Dodaj do ulubionych

Czy Nowy Targ istnieje?

IP: *.chello.pl 02.02.03, 00:28
Pusto...
Czy coś się dzieje w tym mieście?
Czy w NT ludzie posiadają dostęp do sieci?

Obserwuj wątek
    • mrb4 Re: Czy Nowy Targ istnieje? 02.02.03, 08:09
      Mam dla Ciebie radę: przestań małpować innych. Wy wszyscy chyba tylko dla
      zabawy przychodzicie na to forum i tak naprawdę wcale nie chodzi Wam o jego
      rozruszanie. (Ten zwyczaj jest jakby internetowym odpowiednikiem bazgrania po
      ścianach). Ale jeżeli się mylę, i macie dobre intencje, to są przecież inne
      fora, na których możecie się wykazać. Wejdźcie na przykład na forum Bochni albo
      Milicza (nikt tam nie pisze tekstów w rodzaju: "Czy Bochnia istnieje?")
      • Gość: zabsko Re: Czy Nowy Targ istnieje? IP: *.chello.pl 02.02.03, 15:43
        Nie o to chodzi!
        Nie mam zamiaru małpować innych. Nie mam zamiaru rozruszać tego forum.
        Lubię NT. Swego czasu spędzałam tam dużo czasu.
        Zajrzałam na forum, a tu pustka.
        Przykro!

• jarohu Do zabsko 02.02.03, 17:03
          Jak widzisz ja prawie bezskutecznie (poza głosami mrb4 i ciupazki) próbowałem
          rozruszać to forum - czasem nawet prowokując i obrażając PT tubylców. Sądzę,
          że na forum zaglądają czytelnicy "GW". Odnoszę wrażenie, że w NT są to raczej
          ludzie starsi, którzy nie mają komputerów. Młodsi nie czytają gazet i mając
          komputer z dostępem do sieci wolą odwiedzać zupełnie inne strony www.
          Efektem jest to, że tutaj prym wiodą nowotarscy emigranci powodowani rodzajem
          nostalgii oraz tacy jak ja - połączeni z tym miastem unią personalną (jednak z
          daleka). Przyznam się, że jednak wyczerpałem swoje pomysły na rozruszanie. Może
          wspomniani na wstępie mrb4 i ciupazka coś jeszcze wymyślą?
          • mrb4 Re: Do zabsko 02.02.03, 19:20
            Przyjrzę się dokładniej budowie wirtualnych państw i spróbuję na tej podstawie
            obmyśleć konstrukcję naszego wirtualnego miasta (przypuszczam jednak, że do
            jego budowy niezbędny jest informatyk, którym niestety nie jestem). Z pewnością
            na to forum zaglądają przede wszystkim czytelnicy GW. Na podstawie własnych
            obserwacji mogę jednak wysnuć przypuszczenie, że w Nowym Targu znacznie
            większym zaufaniem cieszą się gazety w rodzaju "Naszego Dziennika". To może w
            pewnym stopniu tłumaczyć pustki na tym forum. Na koniec przyznam się, że nie
            jestem nowotarskim emigrantem. Urodziłem się i mieszkam - jak na razie
            przynajmniej - w Nowym Targu. Pod tym względem jestem chyba wyjątkiem wśród
            ludzi, którzy tutaj się pojawiają. Mam jednak nadzieję, że to się zmieni.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Zabsko Re: Do zabsko IP: *.chello.pl 05.02.03, 20:17
            Nie ma za co przepraszać! Wszystko oki! :)
            Ja nie jestem Nowotarżanką, ale Warszawianką.
            Moja rodzina pochodzi z NT. Spędziłam więc w tym mieście wiele miłych
            chwil.
            Niestety "zabiegane życie" nie pozwala mi przyjeżdżać do NT tak często jak bym
            chciała :(
            Trochę pourywały mi się kontakty ze znajomymi, więc zajrzałam na forum, które
            na szczęście się w końcu pojawiło. Niestety próżno było szukać na nim "życia
            Nowotarżan", a szkoda...

Pozdrawiam serdecznie stałych, wytrwałych bywalców forum "Nowy Targ"!!!

• Gość: Ciupazka Re: Do zabsko IP: 212.182.27.* 06.02.03, 13:46
              Jak fces troske więcej sie dowiedzieć nie ino o Nowym Targu wlyź se na
              www.Tatry.pl , a pote - Portal Zakopane, - Dziennik Polski, a na bieżąco mos
              informacje, co tam sie dzieje na całym Podtatrzu i powiecie nowotarskim. Ale
              na Forum tys zazieroj i wspomogoj goniacke po nim, ba haj! Telo.Pozdr.
        • mrb4 Re: Czy Nowy Targ istnieje? 02.02.03, 18:56
          Wybacz mój nieprzemyślany atak! Po prostu zirytowałem się faktem, że tylko na
          forum nowotarskim można spotkać teksty w rodzaju "Czy Nowy Targ istnieje?"
          Sprawia to wrażenie, jakby ktoś sobie robił głupie żarty z mojego miasta.
          Powinienem jednak pomyśleć zanim coś zrobię, a nie później. Przepraszam.
          • Gość: Ciupazka Re: Czy Nowy Targ istnieje? IP: 62.233.194.* 02.02.03, 20:37
            No, widzis, jako to mozno ozrusać samemu dyskusje na Forum, abo sie
            zdenerwujes, abo se kufisko zamknies, bo ni ma do kogo jyj oździawiać i tak
            pomalućku robi sie cichutko. Jesce ci sie bedom pytać , cy Nowy Targ
            istnieje. Jak by z Nowego Targu nie rusali sie w Gorce i do Szczawnicy i w
            Pieniny. No wies, ze nie dziwie ci sie, ze cie rusyło. Bo jakoby nie! I tak
            ześ grzecny i jesce za to przeprosos Zabsko. A do Ludźmierza , to skąd sie
            wybiyrajom, przecie tyz z Nowego Targu. Jo ta tu casami zajrze, cęściej
            do Zokopanego i tam tyz trza zaziyrać, bo by zamarło, aly mom pomogacy, to
            jakosi ciągniemy. Ni mom casu ostatnio za duzo, aly przecie, jak cytom
            Dziennik Polski na stronce www. tatry.pl, to dowiaduje sie , że i w powiecie
            nowotarskim cosi sie ruso i w polityce i w kulturze. Mozna ta i ś nimi
            (redaktorami) przedyskutować nieftore sprawy na Forum, ba i powadzić sie, choć
            na despet, coby ich ino rusyć. Teroz studniówki, rusyć tyn temat tyz razem z
            młodzieżą .Telo. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka