Dodaj do ulubionych

Opieka medyczna całodobowa, gdzie?

IP: 80.55.239.* 03.08.09, 19:13
Teraz podobno nie można jeździć na pogotowie z byle jakim przypadkiem więc gdzie w Zakopanem znajdę 24 godzinną opiekę medyczną?
Obserwuj wątek
    • weekenda Re: Opieka medyczna całodobowa, gdzie? 03.08.09, 20:57
      a planujesz zachorować o 3 w nocy?
      • Gość: zaciekawiona Opieka medyczna IP: *.centertel.pl 04.08.09, 01:07

Nie wierze, ze nie wiesz, iz od dosc dawna dziala taki numer
        telefonu z mozliwoscia uzyskania i opieki medycznej i pomocy
        strazakow i policji...to numer uniwersalny i skuteczny o kazdej
        porze dnia i nocy.
        Ponadto w Zakopanem jest szpital i tam takze mozesz uzyskac pomoc.
        Nie da sie zaplanowac wypadku, wiec nie rob z siebie osoby tak
        nieporadnej...i nie oczekuj, ze bedzie nad Toba stal aniol stroz z
        uprawnieniami medycznymi...ale jak trzeba to przyjedzie :)
        zaciekawiona
        • Gość: malinowa Re: Opieka medyczna IP: 80.55.239.* 04.08.09, 11:41
          Wyobraź sobie że ostatnio zdarzyło mi się mieć atak właśnie o 3 nad ranem i w szpitalu przyjęli mnie z wielką łaską ponieważ podobno gdzieś w zakopcu funkcjonuje 24 godzinna poradnia, gdzie można uzyskać pomoc lekarską.
          A co do wzywania karetki... to chyba do płaczącego dziecka z np zapaleniem ucha nie będziesz w nocy wzywać pogotowia bo są osoby bardziej potrzebujące z zagrożeniem życia.
          Widać ze obie dawnooo nie wylądowałyście na pogotowiu z nagłym bólem i dlatego nie macie pojęcia jak teraz traktowani są pacjenci na pogotowiu z takimi bólami :/
          • weekenda Re: Opieka medyczna 04.08.09, 12:10
            skoro jesteś w stanie sama stwierdzić zapalenie ucha u dziecka to
            może resztę też sama zdiagnozujesz? potrafisz zdiagnozować gdzie
            zaczyna się zagrożenie życia??? jestem pod wrażeniem...

jak coś się złego dzieje to 999 zawsze działa
            • Gość: malinowa Re: Opieka medyczna IP: 80.55.239.* 04.08.09, 16:01
              No ja nie wiem jesteś taka tępa czy udajesz tylko głupią?
              Niczego nie diagnozuję, po prostu podaję przykład zapalenie ucha dziecka a bóle
              w klatce piersiowej u starszej osoby. Jeżeli ty z byle pierdołą dzwonisz na 999
              to pogratulować ci tylko rozumu!
              • weekenda Re: Opieka medyczna 04.08.09, 16:28
                staram się Tobie pomóc a Ty mnie obrażasz

wiesz co? zdrowia Ci życzę
                • Gość: malinowa Re: Opieka medyczna IP: 80.55.239.* 04.08.09, 16:50
                  Napisałaś do mnie:

>>> skoro jesteś w stanie sama stwierdzić zapalenie ucha u dziecka to
                  może resztę też sama zdiagnozujesz? potrafisz zdiagnozować gdzie
                  zaczyna się zagrożenie życia??? jestem pod wrażeniem... <<<

to także nie było miłe z twojej strony, ja ci podałam przykład że zapalenie ucha
                  to nie zagrożenie życia ale ty masz mnie chyba za jakiegoś debila który baw się
                  w diagnozowanie chorób.

Kilka dni temu dowiedziałam się że w każdym większym mieście znajduje się
                  placówka z 24 godz. opieką medyczną a ponieważ nie jestem stąd więc pytam na tym
                  forum. Podobno najpierw trzeba się tam udać a dopiero stamtąd kierują cię na
                  pogotowie jeżeli tego wymaga twój stan zdrowia.

Przepraszam ze się uniosłam wcześniej.
                  • Gość: zaciekawiona ja myslalam sero i serio powtorze IP: *.centertel.pl 04.08.09, 17:36
                    jest telefon ratunkowy czynny wkolo zegara 112. Tam w kazdej chwili
                    dowiesz sie wszystkiego co potrzebujesz i jesli sytuacja np. bedzie
                    wymagala transportu sanitarnego dostaniesz , jesli nie , bo wedlug
                    zrelacjonowanych objawow mozna spokojnie zostawic temat na pozniej
                    tez tak bedzie, jakby sie okazlo, ze mozesz smam dotrzec we wlasciwe
                    miejsce, to wlasnie dzieki temu telefonowi wszystkiego sie dowiesz w
                    sensie sytuacji jaka aktualnie w danej chwili jest.
                    Bo sama wiesz, ze nie ma stacji pogotowia wiec ta calodobowa opieka
                    potencjalnie moze byc dzis przy ul X jutro przy Y...
                    A jak zawsze nawet w sytuacji zagrozenia zycia jednym z waznych
                    elemento jest spokoj i rozsadek przy podejmowaniu decyzji. To
                    dotyczy i lekarza czy ratownika i pacjenta albo jego opiekuna...
                    dlatego spokojnie, spokojnie:)
                    Pozdrawiam Panie i zycze zdrowia . calodobowo
                    zaciekawiona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka