Dodaj do ulubionych

Skandal ruskie porwali plemiela

10.04.11, 07:25
Pamiętacie słynny urojony przez Kaczyńskiego wyścig ?
Jak to wszelakie media jak jeden mąż darły łacha z Kaczyńskiego?, robiły z niego pospolitego wariata czy innego wyznawcę "teorii spisku".
A ci którzy wierzyli w ten wyścig tfu chcieli choć się cokolwiek na tan temat dowiedzieć i nie wykluczali tego, zostali nazwani "zwykłymi matołami, moherami idt." a przede wszystkim wyznawcami "Teorii Spiskowych" zaślepionymi wyznawcami PIS etc.

Brak słów i tyle...
Tu zupełnie nie jest istotne czy NIBY proponowali mu wyjazd razem, czy NIBY to czy NIBY tamto.
Sam fakt tak perfidnej manipulacji i kłamstwa totalnie ich kompromituje wszystkich, więc to co powiedzą, mówią czy mówili JEST ZUPEŁNIE BEZ ZNACZENIA.
Kto więc czytuję: "kłamie, Brudziński bredzi" **

Tego się dowiadujemy
wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/tusk-rosjanie-mieli-prikaz-by-moja-delegacja-dotar,1,4237327,wiadomosc.html
"""Premier Donald Tusk uważa, że Rosjanie "mieli najwyraźniej prikaz", by jego delegacja dotarła wcześniej na miejsce katastrofy prezydenckiego TU-154M, niż delegacja z prezesem PiS Jarosławem Kaczyńskim.
- Byliśmy świadomi, że Rosjanie robią wszystko, żeby ta oficjalna delegacja z moim udziałem była pierwsza. Nawet jadący ze mną minister (Paweł) Graś zwracał uwagę obsłudze, kierowcy, rosyjskiemu oficerowi ochrony, który siedział w naszym samochodzie, żeby zwolnili, żebyśmy razem dojechali z tą grupą Jarosława Kaczyńskiego..........""""

A TAK BYŁO W WSZYSTKICH MEDIACH
www.wprost.pl/ar/202102/Gras-Kaczynski-klamie-Brudzinski-bredzi/
"-----Graś: Kaczyński kłamie, Brudziński bredzi------**
2010-07-14 22:00
To absurdalne zarzuty - tak rzecznik rządu Paweł Graś skomentował wypowiedź prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego, że w drodze na miejsce katastrofy prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem 10 kwietnia ścigał się z nim premier Donald Tusk.
- Nie mogło dojść do żadnego wyścigu - zapewnił Graś......"
Obserwuj wątek
    • stoje_i_patrze klamca 10.04.11, 13:27
      notoryczny klamca i tyle. pytanie inne- dlaczego wtedyklamali a teraz juz przestali w tej sprawie? odbieram to tak jak by Tusk i obecny rzad zrzucal wine na rosjan, tj wszelkie nie udaje sposoby, wszelkie nie ustalone kwestie czy w ogole porazkaraportu MAK - wszystko wina rosjan, staraja sie od tego odciac.
    • klip-klap Tusk jak Jaruzelski 10.04.11, 14:49
      Tez sie usprawiedliwia decyzjami Rosjan, o ktore pewnie sam w tajemnicy prosil...
    • dirloff Re: Skandal ruskie porwali plemiela 10.04.11, 15:08
      Jest tak jak podejrzewaliśmy - nawet te najbardziej ośmieszane czy wręcz wyszydzane "teorie spiskowe" odnośnie Smoleńska po jakimś czasie okazują się być prawdziwe.

Podejrzewam, że ktoś z obozu rządowego przestraszył się wygranej PiSu, rzetelnego śledztwa i odpowiedzialności prawnej, karnej, nawet przed Trybunałem Stanu. Widocznie sondują sprawę, media, opinię publiczną...

PS. Mam nadzieję, że nie będziesz miał o to pretensji. Pozowoliłem sobie skopiować Twój post w całości, wraz z linkami i umieścić na innym forum pod moim nickiem. W słusznej sprawie...wink
      • remmm-o Re: Skandal ruskie porwali plemiela 10.04.11, 16:17
        Tu następna ciekawska a po tym wszystkim można być pewnym ze to jest/była prawda.

www.rp.pl/artykul/640364_Wywiad-zniknal--bo-gen--Petelicki-krytykowal-rzad-.html
        wpolityce.pl/view/9987/Czy_politycy_PO_dostali_SMS_a___Katastrofe_spowodowali_piloci__ktorzy_zeszli_we_mgle_ponizej_100_metrow__Do_ustalenia_pozostaje_kto_ich_do_tego_sklonil__.html
        gdyby nie poszło skrót: tinyurl.com/3m2fxxo

Ogólnie:
        Wywiad zniknął, bo gen. Petelicki krytykował rząd?
        Gzie można się miedzy innymi dowiedzieć
        ""Tuż po katastrofie czołowi politycy PO otrzymali SMS-a z instrukcją na temat tego jak mają się wypowiadać na temat katastrofy. Tak się składa, że poznałem treść tego SMS-a. Brzmiał on tak: „Katastrofę spowodowali piloci, którzy zeszli we mgle poniżej 100 metrów. Do ustalenia pozostaje kto ich do tego skłonił". Donaldowi Tuskowi i jego współpracownikom od początku nie chodziło o to jak zostaną potraktowani Polacy. Chodziło o ochronę własnych posad....""

Oraz inne ciekawe rzeczy.

ps.
        pewnie, linkuj sobie smile
      • klip-klap jedna literka 10.04.11, 22:44
        Akurat w tej sprawie nie bylo za wiele spiskow czy smiechu. Tusk i PO ma pewne zalozenia, o ktorych wszyscy wiemy i tak tez postepuja. Kosztem RP, ale dla nich to przeciez latwo odwrocic na PR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka