał głos.
      Czyżby sumienie?
      Może jednak pożegnanie?
      • Gość: koliber By wątek był na wierzchu IP: 149.156.12.* 03.05.02, 12:50
        TO tyle
    • Gość: Lotek Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: *.cafetera.pl / *.tera.com.pl 05.05.02, 14:07
      Zamkniete?
      A ja i tak podbije.
      Choc wpisuje sie juz do tego drugiego
    • Gość: xz Pozdrowienia dla Klubu Ludzi Normalnych Inaczej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 07:20
      "
      Szanuję decydentów, co porozkładali
      Dziesiątki instytucji na obie łopatki,
      Lecz mocą jakiejś dziwnej, obłąkanej fali
      Wracają i w fotele znów wtykają zadki..."

(A. Waligórski)

• quont Re: Pozdrowienia dla Klubu Ludzi Normalnych Inaczej 06.05.02, 13:01
        Świetne. Niech zgadnę... jesteś słuchaczem Programu III? tego z dawnych lat? No
        pewnie. Teraz waligórski?
        Grabula!! Facet. To było dobre.
        Q
    • Gość: xz Smolar dla dobra wątku IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 11:22
      Te dźwięki wydobywał z siebie osobiście pan Smolar. Trzeba rozkodować (np.
      Windows-Commanderem) i słuchać w kółko.

MIME-Version: 1.0
      Content-Type: application/octet-stream; name="smolar.asf"
      Content-Transfer-Encoding: base64
      Content-Disposition: attachment; filename="smolar.asf"

