Dodaj do ulubionych

Kaczkowski ignorantem?

IP: *.crowley.pl 09.12.03, 02:51
słuchałem Kaczkowskiego w niedzielny wieczór. nieco przed 23 zagrał nową
wersję MAD WORLD duetu TEARS FOR FEARS, przeboju oryginalnie nagranego w
roku 83. Tym razem swoją wersję przygotowali panowie Michael Andrews i Gary
Jules. Co ciekawe Kaczkowski poza charakterystycznym dla siebie ślinieniem
się, że to z "małej blaszki", chyba chodziło mu o singiel CD, i że "piękne
wyjątkowo" ( cytuję z pamięci, mogę mylić się co do konkretnych słów, ducha
wypowiedzi oddaję 1 do 1 )ANI SŁOWEM NIE ZAJĄKNĄŁ SIĘ O TEARS FOR FEARS !
Zdumiewające, radiowy guru i idol tego forum muzycznym laikiem ?!
Obserwuj wątek
    • Gość: spy Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.arcor-ip.net 10.12.03, 21:39
      a tak w ogole, to o co chodzi?
    • Gość: chris Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.icpnet.pl 10.12.03, 22:37
      i co z tego? mial cala historie piosenki opowiedziec? Puscil, bo powiedzial ze
      ladne. I tyle.
      • Gość: zdumiony Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.crowley.pl 10.12.03, 22:41
        nie, nie musiał. wystarczyłaby nazwa -TEARS FOR FEARS.
        • cze67 Re: Kaczkowski ignorantem? 10.12.03, 22:55
          I ten jeden incydent czyni go w Twoich oczach muzycznym laikiem? Idiotyzm.
        • Gość: chris Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.icpnet.pl 10.12.03, 23:42
          Ok, moze jako fan zespolu czujesz sie oburzony. Ale z mojego punktu widzenia
          nie jest to nic nagannego. W koncu bardzo wiele piosenek to covery i zwykle nie
          podaje sie kto byl pierwszy.
          • traszor Re: Kaczkowski ignorantem? 11.12.03, 01:47
            ... ze podam dla przykładu piosenke 'motylek' zespołu 'szalonemiasto', ta z
            refrenem:"chodź moje dziecko, chodź, cukier dziecko" (w wolnum tłumaczeniu-
            crazytown w utworze buterfly). W sumie mało kto wie, ze muzyka do tego kawałka
            to zsamplowany utwór red chot chili peppers.. z płyty mother's mil bodajze..
            • Gość: zdumiony Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.crowley.pl 11.12.03, 02:28
              samplowanie to ZUPEŁNIE coś innego niż nagrywanie nowych wersji czyli tzw.
              cover-ów i chyba nie trzeba tego jakoś szczególnie wyjaśniać. nie jestem fanem
              TEARS FOR FEARS. to był po prostu swego czasu duży przebój i niewiedza o tym
              kogoś kto zajmuje się profesjonalnie muzyką dyskwalifikuje go. tajemnicą
              poliszynela jest to, że Kaczkowski w latach 80 dorabiał w Stanach robiąc różne
              rzeczy niekoniecznie związane z pracą w radiu. Nie ma zresztą czego się
              czepiać. w Polsce była nędza, socjalizm itd, itp. Trzeba było sobie jakoś
              radzić. Tyle, że może facetowi, który zajmował się wtedy dorabianiem, a nie
              byciem radiowym guru, parę rzeczy umknęło. Jak choćby przebój TEARS FOR
              FEARS "MAD WORLD". i wcale go to nie dyskwalifikuje, ale powinno
              podpowiedzieć bezkrytycznie w nim zakochanym weryfikacje tego braku
              krytycyzmu. Nie umieszczajcie na pomniku Kaczkowskiego. słuchajcie go,
              doceniajcie, ale nie róbcie z niego boga.
              • Gość: Lesiek Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 09:13
                Hmm... w 1983 roku Kaczkowski to akurat nie był w Stanach.
                • cze67 Re: Kaczkowski ignorantem? 11.12.03, 14:23
                  To w koncu dyskwalifikuje czy nie? Bo roznie piszesz.
    • kicior99 Re: Kaczkowski ignorantem? 11.12.03, 14:27
      a ty wiesz i niech ci wystarcza satysfakcja. Czesto trzeba sie nia obejsc
      • Gość: mk Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.lublin.mm.pl 11.12.03, 17:22
        > a ty wiesz i niech ci wystarcza satysfakcja. Czesto trzeba sie nia obejsc

Jemu nie chodzi a satysfakcje. On po prostu lubuje sie w dokopywaniu komuś
        uznanemu. Nie wiem, jak on wpadł na to, że Kaczkowski nie wiedział, o Mad World
        Tears For Fears. Że o tym nie wspomniał? Z pewnością wiedział, jestem pewny.
        O oczywistościach wszak się nie mówi. Tak jak oczywistością jest to, że _nikt
        nie wie wszystkiego_ i wpadka _kazdemu_ może się przytafić. Nie w tym
        przypadku jednak.
        Kaczkowski nie jest muzycznym ignorantem. Zdumiony jest małostkowy.

mk
        • cze67 Re: Kaczkowski ignorantem? 11.12.03, 18:40
          Nazwę to tak: reakcja i wnioski nieadekwatne do rangi zdarzenia.
          • Gość: zdumiony Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.crowley.pl 12.12.03, 02:49
            a, cz67 ma rację. co do rangi wydarzenia- i reakcja, i wnioski nieadekwatne,
            tyle, że one bardziej a propos osoby. choć pewnie i tak przesadzone. choć cz67
            jako jednostka inteligentna zauważy przesadę jako zamierzoną z powodów
            oczywistych.
        • Gość: zdumiony Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.crowley.pl 12.12.03, 02:42
          skąd kolega wie o co mi chodzi to nie wiem. choć rozumiem, że sugestia o
          dokopywaniu ma mnie negatywnie opisać. cóż, każdy tak merytorycznie sobie
          radzi jak go na to stać. argument typu "z pewnością wiedział, jestem pewny"
          jest na tym samym poziomie. w roku 2003 natomiast to, że MAD WORLD to
          oryginalnie przebój TEARS FOR FEARS wcale nie jest takie oczywiste. moim
          przynajmniej zdaniem. minęło 20 lat i jestem pewien, że znaczna część
          populacji słuchaczy Kaczkowskiego w ogóle nie kojarzy tej nazwy. chyba, że
          zakładamy jej geriatryczny wymiar. I zgadza się. Kaczkowski nie jest muzycznym
          ignorantem, ale nie jest także radiowym bogiem. A znaczna część bywalców
          radiowych forów tak go traktuje. niesłusznie. rację masz natomiast pisząc o
          mojej małostkowości. tyle, że na pewnym poziomie pewne błędy się zauważa.a ty
          drogi MK, możesz nawet nie wiedzieć kto wymyślił STAIRWAY TO HEAVEN. bo nie
          nazywasz się Kaczkowski.
          • Gość: Janek Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.zeork.com.pl 12.12.03, 07:12
            Zdumiony, idź się odlej bo ci uszy stoją!
          • Gość: ŻółteFerrari Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 01:17
            Zdumiony, w jednym na pewno masz rację, chyba nikt nie wie o co Ci chodzi i
            chyba właśnie o to Ci chodzi ;)

Jeśli wypowiadasz się na forum to Twoje wypowiedzi odbierane są zgodnie z tym
            co napiszesz, a nie jak masz zamiar napisać.
            Ja także myślę, że się czepiasz bez powodu. Informację o twórcach wersji
            oryginalnej Mad World można wyczytać po prostu z okładki tego singla. Nie
            widziałem singla ale p**eczytałem o tym na www promujących to wydanie.
            • Gość: ciocia Hela Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.acn.waw.pl 13.12.03, 17:16
              Gość portalu: ŻółteFerrari napisał(a):

> Zdumiony, w jednym na pewno masz rację, chyba nikt nie wie o co Ci chodzi i
              > chyba właśnie o to Ci chodzi ;)

Słuchaj, Trabanciku. Ja akurat wiem, o co chodzi Zdumionemu. I doskonale go
              rozumiem. Ja też byłam kiedyś zdumiona, jak można uprawiać tak bezkrytyczny i
              przekraczający wszelkie granice kult jednostki w stosunku do dziennikarza
              radiowego.

Drogi Zdumiony, nie przejmuj się. Za jakiś czas to zdumienie ci zapewne
              przejdzie. Mniej lub bardziej regularne śledzenie dyskusji na tym forum wiele
              uczy.
              • Gość: chris Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.icpnet.pl 13.12.03, 18:06
                Ja za Kaczkowskim nie przepadam, ale mimo to uwazam ze Zdumiony sie czepia.
              • ciocia-hela Re: Kaczkowski ignorantem? 13.12.03, 23:52
                Gość portalu: ciocia Hela napisał(a):

> Drogi Zdumiony, nie przejmuj się. Za jakiś czas to zdumienie ci zapewne
                > przejdzie. Mniej lub bardziej regularne śledzenie dyskusji na tym forum wiele
                > uczy.

I abyś się w pełni "nauczył", kim jest osoba pisząca powyższe "pouczenia",
                proponuję Ci przeczytanie dwóch wątków:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=7004701

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=8251080

Szkoda jeszcze, że wątki "cioci Heli" usunięte na Oślą ławkę (a było ich
                trochę) są kasowane po trzech dniach. Dopiero byś sobie poczytał i przestał się
                dziwić, a wiele byś się nauczył.

c.H.
                • Gość: ZDUMIONY Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.crowley.pl 15.12.03, 03:30
                  PONIEWAŻ TRADYCYJNIE WĄTEK ZACZYNA ŻYĆ DYGRESJAMI, A NIE SWOIM MERYTORYCZNYM
                  RDZENIEM, KŁANIAM SIĘ WSZYSTKIM I DZIĘKUJĘ ZA POLEMIKI. I OCZYWIŚCIE, ŻE
                  TROCHĘ SIĘ CZEPIAŁEM, ALE NIE WIDZĘ POWODU, ŻEBY NIECO UWAŻNIEJ NIE PATRZEĆ NA
                  RĘCE KOMUŚ KTO ROBIĄC ZA GURU W POLSCE ROBIŁ RÓWNOCZEŚNIE ZA WINDZIARZA W
                  STANACH. PA WSZYSTKIM ZAKOCHANYM W KACZKOWSKIM I TAKIM, KTÓRZY ZACHOWUJĄ
                  WIĘKSZĄ POWŚCIĄGLIWOŚĆ WOBEC JEGO OSOBY. ZDUMIONY PISZE- OVER.
                  • Gość: ŻółteFerrari Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 20:05
                    Co za celne podsumowanie wątku, nie trzeba było - już wcześniej można się było
                    domyśleć Twoich intencji.
                    Mówisz najpierw, że ktoś jest laikiem bo nie podaje nazwisk twórców oryginału
                    utworu, a w dyskusji oraz w swoim podsumowaniu nie odnosisz się do odpowiedzi
                    na ten właśnie temat, tylko mówisz zupełnie o czymś innym. Kolego sprowadziłeś
                    swój wątek do poziomu brukowca.
                    • Gość: zdumiony Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.crowley.pl 16.12.03, 00:41
                      over to over.pa
                    • Gość: chris Re: Kaczkowski ignorantem? IP: *.icpnet.pl 16.12.03, 22:30
                      czyli wnioskow z dyskusji brak...
                  • cze67 Re: Kaczkowski ignorantem? 17.12.03, 11:42
                    Do zdumionego. Nie ziebiles mnie ani nie grzales. Ot, kolejna opinia i polemika
                    z nia jakich wiele na forum. Jednak sposob w jaki sposob zakonczyles swoj watek
                    jest po prostu nedzny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka