Dodaj do ulubionych

Boże Narodzenie - życzenia

08.12.03, 15:42
Wszystkim Forumowiczom i Alter Ego(s) najlepsze życzenia
z okazji zbliżających się Świąt życzy Ciupaga.
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemek J. Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.energis.pl 09.12.03, 20:11
      Co Ty z choinki się urwałeś z tak wczesnymi życzeniami ? :-))
      Jak tak dalej pójdzie to na Wszystkich Świętych będą ubierane choinki, tak jak
      w sklepach oszaleli ze świątecznymi dekoracjami na początku listopada.
      • Gość: ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 07:29
        Tak jest już przyjęte na szerokim świecie, że stroić należy po W.Ś.,żeby
        ludziska zaczęli myśleć o Mikołaju, Świętach i kusili się na blank duże zakupy.
        A powiedz, czy to nie fajnie, jak wystawy sklepowe i nie tylko, są kolorowe i
        wesołe kiedy wokół szaro i ponuro? Nie jest Ci przez to milej?

Oczekująca na Święta.
        • ciupazka Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 10:19
          Nie fajnie i mnie tyz droźni,a jesce kie ni mos za co kupować, a poza tym
          to tak, jakbyś se pogrzyb ryktowała przy ślubie. Syćko o swoim casie. To samo
          z życzeniami świątecznymi! A młodzież zamiast sie ucyć, to tyz po sklepak
          goni. Hej!
          • Gość: ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:10
            A ja myślę, że kto goni po sklepach, to goni, a kto chce do czegoś w życiu
            dojść, to sam wie gdzie ma spędzać czas i z kim...

No gorzej mają Ci, co straśnie dużo by kupowali, a nie ma za co...
            Tu przyznam Ci rację.
            Ale zaś nie można się tak gorączkować tymi zakupami.
            Gorzej jak się ma takie głupie hobby i wciąż by się np czytało...
            Z drugiej strony to się pocieszam, że bywają droższe " kręćki"
            Bez szaleństw Mikołajkowych - bez nerwów zakupowych!
            • roomtsays Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 14:47
              Gość portalu: ola-f napisał(a):
              > Bez szaleństw Mikołajkowych - bez nerwów zakupowych!

Masz rację olu-f - po cholerę te zakupy, nerwy, kolejki, wydatki, swięta...
              Pocieszaj się, że bywają droższe "kręćki", np.nowe zabawki dla Lesia i jego
              sitwy. Garstka ludzi robi cały naród w bambus bijąc się w piersi, że to dla
              jego dobra, bo na stole wigilijnym i tak nie zabraknie karpia, w najgorszym
              wypadku śledzia, a pod choinką prezentów - znaczy to, że naród ma
              nieograniczone zasoby materialne i ku chwale ojczyzny "przyłączy się" do
              zrzutki na nowe fanaberie elyty. A kto nie ma na śledzia i prezenty, może sobie
              popatrzeć w niebo - tam oprócz gwiazdy betlejemskiej zobaczy w jakim to zbożnym
              celu wpierdala tego swego nieszczęsnego śledzia o smutnych oczach...
            • roomtsays Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 15:19
              Gość portalu: ola-f napisał(a):
              Bez szaleństw Mikołajkowych - bez nerwów zakupowych!

Masz rację olu-f! Po cholerę te wszystkie nerwy, zakupy, Mikołaje, Swięta...
              Pocieszaj się, że są inne, droższe "kręćki", np. nowe zabawki dla Lesia i jego
              sitwy. Garstka ludzi robi naród w bambus bijąc się w piersi, że to dla jego
              dobra. Jak naród stać na karpia i prezenty (ostatecznie może być śledź), to
              dlaczego nie przyłączyć go do "zrzutki" na zbożny cel ku chwale ojczyzny? Bo
              polski polityk ma wysokie loty, a śledź też ryba. Dla osłody wpierdalając
              wigilijną potrawę o smutnych oczach możemy spojrzeć sobie w niebo - tam oprócz
              gwiazdy betlejemskiej zobaczymy, że naszemu karpiowi urosły nagle skrzydła,
              samolocik naszego dziecka spod choinki już nie potrzebuje baterii, na które po
              prostu nam już nie starczyło... itd.itd.
              • roomtsays Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 15:25
                Albo ja jestem głupi, albo cenzura nie śpi! Tylko nie nadąża z czytaniem! Tak
                wnioskuję po kolejnym wylogowaniu, stad 2 podobne posty. Do skoły cymboły!
                • ciupazka Re: Boże Narodzenie - życzenia 10.12.03, 22:10
                  Hehe, ładne Rumcajs te Twoje życzenia: "do skoły cymboły". Hale do tyk, do
                  ftoryk one powinny trefić, nie wiym cy trefiom , a przecie takik momy dość
                  duzo! A moze temu, ze co trzeci Polok mo kłopoty ze słuchem, to nie dociyro
                  do nik. He?
                  • Gość: ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 10:24
                    Słuch jak słuch, ale wzrok...
                    No i po co znów sobie podnosisz ciśnienie Rumcajsie?
                    Szkoda nerw ;-)
                    • ciupaga2 Re: Boże Narodzenie - życzenia 11.12.03, 11:20
                      Roomy zawsze taki był, nawet 20 lat temu...
                      • ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia 11.12.03, 11:30
                        No, ale wtedy miał 20 lat młodsze żyły - teraz mogą nie wytrzymać ;-)
                        • ciupaga2 Re: Boże Narodzenie - życzenia 11.12.03, 11:36
                          To prawda, ale wracając do Twojego wpisu o dekoracjach świątecznych, jestem
                          zdecydowaną zwolenniczką przystrajania ulic, placów i domów zaraz po Zaduszkach,
                          listopad jest taki szary....
                          • Gość: ola-f Re: Boże Narodzenie - życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 11:51
                            Cieszę się, że nie jestem odosobniona w koloryzacji życia codziennego.
                            Tak jakoś robi się w duszy radośnie, dla tradycjonalistów niestety nie na
                            czasie.
                            Jakoś lubię działać przeciwko ogólnie przyjętym normom, szczególnie jeżeli ma
                            to mi sprawić jakąś radochę ;-)
                            Mam w nosie szary i jego odcienie!
                            Pozdrowienia :-)
                            • roomtsays Re: Boże Narodzenie - życzenia 11.12.03, 16:34
                              Spoko! Jest OK, i żyły wytrzymają - muszą! Przecież w perspektywie mam
                              spotkanie z Ciupagą2! ;o)))
                              • ciupaga2 Re: Boże Narodzenie - życzenia 17.12.03, 15:47
                                Najmilszy, zostawisz tę flądrę i przyjedziesz do nas na Boże Narodzenie:)
                                Upiekę Twój ulubiony specjał:)
                                • broneknotgeld Re: Boże Narodzenie - życzenia 18.12.03, 13:10
                                  Co tu życzyć Wom na Świynta?
                                  Kej "Dzieciontko sie nom rodzi"
                                  Dyć trza ło tym durś pamiyntać
                                  Że we duszach naszych chodzi

Wcale sie niy roztopiyrzo
                                  Ciupnie czasym w cichym kontku
                                  JEST i durś do tego zmiyrzo
                                  By nos wspiyrać w życia wontku

Byście mogli pedzieć -"ROŚNIE"
                                  Tego wszyskim powinszuja
                                  Ze tym żyć idzie radośnie
                                  - Jo już z Wami sie raduja.
                                  • broneknotgeld Re: Boże Narodzenie - życzenia 20.12.03, 22:14
                                    Hnetko z Dzieciontkym w Betlejym bydymy
                                    Se podziwomy na biyda i radość
                                    Chlebym opłatkym z Niym sie podzielymy
                                    Nawet gowiedzi zrobiymy tyż zadość.
                                    • ciupazka Re: Boże Narodzenie - życzenia 22.12.03, 11:19
                                      " Hej, rodbyk, zeby to inacej było...
                                      Wylecieć trza nom na śniegowe płaśnie
                                      i dumać o tem, o cym sie nie śniło,
                                      I świecić fakłe, co nigdy nie gaśnie,
                                      ale iskrami sieje... i te lecom,
                                      kany ćma siadła i gwiozdy nie świycom.

Nie wiem, co bedzie. Cy kiedy hrom strzeli,
                                      ze echo pódzie od Tater w doliny...
                                      Wiem, ze śniyg prusy i pola obielił,
                                      a słonko zejdzie i świat bedzie inny...
                                      Wycarowany w blaskach i wyśnity,
                                      nie ten, co dzisiok, deskami zabity."

St.Nędza-Kubiniec w: "Do braci moik"

Niek te jego zycynio i nasymi bedom dlo inasyk młodsyk Braci.
                                      Telo.Pozdrowiom świątecnie Ciupage 2.
                                      Hej!
                                      • ciupaga2 Re: Boże Narodzenie - życzenia 23.12.03, 10:25
                                        ...Jest u nas taki las na Żeleźnicy kędy mieszkają aniołowie dzicy...

Zaśpiewałabym Ci Ciupazko ten uroczy tekst Wandy Czubernatowej...ale może kiedyś.
                                        Dziękuję pięknie za życzenia i ślę je także ku Tobie - Dobrej Duszy tego forum.

Wesołych, światecznych, rodzinnych, po prostu udanych Świąt, wszystkim życzę.
                                        • roomtsays WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 17:59
                                          WSZYSTKIM FORUMOWICZOM Z FZAKOPANE - RADOSNYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA,
                                          ROZTANCZONEGO SYLWESTRA I DUZO OPTYMIZMU W NOWYM 2004 R. ZYCZY HUNCWOT RUMCAJS

www.kartka.dojlidy.pl/
                                          • ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:10
                                            Dziękujęcy Ciupazka . Zycenia tyz nolepse ślem i uwazujcie, cobyście nie
                                            pukli od jedzynio, ba haj!
                                            Telo.Pozdr.

www.kartka.dojlidy.pl/polec.php
                                            • laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:17
                                              No, najgorsze to je po tyj kapuscie z grochym, hehe!

Chojoki(choinki) juz stojom u wos?
                                              • roomtsays Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:33
                                                laband napisał:

> No, najgorsze to je po tyj kapuscie z grochym, hehe!

Jak nie będziesz się "wstrzeliwał" w choinke, to nie ma strachu! ;o)))
                                                • laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:34
                                                  fojerwerki to jo se na nowy rok ostowia
                                              • ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:37
                                                Przywłekłak sama, syn z dziywcynom ubroł, jo warze karpia po zydowsku,
                                                strucle makowe juz som, farsze na uska i piyrogi z kapustom i grzybami tyz,
                                                syrnik w sabaśniku, pierniki jutro, jesce roboty i krętaniny jest...
                                                Pomalućku, a wse , a wse... Nei ni ma mnie, bo do wiecerzy siednie ino 12 -
                                                13 osób , a jesce mom Ewe i tort trza orzechowy dlo niyj mieć ! Hej!
                                                Gorzyj ze sniegiem... cosi przyprusyło, autko sie fajnie ślizgo, syćka
                                                jezdzom z prędkościom 10-20 km na godz., a stłucki co roz to. Narazie jo
                                                wysłak obronnom "nogom" z korków . Zywo i cało!
                                                • laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:41
                                                  Moja prawie tera makrony robi, jutro przidzie czas na moczka i makowki
                                                  • roomtsays Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:46
                                                    Właśnie zbieram siły na zamordowanie karpia. Tak ładnie sobie figluje w wannie -
                                                    chyba jednak mu daruję życie i rodzinka zadowoli się śledzikiem...
                                                  • laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:49
                                                    a jo juz go ......
                                                  • roomtsays Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:53
                                                    ;o(((
                                                  • laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:55
                                                    zrobiouch to dzisio, bo zech sie bou ize jutro bydzie richtik godac i mi nazdo
                                                  • ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:58
                                                    Hale mocie problem... jedyn karp, jo trzy spore karpie utłukła i to
                                                    sama...młodzież nie bardzo fce to robić, pewnie by pote nie jadła! Hej!
                                                  • laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:59
                                                    motkym abo siykyrom?
                                                  • laband Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 18:59
                                                    juz weia! ciupazkom!!!
                                              • hanys_hans Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 20:48
                                                laband napisał:

> No, najgorsze to je po tyj kapuscie z grochym, hehe!
                                                >
                                                > Chojoki(choinki) juz stojom u wos?

Krisbaum stoji kripa tysz! Mogecie se uobejzec´jak zech to nasztynglowou.

schlesien.nwgw.de/krisbaum.jpg
                                                schlesien.nwgw.de/kripa.jpg
                                                Bydzie?
                                                • wedrowiec2 Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 20:57
                                                  Wszystkiego dobrego:)
                                                  Spokojnych świąt, dobrego Nowego Roku, długich górskich wędrówek.
                                                  • broneknotgeld Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 23.12.03, 21:57
                                                    Pastuszki pewnikym zaś przidom
                                                    Coś dom im bo mynczom sie z biydom
                                                    Prziniesom radosno nowina
                                                    W kolyndzie tyż słysza Dziecina.
                                                  • ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 01:47
                                                    Judzką krainę noc okryła
                                                    i w snu marzeniach zanurzyła
                                                    jej niwy, jej niwy, jej niwy...
                                                    Pokój zajął szczęśliwy, szczęśliwy,
                                                    a pasterze przy swej trzodzie,
                                                    gdy pogasły późne zorze,
                                                    posnęli w swobodzie, w swobodzie...

WESOŁYCH i POGODNYCH GODNIK ŚWIĄT !!!

• hanys_hans Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 09:06
                                                    Niych na te Swjynta uad zapanuje
                                                    Bo gwiozdka z nieba gibko slatuje
                                                    Jusz noom ta gwiozdka kozdy rok slatuje
                                                    A na tym swjecie pokoju brakuje.

schlesien.nwgw.de/wilijo.gif
                                                    Zycza wszyskim uczestnikoom tego forum
                                                    PIYKNYJ I SPOKOJNYJ WILIJI I DO SIEGO ROKU

hanys_hans
                                                  • ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 10:12
                                                    Wielgi Bóg zapłoć za zycenia, niek tego symbolu chleba w biołym opłatecku
                                                    nikomu nie braknie na świecie. Hej! Kolęda, kolęda!!!
                                                  • Gość: forman Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) IP: *.kg.net.pl 24.12.03, 11:29
                                                    Osobiście
                                                  • broneknotgeld Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 13:20
                                                    No a dzisioj po wieczerzy
                                                    Tam kaj goik kożdy "bieży"
                                                    Se kolyndy pośpiywomy
                                                    Radość Dziecionteczku domy

Łone tyż nom wdziynczne bydzie
                                                    Dopomoże w naszy biydzie
                                                    Łaskom sypnie na rok cały
                                                    Dyć to gyszynk jest niymały.
                                                  • ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 14:19
                                                    Dobrze, ześ sie Jezu pod Giewontym zrodziył
                                                    Bedzies w biołyk portkach i cuzecce chodził
                                                    I mioł na mój dusik z piórkiem kapelusik,
                                                    Hej! Kolynda , kolynda! (2 razy)

A kie se podrośnies Jezusicku słodki
                                                    Pokozemy Tobie ka rosnom siarotki
                                                    i biołe leluje ka oreł frowuje
                                                    Hej! Kolynda, kolynda (2 razy).

Melodyje wceśniej podoł Szwager przy wątku Wilijo, śpiywajęcy kolędujymy
                                                    syćka po świecie , bo dzisiok bars pasuje! Hej! Kolynda, kolynda!
                                                    Za kolynde syćkim Bóg zapłoć!
                                                  • ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 14:23
                                                    Zabocyłak dodać, ze dziękujemy przede syćkim Trebuniom TUTKOM!!! Dlo nik
                                                    dobrego głosu i pary w miechach do gwizdanio!!! Bóg zapłoć!!! Serdecnie Wos
                                                    pozdrowiomy! Hej!
                                                  • sledzik4 Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) 24.12.03, 21:48
                                                    Zimowych śnieżynek,
                                                    ciepłych pierzynek,
                                                    dużego bałwanka,
                                                    radości na sankach,
                                                    choinki pachnącej,
                                                    dużego szampana
                                                    i zabawy do rana.

Dla wszystkich odwiedzających Forum Zakopane
                                                    MaŁa MySzA z Mamą i Tatą-sledzik4
                                                  • Gość: Ciupazka Re: WESOŁYCH SWIAT I ODE MNIE! ;o))) IP: *.it-net.pl 24.12.03, 23:11
                                                    Dziękujemuy!!! Wzajemnie, wszystkiego najnajnajlepszego! Hej!
                                                  • ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 08.12.04, 19:19
                                                    Tak sie zacyno rok nazod ....juz 8 grudnia . Dzisiok rocznica, Ciupaga 2
                                                    na Bahamach, pozdrowiomy jom piyknie roomtsays w kraju Greka Zorby,
                                                    tyz ślemy pozdrowionka, doł znak zycio. Moze sie tu nom jesce pokoze
                                                    A syćka inksi som jest, od casu do casu znak , ze zyjom tyz nom
                                                    dajom, dośli nom nowi Forumowicze, witomy ik piyknie tyk barz z
                                                    dalyka, ftorzy majom jaze 2000 km do Polski, i tyk z blizsa. Syćkik
                                                    barz piyknie na kolynde tegorocnom zaprosomy, pomalućku trza sie nom
                                                    bedzie zbiyrać do kupy, coby my byli gotowi, jak przydzie Godni Cas
                                                    2004 roku. Bedzie nos w tym roku więcej, he?
                                                    Telo. Pozdr.
                                                  • ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 09.12.04, 22:35
                                                    Z radością:

www.zosia.piasta.pl/swieta/swiateczne.htm
                                                    będziemy świętować?
                                                  • broneknotgeld Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 12.12.04, 10:22
                                                    Tuzin jeszcze dni nom minie
                                                    Zaś bydymy przi Rodzinie
                                                    Co w Betlejem se tułała
                                                    Miejsca w domu tam niy miała.
                                                  • ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 12.12.04, 11:07
                                                    Niek te Świynta ino radość niesom,
                                                    Bozo Dziecina na świat przychodzi.
                                                    Syćka do Niego niek prośby zaniesom
                                                    Niek Ono nos syćkik, ka ftory, pogodzi.

Telo.Pozdr.

• ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 16.12.04, 11:12
                                                    Przy wigilijnym stole,
                                                    Łamiąc opłatek święty,
                                                    Pomnijcie, że dzień ten radosny
                                                    W miłości jest poczęty;

Że, jako mówi wam wszystkim
                                                    Dawne, prastare orędzie,
                                                    Z pierwszą na niebie gwiazdą
                                                    Bóg w waszym domu zasiądzie.

Sercem Go przyjąć gorącym,
                                                    Na ścieżaj otworzyć wrota -
                                                    Oto co czynić wam każe
                                                    Miłość - największa cnota.

J. Kasprowicz

• jessyk Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 16.12.04, 15:48
                                                    Ns scyńściy, na zdrowiy, na to Boze Narodzynie
                                                    coby siy wom darzyło, mnozyło syćko Boskiy stworzynie
                                                    cobyściy mieli telo wołków, kielo na dachu kołków
                                                    telo cielicek, kielo w lesiy jedlicek,
                                                    coby siy wom darzyły kury i kacęta
                                                    coby siy wom w przysłym roku wydały dziywcynta
                                                    ale nie syćkie, o to pytom skromnie
                                                    cobyściy Marysie ostawiyli dlo mnie.
                                                    W kozdym kątku po dzieciątku
                                                    na pościyli troje
                                                    ino cobyściy nie godali,
                                                    ze to ftore moje
                                                    i cobyściy byli scęśliwi, weseli
                                                    i tak siy mieli, jak w niebie janiyli. Jamynt
                                                  • broneknotgeld Re: ....Boże Narodzynie ... 2004 .... 17.12.04, 23:54
                                                    Niych wom Dzieciontko darzy
                                                    Wszysko co sie zamarzy.
                                                  • ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2005 .... 08.12.05, 10:07
                                                    Trza przyblizyć, pokiel cas, niek świątecne zycynio pokiel jo tu "rządze"
                                                    bedom z roku na rok wroz! Przydzie i na to cas!
                                                    Hej!
                                                  • ciupazka Re: ....Boże Narodzynie ... 2005 .... 21.12.05, 12:13
                                                    Wszystkim wszystkiego co najlepsze!Hej!
                                                  • broneknotgeld Re: ....Boże Narodzynie ... 2005 .... 23.12.05, 09:14
                                                    Ze Godami chca winszować
                                                    Zdrowio szczyńścio pomyślności
                                                    Mo Ponboczek łaski dować
                                                    Radość w familijoch gościć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka