Dodaj do ulubionych

Język angielski

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 00:28
Za pół roku planuję przeprowadzkę do tej pięknej miejscowości:) Ponieważ będę się jednak musiała jakoś tam utrzymać, chciałam zapytać, czy może orientuje się ktoś jakie są szanse dostania pracy w szkole na przykład, jako naucz. języka angielskiego?
Pozdrawiam;)
Obserwuj wątek
    • kasia_trufla Re: Język angielski 12.01.09, 00:43
      odpowiedż na twoje pytanie jest b.prosta: wystarczy zapytać w
      kuratorium ew. wydziale oświaty starostwa:)
      przecież szkoły zgłaszają zapotrzebowania tradycyjnie do maja :)
      • Gość: kostka Re: Język angielski IP: 212.244.47.* 12.01.09, 01:34
        No to może ja odpowiem Ci conieco:)

Z doświadczenia nauczyciela angielskiego myślę, że nie będziesz miała większych
        problemów z otrzymaniem pracy w szkole państwowej.
        Oczywiście ofert jest więcej na początku roku szkolnego lub też w wakacje, ale
        to chyba logiczne (można o tym poczytać w TP). Przez cały rok (a śledzę oferty
        pracy w TP na bieżąco), niczego satysfakcjonującego nie znajduję :)

Jeszcze: sądzę-to również z doświadczenia- że szansę na podjęcie pracy jako
        nauczyciel miałabyś większe w okolicach Zakopanego, np. w okolicznych wsiach. W
        zeszłym roku, nie szukałam pracy, a ofert miałam 3 (2 dotyczyły pracy w Nowego
        Targu) :)

Za stylistykę odpowiedzi nie ponoszę odpowiedzialności z powodu późnej pory!!!
        • Gość: Ania Re: Język angielski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 18:12
          Dziękuję bardzo za odpowiedź..na razie nie mam możliwości, żeby jakoś osobiście
          się zorientować jak wygląda sytuacja na miejscu, bo dość daleko mieszkam, więc
          wiem tyle, ile przeczytam w internecie. Dlatego właśnie chciałam zasięgnąć
          opinii ludzi, którzy tam mieszkają. Teraz jestem w trakcie stażu na
          mianowanego...zostały mi jeszcze 2 lata, więc muszę się jakoś wcześniej
          zorientować, czy mogłabym (jeśli już tą pracę znajdę) kontynuować ten staż.
          No...ale mam nadzieję, że jakoś mi się tam uda. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam:)
          • gozak Re: Język angielski 08.03.09, 15:31
            Do Zakopanego przeprowadziłam się jakieś 3 lata temu. Do dnia dzisiejszego nie
            mogę przyzwyczaić się do tych zim :))) Więc, z dobrego serca i solidarności
            "napływowców" życzę wszystkiego dobrego, wytrwałości i powodzenia :))
            • Gość: Ania Re: Język angielski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 08:04
              Nie dziękuję i pozdrawiam;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka