Dodaj do ulubionych

Typical Niedźwiecki

01.12.07, 11:54
Słucham sobie Niedźwiedzia w Złotych przebojach.
Wrażenia? Żadne, ot leci sobie muzyczka, nie przeszkadza, a jest po prostu
miło. Niedźwiedzia fajnie jest znów usłyszeć, ale nic poza tym.

Mam wrażenie, że przejście do Złotych Przebojów podyktowane było osiągnięciem
już pewnego wieku, w którym człowiek dochodzi do wniosku, ze
dziadzieje/zgredzieje i z tego powodu trzeba sobie poszukać miłego miejsca,
gdzie można sobie założyć nogi na stół i niespecjalnie się upływającym życiem
przejmować. Wyskoczyć co jakiś czas do Australii, wydać książkę-album z cyklu
"podróże wąsów Pana Marka", popijać winko/piwko/whisky, a od czasu do czasu
puścić jakąś muzyczkę i zadowolić starzejące się fanki.

Ech... jest super, więc o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • mrzes Re: Typical Niedźwiecki 01.12.07, 12:01
      Nie słucham, nawet nie włączę na minutę!!! Pan Marek zdradził mnie -
      WIERNEGO słuchacza Programu III OD WIELU LAT - przechodząc do
      komercyjnego radia. Ja zostaję z Trójką i stacji nie zmieniam! Kto
      nie w Trójce, ten nie ze mną! Tyle mam do powiedzenia. Miłego
      słuchania Złotych Przebojów tym, którzy słuchają.
      • zo_ban Re: Typical Niedźwiecki 02.12.07, 00:03
        mrzes napisał:

> Nie słucham, nawet nie włączę na minutę!!! Pan Marek zdradził
        mnie -
        > WIERNEGO słuchacza Programu III OD WIELU LAT - przechodząc do
        > komercyjnego radia. Ja zostaję z Trójką i stacji nie zmieniam! Kto
        > nie w Trójce, ten nie ze mną! Tyle mam do powiedzenia. Miłego
        > słuchania Złotych Przebojów tym, którzy słuchają.
        Dziękuję ;)))
    • panibabciasasiadka Re: Typical Niedźwiecki 01.12.07, 14:17
      Na miejscu pana Marka, nie mogłabym patrzeć w lusterko.
      • mrzes Re: Typical Niedźwiecki 01.12.07, 18:18
        panibabciasasiadka napisała:

> Na miejscu pana Marka, nie mogłabym patrzeć w lusterko.

Ja też. Jak on mógł... ;-/ Trudno. Przeżyję i bez niego. Są jeszcze
        Kaczkowski, Metz, Mann, Balonik, czyli jest dobrze. ŻEGNAJ, PANIE
        MARKU!!!
        • zo_ban Re: Typical Niedźwiecki 02.12.07, 00:05
          mrzes napisał:

> panibabciasasiadka napisała:
          >
          > > Na miejscu pana Marka, nie mogłabym patrzeć w lusterko.
          >
          > Ja też. Jak on mógł... ;-/ Trudno. Przeżyję i bez niego. Są
          jeszcze
          > Kaczkowski, Metz, Mann, Balonik, czyli jest dobrze. ŻEGNAJ, PANIE
          > MARKU!!!
          A Mann, to też chyba był związany ze Złotymi Przebojami?
          Przynajmniej z jej warszawskim oddziałem, nie?
          • makosm1 Re: Typical Niedźwiecki 12.12.07, 10:21
            > A Mann, to też chyba był związany ze Złotymi Przebojami?
            > Przynajmniej z jej warszawskim oddziałem, nie?

Nie tylko. W Lublinie też go słuchałem ku mej wielkiej uciesze.
            Zwłaszcza, że program Mannjana współtworzył Jan Chojnacki - też
            człowiek Trójki.

A Niedźwiecki jest taki sam jak w Trójce. Ja słucham - pozbawiszy
            się wszelkich obaw już po paru minutach pierwszej audycji.
    • zo_ban Re: Typical Niedźwiecki 02.12.07, 00:03
      etykieta.zastepcza napisał:

> Słucham sobie Niedźwiedzia w Złotych przebojach.
      > Wrażenia? Żadne, ot leci sobie muzyczka, nie przeszkadza, a jest
      po prostu
      > miło. Niedźwiedzia fajnie jest znów usłyszeć, ale nic poza tym.
      >
      > Mam wrażenie, że przejście do Złotych Przebojów podyktowane było
      osiągnięciem
      > już pewnego wieku, w którym człowiek dochodzi do wniosku, ze
      > dziadzieje/zgredzieje i z tego powodu trzeba sobie poszukać miłego
      miejsca,
      > gdzie można sobie założyć nogi na stół i niespecjalnie się
      upływającym życiem
      > przejmować. Wyskoczyć co jakiś czas do Australii, wydać książkę-
      album z cyklu
      > "podróże wąsów Pana Marka", popijać winko/piwko/whisky, a od czasu
      do czasu
      > puścić jakąś muzyczkę i zadowolić starzejące się fanki.
      >
      > Ech... jest super, więc o co chodzi?
      >
      >
      No właśnie, O CO CHODZI ....???
      • mrzes Re: Typical Niedźwiecki 02.12.07, 08:18
        zo_ban napisała:

>
        > A Mann, to też chyba był związany ze Złotymi Przebojami?
        > Przynajmniej z jej warszawskim oddziałem, nie?

Nie wiem, nie słucham Złotych Przebojów, ale chyba pracował Mann
        kiedyś w innym radiu. Ja słucham tylko Trójki, jestem wierny Trójce
        i wiem jedno: MANN JEST TERAZ W TRÓJCE!!!
        • rozmowy_kontrolowane Re: Typical Niedźwiecki 02.12.07, 10:14
          Mann swego czasu miał kontakty z Radiem Kolor, bo był jego współwłaścicielem.
          Ze Złotymi Przebojami Mann też współpracował, przy serii 25 płyt Gwiazdy, Idole,
          Przeboje- serwisy.gazeta.pl/kolekcje/0,72698.html
          • mruk33 Re: Typical Niedźwiecki 03.12.07, 14:51
            Mann i Chojnacki nadal są współwłascicielami Złotych Przebojów
            (dawniej Radio Pogoda). Oni na pewno cieszą sie że Marek Niedzwiecki
            przeszedł do Złotych, słupki skoczą, to i dywidenda na koniec roku
            wieksza)))
            • airborell Re: Typical Niedźwiecki 03.12.07, 20:35
              I _to_ jest konflikt interesów, a nie to, że pani Jopek zaśpiewa w linerze
              Trójki, drodzy tropiciele nieetycznych zachowań.
              • zp3 Re: Typical Niedźwiecki 06.12.07, 10:43
                Dodam tylko tyle,zawsze M.N powtarzał ,''ze trójka ma mało słuchaczy
                ale za to jakich'' ciekawe co miał na mysli wtedy bo teraz poprostu
                wiadomo.
                • nierozpoznawalny Re: Typical Niedźwiecki 06.12.07, 11:39
                  no i coz sugerujesz "poprostu"? ze teraz Niedzwiedziowi sluchacze PR3 przestali
                  sie podobac i dlatego odszedl?
                  • zp3 Re: Typical Niedźwiecki 06.12.07, 11:54
                    Taki ci wspaniali słuchacze,do których pan marek wzdychał,że tacy
                    niesamowici nie licza się gdy w grę wchodzi kasa.Nikt mi nie
                    powie,że odszedł z innych względów jeśli tak to niech to wydusi z
                    siebie np.że gdyby rządził Laskowski z Fijałkowskim pracowałby dalej
                    w trójce.
                    • airborell Re: Typical Niedźwiecki 06.12.07, 12:08
                      Nie sprowadzajmy wszystkiego do kasy. Podejrzewam osobiście, że raczej o inne
                      motywy przede wszystkim chodziło - MN zdaje się pragnie być dopieszczany,
                      traktowany jak gwiazda, a tu mu np. Markomanię przesuwają. Ale jakoś mi go nie żal.
                      • un1 Re: Typical Niedźwiecki 06.12.07, 15:35
                        Miło jest raz móc /móż, jak mawiają niektórzy;-)/ zgodzić się z
                        uczonym kolegą Airborellem. Też mam wrażenie, że obecna dyrekcja
                        Trójki próbowała nadać rozsądny wymiar antenowej obecności pana
                        Marka. Nie negujmy, że wiążącej się również z zarobkami. Z czym
                        gwiazdorowi trudno było się pogodzić, bo niestety utracił rzeczy
                        miarę.
                      • ronron Re: Typical Niedźwiecki 06.12.07, 19:55
                        I słusznie bo Markomania to był gniot nad gnioty!
                        • nierozpoznawalny Re: Typical Niedźwiecki 07.12.07, 08:33
                          ronron napisał:
                          > I słusznie bo Markomania to był gniot nad gnioty!

No pewnie, to 'oczywista oczywizdosc', a 'Tanie granie' czy 'Pod dachami Paryza'
                          to z pewnoscia super audycje, he?
                          Juz myslalem, ze skoro nawet airborel zauwazyl, ze nie zawsze kasa... ale jak
                          widac co komu w duszy siedzi to takie poglady glosi, na forum tez.
                          Trzymajcie sie za portfele.
                          • airborell Re: Typical Niedźwiecki 07.12.07, 10:26
                            Co to znaczy "nawet airborell"?
                            • un1 Re: Typical Niedźwiecki 07.12.07, 13:59
                              Wprawdzie nie wiem co to znaczy "nawet airborell", natomiast wraz z
                              odejściem Niedźwieckiego z plejlisty zniknął Rozynek i to jest dobre.
                              • wrocek71 Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 09.12.07, 11:14
                                I słyszę mega tandetny hicior "Flames of love" niejakiego Fancy -
                                koszmarek disco z lat 80-tych, którego Trójka w najgorszym swym
                                okresie by nie zagrała.
                                Słuchałam wczoraj (choć fakt, że przez godzinę) Niedzwieckiego) i
                                mam mieszane uczucia. Gra co prawda to co zawsze, ale jakoś mi to
                                nie brzmi. Przerywane beznadziejnymi dźinglami, jakoś siakoś bez
                                klimatu.
                                Nie znałem wcześniej tej stacji, dziś słucham i wiem, ze zaraz
                                przełączę, bo zgranych do bolu hitow naprawdę nie potrzebuje.
                                Ogolnie, choć wczesnie tak nie myślalem, mam wrażenie, ze
                                Niedźwiecki popełnił wielki bład. To nie to radio, nie ten czas, nie
                                to miejsce.
                                • astat5577 Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 09.12.07, 14:09
                                  A może uszanuj decyzję dorosłego człowieka?
                                  Jego wybór, jego powody, jego motywacje, jego życie, nie nam oceniać.
                                  Jeśli twierdzisz, że nie wiedział co robi, po co i dokąd idzie, i
                                  dlaczego - to tylko go obrażasz.

słuchałem/słuchałam, literówki, rozdwojenie jaźni czy badanie opinii
                                  publicznej?:)
                                  • wrocek71 Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 09.12.07, 14:45
                                    Lubię te teorie spiskowe:P

Nie widzisz tam wiecej literówek, tylką tą jedną "podejrzaną"? No
                                    sorry, rzeczywiście dość niedbale napisałem to, ale trochę byłem
                                    jeszcze niewyspany:P

Twoje pouczanie z lekka mnie żżenowało. Nie napisałem, ze nie
                                    wiedział co robi, ani dokąd idzie. Ale jesli wiedział dokąd idzie,
                                    to według mnie tylko gorzej.
                                    Co do szacunku, ja w ogóle szanuję Niedźwieckiego, od lat. Czy
                                    szanuję tę konkretnę decyzję, to zupełnia inna sprawa. Jak na
                                    dzisiaj, to nie za bardzo szczerze mowiąc. Ale to czas pokaże swoje.
                                    • astat5577 Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 09.12.07, 23:25
                                      No wiesz, teorie spiskowe to pozostałość po ostatnich dwóch latach,
                                      wybacz:)

Nie pouczałam, przepraszam, jeśli tak zabrzmiało.

Nie mam nic mądrego do powiedzenia, nie znam motywów, chciałam tylko
                                      przyznać każdemu prawo do decyzji, jaka by ona nie była.
                                      Ocena, co z tego wynika, zwłaszcza, jeśli chodzi o osobę publiczną -
                                      nie mam pojęcia. Można na dwie strony oceniać aktorów, którzy
                                      odmówili występowania gdziekolwiek w stanie wojennym i tych, którzy
                                      chcieli robić swoje. Nie mam na myśli kolaboracji, ale indywidualne
                                      wybory, od których nam wara.
                                      • indirka Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 10.12.07, 18:26
                                        astat5577 napisała:

> No wiesz, teorie spiskowe to pozostałość po ostatnich dwóch latach,
                                        > wybacz:)
                                        >
                                        > Nie pouczałam, przepraszam, jeśli tak zabrzmiało.
                                        >
                                        > Nie mam nic mądrego do powiedzenia, nie znam motywów, chciałam tylko
                                        > przyznać każdemu prawo do decyzji, jaka by ona nie była.
                                        > Ocena, co z tego wynika, zwłaszcza, jeśli chodzi o osobę publiczną -
                                        > nie mam pojęcia. Można na dwie strony oceniać aktorów, którzy
                                        > odmówili występowania gdziekolwiek w stanie wojennym i tych, którzy
                                        > chcieli robić swoje. Nie mam na myśli kolaboracji, ale indywidualne
                                        > wybory, od których nam wara.

Płytę "Piosenki z dzwoneczkami" wyślemy niedługo, ale tym razem pocztą, a nie
                                        kurierem, bo prywatny pracodawca nie pozwala nam na prywatę. To nie Trójka,
                                        niestety.
                                        • nierozpoznawalny Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 10.12.07, 21:59
                                          Końcowka wywiadu z M.N.:
                                          - Po 25 latach pracy w Trojce przeszedles do Radia ZP. Dlaczego?
                                          - A 25 lat to nie dosyć? W "Trojce" bylem traktowany troche jak swieta krowa.
                                          Doroslem do takiej zmiany. Bo w zyciu trzeba czasem cos zmienic, prawda? A moze
                                          sie myle...
                                          • molekula Re: Słucham właśnie Radia Złote Przeboje 10.12.07, 22:44
                                            Nie wiem, czy MN był traktowany w "Trójce" jak święta krowa,
                                            ale z całą pewnością przez długie lata był jej lokomotywą,
                                            w znacznej mierze tworzył markę radia.
                                            Jeśli zdecydował sie odejść, to miał widać jakiś ważne powody.
                                            Uszanujmy tez wybór.
                                            "Trójka" na pewno na tym straci,
                                            a Radio Złote Przeboje pewnie zyska,
                                            bo do tej pory to tak sobie było:)
                                            Dla mnie, jako słuchaczki, nie jest istotne,
                                            w jakim radio gra Marek.
                                            A gra tak samo jak w "Trójce".
                                            • astat5577 Re: Słucham właśnie Radia Złote Przeboje 10.12.07, 23:54
                                              A dla mnie jednak ważne.
                                          • un1 Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 11.12.07, 08:45
                                            nierozpoznawalny napisała:
                                            > Końcowka wywiadu z M.N.:
                                            - Po 25 latach pracy w Trojce przeszedles do Radia ZP. Dlaczego?
                                            - A 25 lat to nie dosyć? W "Trojce" bylem traktowany troche jak
                                            swieta krowa.
                                            - Doroslem do takiej zmiany. Bo w zyciu trzeba czasem cos zmienic,
                                            prawda? A moze sie myle...

Pominąwszy niezmienne ściemy pana Marka, cały ten wywiad (w Dużym
                                            Formacie z 10 grudnia))powinien być opatrzony sygnaturką "Tekst
                                            promocyjny".
                                            • nierozpoznawalny Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 12.12.07, 09:32
                                              un1 napisał:
                                              > Pominąwszy niezmienne ściemy pana Marka, cały ten wywiad (w Dużym
                                              > Formacie z 10 grudnia))powinien być opatrzony sygnaturką "Tekst
                                              > promocyjny".

No coż, Markofobów na forum sporo i jak nie o kasie to o autopromocji (co tez do
                                              kasy sie sprowadza) zawsze mozna sobie poczytac i po krzepic dusze - jaki ten
                                              swiat skomercjalizowany i do d...

Ale jesli komus uda sie na chwile opanowac markofobie, to moze sprobuje
                                              zrozumiec, co w danym przypadku moze oznaczac status 'swietej krowy'? Bo taka
                                              krowa, tutaj czy na ulicy w Indiach, to ktos kogo nikt nie odwazy się ruszyc (bo
                                              'swieta') mimo ze po kątach szepcza o zarżnieciu. Krowa ma co jesc, bo musza
                                              nakarmic, ale juz pogadac to nie ma z kim (bo 'swięta'!). Pałęta się to to po
                                              ulicach, korytarzach i psuje atmosferę puszczając nieświeże bąki, jakieś
                                              smoothne popy którymi nikt juz w awangardowej rozgłośni sie nie zachwyca. Ach,
                                              gdyby nie ta 'swiętosc' (25 lat! 25! i jeszcze ta Lista!) to krowę juz dawno by
                                              przegnali.
                                              Podobno krowy nie zmieniają poglądów, ale mnie nie dziwi ze jednak nawet ta
                                              'swieta' wolala odejsc na drugą stronę Gangesu, na złote łąki. Ja też bym do
                                              emerytury nie zdzierzył w takim 'raju'.
                                              Ale moze sie myle...
                                              • airborell Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 12.12.07, 10:37
                                                nierozpoznawalny napisała:

> Ale jesli komus uda sie na chwile opanowac markofobie, to moze sprobuje
                                                zrozumiec, co w danym przypadku moze oznaczac status 'swietej krowy'? Bo taka
                                                krowa, tutaj czy na ulicy w Indiach, to ktos kogo nikt nie odwazy się ruszyc
                                                (bo'swieta') mimo ze po kątach szepcza o zarżnieciu. Krowa ma co jesc, bo musza
                                                nakarmic, ale juz pogadac to nie ma z kim (bo 'swięta'!). Pałęta się to to po
                                                ulicach, korytarzach i psuje atmosferę puszczając nieświeże bąki, jakieś
                                                smoothne popy którymi nikt juz w awangardowej rozgłośni sie nie zachwyca.
                                                Ach,gdyby nie ta 'swiętosc' (25 lat! 25! i jeszcze ta Lista!) to krowę juz dawno
                                                by przegnali.
                                                Podobno krowy nie zmieniają poglądów, ale mnie nie dziwi ze jednak nawet
                                                ta'swieta' wolala odejsc na drugą stronę Gangesu, na złote łąki. Ja też bym do
                                                emerytury nie zdzierzył w takim 'raju'.
                                                Ale moze sie myle...

Ja rozumiem, że MN może źle się czuć w awangardowej rozgłośni (chociaż z tą
                                                awangardowością Trójki to duża przesada). Ale - naprawdę zakładasz, że lepiej
                                                się będzie czuł w Złotych Przebojach? Że np. zestaw do głosowania na Top Wszech
                                                Czasów w RZP bardziej odpowiada jego gustom niż te trójkowe? Że tam będzie miał
                                                z kim pogadać? Powodzenia.

Problem MN jest taki, że z jednej strony ma coraz bardziej niszowy gust
                                                muzyczny, z drugiej - nadal chciałby chyba mieć taki "rząd dusz" jak w latach
                                                80. Ale nie ma na to szans ani w Trójce, ani w RZP.
                                                • un1 Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 12.12.07, 11:57
                                                  Z archiwum Markofobii:
                                                  <Do telewizji poszedłem, trochę nie zdając sobie sprawy, co to za
                                                  medium. W 1987 roku Nina Terentiew zaproponowała mi
                                                  prowadzenie "Magazynu 102" w "Dwójce". Niedługo później
                                                  zaproponowali mi półgodzinny autorski program. Tak
                                                  powstała "Wzrockowa lista przebojów". Była na antenie ponad dziesięć
                                                  lat. Szła na żywca. Pokazywałem sześć wideoklipów i je zapowiadałem.
                                                  Nic więcej.>
                                                  Ponad dziesięć lat w tv. Nic więcej. "Nie wierzę w życie
                                                  pozaradiowe" (Marek Niedźwiecki).

<"Wzrockowa lista przebojów" przestała mieć sens, gdy do Polski
                                                  weszła MTV. Tam klipy leciały 24 godziny na dobę.>
                                                  I w ogóle mnie tam nie było.
                                                  I playlista za Laskowitka też robiła się sama.
                                                  Itd.

• un1 Re: Słucha właśnei radia Złote przeboje 12.12.07, 12:00
                                                    I Niedźwiedź jako kombatant spod Jarocina. Buhaha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka