Dodaj do ulubionych

Niedziela w Zakopanem - POMOCY

10.01.06, 09:55
Witam, chcę zrobić piękne urodziny mojemu narzeczonemu. Zawsze dostawał ode
mnie zwyczajne prezenty. Myślę o niedzieli 29 stycznia spedzonej w Zakopanem.
Co Wy na to? Prponujecie moze jakies rozrywki? Mysle ze na dziendobry wyjazd
na Gubałówke (tu pytanie - czy kolejka dziala?), tam pochodzimy i spacerkiem
na Butorowy (Buforowy - nie pamietam nazwy dokladnej) Wierch, stamtad podobno
jakas kolejka jedze w dół i później spacerkiem wraca się do Zakopca (ale jak).
Później myślałam o jakimś pysznym obiadku z grzańcem (gdzie?). Nastepnie moze
kulig (gdzie, ile kosztuje) i czy mozna we dwie osoby? Jak jest z parkowaniem
samochodu w Zakopanym? Czy moge gdzie postawic na caly dzien nie martwiac sie
o niego? Ile mnie to bedzie kosztowalo?
I czy woóle taka wycieczka ma racje bytu biorac pod uwage ze w ten dzien sa
skoki narciarskie?
Prosze bardzo o pomoc i wskazówki tutaj albo na gazetowego maila :)
Dziekuje z góry :)
Obserwuj wątek
    • Gość: realista Re: Niedziela w Zakopanem - POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:12
      nie ma racji bytu, bo skoki i tłumy.
      zostancie w domu i zrób mu loda.
      • ciupazka Re: Niedziela w Zakopanem - POMOCY 10.01.06, 12:56
        Przy niedzieli to piyrse do kościoła, bo bez Boga ani do proga i nie
        ozmyśluj nad planami bo syćkie w łeb weznom.Na miyjscu sama uwidzis co i
        ka. Ni ma recepisu osobnego dlo kazdego turysty. Twój problem, haj, nie
        nas. Pomóz se som!

www.kazikq.alleluja.pl/

Telo.Pozdr.
        • ciupazka Re: Niedziela w Zakopanem - POMOCY 10.01.06, 13:06
          Abo... ceko na Wos:

www.watra.pl/rozne/gonba2006/foto1/szaflary254.jpg
    • dzagaa20 Re: Niedziela w Zakopanem - POMOCY 10.01.06, 14:09
      dzieki k.u.r.** myslalam ze tu normalni ludzie są.... współczuje
      • Gość: Ciupazka Re: Niedziela w Zakopanem - POMOCY IP: *.it-net.pl 10.01.06, 14:48
        Sobie chyba!
        • dzagaa20 Re: Niedziela w Zakopanem - POMOCY 10.01.06, 14:56
          zakopanemu.....
          • Gość: Ciupazka Re: Niedziela w Bukowinie!!! IP: *.it-net.pl 10.01.06, 15:01
            Osobiście polecam i nie pożałujecie, zeście tam byli przez cały dzionek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=26299709&a=34729072
            • billy.the.kid Re: Niedziela w Bukowinie!!! 10.01.06, 19:31
              dziecinko,nie denerw uj sie ciupazke tak se zartuje. a zakopane raczej powinno
              być puste[od rana do popołudnia].pózniej kibole będą walic browary albo z
              radości albo ze smutku. tak do 15.00 spoko.
              • ciupazka Re: Niedziela 29.01.06 10.01.06, 21:10
                czyżuniu! Pani pyta o niedzielę 29 stycznia, zabocyłeś, ze w Zokopie Puchar
                Świata i co sie bee wte dzioło? Jakie pustki, ka? Abo trza sie wybrać na
                skoki abo ze Zokopanego uciec do Bukowiny!:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=29804381&a=29834190
                • billy.the.kid Re: Niedziela 29.01.06 10.01.06, 21:17
                  puchar o 12-15. i w tym czsie spokój i luz.
                  • ciupazka Re: Niedziela 29.01.06 10.01.06, 22:00
                    A Ty czytałeś ile pytań forumowiczka zadała??? Hehe... Cały dzień zejdzie,
                    aby odpowiedzieć na nie i nie zadowolisz. Jestem tego pewna! Jaka to
                    przyjemność taka "kawa na ławę" ? Osobiście mam przyjemność z
                    poszukiwania , czytania, szukania i dociekania i doświadczania przez samą
                    siebie i to sprawia mi przyjemność. Nie znoszę udzielania mi rad, niestety
                    a jeszcze może dyktowania mi, co mam robić to czy tamto, tego czy innego
                    dnia. Każdy z nas jest inny. Odpowiedz jej Ty.
                    Telo.Pozdr.
                    • dzagaa20 Re: Niedziela 29.01.06 10.01.06, 23:03
                      Ty nie lubisz, a ja lubię... szukam i szperam, miedzy innymi tu. I nie chcę żeby
                      mi ktos dyktował, tylko delikatnie poradził lub podsunął pomysł. Czy tak wiele
                      wymagam??? ;>

P.S. Kto pyta nie błądzi ;)
                      • ciupazka Re: Niedziela 29.01.06 10.01.06, 23:18
                        Przyjedziys, to kup se przewodniki, pocytoj, przygotuj sie na pobyt w
                        Zokopanym wceśniyj, boś juz duzo, nie dziecko, haj. A jesce mozes se w doma
                        tyz to zrobić, a pote juz bees syćko wiedziała, co fces. Na Forum polecom
                        wątek: Tygodnik Podhalański, wiadomości aktualne tam som jest linki do
                        stron www i chojco sie dowiys, co ino fces, bez pytania nos o to na
                        Forum. A cytać umiys!!!Jo nie duchym świętym, nie wiym ka fces sonkami sie
                        wybrać na kulig a cena zolezy od trasy, ilości gości na sonkach, bo cy
                        jedzie jedna osoba, cy śtyry to cena jednako, zawse toniyj, kie wos jedzie
                        komplet. A poza tym nie widzem zodnego powodu coby jo musiała na Forum
                        organizować cas dlo kozdego Gościa, ftory sie wybiyro na urlop w Zokopane.
                        w Zokopane.
                        Telo.Pozdr.
                        • Gość: poraj Re: Niedziela 29.01.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 08:34
                          Aleś Ty mało koleżeńska Ciupażko;))DDD
                          Ja tam pomogę dzadze i odpowiem przynajmniej na jedno pytanie, a mianowicie:
                          wierch nazywa się Butorowy, a nie Buforowy;)))
                          Co do tego, że miasto do 15 będzie puste to Billy ma rację, ale oznacza to
                          również że cały program pobytu tzn Gubałówka, spacer, obiad z grzańcem musi
                          zostać zrealizowany do tej godziny;))) Po 15 to już chyba tylko kulig jako forma
                          szybkiej ewakuacji przed hordą kiboli;))
                          • dzagaa20 Re: Niedziela 29.01.06 11.01.06, 09:41
                            dziekuje dziekuje dziekuje :)
                            o to mi chodziło!!!
                            chwała Ci :P
                          • dzagaa20 Re: Niedziela 29.01.06 11.01.06, 09:44
                            jeszcze tylko jedno.... mwicie ze do 15 spokój, no ale jak patrze na stone
                            zakopanego to jest ze w niedziele skoki od 12:15....... to jak w koncu?
                          • Gość: Ciupazka Re: Niedziela 29.01.06 IP: *.it-net.pl 11.01.06, 09:45
                            Hehe, nie zdziwiyła byk sie wcale, kieby dzadze była Twojom babom, hehe,
                            syćko byś za niom robił, he?
                            • Gość: poraj Re: Niedziela 29.01.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:51
                              Hehe...nie wszystko, nie wszystko, Ciupażeczko, no bo jak wszystko to na cholerę
                              mi baba?;))
                              Do dzagi:
                              To znaczy, że całą imprezę urodzinową musicie zrealizować od 12 do 15;))
                              Chyba jednak lepiej przełużcie wyjazd do Zakopa na inny termin i poczytaj jakiś
                              przewodnik albo coś w necie, bo ten pomysł z Gubałówką, to hmmm... mało
                              oryginalny i mało ciekawy;)
                              • Gość: Ciupazka Re: Niedziela 29.01.06 IP: *.it-net.pl 11.01.06, 09:58
                                Jezisie, Maryjko, hale majom ludziska problemy, o śtyry litery ik
                                potłuc... Takom babe mieć, to byś cysto, piyknie i wartko waryjatki
                                dostoł. Nie fciołbyś urodzin obchodzić, haj.
                                • Gość: poraj Re: Niedziela 29.01.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:02
                                  Mądra kobieta to więcej warta niż 6 w totolotka;))
                                  • billy.the.kid Re: Niedziela 29.01.06 11.01.06, 12:08
                                    wole jednak tę szósteczkę. a jak skoki od 12 to już od rana kibole siedzą na
                                    skoczni.
                                    • ciupazka Re: Niedziela 29.01.06 11.01.06, 12:25
                                      Ino tak, pojechać se na kulig...

www.watra.pl/rozne/gonba2006/foto1/szaflary252.jpg
                                    • Gość: poraj Re: Niedziela 29.01.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:20
                                      billy.the.kid napisał:
                                      <<jak skoki od 12 to już od rana kibole siedzą na
                                      > skoczni.>>

Te co bitety mają to siedzą, a reszta stoi w monopolowych po flaszeczki albo
                                      dmie w trąby na krupówkach;))
                              • dzagaa20 Re: Niedziela 29.01.06 11.01.06, 15:01
                                a dlaczego mało oryginalny??? biorąc pod uwagę to że On nigdy nie był w
                                Zakopcu... to oczywiste ze bedac tam trzeba odwiedzic Gubałówke, bo to jakby
                                pojechac nad morze i sie nie kapac.... :/
                                A ja swoją wartość znam i prezenty umiem genialne robić... Niejedna juz osoba
                                mi to powiedziała. Dla mojego faceta jestem o wiele lepszym rozwiązaniem niż 6
                                w totolotka, bo po prostu jestem cudna npo i bardzo skromna :P
                                I nie czepiać sie mnie!!!! ;)
                                • Gość: poraj Re: Niedziela 29.01.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:06
                                  To chyba Julka w nowym wcieleniu?;))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=12192121&a=24217004
                                  • dzagaa20 Re: Niedziela 29.01.06 11.01.06, 15:32
                                    heheh.... dobra ta juka, ale bez przesady, az tak siebie nie uwielbiam :) co
                                    nie znaczy ze wierze w swoją siłę i mam nadzieje ze dobrze na tym wyjde w życiu.
                                    No ;] tak wiec proszę mi łatki julki nie przyczepiać :)
                                    • Gość: poraj Re: Niedziela 29.01.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:49
                                      No dobra, to tak na zgodę dam Ci radę. Weź tego swojego narzeczonego na Drogę
                                      pod Reglami, zajrzyjcie do Doliny Białego i Strążyskiej(tylko nie w czasie
                                      trwania skoków). To sama najprawdziwsza bajka, "piękne do cudu" jak mawia
                                      Ciupażka. A na Gubałówkę sobie wjeźcie kolejką rzućcie okiem na panoramę
                                      Taterek, wypijćie grzane winko i z powrotem kolejką na dół. Na Butorowy nie
                                      pchajcie się bo szkoda czasu i potem powrót do centrum nieciekawy. Karczm
                                      regionalnych na Krupówkach i nie tylko cała masa. Napewno coś Wam przypadnie do
                                      gustu. Pozdrawiam Ciebie i solenizanta:))
                                      • dzagaa20 Re: Niedziela 29.01.06 11.01.06, 16:13
                                        Dzięki wielkie za rady :) Ja również pozdrawiam serdecznie :)
                                        • billy.the.kid Re: Niedziela 29.01.06 11.01.06, 17:43
                                          kulig [ale dzienny]zrobisz se w dol.kościeliskiej.prawie do pisankijeżdżą
                                          saneczki.może i można się tam umówić na wieczór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka