GoĹÄ: woody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.05, 18:17 Tunezja-totalny badziew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: wiolk@ Re: Podróże Marzeń: Tunezja IP: *.net / *.devs.futuro.pl 06.06.06, 16:08 jest to bardzo pomyslowo zrobione bardzo mi sie to podoba bo moge sobie spokojnie zrobic zadanie Odpowiedz Link Zgłoś
mera.edi Re: Podróże Marzeń: Tunezja 17.03.07, 19:57 Tunezja tak, ale z 2-3 dniową wycieczką na Saharę. Tylko tam zobaczysz i poznasz ptawdziwą Tunezję. Samym siedzeniem przy hotelu nic nie zobaczysz . Hotel z basenem, plaża... jest wszędzie podobnie.Uważam że należy zobaczyć "coś" co wyróżnia dany kraj( Francja- Wieża Eiffela, Luwr, Egipt- Piramidy, Turcja- Pamukale, Kapadocja itd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: madzinka2 Re: Podróże Marzeń: Tunezja IP: *.crowley.pl 18.03.07, 07:27 racja racja i jeszcze raz racja.A kapadocja mmmmmmm fantastyczna:):) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Podróże Marzeń: Tunezja 18.03.07, 09:08 Chyba konkurencja z Turcji lub Egiptu działa i tutaj.Przedmówca słusznie zauważył że nie w tym sęk aby siedzieć w hotelu najlepiej ze złotymi klamkami i pilnować plaży basenu i obiadków.Trzeba się ruszyć w interior najlepiej indywidualnie a jeśli brak konceptu lub odwagi to na wycieczki.Wtedy można coś poznać i zobaczyć a nie uważać wszystkiego za badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotras Re: Podróże Marzeń: Tunezja IP: 217.153.174.* 19.03.07, 14:59 Witam, ja pozwiedzałem indywidulanie i uważama, ze warto się ruszyć zamiast narzekać i siedziec w hotelu. Zdjecia na stronie www.wyjazdy.topworld.org. Niech nikt nie mówi , ze nie ma co oglądac poza Saharą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: madzinka2 Re: Podróże Marzeń: Tunezja IP: *.crowley.pl 19.03.07, 15:35 A co sadzisz o Port el Kantanoui??wybieram sie tam z rodzinka:) a na stronke wlasnie wchodze:) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Podróże Marzeń: Tunezja 19.03.07, 16:30 Gość portalu: Piotras napisał(a): > nikt nie mówi , ze nie ma co oglądac poza Saharą. Dzięki.Podzielam poglądy nie tylko w teorii ale w praktyce.Będąc w tamtym roku w Turcji na 14 dni byłem na 8 wycieczkach a w hotelu spałem raptem 2 noce.Podobnie będę robił w Tunezji,mam nadzieję że zdążę ze wszystkim aby nie trzeba było wracać ponownie lub przedłużać. Odpowiedz Link Zgłoś
piootr3 Re: Podróże Marzeń: Tunezja 19.03.07, 20:50 Nie zdążysz... Czy w dwa tygodnie poznasz Polskę? Są tam wspaniale zachowane ruiny miast rzymskich; Bulla Regia, Dugga, El Jem, to najważniejsze, a są również zabytki muzułmańskie. Dwa tygodnie poświęć na Rzym, a następne dwa na troglodytów i islam. Poza tym z czasów II Wojny również się zachowało co-nieco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Podróże Marzeń: Tunezja 20.03.07, 15:03 piootr3 napisał: > Nie zdążysz... Czy w dwa tygodnie poznasz Polskę? Szybkim objazdem i po łepkach z trudem ale zdąży.Tym bardziej że Tunezja jest wydaje się mniejsza od Polski.Ruiny sobie odpuszczę bo naoglądałem się ich w Turcji czy Grecji.Wszystkie z czasów rzymskich podobne.A jakby co i ewentualnie nie zdążył to za rok też jest rok.Podobnie było w Turcji trzy lata pod rząd bo coś jeszcze zostało do zobaczenia ale Turcja jest wielka.Dziękuję.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: salem Podróże Marzeń: Tunezja IP: 212.160.172.* 30.03.07, 13:49 chciałem powiedzieć że w ubiegłym roku wraz z grupą znajomych zrobiliśmy tą trasę z 20 godzin (oprócz wizyty w oazach za słonym jeziorem). Wypożyczyliśmy samochód wraz z kierowcą i cały dzień byliśmy w drodze. Jak ktoś jest odważny to proponuję taką frajdę> przede wszystkim jest dużo tańsza ok 150 dol. ale na całą ekipę a było na 6 osób. I też wyjeżdzaliśmy z Susy. Dużo by opowiadać ale.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś