Dodaj do ulubionych

WARSZAWSKA G WYBORCZA NIECHĘTNA OPENTAŃCOWI?

IP: *.pl-net.pl 29.11.03, 19:20
Zastanawia mnie czy to nie oby jakieś układy i układziki kierują
dziennikarzami Gazety Wyborczej z Warszawy. Na łamach gazety prawie nic nie
ukazuje się na temat Opentańca, a jeśli się już ukarze to jakaś bezsensowna
krytyka.

Wystarczy przeczytać artykół
www1.gazeta.pl/kultura/1,34169,1733688.html i przeczytać opinię widzów
z przedstawienia, aby zauważyć, że warszawski oddział jest nieprzychylny tej
produkcji. Nawet w Co jest grane nic nie słychać o warszawskiej premierze w
Teatrze Muzycznym i spektaklach na Torwarze, a przecież to już za 2 dni. Czy
Warszawskie teatry boją się Opentańca i załatwiają sobie brak wzmianki o nim
w wyborczej. Zobaczę czy GW cokolwiek napisze na temat premiery i w jaki
sposób.

Nie uwarzacie że to skandl, że lekcewarzy się rdzennie polską produkcję
teatralną i taneczną, a promuje jakiś zagraniczny kicz przeniesiony do
Polski. Znowu będzie tak, że jak Opentaniec na wiosnę objedzie Europę i
zbierze rewelacyjne recenzje to dopiero gazeta warszawska coś o tym dobrego
napiszę.
Obserwuj wątek
    • moniczkabb Re: WARSZAWSKA G WYBORCZA NIECHĘTNA OPENTAŃCOWI? 30.11.03, 22:36
      Moim zdaniem Warszawka kręci nosem, bo spektakl nie był robiony w stolicy. O
      Gdyńskiej premierze nie mówiono prawie nigdzie.
      Teraz jest lepiej. Pokazują w TV, są wywiady w radiu. Ciekawe jakie będą opinie
      po premierze....
    • Gość: kubu Re: WARSZAWSKA G WYBORCZA NIECHĘTNA OPENTAŃCOWI? IP: *.chello.pl 01.12.03, 00:22
      1. nie zachwyca sie, bo nie ma czym
      2. wiec nie wiem skad ta pewnosc, ze podbije europe, szczerze watpie :/
      • moniczkabb Re: WARSZAWSKA G WYBORCZA NIECHĘTNA OPENTAŃCOWI? 01.12.03, 15:17
        Kubu, jesteś jedną z niewielu osób tu na firum, którym Opentaniec się nie
        podobał. Może innych zachwyca, może podbije Europę. Każdy ma inne gusta. A
        szczerze mówiąc czekam bardzo na opinie z Warszawy.
        • Gość: opentany Re: WARSZAWSKA G WYBORCZA NIECHĘTNA OPENTAŃCOWI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 19:57
          ach...cudownie sie bawilem!!!!!!

co za perfekcja! szalowe kostiumy! muzyka az porywala do tanca!

po wyjsciu ze spektaklu jeszcze dlugo nucilem melodie!

nowe 'metro'!
    • Gość: gość Re: WARSZAWSKA G WYBORCZA NIECHĘTNA OPENTAŃCOWI? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.12.03, 02:20
      A mnie najbardziej rozbawiło, gdy po premierze trójmiejskiej na łamach Gazety
      Wyborczej najpierw ukazał się artykuł wysławiający open6tańca pod niebiosa
      (dodatek trójmiejski), natomiast dzień później wydanie ogólnopolskie kompletnie
      go zjebało. Wolałbym żeby przynajmniej obrali jedną stronę, ale zaprzeczać
      sameym sobie???
    • Gość: Baby Johnson Rdzennie Polska? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 21:30
      Przeciez producentem jest Amerykanin Robert Gamble, ze slynnej rodziny
      posiadajacej koncern Procter&gamble. Pastor, ktory sobie Polske upatrzyl na
      pole interesow, gdzie wydaje ksiazki w wielkich nakladach (Harry Potter)
      wysysajac kase od czytelnikow, na czym zarobil miliony dolarow.
      I co, teraz by chcial, zeby Gazeta promowala jego produkt za friko - produkt,
      ktory on chce sprzedac i zarobic na nim kolejne miliony?
      A niby dlaczego?
      I jeszcze jedno: producentem spektaklu jest Marcin Perzyna, wieloletni
      krwiozerczy manager Edyty Gorniak. Ten nigdy nic nie zrobil za friko.
      Wiec jesli sie okaze, ze Pezryna placi swietnie tancerzom, bilety rozdaje za
      darmo, Gamble nic nie zarabia - to wtedy Gazeta jest rzeczywiscie niefajna.
      • Gość: Teofil Za dara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 13:24
        Masz rację jak nie dasz łapówki to pewnie nic nie napiszą, zreszta raczej nikt
        w Gazecie nie potrafiłby czego kolwiek napisać treściwego i prawdziwego o
        Opentańcu bez środków na dokształcenie w dziedzinie tańca. Oni mają takie
        pojecie o tańcu jak ... (nie chcę tu sie wyrażąć, bo to w koncu forum
        kulturalne).
    • Gość: elwin Re: WARSZAWSKA G WYBORCZA NIECHĘTNA OPENTAŃCOWI? IP: 195.94.201.* 04.12.03, 11:20
      show bys wspanialy, to pierwsza taka rzecz w polsce i chociazby za ten podjety
      wysilek naleza sie brawa. ale nie tylko za to. za wspaniala muzyke sztaby, za
      choreografie, kostiumy, scenografie... wszystko bylo na najwyzszym poziomie.
      ale najwieksze brawa naleza sie ekipie tancerzy, ktorzy przez wiele naprawde
      miesiecy ciezko pracowali, zeby sie udalo... i udalo sie. wbrew wszystkim
      malkontenckim i zawistnym (typowo polskim komentarzom)..
      a wybiorcza niech sie wypcha... IM JEST WSZYSTKO JEDNO
      • Gość: JERZY OPENTANIEC SAM SIE BRONI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 08:04
        WYBORCZA MOZE NISZCZYC OPENTANCA ALE I TAK SAM SIE BRONI

NIEZWYKLE PIEKNA CHOREOGRAFIA I LASERAMI !!!!!!!!!

JA SAM SIE 'OPENTALEM' !!!!!!!!!!!!!!!!!

WSZYSCY POWINNI ZOBACZYC TEN NIEZWYKLY SPEKTAKL !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jamul Wyborcza ma w dupie polską kulturę IP: 217.153.13.* 08.12.03, 15:56
      Układy i układziki to są zawsze, tyle, że po Wyborczej spodziewałem się, że im
      nie jest wszystko jedno... HA, ha, ha... Jak można być tak naiwnym?
      W Trójmieście od pewnego momentu Wyborcza przestała pisać o Opentańcu, bo
      wkurzył się Pan Maciej Nowak - gromowładny dyrektor teatru Wybrzeże. Opentaniec
      miał bezczelnie premierę tego samego dnia co premiera w Wybrzeżu... Nie należy
      tez zapominać, że Pan Nowak był niegdyś szefem Działu Kultury Gazety Wyborczej
      i do tego jeszcze Dyrektorem Nadbałtyckiego Centrum Kultury. Pan Nowak to
      postać dużego
      formatu w każdym znaczeniu tego wyrażenia. Nie jest tajemnicą, że od lat
      próbuje utopić Pana Korwina (dyrektor Teatru Muzycznego) w łyżce gówna...
      Dalej idąc - niedługo premiera Kotów w Romie. Kolejna amerykańska kupa w
      polskim teatrze dwadzieścia lat po premierze w USA. Gazeta, niby taka
      prokulturalna i w ogóle, że aż ach, woli promować amerykańskie gówno, niż nasze
      swojskie produkcje, choćby i były gówniane. Dlaczego? Bo trzeba ponieść ryzyko -
      to wersja delikatna. Inne wersje wymyślcie sobie sami... Gówno.
      Od dłuższego czasu zresztą Wyborcza konsekwentnie pomija ważne wydarzenia
      kulturalne, a donosi o koncercie Bobka z Pcimia Dolnego czy premierze nowego
      amerykańskiego filmu. Tak właśnie powinna postępować największa POLSKA gazeta.
      Promować gówno!!!
      Gratulację dla obecnego szefa Działu Kultury Pana Krzysia!!! Zresztą, to co Pan
      pisał, jak Pan jeszcze pisał, było tak samo mdłe, jak prowadzony przez Pana
      Dział Kultury... Nic ciekawego.

Nie wierzę już Wyborczej. Opentaniec przepełnił czarę goryczy. Złe recenzje
      filmów, spektakli teatralnych, koncertów. Zupełnie niezrozumiały dobór tematów.
      Przedziwna napastliwość w stosunku do niektórych artystów i niezwykle
      obrzydliwe włazidupstwo w stosunku do innych... Do tego jeszcze sprawa Rywina...
      Przykre, że nie ma alternatywy dla Wyborczej - Faktów nie będę kupował... W
      sobotę kupiłem po raz ostatni Gazetę...
      • aga2222 "Wszystko ludzie ci wybaczą - oprócz sukcesu" 12.12.03, 02:18
        Gość portalu: jamul napisał(a):

> Układy i układziki to są zawsze, tyle, że po Wyborczej spodziewałem się, że
        im
        > nie jest wszystko jedno... HA, ha, ha... Jak można być tak naiwnym?
        > W Trójmieście od pewnego momentu Wyborcza przestała pisać o Opentańcu, bo
        > wkurzył się Pan Maciej Nowak - gromowładny dyrektor teatru Wybrzeże.
        Opentaniec
        >
        > miał bezczelnie premierę tego samego dnia co premiera w Wybrzeżu... Nie
        należy
        > tez zapominać, że Pan Nowak był niegdyś szefem Działu Kultury Gazety
        Wyborczej
        > i do tego jeszcze Dyrektorem Nadbałtyckiego Centrum Kultury. Pan Nowak to
        > postać dużego
        > formatu w każdym znaczeniu tego wyrażenia. Nie jest tajemnicą, że od lat
        > próbuje utopić Pana Korwina (dyrektor Teatru Muzycznego) w łyżce gówna...
        > Dalej idąc - niedługo premiera Kotów w Romie. Kolejna amerykańska kupa w
        > polskim teatrze dwadzieścia lat po premierze w USA. Gazeta, niby taka
        > prokulturalna i w ogóle, że aż ach, woli promować amerykańskie gówno, niż
        nasze
        >
        > swojskie produkcje, choćby i były gówniane. Dlaczego? Bo trzeba ponieść
        ryzyko
        > -
        > to wersja delikatna. Inne wersje wymyślcie sobie sami... Gówno.
        > Od dłuższego czasu zresztą Wyborcza konsekwentnie pomija ważne wydarzenia
        > kulturalne, a donosi o koncercie Bobka z Pcimia Dolnego czy premierze nowego
        > amerykańskiego filmu. Tak właśnie powinna postępować największa POLSKA
        gazeta.
        > Promować gówno!!!
        > Gratulację dla obecnego szefa Działu Kultury Pana Krzysia!!! Zresztą, to co
        Pan
        >
        > pisał, jak Pan jeszcze pisał, było tak samo mdłe, jak prowadzony przez Pana
        > Dział Kultury... Nic ciekawego.
        >
        > Nie wierzę już Wyborczej. Opentaniec przepełnił czarę goryczy. Złe recenzje
        > filmów, spektakli teatralnych, koncertów. Zupełnie niezrozumiały dobór
        tematów.
        >
        > Przedziwna napastliwość w stosunku do niektórych artystów i niezwykle
        > obrzydliwe włazidupstwo w stosunku do innych... Do tego jeszcze sprawa
        Rywina..
        > .
        > Przykre, że nie ma alternatywy dla Wyborczej - Faktów nie będę kupował... W
        > sobotę kupiłem po raz ostatni Gazetę...

Nina Andrycz powiedziała kiedyś że wszystko ludzie ci wybaczą - oprócz
        sukcesu. I jak widać jest to prawda.
      • Gość: kubu ehhh IP: *.chello.pl 12.12.03, 03:03
        w kwestii formalnej
        Koty to musical angielski
        na podstawie poezji T.S. Eliota i z muzyka Andrew Lloyda Webbera - obaj tworcy
        sa Anglikami
        nie wiem skad Ci sie wziela ta Ameryka
        chyba jakies kompleksy wylaza :)

i jeszcze te ostentacyjne gesty w konwencji drama queen
        "ostatni raz kupilem Gazete"
        no i co z tego?
        • Gość: JEDREK Re: ehhh- NIEUSTAJACA WALKA Z 'OPENTANCEM' ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 07:30
          JAK WIDAC UZYTKOWNIK KUBU NIE PRZEPUSCI ZADNEJ OKAZI ABY NISZCZYC I
          DYSKREDYTOWAC 'OPENTANCA' !!!!!

CO NIM KIERUJE ???????

TAKA WALKA Z 'OPENTANCEM' WSKAZYWALABY NA JAKIES UKRYTE MOTYWY-

MOZE KUBU NIE PRZESZEDL CASTINGU ???????

MOZE JEST UCZESTNIKIEM KONKURENCYJNEGO PRZEDSTAWIENIA ???????

KUBU, TWOJA WALKA Z 'OPENTANCEM' TYLKO POTWIERDZA POLSKIE STEREOTYPY O NASZEJ
          NARODOWEJ ZAWISCI !!!!!!
          • Gość: jamul Wykasowano wątek na Forum IP: 217.153.13.* 12.12.03, 08:59
            Kilka dni temu założyłem wątek pod tytułem "Wyborcza ma w dupie Polską kulturę
            i czytelników". Wykasowano go wczoraj!!! Przykra sprawa... Jednak istnieje
            cenzura...
            Kubu! Próbowałem podjąć z Tobą dyskusję, ale ostatecznie okazało się, że nie
            byłeś zainteresowany. OK. Twoja sprawa.
            Dramatyczne gesty to moja sprawa. Wiem, że nic z tego nie wynika, podobnie jak
            nic nie wynika z wykasowania wątku przez Wyborczą..., ani z podejmowania
            dyskusji z Tobą.
            • Gość: kubu Re: Wykasowano wątek na Forum IP: *.chello.pl 12.12.03, 17:52
              dyskusji nie podjalem, bo stwierdzilem, ze nie ma sensu
              patrzac na ten sam spektakl zobaczylismy rozne rzeczy
              i co? teraz mamy sie nawzajem przekonywac do swoich racji? bez sensu
              :/

a co do opentanca to nie byl jedyny watek, ktory usunieto i bardzo dobrze
              zenujaca jest ta proba promocji opentanca robiona przez jedna osobe, ktora
              zaklada watki na roznych forach i potem prowadzi sama ze soba dyskusje piszac,
              ze TAK TAK, TO BYL CUDOWNY SPEKTAKL. OPENTALO MNIE!!!!
              :/
              sam mialem satysfakcje z klikania na ta malutka ikonke w prawym gornym rogu pt.
              SKASUJCIE TEN WATEK
              i skasowali :)
              • Gość: jamul Re: Wykasowano wątek na Forum IP: 217.153.13.* 13.12.03, 11:21
                Zarzut nie podjęcia dyskusji wystosowałem dlatego, że sam obiecałeś, że się
                ustosunkujesz, a potem zapomniałeś. Jak uważałeś, że nie ma sensu, to po co sie
                deklarowałeś? Tak sobie?

Co do klikania na tą malutką ikonkę w prawym górnym rogu: kubu! - też Cię
                kiedyś wyklikają...
                Pozdrawiam
                • Gość: kubu Re: Wykasowano wątek na Forum IP: *.chello.pl 13.12.03, 11:35
                  a niech mnie wyklikuja
                  swiat sie nie skonczy :)
    • koty_wciskana_beznadzieja Wydało się układy to układy i nie ma na nie rady 12.01.04, 18:52
      Jak się można tego było spodziewać wspaniałe kłamliwe recenzje na jedno kopyto
      pisane na zamówienie Romy ukazują się w Wyborczej. To się nazywa
      korupcja!!!!!!!

Jak tak samo przychodził rywin do Michnika jak Pawłoski pisze recenzje to ja
      sie nie dziwie, że Gazecie nie jest wszysko jedno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka