redykolek 13.04.07, 16:38 W tym wątku zamieszczamy ogłoszenia dotyczące różnych imprez i wystaw historycznych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redykolek Wystawy map archiwalnych w Katowicach 13.04.07, 16:40 Na początek ogłoszenie przeniesione z Atlasu dawnych map: Autor: frred Data: 03.04.07, 13:15 Polecam wystawy map archiwalnych w KATOWICACH: ul. Graniczna 29 - Wojewódzki Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej ul. Józefowska nr chyba 101 - Archiwum Państwowe (nie wiem, czy są na stałe, czy okazjonalnie, byłem tam z półtora roku temu, trzeba się dowiadywać) Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Wystawy map archiwalnych w Katowicach 14.04.07, 09:07 Dla ścisłości: w Wojewódzkim Ośrodku DGiK to nie jest stricte wystawa, tylko dekoracja ścian korytarza (kilkanaście kopii dawnych map Śląska). Ale ,o ile wiem, można się umówić z szefostwem na pooglądanie i przy odrobinie szczęścia (bo pracownicy nie zawsze mają czas) na posłuchanie fajnych opowieści o kartografii w ogóle. -- Wiadomość zostanie usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu Odpowiedz Link Zgłoś