ciupaga2 08.12.03, 15:42 Wszystkim Forumowiczom i Alter Ego(s) najlepsze życzenia z okazji zbliżających się Świąt życzy Ciupaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przemek J. Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.energis.pl 09.12.03, 20:11 Co Ty z choinki się urwałeś z tak wczesnymi życzeniami ? :-)) Jak tak dalej pójdzie to na Wszystkich Świętych będą ubierane choinki, tak jak w sklepach oszaleli ze świątecznymi dekoracjami na początku listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 07:29 Tak jest już przyjęte na szerokim świecie, że stroić należy po W.Ś.,żeby ludziska zaczęli myśleć o Mikołaju, Świętach i kusili się na blank duże zakupy. A powiedz, czy to nie fajnie, jak wystawy sklepowe i nie tylko, są kolorowe i wesołe kiedy wokół szaro i ponuro? Nie jest Ci przez to milej? Oczekująca na Święta. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 10:19 Nie fajnie i mnie tyz droźni,a jesce kie ni mos za co kupować, a poza tym to tak, jakbyś se pogrzyb ryktowała przy ślubie. Syćko o swoim casie. To samo z życzeniami świątecznymi! A młodzież zamiast sie ucyć, to tyz po sklepak goni. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:10 A ja myślę, że kto goni po sklepach, to goni, a kto chce do czegoś w życiu dojść, to sam wie gdzie ma spędzać czas i z kim... No gorzej mają Ci, co straśnie dużo by kupowali, a nie ma za co... Tu przyznam Ci rację. Ale zaś nie można się tak gorączkować tymi zakupami. Gorzej jak się ma takie głupie hobby i wciąż by się np czytało... Z drugiej strony to się pocieszam, że bywają droższe " kręćki" Bez szaleństw Mikołajkowych - bez nerwów zakupowych! Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 14:47 Gość portalu: ola-f napisał(a): > Bez szaleństw Mikołajkowych - bez nerwów zakupowych! Masz rację olu-f - po cholerę te zakupy, nerwy, kolejki, wydatki, swięta... Pocieszaj się, że bywają droższe "kręćki", np.nowe zabawki dla Lesia i jego sitwy. Garstka ludzi robi cały naród w bambus bijąc się w piersi, że to dla jego dobra, bo na stole wigilijnym i tak nie zabraknie karpia, w najgorszym wypadku śledzia, a pod choinką prezentów - znaczy to, że naród ma nieograniczone zasoby materialne i ku chwale ojczyzny "przyłączy się" do zrzutki na nowe fanaberie elyty. A kto nie ma na śledzia i prezenty, może sobie popatrzeć w niebo - tam oprócz gwiazdy betlejemskiej zobaczy w jakim to zbożnym celu wpierdala tego swego nieszczęsnego śledzia o smutnych oczach... Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 15:19 Gość portalu: ola-f napisał(a): Bez szaleństw Mikołajkowych - bez nerwów zakupowych! Masz rację olu-f! Po cholerę te wszystkie nerwy, zakupy, Mikołaje, Swięta... Pocieszaj się, że są inne, droższe "kręćki", np. nowe zabawki dla Lesia i jego sitwy. Garstka ludzi robi naród w bambus bijąc się w piersi, że to dla jego dobra. Jak naród stać na karpia i prezenty (ostatecznie może być śledź), to dlaczego nie przyłączyć go do "zrzutki" na zbożny cel ku chwale ojczyzny? Bo polski polityk ma wysokie loty, a śledź też ryba. Dla osłody wpierdalając wigilijną potrawę o smutnych oczach możemy spojrzeć sobie w niebo - tam oprócz gwiazdy betlejemskiej zobaczymy, że naszemu karpiowi urosły nagle skrzydła, samolocik naszego dziecka spod choinki już nie potrzebuje baterii, na które po prostu nam już nie starczyło... itd.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 15:25 Albo ja jestem głupi, albo cenzura nie śpi! Tylko nie nadąża z czytaniem! Tak wnioskuję po kolejnym wylogowaniu, stad 2 podobne posty. Do skoły cymboły! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 22:10 Hehe, ładne Rumcajs te Twoje życzenia: "do skoły cymboły". Hale do tyk, do ftoryk one powinny trefić, nie wiym cy trefiom , a przecie takik momy dość duzo! A moze temu, ze co trzeci Polok mo kłopoty ze słuchem, to nie dociyro do nik. He? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 10:24 Słuch jak słuch, ale wzrok... No i po co znów sobie podnosisz ciśnienie Rumcajsie? Szkoda nerw ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupaga2 Re: Boże Narodzenie - życzenia 11.12.03, 11:20 Roomy zawsze taki był, nawet 20 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia 11.12.03, 11:30 No, ale wtedy miał 20 lat młodsze żyły - teraz mogą nie wytrzymać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupaga2 Re: Boże Narodzenie - życzenia 11.12.03, 11:36 To prawda, ale wracając do Twojego wpisu o dekoracjach świątecznych, jestem zdecydowaną zwolenniczką przystrajania ulic, placów i domów zaraz po Zaduszkach, listopad jest taki szary.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 11:51 Cieszę się, że nie jestem odosobniona w koloryzacji życia codziennego. Tak jakoś robi się w duszy radośnie, dla tradycjonalistów niestety nie na czasie. Jakoś lubię działać przeciwko ogólnie przyjętym normom, szczególnie jeżeli ma to mi sprawić jakąś radochę ;-) Mam w nosie szary i jego odcienie! Pozdrowienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Boże Narodzenie - życzenia 11.12.03, 16:34 Spoko! Jest OK, i żyły wytrzymają - muszą! Przecież w perspektywie mam spotkanie z Ciupagą2! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupaga2 Re: Boże Narodzenie - życzenia 17.12.03, 15:47 Najmilszy, zostawisz tę flądrę i przyjedziesz do nas na Boże Narodzenie:) Upiekę Twój ulubiony specjał:) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Boże Narodzenie - życzenia 18.12.03, 13:10 Co tu życzyć Wom na Świynta? Kej "Dzieciontko sie nom rodzi" Dyć trza ło tym durś pamiyntać Że we duszach naszych chodzi Wcale sie niy roztopiyrzo Ciupnie czasym w cichym kontku JEST i durś do tego zmiyrzo By nos wspiyrać w życia wontku Byście mogli pedzieć -"ROŚNIE" Tego wszyskim powinszuja Ze tym żyć idzie radośnie - Jo już z Wami sie raduja. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Boże Narodzenie - życzenia 20.12.03, 22:14 Hnetko z Dzieciontkym w Betlejym bydymy Se podziwomy na biyda i radość Chlebym opłatkym z Niym sie podzielymy Nawet gowiedzi zrobiymy tyż zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Boże Narodzenie - życzenia 22.12.03, 11:19 " Hej, rodbyk, zeby to inacej było... Wylecieć trza nom na śniegowe płaśnie i dumać o tem, o cym sie nie śniło, I świecić fakłe, co nigdy nie gaśnie, ale iskrami sieje... i te lecom, kany ćma siadła i gwiozdy nie świycom. Nie wiem, co bedzie. Cy kiedy hrom strzeli, ze echo pódzie od Tater w doliny... Wiem, ze śniyg prusy i pola obielił, a słonko zejdzie i świat bedzie inny... Wycarowany w blaskach i wyśnity, nie ten, co dzisiok, deskami zabity." St.Nędza-Kubiniec w: "Do braci moik" Niek te jego zycynio i nasymi bedom dlo inasyk młodsyk Braci. Telo.Pozdrowiom świątecnie Ciupage 2. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupaga2 Re: Boże Narodzenie - życzenia 23.12.03, 10:25 ...Jest u nas taki las na Żeleźnicy kędy mieszkają aniołowie dzicy... Zaśpiewałabym Ci Ciupazko ten uroczy tekst Wandy Czubernatowej...ale może kiedyś. Dziękuję pięknie za życzenia i ślę je także ku Tobie - Dobrej Duszy tego forum. Wesołych, światecznych, rodzinnych, po prostu udanych Świąt, wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 17:59 WSZYSTKIM FORUMOWICZOM Z FZAKOPANE - RADOSNYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA, ROZTANCZONEGO SYLWESTRA I DUZO OPTYMIZMU W NOWYM 2004 R. ZYCZY HUNCWOT RUMCAJS www.kartka.dojlidy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:10 Dziękujęcy Ciupazka . Zycenia tyz nolepse ślem i uwazujcie, cobyście nie pukli od jedzynio, ba haj! Telo.Pozdr. www.kartka.dojlidy.pl/polec.php Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:17 No, najgorsze to je po tyj kapuscie z grochym, hehe! Chojoki(choinki) juz stojom u wos? Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:33 laband napisał: > No, najgorsze to je po tyj kapuscie z grochym, hehe! Jak nie będziesz się "wstrzeliwał" w choinke, to nie ma strachu! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:34 fojerwerki to jo se na nowy rok ostowia Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:37 Przywłekłak sama, syn z dziywcynom ubroł, jo warze karpia po zydowsku, strucle makowe juz som, farsze na uska i piyrogi z kapustom i grzybami tyz, syrnik w sabaśniku, pierniki jutro, jesce roboty i krętaniny jest... Pomalućku, a wse , a wse... Nei ni ma mnie, bo do wiecerzy siednie ino 12 - 13 osób , a jesce mom Ewe i tort trza orzechowy dlo niyj mieć ! Hej! Gorzyj ze sniegiem... cosi przyprusyło, autko sie fajnie ślizgo, syćka jezdzom z prędkościom 10-20 km na godz., a stłucki co roz to. Narazie jo wysłak obronnom "nogom" z korków . Zywo i cało! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:41 Moja prawie tera makrony robi, jutro przidzie czas na moczka i makowki Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:46 Właśnie zbieram siły na zamordowanie karpia. Tak ładnie sobie figluje w wannie - chyba jednak mu daruję życie i rodzinka zadowoli się śledzikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:55 zrobiouch to dzisio, bo zech sie bou ize jutro bydzie richtik godac i mi nazdo Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:58 Hale mocie problem... jedyn karp, jo trzy spore karpie utłukła i to sama...młodzież nie bardzo fce to robić, pewnie by pote nie jadła! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:59 motkym abo siykyrom? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:59 juz weia! ciupazkom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 20:48 laband napisał: > No, najgorsze to je po tyj kapuscie z grochym, hehe! > > Chojoki(choinki) juz stojom u wos? Krisbaum stoji kripa tysz! Mogecie se uobejzec´jak zech to nasztynglowou. schlesien.nwgw.de/krisbaum.jpg schlesien.nwgw.de/kripa.jpg Bydzie? Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 20:57 Wszystkiego dobrego:) Spokojnych świąt, dobrego Nowego Roku, długich górskich wędrówek. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 21:57 Pastuszki pewnikym zaś przidom Coś dom im bo mynczom sie z biydom Prziniesom radosno nowina W kolyndzie tyż słysza Dziecina. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 01:47 Judzką krainę noc okryła i w snu marzeniach zanurzyła jej niwy, jej niwy, jej niwy... Pokój zajął szczęśliwy, szczęśliwy, a pasterze przy swej trzodzie, gdy pogasły późne zorze, posnęli w swobodzie, w swobodzie... WESOŁYCH i POGODNYCH GODNIK ŚWIĄT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 09:06 Niych na te Swjynta uad zapanuje Bo gwiozdka z nieba gibko slatuje Jusz noom ta gwiozdka kozdy rok slatuje A na tym swjecie pokoju brakuje. schlesien.nwgw.de/wilijo.gif Zycza wszyskim uczestnikoom tego forum PIYKNYJ I SPOKOJNYJ WILIJI I DO SIEGO ROKU hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 10:12 Wielgi Bóg zapłoć za zycenia, niek tego symbolu chleba w biołym opłatecku nikomu nie braknie na świecie. Hej! Kolęda, kolęda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forman Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) IP: *.kg.net.pl 24.12.03, 11:29 Osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 13:20 No a dzisioj po wieczerzy Tam kaj goik kożdy "bieży" Se kolyndy pośpiywomy Radość Dziecionteczku domy Łone tyż nom wdziynczne bydzie Dopomoże w naszy biydzie Łaskom sypnie na rok cały Dyć to gyszynk jest niymały. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 14:19 Dobrze, ześ sie Jezu pod Giewontym zrodziył Bedzies w biołyk portkach i cuzecce chodził I mioł na mój dusik z piórkiem kapelusik, Hej! Kolynda , kolynda! (2 razy) A kie se podrośnies Jezusicku słodki Pokozemy Tobie ka rosnom siarotki i biołe leluje ka oreł frowuje Hej! Kolynda, kolynda (2 razy). Melodyje wceśniej podoł Szwager przy wątku Wilijo, śpiywajęcy kolędujymy syćka po świecie , bo dzisiok bars pasuje! Hej! Kolynda, kolynda! Za kolynde syćkim Bóg zapłoć! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 14:23 Zabocyłak dodać, ze dziękujemy przede syćkim Trebuniom TUTKOM!!! Dlo nik dobrego głosu i pary w miechach do gwizdanio!!! Bóg zapłoć!!! Serdecnie Wos pozdrowiomy! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
sledzik4 Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 21:48 Zimowych śnieżynek, ciepłych pierzynek, dużego bałwanka, radości na sankach, choinki pachnącej, dużego szampana i zabawy do rana. Dla wszystkich odwiedzających Forum Zakopane MaŁa MySzA z Mamą i Tatą-sledzik4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) IP: *.it-net.pl 24.12.03, 23:11 Dziękujemuy!!! Wzajemnie, wszystkiego najnajnajlepszego! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 08.12.04, 19:19 Tak sie zacyno rok nazod ....juz 8 grudnia . Dzisiok rocznica, Ciupaga 2 na Bahamach, pozdrowiomy jom piyknie roomtsays w kraju Greka Zorby, tyz ślemy pozdrowionka, doł znak zycio. Moze sie tu nom jesce pokoze A syćka inksi som jest, od casu do casu znak , ze zyjom tyz nom dajom, dośli nom nowi Forumowicze, witomy ik piyknie tyk barz z dalyka, ftorzy majom jaze 2000 km do Polski, i tyk z blizsa. Syćkik barz piyknie na kolynde tegorocnom zaprosomy, pomalućku trza sie nom bedzie zbiyrać do kupy, coby my byli gotowi, jak przydzie Godni Cas 2004 roku. Bedzie nos w tym roku więcej, he? Telo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 09.12.04, 22:35 Z radością: www.zosia.piasta.pl/swieta/swiateczne.htm będziemy świętować? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 12.12.04, 10:22 Tuzin jeszcze dni nom minie Zaś bydymy przi Rodzinie Co w Betlejem se tułała Miejsca w domu tam niy miała. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 12.12.04, 11:07 Niek te Świynta ino radość niesom, Bozo Dziecina na świat przychodzi. Syćka do Niego niek prośby zaniesom Niek Ono nos syćkik, ka ftory, pogodzi. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 16.12.04, 11:12 Przy wigilijnym stole, Łamiąc opłatek święty, Pomnijcie, że dzień ten radosny W miłości jest poczęty; Że, jako mówi wam wszystkim Dawne, prastare orędzie, Z pierwszą na niebie gwiazdą Bóg w waszym domu zasiądzie. Sercem Go przyjąć gorącym, Na ścieżaj otworzyć wrota - Oto co czynić wam każe Miłość - największa cnota. J. Kasprowicz Odpowiedz Link Zgłoś
jessyk Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 16.12.04, 15:48 Ns scyńściy, na zdrowiy, na to Boze Narodzynie coby siy wom darzyło, mnozyło syćko Boskiy stworzynie cobyściy mieli telo wołków, kielo na dachu kołków telo cielicek, kielo w lesiy jedlicek, coby siy wom darzyły kury i kacęta coby siy wom w przysłym roku wydały dziywcynta ale nie syćkie, o to pytom skromnie cobyściy Marysie ostawiyli dlo mnie. W kozdym kątku po dzieciątku na pościyli troje ino cobyściy nie godali, ze to ftore moje i cobyściy byli scęśliwi, weseli i tak siy mieli, jak w niebie janiyli. Jamynt Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 17.12.04, 23:54 Niych wom Dzieciontko darzy Wszysko co sie zamarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2005 .... 08.12.05, 10:07 Trza przyblizyć, pokiel cas, niek świątecne zycynio pokiel jo tu "rządze" bedom z roku na rok wroz! Przydzie i na to cas! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2005 .... 21.12.05, 12:13 Wszystkim wszystkiego co najlepsze!Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ....Boże Narodzynie ... 2005 .... 23.12.05, 09:14 Ze Godami chca winszować Zdrowio szczyńścio pomyślności Mo Ponboczek łaski dować Radość w familijoch gościć. Odpowiedz Link Zgłoś