wojraf 15.06.07, 17:14 jestem zainteresowany kupnem dzialki w nadmie. czy jest u Was jakies przedszkole, szkola, itp? prosze o informacje. jak duza to jest miejscowosc? z gory dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smietankowa Re: prosze o opinie 16.06.07, 17:24 wieś jest duża przedszkola niet jest szkoła podstawowa A w którym miejscu miałaby być ta działka? bo Nadma to dość rozległy teren zajmuje... Odpowiedz Link
smietankowa Re: prosze o opinie 19.06.07, 08:07 No to niestety nie z mojej strony :( Mieszkańcy Pólka dzieci posyłają do przedszkoli do Marek albo w pobliżu własnej pracy, do szkoły do Słupna lub Marek lub Nadmy - odległość wszedzie taka sama mniej więcej. A szkoła podstawowa w Nadmie jest przy ul. Szkolnej (inna część wsi) - oddzielona rzeką. Generalnie jak w całej wsi życie bez samochodu jest baaardzo utrudnione Odpowiedz Link
wojraf Re: prosze o opinie 19.06.07, 12:40 a czy moglabys mi przyblizyc kwestie tej obwodnicy ktora byla/jest planowana przez nadme wlasnie? czy jakos doszliscie do porozumienia?czy ta sprawa jest juz wyjasniona? Odpowiedz Link
projekt74 Re: prosze o opinie 19.06.07, 13:02 Tzw. „obwodnica Marek” ma powstać najpóźniej do 2013 roku, a na temat jej przebiegu można się więcej dowiedzieć na stronie www.ikonsultacje- s8markiradzymin.pl/konsultacje.php Z informacji uzyskanych w GDDKiA wynika, że inwestor wybrał wariant III. Tak na marginesie na terenie Nadmy każdy z zaproponowanych przez GDDKiA wariantów ma podobny przebieg. Odpowiedz Link
wojraf Re: prosze o opinie 19.06.07, 14:29 mozecie mi napisac ktoredy dokladnie bedzie przebiegala ta trasa wlasnie przez nadme?? bo niestety nie da sie tak zblizyc tej mapy aby dokladnie zobaczyc jakie ulice ona bedzie obejmowala. Interesuje mnie konkretnie wspomniana ulica Polko- w jakiej odleglosci od niej bedzie przebiegala owa trasa Odpowiedz Link
smietankowa Re: prosze o opinie 20.06.07, 11:48 www.radzymin.pl/upload/ra050116_mapa1.jpg Tu jest mapa gminy Radzymin - otwórz sobie obie i porównaj przebieg trasy. Mniej więcej wzdłuż granicy gminy. Zastanawiałam się kiedyś ( w sensie czy lecieć z transparentem i protestować czy darowac sobie) czy trasa będzi dostarczała mi dużo hałasu. Wydaje mi się że będzie u nas słyszalny jednostajny szum i tylko u tych bliżej trasy. Pólko jest o tyle daleko że tam raczej nic nie będzie słychać. A więcej hałasu np. generują moi sasiedzi, którzy dorośli do wieku prokreacyjnego ;) Zapewne wzrośnie ruch drogowy na Jaworówce i Starej i moze w końcu kawałek chodniczka dla nas się znajdzie Odpowiedz Link
projekt74 Re: prosze o opinie 20.06.07, 12:48 Również mam taką cichą nadzieję, że budowa obwodnicy będzie argumentem do budowy chodników wzdłuż ulicy Starej i Jaworówka, na których niektórzy kierowcy (nie wyłączając z tego "zaszczytnego" grona mieszkańców Nadmy) biją kolejne rekordy prędkości. Chyba za dużo Kubicy w TV. Odpowiedz Link