Gość: malinowa IP: 80.55.239.* 03.08.09, 19:13 Teraz podobno nie można jeździć na pogotowie z byle jakim przypadkiem więc gdzie w Zakopanem znajdę 24 godzinną opiekę medyczną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weekenda Re: Opieka medyczna całodobowa, gdzie? 03.08.09, 20:57 a planujesz zachorować o 3 w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona Opieka medyczna IP: *.centertel.pl 04.08.09, 01:07 Nie wierze, ze nie wiesz, iz od dosc dawna dziala taki numer telefonu z mozliwoscia uzyskania i opieki medycznej i pomocy strazakow i policji...to numer uniwersalny i skuteczny o kazdej porze dnia i nocy. Ponadto w Zakopanem jest szpital i tam takze mozesz uzyskac pomoc. Nie da sie zaplanowac wypadku, wiec nie rob z siebie osoby tak nieporadnej...i nie oczekuj, ze bedzie nad Toba stal aniol stroz z uprawnieniami medycznymi...ale jak trzeba to przyjedzie :) zaciekawiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinowa Re: Opieka medyczna IP: 80.55.239.* 04.08.09, 11:41 Wyobraź sobie że ostatnio zdarzyło mi się mieć atak właśnie o 3 nad ranem i w szpitalu przyjęli mnie z wielką łaską ponieważ podobno gdzieś w zakopcu funkcjonuje 24 godzinna poradnia, gdzie można uzyskać pomoc lekarską. A co do wzywania karetki... to chyba do płaczącego dziecka z np zapaleniem ucha nie będziesz w nocy wzywać pogotowia bo są osoby bardziej potrzebujące z zagrożeniem życia. Widać ze obie dawnooo nie wylądowałyście na pogotowiu z nagłym bólem i dlatego nie macie pojęcia jak teraz traktowani są pacjenci na pogotowiu z takimi bólami :/ Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Opieka medyczna 04.08.09, 12:10 skoro jesteś w stanie sama stwierdzić zapalenie ucha u dziecka to może resztę też sama zdiagnozujesz? potrafisz zdiagnozować gdzie zaczyna się zagrożenie życia??? jestem pod wrażeniem... jak coś się złego dzieje to 999 zawsze działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinowa Re: Opieka medyczna IP: 80.55.239.* 04.08.09, 16:01 No ja nie wiem jesteś taka tępa czy udajesz tylko głupią? Niczego nie diagnozuję, po prostu podaję przykład zapalenie ucha dziecka a bóle w klatce piersiowej u starszej osoby. Jeżeli ty z byle pierdołą dzwonisz na 999 to pogratulować ci tylko rozumu! Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Opieka medyczna 04.08.09, 16:28 staram się Tobie pomóc a Ty mnie obrażasz wiesz co? zdrowia Ci życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinowa Re: Opieka medyczna IP: 80.55.239.* 04.08.09, 16:50 Napisałaś do mnie: >>> skoro jesteś w stanie sama stwierdzić zapalenie ucha u dziecka to może resztę też sama zdiagnozujesz? potrafisz zdiagnozować gdzie zaczyna się zagrożenie życia??? jestem pod wrażeniem... <<< to także nie było miłe z twojej strony, ja ci podałam przykład że zapalenie ucha to nie zagrożenie życia ale ty masz mnie chyba za jakiegoś debila który baw się w diagnozowanie chorób. Kilka dni temu dowiedziałam się że w każdym większym mieście znajduje się placówka z 24 godz. opieką medyczną a ponieważ nie jestem stąd więc pytam na tym forum. Podobno najpierw trzeba się tam udać a dopiero stamtąd kierują cię na pogotowie jeżeli tego wymaga twój stan zdrowia. Przepraszam ze się uniosłam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona ja myslalam sero i serio powtorze IP: *.centertel.pl 04.08.09, 17:36 jest telefon ratunkowy czynny wkolo zegara 112. Tam w kazdej chwili dowiesz sie wszystkiego co potrzebujesz i jesli sytuacja np. bedzie wymagala transportu sanitarnego dostaniesz , jesli nie , bo wedlug zrelacjonowanych objawow mozna spokojnie zostawic temat na pozniej tez tak bedzie, jakby sie okazlo, ze mozesz smam dotrzec we wlasciwe miejsce, to wlasnie dzieki temu telefonowi wszystkiego sie dowiesz w sensie sytuacji jaka aktualnie w danej chwili jest. Bo sama wiesz, ze nie ma stacji pogotowia wiec ta calodobowa opieka potencjalnie moze byc dzis przy ul X jutro przy Y... A jak zawsze nawet w sytuacji zagrozenia zycia jednym z waznych elemento jest spokoj i rozsadek przy podejmowaniu decyzji. To dotyczy i lekarza czy ratownika i pacjenta albo jego opiekuna... dlatego spokojnie, spokojnie:) Pozdrawiam Panie i zycze zdrowia . calodobowo zaciekawiona Odpowiedz Link Zgłoś