nieciupazka 04.04.08, 17:16 jednostajne modły i codzienne gloryfikowanie Ognia pachnie faszyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeszlakowska1 Re: słucha ktoś radia alex ? 04.04.08, 17:21 Dzięki Bogu ni mo zasięgu dużego, grajom ludziskom na nerwak i telo. Odpowiedz Link Zgłoś
nieciupazka Re: słucha ktoś radia alex ? 04.04.08, 17:35 szkoda ze pan sambor,swoje kloaczne poglądy łączy z muzyką góralską. związek podhalan mógłby na chwilę oderwać się od oscypków i jakoś zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
przeszlakowska1 Re: Adam Studziński (1911-2008) 04.04.08, 17:34 A wspomnieli coś Ojcu generale Adamie Studzińskim (1911-2008), który zmarł w środę, późnym popołudniem, w trzecią rocznicę śmierci Jana Pawła II, w Krakowie? Ojciec dominikanin Adam Studziński, kapelan II Korpusu Polskich Sił Zbrojnych, uczestnik bitwy pod Monte Cassino, generał, duszpasterz legionistów, żołnierzy AK i harcerzy, honorowy obywatel Krakowa (*). Dokładnie za dwa miesiące o. gen. Adam Studziński rozpocząłby 98. rok życia. W zakonie spędził 80 lat, w tym 71 - jako kapłan. - Do końca zachował trzeźwość umysłu. Miał wspaniałą pamięć. Równie świetnie orientował się w sprawach z ostatnich miesięcy i dni - twierdzi Janusz Rząca. Zajmowała go jednak nie tylko tzw. wielka polityka i historia. W ubiegłym roku w Muzeum Wojska Polskiego można było oglądać wystawę prac o. Adama Studzińskiego. Nie udało mu się natomiast dokończyć portretu Jana Pawła II. - Ojciec Adam był z niego niezadowolony i zaczął go przemalowywać. Zmiany go jednak nie satysfakcjonowały i portret papieża pozostanie już niedokończony - mówi Janusz Rząca. Również w ubiegłym roku dominikanin uczestniczył w uroczystości na Monte Cassino. Po mszy św. miał ochotę obejść pole bitwy, ale na przeszkodzie stanęły możliwości fizyczne pozostałych uczestników uroczystości, z których wszyscy byli... młodsi od niego. O. Adam Studziński jako 80-latek zgłosił się do udziału w charakterze kapelana wojskowego dla 200-osobowego oddziału wojsk polskich, które brały udział w tzw. I wojnie w Zatoce Perskiej. Kilkanaście miesięcy temu namawiał natomiast gen. Mieczysława Bieńka, aby umożliwił wysłanie go do bazy wojsk polskich w Iraku. "Tam jest wojna" - usłyszał od generała. "No i co z tego. Kilka lat byłem na wojnie i to straszniejszej" - odparł o. gen. Studziński. Zmarły dominikanin do końca swojego życia martwił się o los Polski. Był zwolennikiem członkostwa Polski w Unii Europejskiej. - Trzeźwo jednak patrzył na grę interesów wewnątrz Unii. P r z e s t r z e g a ł przed bezgranicznym zaufaniem dla Francji i Niemiec. Przypominał, że Berlin i Paryż mają inne priorytety niż nasz kraj - twierdzi nasz rozmówca. (....) Miał do siebie żołnierski stosunek. Nie cackał się nad sobą - opowiada Janusz Rząca. - Gdy np. źle się czuł, brał 5-6 różnego rodzaju tabletek. Kiedy starałem się mu wytłumaczyć, że tak nie powinien robić, odpowiadał: - Zawsze mi to pomagało. (WŁODZIMIERZ KNAP - Dziennik Polski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Adam Studziński (1911-2008) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 19:53 www.radioalex.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Adam Studziński (1911-2008) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 20:26 ja słucham , bardzo dobre jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mas Re: słucha ktoś radia alex ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 08:09 www.radioalex.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolka Re: słucha ktoś radia alex ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 16:01 A cóż to kolejnych "faszystów" szukamy? www.zakopianskibazar.pl/content/view/367/30/ Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Słuchamy tylko Radia Maryja i .... 23.05.08, 09:45 ... oglądamy tylko Telewizję TRWAM. Czytamy tylko "Głos", "Nasz Dziennik" i "Życiorysy Profesora Nowaka w zależności od epoki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aram Re: Słuchamy tylko Radia Maryja i .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 05:38 ja czytam GW i zostałem debilem Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Słuchamy tylko Radia Maryja i .... 16.06.08, 17:06 przez grzecznośc nie zaprzeczę. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Słuchamy tylko Radia Maryja i .... 16.06.08, 17:13 I tańczymy boogi-woogi z ks. Andrzejem ze Szczecina !!! Odpowiedz Link Zgłoś