Dodaj do ulubionych

karczmy w Zakopanem

02.02.11, 17:32
Witam miło :)
Wybieramy się na weekend do Zębu (nie wiem czy dobrze odmieniłam) będziemy również zały dzień w Zakopanem i chciałam zapytać miejscowych oraz osoby spędzające tam wypoczynek którą karczmę mogą polecić. Słyszeliśmy o karczmie "Kmicic" pochlebne opinie natomiast "Po zbóju" (chyba) nie bardzo.
Jedziemy z dziećmi 9 lat i 3 lata.
Będę wdzięczna za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: karczmy w Zakopanem 03.02.11, 09:38
      A może ruszycie się na Strążyską do Żabiego Dworu? Każdemu go polecam i nie słyszałem reklamacji. Zasada jest banalna - im dalej od Krupówek tym taniej i smaczniej.
      • agni-76 sibeliuss 03.02.11, 21:34
        Dziękuję za podpowiedź :) pozdrawiam z Końskich ;)
        • sibeliuss Re: sibeliuss 04.02.11, 12:12
          agni-76 napisała:

> pozdrawiam z Końskich ;)

Bywałem w Sielpi :) (pozdro z Wawy)
          • agni-76 Re: sibeliuss 04.02.11, 15:07
            pamiętam Cię z kilku wpisów na naszym koneckim forum - między innymi o Sielpi ;)
    • mmagi Re: karczmy w Zakopanem 03.02.11, 09:59

forum.gazeta.pl/forum/w,170,89861215,,Gdzie_tanio_i_dobrze_zjesc_.html?v=2
      wateczek karczmowo-barowy:)

Jesli byc chciała zjesc tanio,no moze nie w pieknej scenerii to polecam Bar Mleczny ,dół Krupówek ,na rogu z Nowotarską:D
      • zstrucki Re: karczmy w Zakopanem 06.02.11, 00:34
        Przysłuchuje się dyskusji i zapamiętuję nazwy. Niestety, moja ostatnia próba zjedzenia po góralsku (po dwóch tygodniach stwierdziliśmy, że wypada raz się zmusić) zakończyła się fiaskiem. Ogólne wrażenie z tysiąca "karcm" niezmiennie, od lat, słabe. Wszędzie to samo, sztuczna stylizacja, poziom kuchni niski, a ceny z kosmosu. Więc jak się czegoś od Was dowiem, to może następnym razem się uda.

Ogólną zasadę już przedmówca podał: jak najdalej od Krupówek. Przynajmniej kiedyś się sprawdzała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka