Gość: seth IP: *.ntlworld.ie 29.01.08, 04:13 Jeśli książka jest równie pretensjonalna jak recenzja, to nie zamierzam jej czytać. Musiałem się mocno napocić, żeby między lansadami znaleźć jakąkolwiek wartościową informację. Niech żyje postmodernizm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malice-melice Spalone brwi Lwa Tołstoja 29.01.08, 15:42 ani książka ani recenzja nie wydaja mi sie pretensjonalne za to pomysł zrobienia filmu o tołstoju - świetny! konkretnych informacji radzę szukać w encyklopedii, a nie w literackim tekście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetor Wróciła książka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:06 ...a wraz z nią Romana Granas. Szczerze mówiąc wolałbym poznać jej biografię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Informacji o książce, głupku! IP: *.ntlworld.ie 29.01.08, 16:53 Bo tym chyba, o ile dobrze pamiętam, ma być recenzja. "Literackim tekstem" dopiero w drugiej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rogal Spalone brwi Lwa Tołstoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:21 No dobra, jestem laikiem. Bawcie się w te niuansów fantasmagorie, mnie artykuł zachęcił-poszukam książki na półce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turbinow Alieksiej Spalone brwi Lwa Tołstoja IP: *.tvn.pl 29.01.08, 20:46 Książka Szkłowskiego jest bardzo ciekawa, czytałem, polecam, a recenzja, zgodnie z modą, czyni z jej bohatera takie trochę dziwadło: tak to już jest, że z osobowości naprawdę wybitnych ludzi lubimy wyciągać różne cechy, świadczące, że świetnie nadają się do hollywoodzkiej komedii, w której jednym z bohaterów jest zdziwaczały geniusz, tyle, że nie wiadomo, dlaczego jest geniuszem. Na marginesie, to mimo sympatii do Gazety Wyborczej, przyznać muszę ze smutkiem, że poziom drukowanych w niej recenzji książkowych nie powala na glebę, a i cała rubryka kulturalna trąci trochę za bardzo snobizmem, a za mało postępem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth A o tym, że geniusz IP: *.ntlworld.ie 29.01.08, 23:38 ponad wszystko cenił pieniążki (o czym można się przekonać czytając jego listy) też tam jest, proszę Szanownych? Odpowiedz Link Zgłoś