MCaydY5mzxGm2QCqAGLObOIBAAAAAAAABQAAAAECodyrjEepzxGO5ADADCBTZWgAAAAAAAAAAAAA
      AAAAAAAAAAAAAAAAAD8OAAAAAAAAQJpgui3xwQEHAAAAAAAAACC3JwEAAAAA8APeAAAAAADcAQAA
      AAAAAAIAAAC9AQAAvQEAAONCAAC1A79fLqnPEY7jAMAMIFNlLgAAAAAAAAAR0tOruqnPEY7mAMAM
      IFNlBgAAAAAAkQfct7epzxGO5gDADCBTZXwAAAAAAAAAQJ5p+E1bzxGo/QCAX1xEK0Ck8UnOTtAR
      o6wAoMkDSPYAAAAAAAAAAB4AAAAQAAAAAQAMIF+BVQABABErAADQBwAAAQAAAAwAAQACAAAAaAAB
      AHEFoAEAAGgACABBQ00AY3JjAEBS0YYdMdARo6QAoMkDSPaGAAAAAAAAAEFS0YYdMdARo6QAoMkD
      SPYBAAAAAgANAE0AUABFAEcAIABMAGEAeQBlAHIALQAzAAAAGwAxADYAIABrAEIAaQB0AC8AcwAs
      ACAAMQAxACwAMAAyADUAIABIAHoALAAgAE0AbwBuAG8AAAACAFUAMyaydY5mzxGm2QCqAGLObCwA
      AAAAAAAAAgACAAIAAgACAAAAAAAAAAAAAAA2JrJ1jmbPEabZAKoAYs5sXQwAAAAAAAAAAAAAAAAA
      AAAAAAAAAAAABwAAAAAAAAABAYIAAAhdAgAAAADQAAEeAAAAAAigAQAA3AEAAP/jIMTSFfOS3HxY
      BMtuZJ5H9r/5deJTcDHTgABmvCd5sXBJgsKglCf49yXqE48RmloWd/66qdbEPSE1uLSclPX60WPH
      LtGuemvOmYOU6noKYkTWpdejCB6DbthyBtmcbIIGAMKf+4f3/+MgxNUYAVbYvHgNBmqWVR7+qUVF
      beRkNgYMOVBYET6WS2OJiUNJ//roYAwORFSQQMsc/u9K7bWUpixMItA5P6MGlH1uOOM7/Qa9yZZC
      TQEAUfsYTBw0kvr0cRNncv0zX+zVv52gwVv/4yDE0BWBPuf4ewYwLtJqLxWSqAKFVmTT3xSaHkRI
      00woaWCiC7WEZ5xI0EkaXOiqL7TfcAlPaCp1P/qaaFe5qwqPX62tRX8Ea0KtBBrZKscirgboCQuf
      dqKuO0A+kfxAEATA5Nouxf/jIMTVFMES1+h7ElCE3eERo8E2h7xU0sRnD5YbQ5OWa82+mbUeUHnF
      GGEgwOECHNMHQQDw0a95KhpAuL0voKGkkFXTi0sL04upHwAjSq/g6xttBmn3feLQYqKRldYSE39y
      T/9nRwzw//+CAAAIXQLQAAAA0AABHwAAAAAIoAEAAKQCAAD/4yDE3RiBAtvswkxESR1JrD6UyZQQ
      lwwdFyCxcUmanxl484p1JcSuZ9mtKU2wAhWAUTgaKa1GMV2KCbEi940XRldIIAo160AAXVX3P1rJ
      hA2WGr03jWmHABXbHXWbJCAlnnyXGC/Wjv/jIMTWF4BS4/IT0Aa1Il0FUquQSbznb0JT2f/iTom9
      9fpLQl+QpVRXagogwbJgZGgBGz5cIpQLKHCqxQTpNmKg0cpJf1yuLC5J5axrB1FAALK1/Pzym0PC
      cdvWdugRABQZzv/NrTTW/+MgxNMVwMbn8nlGrltIHwEAJW0L9OAsUilqNkZMOcPw8YKBC4wk2JFM
      vYlCPpNJ5fmwt0Td76b2unkvFAyFUB0y4Ds93/222EKO+v9AACo3etxoALhsb14CbNudkZg/6N/+
      hnv1KTT/4yDE1xjB7s/yw0SwIKM+h2yKZpOT/0dN/+dv9UUxb7IrP63u9a/tOlXrbzkzrpGQgi59
      qTUXZYp5UmKKw+1oucFD9ojaLyyvABAZBAGzmm4JVBC38X+w0nCEXJpCoDbLbN9fmHZ8Vf//ggAA
      CF0CoAEAANAAASAAAAAACKABAABqAwAA/+MgxM8WQNLP8sFSyJpSlfvfqVypmEt5lBHXcICDXKVz
      omL/P9LtNbr6UGE7L+mrTFN55cpzGaUXB9SsHxcXQLruKM8qt7RxtGZTSst3wr+gQgNqrvK8ss4U
      M+a3JS975WPsNLABxEH/4yDE0RXCquvyakRqY87dl87qjGn5rxTWZPGyfPcZAbaZeyCIqHEIcJBY
      4SPFB7GbVnrknzQPk6/qMRoiUoBWEnuInibjv////b0fAAAK5RLroQYw5Z7mgwSOsKM0S5/P/0a3
      Irpief/jIMTVGIK22/h6yoaxnDIS3YjBVO6rdIP3dxK/lr+RrmcMzsJjc0fO2E35f///0uSs4WgM
      yBhURsaGxwgaDSXM/uaYCu9g8emscVEohGubGwA1KK8upgGi+ru6nLc//od49UUeaPVP/+MgxM4V
      wWbEFshK8P61DSO2oxEAIAd4THCxhosaYSWsRSEpBVkKHoad1M6BUJPOlVCVoqKig0qAhUNYV0oW
      4USOANCFdl7UnrVvOoHfAAFv6VHxqeQugnzm/tEzDpSM+j5GqBI+u1v//4IAAAhdAnACAADQAAEh
      AAAAAAigAQAAZgQAAP/jIMTSGAJi4/hoRtJNKAY03hUy2kJjLyNUAZTNMpmfkueMJBEhS0JcQD/3
      uXexesdU5YmGrAgcMEBO8gixYWtyET2adiaMszYMmFJdUn8AAG/uQbc8gE6YQIGs6am771U/d5vL
      JSXt/+MgxM0WAE7b8gseAtxgbYRs5cYQQBiBjkFHsE9wR0aOQWriSzgvhAESCVjQGSI6o2BHVlLg
      SsJPgug2pq9K11Z6kNGA/IpDm8kDzaVoQV8AP/AHn8EKqDZ2Fx0RhJkT8yytpFNnNxD/4yDE0BcB
      Ytv4eEayl2P8w/XN8J022/12S1tzKzoFF1JLAQeB3gsIFC4d6SgQDBg2k8MSrW71WUuFGUKe5tDl
      JS8wc8yLp1vN2P/r9NRgWxAejA0M5ZO3G43I5JLpTyaxw4FOO9Ups//jIMTPFwGa2/hYRt5c/DkQ
      D9nMI9XFcTKjQiWC4kAT773K8ayy15ewoYYWXWPq0y2Ft9DyrjDHXvsR3cf3C+sTPPGIKOHgOlAq
      v2y5upBcjZ7bW7/89//R8UUxX/d/y7QvF/8NQUvI//+CAAAIXQJAAwAA0AABIgAAAAAIoAEAACwF
      AAD/4yDEzhbBArvzWBAAWTHe1WYIa17FV04TanHYTffKv3daJU0y4anfDd//b/uS/Y05rJAuFgoS
      RVoWJRXXdDXp/noqeCbNV/mfHEogShziShzebYl//6dICQkAAC3v6vNxklhAP3AHp//jIMTOG0Ei
      5d+PYADLAlqoC5AyyqiumOaGCYXF1whSfS1Yq8Lh+JkEzx1oo4n0JZUs+1VKgQu4DoYfHWARrAxF
      mjRQ7sOY8LrEFWqiozQKXOFutq87brprNwgyJ1laDyKmXIB4+00S/+MgxLwUwPrP69gwAOO0puq6
      /TurqqN6tzqxrprJHOYIwuUB9zFn7UT8LHNN7VBxROlae03YMCLBZ9S0qaTTFSi0Ad/V6a0vqKRV
      +LcrLWk2tDQi3loTUYlrZbjwp9H8q7XCpcq9nC//4yDExBWAUtv4Ygwo1/WIUYcMNbtn7hYLgkdn
      GPFRiKoJdB8KvFaHhYUiptgZt0IgkfaCYnALwOH2qrCTGWBF7k/W8yhyoQQRY0RpbKI/ACFjJfMK
      CihRfdx4Ie2pCd/0ICCr8OVpGP//ggAACF0CDwQAANAAASMAAAAACKABAADyBQAA/+MgxMkUwSbf
      7IMEMN0/0lLOR2kFnRO/1sC80BZkghodc0+ectMAERIaaDhqPcx33qptBMcET8XiBR0UUuhTnIf9
      IgJsdQ0VUoL5RyKV/wAhRKebeQHwcV7eBGLKJB53zMfB5hRgdWf/4yDE0RdAyt/sC8YUvPRLXgUS
      lSzA+NAlpquF+rW8u3CYDWK4qdAzfrEfdoRWtbFHXi9H3mam6KnGrckLDiwFsTW6QwAQbpRAfS1R
      cnDfX1uuc1iQ6qdPu86Istl/50pki2MhueCOmf/jIMTPFsDe3/J7BDCqddGeo6kHApnYZRJoXntO
      +tT1B0F5zMsivr5Jxj1u+rVdPrTcqEZDI7xdXFh5uiIHO+MnX2NNThw9weW0Og4eZVR/C6HcTAqM
      EJjOm8d5Jq0oTlZkazTAKnLw/+MgxM8UAFLf8nseLBhvA+Ip0+kXPXkxYY9yGzshCxu9wci4HHvU
      dnAwfeGz958/oEFQ8uadUAyK3KW8oSNCgccsibBp7BgI00q1fd+40081XwCUgBUYoIl8CcS7jUAV
      bvGNaWrVEjD//4IAAAhdAt8EAADQAAEkAAAAAAigAQAAwgYAAP/jIMTaGcKK5/h4ytowszadlRgY
      otHn0//33lqxculz/ssnzdclRiNmdAIwZAArZtQs6QelF4Tb/52RrO6XsrNkjEr0Ijbfq/SkO18A
      ACj1lf5w2lrDjrpjEw2Vzi2g2pCfeEXO9KOn/+MgxM4XQHLMNBYeAP/5td0MjlNdN4IcxDzXK/7K
      s6o7EZp2VrMxUOGEgUJp0UgxTHNIMN37zzySiT500wkGn0bnmbn763odSkwFRi0fACmiDTK4V3Wn
      Kk+JA4DqPxjm3lu+kszHgvr/4yDEzBVBTsxeg8ZMQ/jyF+PF8gANy1pf//MYI4O0gZeeCM2PzcWO
      EtifP/py7JCnnv0O3NdDAABBwrH1H3s///6IQXc8HwENbd6vIAWiB97VULJAzGmS01etXuYzGUYG
      nOdJalrDN//jIMTSF0Hm5/h4xFYpRYbtrR0/1/7ek21jqyFU5ik9iWnZ3U7FMYSHlEW69H6FnI6M
      zda7EKxhIPnQPAYWNgq9n+7//8CtblvSKmhKMkcIAADyz/wIiIfm/sENeM6It8nVIscquuPo//8=

• gepe Wpisujmy się już do części II... 07.05.02, 12:30
        dzial=0511&forum=KULTURA&wid=1654040&aid=1654040

Pozdrawiam - gepe
    • Gość: xz "Trzeba (wątek) podciągać... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 09:37
      do góry... do góry.... do góry...." (prezes Smolar, wtrącenie moje).
      • Gość: Pradera ..nie, nie trzeba IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.05.02, 21:13
        Jest już drugi wątek - tamten trzeba podciągać. Temu już i tak nikt rekordu nie
        odbierze.
        • Gość: koliber Re: ..nie, nie trzeba; ale mozna IP: 149.156.12.* 20.05.02, 22:44
          Gość portalu: Pradera napisał(a):

> Jest już drugi wątek - tamten trzeba podciągać. Temu już i tak nikt rekordu nie
          > odbierze.

Tam trzeba podobnie jak i na forum radio wpisywac wazne rzeczy, a ten czasem
          mozna ze stalego lacza.
    • octave Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 28.05.02, 18:17
      A tak sobie podciągnę wątek, żebyśmy nie zapomnieli :-)
      • gepe Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 28.05.02, 18:24
        No to ja także :)

gepe
    • Gość: koliber Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: 149.156.12.* 08.06.02, 09:26
      Nie wiem czy zwrociliscie uwage na obnizenie poziomu watku od czasu powolnej
      smierci watkow trojkowych.
      • tuhanka Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kultu 13.06.02, 17:53
        Koliberku, wątki nie umierają (na szczęście), choć faktycznie nie są tak
        dynamiczne jak kiedyś...Może są już za bardzo rozdrobnione? A może po prostu
        ludzie są trochę znużeni? Na pewno jeszcze wrócą :) Zresztą nie tylko na wątku
        GW protest stoi :)))
        Pozdrawiam :)
        • Gość: chemik Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kultu IP: *.marwit.gliwice.pl 13.06.02, 23:08
          A pewnie, ze sie ludzie zmeczyli. Przestali pisac na forum, pewnie przestali
          sluchac Trojki. Inna sprawa, ze poziom kultury niektorych forumowiczow
          pozostawia iwele do zyczenia. Czesto (prawie zawsze!) maja racje, ale ponosza
          ich nerwy i wyglada to tak, jakby wypowiadal sie oszolom... Ludzie! ja wiem, ze
          trudno to wytrzymac, ale trzymajcie nrwy na wodzy - dla dobra sprawy !!!
        • Gość: MArCello Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kultu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.06.02, 11:22
          > A może po prostu ludzie są trochę znużeni?
          Pewnie są. Rzucanie ciągle tego samego grochu o głuchą (i tępą?) ścianę widać nie
          ma wielkiego sensu. Zresztą jak się nie słucha TrUjki (mówię za siebie), to nie
          można się do niej odnosić.
          >Na pewno jeszcze wrócą :)
          Myślę, że tak. Ja czytam wątek z nadzieją, że ktoś zapoda hasło: "TrÓjka
          wróciła !!!" I wtedy włączę PR3 i napiszę o tym na wątku. Marzyciel ze mnie?!
          pozdr,
          MArCello
          • Gość: annuszka Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kultu IP: *.supernet.com.pl / *.supernet.com.pl 16.06.02, 22:50
            Gość portalu: MArCello napisał(a):

>
            > >Na pewno jeszcze wrócą :)
            > Myślę, że tak. Ja czytam wątek z nadzieją, że ktoś zapoda hasło: "TrÓjka
            > wróciła !!!" I wtedy włączę PR3 i napiszę o tym na wątku. Marzyciel ze mnie?!
            > pozdr,
            > MArCello

marzycielu MArCello,marze razem z Toba i wierze,ze nasze marzenia sie jednak
            spelnia.

• Gość: FREE O CZYM TU MARZYĆ ??? IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 17.06.02, 03:37
              Gość portalu: annuszka napisał(a):

> marzycielu MArCello,marze razem z Toba i wierze,
              > ze nasze marzenia sie jednak spelnia.

Ja też się kiedyś łudziłem, że same marzenia wystarczą, aby się coś
              ziściło, ale odkąd mi stuknęło 5 lat, jakoś tak wydoroślałem :-(

Potem bywało różnie, ale nigdy nie wierzyłem naiwnie
              w to co włądza daje sama. Monika Olejnik biegała jako
              młoda dziennikareczka na organizowane przeze mnie
              uliczne happeningi w Warszawie (w 1988 roku)...
              ...siedziała na bruku wśród ludzi przed kordonem ZOMO
              trzymając dzielnie w ręku mikrofon i nadając do TRÓJKI.

To była TA trójka. Odważna. Prawdziwa. Z ludźmi.
              Chmiela i Brzozowicza też pamiętam. Ludzie z jajami
              i wyobraźnią. Czemu takich w Trójce nie ma?
              Bo jest Niedźwiecki. Od zawsze wyrobnik środków
              do prostowania gustu biednych słuchaczy...

Teraz, kiedy rozmawiam ze znajomym dziennikarzem radiowym, którego
              radio zostało niedawno kupione, podobnie jak wszystkie inne radia
              bez wyjątku w moim mieście Wrocławiu przez Agorę, stawiającą sobie
              nowy gmach - centrum medialne (parę tysięcu metrów kwadratowych)
              i słyszę, że WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU RADYJKA zostaną w moim mieście
              przeformatowane na linie technologiczne do produkcji proeuropejskiej
              bezmózgowej PULPY młodzieżowej, to O CZYM TU MARZYĆ ???

Przecież to, co się dzieje w TRÓJCE to tylko część (choć wyraźnie
              widoczna) działań, które są całościowym procesem nawożenia społecznej
              wyobraźni toksycznymi treściami...
              ...BAW SIĘ I NIE MYŚL
              w poniedziałek: "rzadki kałek"
              ...BAW SIĘ I NIE MYŚL
              a we wtorek: "hot kolorek"
              ...BAW SIĘ I NIE MYŚL
              znów we środę: "ryczą młode"
              ...BAW SIĘ I NIE MYŚL
              no a w czwartek: "chłam bez kartek" (niereglamentowany)
              ...BAW SIĘ I NIE MYŚL
              potem w piątek: "euro-wątek"
              ...BAW SIĘ I NIE MYŚL
              i w sobotę: "niedźwiedź z kotem" (dostał kota po 1000-nym numerze)
              ...............
              ale za to AGORA
              ale za to AGORA
              AGORA będzie DLA MAS...

Jak sobie tak pośpiewam na znaną nutkę to od razu mi weselej.

Pozdr.
              FREE

PS. Pałujmy się sami dalej - nie będą nas potem musieli
              pałować na ulicach, skoro wszyscy będziemy siedzieć
              w pubach i sączyć piwo naważone przez speców od reklamy....

PPS. Parę dni temu rano słuchałem jak Skowroński zaganiał
              do kąta dukającą minister Piwnik (to łatwe, bo babka niewiele
              potrafi wydukać - raz tylko Skowroński wymiękł przy gościu:
              był to Grabowski z Rady Polityki Pieniężnej). Zadzwoniłem
              potem i chciałem dodać od siebie parę słów komentarza.
              O dziwo dodzwoniłem się i co słyszę: "ALE MY TERAZ MAMY
              KONKURS, BARDZO MI PRZYKRO, POZDRAWIAM PANA I PRZEPRASZAM".
              ...Jeśli ktoś nie chce odkurzacza to niech się wypcha :-)

A jeszcze nie tak dawno temu udało mi się za sprawą TRÓJKI
              skutecznie ośmieszyć pana prokuratora KAUCZA... było, minęło.
              • Gość: chemik Re: O CZYM TU MARZYĆ ??? IP: *.marwit.gliwice.pl 18.06.02, 11:54
                A ja ciagle wierze w poprawe sytuacji w 3. Po zmianie kierownictwa (przeciez to
                jest pewne jak amen w pacierzu!) Trojka nie bedzie taka jak dawniej, ale na
                pewno bedzie na poziomie. Ten, kto przejmie Trojke po Laskowskim bedzie musial
                sie srogo natrudzic, zeby zamienic trUjke na Trojke...
                • Gość: xz Re: O CZYM TU MARZYĆ ??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 08:14
                  Następne posiedzenie rady nadzorczej chyba jutro. Czy można jeszcze mieć
                  nadzieję, że będzie jakiś nowy zarząd, który nie będzie traktował swych posad
                  jak intratnej partyjnej synekury? Czy studiując nowy skład zarządu znów nie
                  poczuję się opluty? Śledząc odgłosy z tamtąd mam poważne obawy...
                  A wogóle to przykro mi się zrobiło, że wątek spadł nisko. Chyba mam jeszcze
                  jakąś nadzieję...
              • Gość: FREE SKOWROŃSKI ma z PIWNIK na PIEŃKU ??? IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 05.07.02, 04:23
                Gość portalu: FREE napisał(a):

> PPS. Parę dni temu rano słuchałem jak Skowroński zaganiał
                > do kąta dukającą minister Piwnik (to łatwe, bo babka niewiele
                > potrafi wydukać - raz tylko Skowroński wymiękł przy gościu:
                > był to Grabowski z Rady Polityki Pieniężnej).

W ostatnią niedzielę (30.06) w "Politycznym Śniadaniu w Trójce"
                usłyszałem, jak senator Piesiewicz narzekał na brak równowagi
                w mediach, aż minister Janik zagadnął znienacka redaktora
                Skowrońskiego: "no przecież może Pan w radiu robić to, co Pan
                zechce...?"

...i tu nastąpiło zbyt długie milczenie...

Po zbyt długiej chwili Skowroński wyrzekł coś w rodzaju: "niech
                za moją odpowiedź wystarczy dyplomatyczne milczenie..."

Następnego dnia rano o 8.13 nie usłyszałem już Skowrońskiego.
                Został 'urlopowany' i zastąpiła go pani, którą kojarzę z TV...
                a konkretnie z Wiadomościami (których nie widziałem całe wieki).
                'Profesjonalnie' nijaka Jolanta Pieńkowska...

Już we Wtorek jej gościem był... a jakże - nie kto inny - ten sam
                minister Janik :-)))))

Żadnych skwarów, żadnych zgrzytów, wszystko idzie jak po maśle...
                Nikt się nie będzie z ministrów naśmiewał i ich żałosne braki
                obnażał...

Zamiast mianować rozsądnego ministra (casus PIWNIK), mianujemy
                'swojego' dziennikarza w 'swoim' RADYJKU... a że minister jest
                CHAM i DUPA, będą wiedzieć tylko i wyłącznie poniewierani przezeń
                sędziowie (słyszałem relację naocznego świadka z zamkniętego
                spotkania pani minister z krakowskimi sędziami) - na żywo jest
                JESZCZE BARDZIEJ DENNA niż w mediach :-(((((

Jak myślicie... czy Skowroński wróci po urlopie?

Robimy zakłady?

Pozdr
                FREE
                • Gość: Janusz Re: SKOWROŃSKI ma z PIWNIK na PIEŃKU ??? IP: 10.30.1.* 17.07.02, 21:19
                  do góry
                • Gość: FREE Re: SKOWROŃSKI ma z PIWNIK na PIEŃKU ??? IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 17.07.02, 21:55
                  Gość portalu: FREE napisał(a):

> ...i tu nastąpiło zbyt długie milczenie...

Ciekawe jak długo potrwa URLOP redaktora Skowrońskiego?

> Zamiast mianować rozsądnego ministra (casus PIWNIK), mianujemy
                  > 'swojego' dziennikarza w 'swoim' RADYJKU...

Przyznaję: NIE DOCENIŁEM speców od propagandy w rządie.

Za tubę uczynili sobie nie tylko Gazetę Wyborczą (casus: Kurczuk),
                  nie tylko Trójkę (Tercet Egzotyczny: Pieńkowska + Janik + Siwiec),
                  ale nawet wypadki polskich autobusów turystycznych...

Powiem złośliwie (wyciągając marnego Waleta z rękawa):

Panie PRZEMKU BARBRICH z Wrocławia! Bierz się Pan kurde
                  do roboty, bo w TRÓJCE niewielu dziennikarzy zostało,
                  a Pana akurat dotknęła kiedyś moja wszystkowiedząca RĘKA :-)

Jeśli chce Pan zostać gwiazdą, jak onegdaj OLEJNIK, musi się
                  Pan BARDZIEJ STARAĆ i MNIEJ BAĆ...

Pozdr
                  FREE
                  • Gość: xz Re: SKOWROŃSKI ma z PIWNIK na PIEŃKU ??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 12:06

"Pewna klatka dosyć duża kryje w sobie tchórza.
                    Tchórz inaczej pachnie, niż powiedzmy róża.
                    Chociaż bestia to dość spora, lecz ze strachu chora
                    Więc na redaktora nadaje sie!"

To fragnent o wrocławskim ZOO, by Waligórski, też wrocławski. Szkoda, że
                    niestety Waligórski już nie chodzi do ZOO...
        • sutekh1 Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult 02.07.04, 10:55
          to wielka tragedia. a dupkowaty kostrzewa prowadzi właściwie playliste
          najgorszych piosnek letniczych.kicha to mbk ta osoba w ogóle nie powinna
          udzielać siepublicznie ona nie dopuszcza wydarzeń w sferze kultury pol. i
          światowej na antenę skutecznie blokuje też młodych twórców, bierze ludzitylko
          kulturalnych po kursie sawua dupa wiwru.
    • Gość: Jarek Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 02:47
      No to, żeby już było to 1400 :-)))
    • tuhanka Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult 22.08.02, 15:46
      Wątek koszmarnie spadł w dół znikając z pierwszej strony, więc go podbijam :)
      Post nr 1401 - rekord portalu! (chyba...)
      • gert Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult 24.08.02, 04:37
        Nie chyba, ale NA PEWNO.
        W tym watku - 1402 - i to juz samodzielny rekord
        w drugiej czesci - 732
        razem ponad 2100
        A "wybiorcza" obiektywnie i rzetelnie... milczy. Nie tylko o watku, ale przede
        wszystkim o Trojce. No aleprzeciez Gienek $molar to kolega, wiec pzrykrosci mu
        robic nie bedziemy.
        Co innego, kiedy byl maluski protescik w Radiostacji rok temu. Wtedy wielki
        tekst w Magazynie byl. Bo Zetka i Radiostacja to konkurencja stacji Agory, wiec
        mozna. A Gienek - kolega.
        Wsio normalno
    • ergil Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult 30.08.02, 19:45
      Eeee... co tak nisko?
      (dyg)
      E.
      • Gość: Lesiek Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult IP: 195.205.139.* 02.09.02, 08:26
        Ergil, chyba wszystko już zostało powiedziane i większość z nas nudzi ględzenie
        w kółko o tym samym. Komentować bieżących wydarzeń w Trujce też nie mogę, bo
        nie jestem w stanie zmusić się do jej słuchania. To o czym tu jeszcze mówić?

Słuchalność spada, więc zgodnie z obietnicami Rada Nadzorcza powinna się
        wkrótce zająć sprawą. Ale... tyle już było tych obietnic...

Pozdrawiam
        Lesiek
    • joe-doe A właśnie, że będziemy wciąż wysoko :-)) 06.09.02, 16:56
      • tuhanka Re: A właśnie, że będziemy wciąż wysoko :-)) 09.09.02, 18:16
        Oczywiście, że będziemy wysoko. Tak jak w końcu przywrócimy w Trójce kulturę.
        Na razie polecam wszystkim relację z dzielnie pikietowanych przez
        Stowarzyszenie 3/5/7 dni otwartych TrUjki. Rozdaliśmy ponad 1000 ulotek, a
        słuchacze przybyli na Myśliwiecką nas popierali. Polecam link:
        www.presto.pl/357/0200908.html
    • quont Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult 15.09.02, 17:09
      A własnie, że ten wątek i tak będzie na górze.
      Choćby po to, żeby stanowił dowód na to, jak GW traktuje tematy ważne dla
      swoich czytelników i gości portalu. Bo na podniesienie się trUki po działaniach
      reformatorów już chyba nie ma co liczyć.
      No ale jak ma być lepiej, skoro ta sprawa obchodzi tylko zwykłych słuchaczy,
      zwykłych czytelników. Wiele gazet już o tym napisało. A GW - milczy.
      Trudno. Ale wątek jako memento i świadectwo "nie-przywoitości" będzie wisiał
      • tuhanka Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult 16.09.02, 10:48
        Popieram. Wątek jest rekordowy i tak, ale niech nadal będzie na szczycie.
        Zresztą stanowi on jakiś argument - jeżeli nie dla Gazety Wyborczej i innych
        mediów, które współpracują z TrUjką - to przynajmniej dla innych.
    • Gość: Lotek Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę IP: *.cafetera.pl / *.tera.com.pl 24.09.02, 14:41
      Ponieważ pytanie tytułowe jest nadal aktualne - to ja nie pozwolę wątkowi
      przepaść w mrokach. Ani jednemu- ani drugiemu.
      • Gość: raszef Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 15:33
        I chwała Tobie!! ;)
    • tuhanka Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kult 01.10.02, 13:04
      Czas chyba popchnąć wątek w górę - zwłaszcza, że PR3 zainteresowały się Fakty
      TVN :)
      • joe-doe TVN o trUjce 01.10.02, 16:47
        Ano.
        Plus dla TVN
        Minus dla Laskowskiego za fryzurę. Po to m.in. telewizje reklamują szmapony,
        żeby ich używac. Napisałbym o zwykłych zasadach higieny, ale skoro do dyrektora
        Laskowskiego nie trafiają argumenty słuchaczy o kulturze, sztuce, dykcji,
        poprawnym akcentowaniu itd, to pewnie higiena też mu niewiele powie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka