obajednacy 24.09.09, 15:41 Tak cały dzień dziś myślałam..zbliża się.Zrobie sobie dobrze=uzależnienie,co by to nie było za uzależnienie, sprowadza sie do robienia sobie przyjemności -takie błędne koło za które mi wstyd nawet jak o tym myśle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7zahir Re: Zrobie sobie dobrze 24.09.09, 17:09 Nie ma sie czago wstydzić - tak "działa" uzalezniony umysł, co nie znaczy, że tak zawsze musi być. Pamietam jak nie mogłam sie doczekać tej chwili - gdy poczuje pierwszy łyk alkoholu. Na poczatku były to weekendy, a potam coraz częsciej , aż do picia codziennie. Pamietam też jak usprawiedliwiałam swoje picie, myśł " zrobie sobie dobrze" była jedną z wielu racjonalizacji. Taki jest mechanizm tej choproby. Załuje, ze wtedy mysl " zrobię sobie dobrze" nie dotyczyła terapii. Szkoda mi straconego czasu na pijane życie. Ech.. przydałby sie wehikuł czasu do odzyskania go :-) Odpowiedz Link Zgłoś
obajednacy Re: Zrobie sobie dobrze 24.09.09, 17:19 > Nie ma sie czago wstydzić - tak > "działa" uzalezniony umysł, > co nie znaczy, że tak zawsze musi być. Mój Boże ileż bym dała żeby się siebie nie wstydzić...a może przekornie,będe się siebie wstydzić dla tej chwili przyjemności zrobie z siebie błazna z egoizmu,aloholik to egoista? Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Zrobie sobie dobrze 24.09.09, 17:52 Tak - w wyniku znieczulenia alkoholem, a tak bardzo chciałby byc inny. Poczytaj w tym linku i w nastepnych: forum.gazeta.pl/forum/w,176,83726447,84346286,MANIPUlacje_alkoholika.html Odpowiedz Link Zgłoś
obajednacy Re: Zrobie sobie dobrze 24.09.09, 18:10 Jesteś bardzo sympatyczna i miła:) Odpowiedz Link Zgłoś
ynika Re: Zrobie sobie dobrze 24.09.09, 18:56 Alkoholik to egoista do potęgi n-tej.Ale to prawda co pisze zahir,że wcale nim nie chce być.Ja tez pamietam ten wstyd, ta złość na siebie.pamietam jak kończył sie dzień w pracy a ja juz myślałam,żeby się nie napic a w rezultacie i tak piłam.To mnie dobijało.Było mi samej z soba tak strasznie źle,że nie raz i nie dwa płakałam.Ale płacz nic nie dawał nawet ulgi.jak ja sie ciesze,że mam to juz za sobą chociaz poczucie winy wraca.Może coraz rzadziej ale jednak. jedno jest pewne-fajnie sie żyje bez picia i nie zmieniłabym tego nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Zrobie sobie dobrze 24.09.09, 19:10 obajednacy napisała: > Jesteś bardzo sympatyczna i miła:)> @^_^@ Ty też :-) Nie popełniaj proszę moich błedów. Nie katuj sie już i pokaz fige z makiem swoim uzaleznionym szarym komórkom idąc na terapię. Odpowiedz Link Zgłoś
obajednacy zahir 24.09.09, 20:16 tak bardzo chciałabym pojechać kolejom transsyberyjską,zobaczyć Bajkał co ja mam zrobić z moimi marzeniami ,pozostaje weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: zahir 24.09.09, 20:26 obajednacy napisała: > tak bardzo chciałabym pojechać kolejom transsyberyjską,zobaczyć > Bajkał co ja mam zrobić z moimi marzeniami ,pozostaje weekend. Ja też ,albo do Machu Piccu. Zanieczyszczony Bajkał umiera i na skutek złych rozwiazań w gospodarce wodnej bardzo sie zmniejszył. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw zahir, dlaczego moj post zostal znowu wyciety...!? 25.09.09, 10:41 7zahir napisała: > obajednacy napisała: > > > tak bardzo chciałabym pojechać kolejom transsyberyjską,zobaczyć > > Bajkał co ja mam zrobić z moimi marzeniami ,pozostaje weekend. - - - - - - - - - - - - - - - - > Ja też ,albo do Machu Piccu. > Zanieczyszczony Bajkał umiera > i na skutek złych rozwiazań w gospodarce wodnej > bardzo sie zmniejszył. ________________________________________________. Kto tu zanieczyszcza to Forum...!? Tu nie Bajkal lecz alkoholicy umieraja...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 24.09.09, 20:16 obajednacy napisała: > Mój Boże ileż bym dała żeby się siebie nie wstydzić... - - - - - - - - - - Ile bys dala, to wiesz...! A ile dajesz...? ______________________________. obajednacy napisała dalej: > ...aloholik to egoista? - - - - - - - - - - - - - - Czynny alkoholik to egoista z nadetym EGO...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 25.09.09, 19:57 Znam wielu alkoholików-twierdzenie,że każdy z nich jest egoistą z nadętym Ego to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 26.09.09, 08:04 pierzchnia napisał: > Znam wielu alkoholików-twierdzenie,że każdy z nich jest egoistą z > nadętym Ego to bzdura. ________________________________________________________. To znaczy, ze jeszcze nie poznales zadnego nietrzezwego alko...! (ci trzezwi, z tym "nadetym Ego" ucza sie go pozbywac, m.in. na Programie Anonimowych Alkoholikow - AA... A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 26.09.09, 08:38 > pierzchnia napisał: > Znam wielu alkoholików-twierdzenie,że każdy z nich jest egoistą z > nadętym Ego to bzdura. ___________________________. Nie alkohol jest mi wrogiem, lecz egocentryzm przyjacielem! A... ;-) Ps. Jezeli ty u nich tego nie widzisz, to sprobuj spojrzec na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 26.09.09, 12:11 "Swym Ja,szpuntuje tutaj każdy swoją beczkę Swym Ja odmierza każdą jej klepeczkę Nikt tu nie czuje drugiego boleści Nikt nie wie co,w głowie bliźniego się mieści" Ten krótki wierszyk ukazuje źródło cierpienia,niektórych chorób psychicznych. To,co napisałeś,auguście,można odnieść do każdego człowieka,który jako istota niepełna nie potrafi spełnić postawionych warunków. Każdy jest egoistą. Zaufanie otwiera się na infiltrację-poznanie mechanizmu wymaga odrzucenia siebie i skupienia, na wykonywanym zadaniu/docierąjące informacje nie są nawet pochodną analizy/. Pełnego przejścia alkoholizmu mogą dokonać wyłącznie te osoby,które wzniosą się na poziom wyższy-alkohol nie ma dla nich niczego do zaoferowania. Zapewne spotykałeś,w swoim życiu ludzi,przy których czułeś się spełniony-emanowali jakimś nieokreślonym ciepłem. Ich wibracje miały określoną częstotliwość. To właśnie dlatego alkohol nie potrafi sobie poradzić z duchowością- jego wibracje penetrują niższe poziomy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 26.09.09, 17:30 pierzchnia napisał: > ... To,co napisałeś,auguście,można odnieść do każdego człowieka,który jako istota niepełna nie potrafi spełnić postawionych warunków. - - - - - - - - - - - - - - - - Istota "niepelna" ma robic tak, aby byla "pelna" (czyt. spelniona)...! Kazdy czlowiek powinien uczyc sie zrzucac swoja maske i byc soba, aby moc spełniać takie warunki w zyciu, jakie potrafi wykonywac...! ____________________________________. pierzchnia napisał dalej: > Każdy jest egoistą. - - - - - - - - Tak. Kazdy... - A zycie to jeden wielki deal...!. _________________________. pierzchnia napisał dalej: > Zaufanie otwiera się na infiltrację-poznanie mechanizmu wymaga > odrzucenia siebie i skupienia, na wykonywanym zadaniu/docierąjące > informacje nie są nawet pochodną analizy/. - - - - - - - - - - - - - - - - - Dlaczego komplikujesz sobie zycie...!? - Naprawde wystarczy odrzucic swoje chore JA... - To "stare" ja, to "ja" ze starymi przyzwyczajeniami, nawykami, chorymi tradycjami, wadami, itd... itp... - (nowonarodzenie). ____________________________________________. pierzchnia napisał dalej: > Pełnego przejścia alkoholizmu mogą dokonać wyłącznie te osoby,które wzniosą się na poziom wyższy-alkohol nie ma dla nich niczego do zaoferowania. - - - - - - - - - - - - - - Pełnego przejścia alkoholizmu mogą dokonać wyłącznie te osoby, ktore najpierw osiagnely swoje "DNO", ale potem ten "poziom wyzszy", jak to nazywasz, (ja nazywam to rozwojem duchowym), nie kazdemu jest juz dany. Wiekszosci wystarczy abstynencja bez ulozenia sobie zycia szczesliwego i wyzwolonego...! __________________________________________. pierzchnia napisał dalej: > Zapewne spotykałeś,w swoim życiu ludzi,przy których czułeś się > spełniony-emanowali jakimś nieokreślonym ciepłem. > Ich wibracje miały określoną częstotliwość. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Zawsze spotykam ludzi, z ktorymi obcowanie i rozmowa przynosi ukojenie i radosc serca, ale spotykam takze takich, ze po polgodzinnej rozmowie potrzebuje godziny, aby dojsc do siebie, do swojej rownowagi i harmonii wewnetrznej... ___________________________________. pierzchnia napisał dalej: > To właśnie dlatego alkohol nie potrafi sobie poradzić z duchowością- jego wibracje penetrują niższe poziomy. - - - - - - - - - - - - - - - Zato duchowosc (zawarta w Programie AA) moze poradzic sobie z alkoholem...! ;-)) Spiritum contra spiritus! (jak powiedzial Freud) A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 12:19 "Zawsze spotykam ludzi, z ktorymi obcowanie i rozmowa przynosi ukojenie i radosc serca, ale spotykam takze takich, ze po polgodzinnej rozmowie potrzebuje godziny, aby dojsc do siebie, do swojej rownowagi i harmonii wewnetrznej..." Właśnie dlatego życzę tobie,auguście,tego ,abyś stał się człowiekiem,z którym obcowanie i rozmowa przynosi ukojenie i radość serca. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 12:29 najlatwiejszy sposob Pierzchnia......na takie ukojenie, to przyjmowac ludzi takimi jakimi sa, a nie takimi jakimi my bysmy chcieli ,zeby oni byli. lub jak podpowiada rozsadek.....rozmawiac dluzej niz 3 minuty, tylko z tymi,ktorych sluchanie nam sprawia frajde. wiem, wiem...........to teoria. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 12:57 Moja odpowiedź dla augusta nie była prostolinijna. Mechanizm jest już dawno temu poznany -i co z tego? Niewielu znajduje drogę,a ci,którym inteligencja na to pozwala,gdy zorientują się,w cyniźmie tego świata stają się nie do zniesienia dla samych siebie-bo ten ,co się wiesza ,też chce być szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:17 niekiedy szczescie ogranicza sie, do ucieczki od nieszczec. czlowiek ma prawo robic ze swoim zyciem........co mu sie podoba, poki nie krzywdzi innych. i tylko to , jest mnie osobiscie potrzebne by wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:21 Ale muzycznie mnie wyczułeś-wilczy węch. www.youtube.com/watch?v=Bqvcmud3LFQ Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:25 Ale muzycznie mnie wyczułeś-wilczy węch. bo widzisz to jest tak: mam ten niewatpliwy zaszczyt, ze naleze do tego samego gangu, co Amadeusz Mozart.......tyle ,ze zajmuje w nim dosc odlegle miejsce w hierarhii. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:27 for me www.youtube.com/watch?v=PoPL7BExSQU Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:32 Zaczynam Cię lubić coraz bardziej. Koncert życzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:37 " Koncert życzeń?" przez grzecznosc o jaka sie dopomina Guciu, powinnismy i jego uwzglednic. ale ja mu juz raz wyslalem coz fajnego....a On ani kuku, ani ryku. szkoda moim zdaniem czasu zatem pozostaje granie w duecie...........a grzeczniej bedzie grac po cichu. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:42 Masz rację,Wolfie. www.youtube.com/watch?v=E5iWIKCc_S8 Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:45 a niech tam....... for Gucio: www.youtube.com/watch?v=Q844kmcodh4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Zrob sobie dobrze...! 27.09.09, 13:47 Mnie tam bardziej pasuje do ciebie cos takiego: www.youtube.com/watch?v=ErskZt1dMQ8&feature=related A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrob sobie dobrze...! 27.09.09, 13:50 ale moj drogi Guciu .........dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrob sobie dobrze...! 27.09.09, 13:52 www.youtube.com/watch?v=uejrvomxvcg&feature=PlayList&p=2232506D2165F53B&index=0&playnext=1 dla A.....s.a Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:51 Przecież Gucio reprezentuje wieś potiomkinowską. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:53 pierzchnia napisał: > Przecież Gucio reprezentuje wieś potiomkinowską. ________________________________. Czyzby znana ci byla caryca...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:53 zanim znajdzie w wikipedi co to takiego potiomkin. a co dopiero jego wies.......wpierw zamkna lokale wyborzez w nadrenii czy innej oktoberfestfalli Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:54 a nie mowilem........na potrzeby podtrzymania dialogu......cuduje o carycy Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:58 Guciu musi być zawsze pierwszy,a zarazem ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:01 Tak jak przypuszczalem; oboje nie wiedza skad sie ta nazwa wziela...! A... ;-) Ps. I obaj zgrywaja jeszcze madrali... - Czy to jest trzezwe...!? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:03 no to napisz i nas oświec........zwlaszcza w katagorii naszego awansu spolecznego. i sie zdecyduj albo obaj albo oboje. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:08 wolfwkapuscie napisał (do A...): > ... sie zdecyduj albo obaj albo oboje. ______________________________. Dla mnie wy obaj to "oboje"...! A.. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:14 "Dla mnie wy obaj to "oboje"...! " zazdroscisz?..........czy tylko sie slinisz? oj Guciek.wymysl cos bardziej oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:15 wdowi grosz..........nigdy nie mial powazania. to tylko i wylacznie skucha i podpucha. jedyne co wdowa ma wartosciowego.........to spadek po niej zapisany.komu trzeba. hej Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:19 wolfwkapuscie napisał: A...: > "Dla mnie wy obaj to "oboje"...! " - - - - - - - - - - - - - - - - - > zazdroscisz?..........czy tylko sie slinisz? ______________________________________. Czego tu zazdroscic...!? Obój to instrument dęty - drewniak...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:44 Pierzchnia do wolfa: >Zaczynam Cię lubić coraz bardziej.< - - - - - - - - - - - - - - - - - wolfwkapuscie odpisał do pierzchni na list: > przez grzecznosc o jaka sie dopomina Guciu, powinnismy i jego > uwzglednic. > ale ja mu juz raz wyslalem coz fajnego....a On ani kuku, ani > ryku. szkoda moim zdaniem czasu > zatem pozostaje granie w duecie...........a grzeczniej bedzie > grac po cichu. __________________________________________. O cholewka, cos tu sie bedzie dzialo...! ;-)) Grajcie sobie po cichu...! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:39 wolfwkapuscie napisał: > niekiedy szczescie ogranicza sie, do ucieczki od nieszczec. > czlowiek ma prawo robic ze swoim zyciem........co mu sie podoba, > poki nie krzywdzi innych. i tylko to , jest mnie osobiscie > potrzebne by wiedziec. ____________________________________. Ty krzywdzisz i nie wiesz kiedy krzywdzisz...! Ty krzywdzisz nawet wtedy, kiedy nie chcesz krzywdzic...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:37 pierzchnia napisał: > Moja odpowiedź dla augusta nie była prostolinijna. > Mechanizm jest już dawno temu poznany -i co z tego? > Niewielu znajduje drogę,a ci,którym inteligencja... _________________________________________. Jaki "mechanizm" jest już dawno temu poznany...!? O czym ty mowisz...!? Ty siebie nie rozumiesz, a o mechanizmach tego swiata chcesz mowic...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:40 Auguscie........rozmawiamy z Pierzchnia o mechanicznej obieraczce warzyw.......w ktorej zepsul sie mechanizm otrzasania glabow kapuscianych. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:41 "Ty krzywdzisz i nie wiesz kiedy krzywdzisz...! Ty krzywdzisz nawet wtedy, kiedy nie chcesz krzywdzic...! " idz na wybory........bo jak nie dopilnujesz , wybiora takich, co Ci obetna 30% renty. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Wybory... 27.09.09, 17:49 wolfwkapuscie napisał (do A...): > idz na wybory........bo jak nie dopilnujesz , wybiora takich, > co Ci obetna 30% renty. ___________________________________. Och, jak meczaca jest ta popularnosc i36.tinypic.com/2mgv5p2.jpgA... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Wybory... 27.09.09, 21:43 nie wiem cos tam wydrapal........ale cos mi sie skojarzylo. najmlodszy lokalny kandydat z Oberhausen do landowego czegos tam........ma 63 lata. i mi ulzylo..........Hitler jak doszedl do wladzy mial niewiele wiecej niz 40,a skonczyl zaraz po 50-tce Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wybory... 27.09.09, 21:56 wolfwkapuscie napisał: > nie wiem cos tam wydrapal........ale cos mi sie skojarzylo. > najmlodszy lokalny kandydat z Oberhausen do landowego czegos > tam........ma 63 lata. _______________________. Nie kandydowalem, a miast i miasteczek zaczynajacych sie na "Ober........") jest setki...! ;-)) A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Wybory... 27.09.09, 22:00 "a miast i miasteczek zaczynajacych sie > na "Ober........") jest setki...! ;-))" no i co z tego?.........mnie sie skojarzylo akurat z tym co napialem. na swiecie jest wielu Bilow, a mnie Bill W. kojarzy sie zawsze i wylacznie z Wilderem Billem....... od jakiego imienia jst zrobnieniem Bill?........tylko nie mow Guciu ,ze od Wiliama, bo nie uwierze......Wiliamow jest jeszcze wiecej niz ober Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wybory... 27.09.09, 22:09 wolfwkapuscie napisał: > od jakiego imienia jst zrobnieniem Bill?........tylko nie mow > Guciu ,ze od Wiliama, bo nie uwierze...... _________________________________________. Bill pochodzi od staroniemieckiego wyrazu willo = Wille Bill jest angielska krotka forma od William, co z kolei z niemieckiego Wilhelm zostalo utworzone... A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Wybory... 28.09.09, 10:10 cytat: "Bill pochodzi od staroniemieckiego wyrazu willo = Wille > Bill jest angielska krotka forma od William, co z kolei > z niemieckiego Wilhelm zostalo utworzone..." bravo.......wlasnie na tak odpowiedz liczylem. Twoje wyczucie ironii i sarkazmu, jest rowne mojemu rozwojowi duchowemu. ale wracajac do Wiliamow, lub Bilow-jak kto woli: moje skojarzenia z Wiliamem sa takie: -szekspir wiliam.........podobno napisal wszystko , o co go posadzaja. -wilhelm zdobywca.........nauczyl anglikow mowic po francusku i nawet ich utwierdzil w tym ,ze to jest angielski. -wilhelm III zwany "suchorekim"--keiser i kochanek Deisy -wilhelmina potocka...znana metresa polska znanych cudzoziemcow -wiliam szkarlatny......legendarny towarzysz Robina z Locksley -wiliam clinton........saksofonista niespelniony -wilhelm sztilpner..zbojnik z gor--idol pionierow dawnego NRD -wilhelm tell.......sztukmistrz z Lozanny -wilem horzyca-polski rezyser i reformator teatru -wiliam gates...zdobywca swiata i globalista pacyfistyczny -wilhelm z freszburga......czeladnik szewski z krakowa, znany jako "szewczyk dratewka". podczas ataku delirium urzadzil krwawa laznie strazy miejskiej, co przeszlo do historii jako "zejscie smoka". ale tak w ogole.........to instynkt mi mowi.ze: niektorzy przyjaciele Bila W. bywaja moimi przyaciolmi. hej robaczki Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:33 pierzchnia napisał: > "Zawsze spotykam ludzi, z ktorymi obcowanie i rozmowa przynosi > ukojenie i radosc serca, ale spotykam takze takich, ze po > polgodzinnej rozmowie potrzebuje godziny, aby dojsc do siebie, do > swojej rownowagi i harmonii wewnetrznej..." - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - > Właśnie dlatego życzę tobie,auguście,tego ,abyś stał się > człowiekiem,z którym obcowanie i rozmowa przynosi ukojenie i radość serca. ________________________________________________. Dlaczego tak zle mi zyczysz...!? "Gdzie duzo grzecznosci, tam malo szczerosci" - powiada polskie przyslowie, a ja w pelni z tym sie zgadzam...! Dlaczego...? - Kiedys ci to wytlumacze, ale teraz mam jeszcze inne obowiazki, a potem ide na wybory i spacer... A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 13:36 Mogę posłuchać Twego tłumaczenia,ale tylko przez trzy minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:05 W zasadzie to ja na wybory nie chodzę-od czasu kiedy,w pewnym radyjku usłyszałem te oto słowa/ o.dyrektora-skierowane do biednych rencistów i rencistek/: "Co wy myślicie,że te nowe nadajniki zostały zakupione z tych groszy,które przesyłacie? Tak się wku....m,że... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:16 pierzchnia napisał: > W zasadzie to ja na wybory nie chodzę-od czasu kiedy... _________________________________________________. Nie zmieniaj tematu podsmiechujku tylko obron przynajmniej ty swoj honor, skora wilk nie potrafi: Skad wziela sie ta nazwa; "wies P...."!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
blondy.nka Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:19 Wieś potiomkinowska Potiomkin - rosyjski feldmarszałek, mąż stanu, jeden z faworytów Katarzyny Wielkiej, żył w latach 1739-1791. Kazał wybudować słynne ruchome makiety wsi, mające świadczyć o dużej gęstości zaludnienia i szybkim tempie zagospodarowania nowo zdobytych w 1783 roku ziem, głównie Krymu. Wieść o wioskach tych rozeszła się po Europie. Zagraniczni delegaci nie byli tak głupi, aby nie zauważyć oczywistego oszustwa, przygotowanego zresztą specjalnie dla nich. Utrwaliło to obraz Rosji jako kraju biednego, wyludnionego, kraju oszustów posiadających tylko atrapy. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:26 Gdy uczeń jest gotów pojawia się mistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:27 Brawo, blondy.nka...! ;-) _________________________________________. Ale jemu takze trzeba oddac honor jednego z najlepszych dowodcow oraz to, ze on faktycznie takze budowal drewniane osady w dawnej Rosji... - Nie mowiac juz o rozbudowaniu floty do potegi, na owe czasy i pokonaniu Turkow na morzu czarnym. O tym, ze byl kochankiem carycy, ktora nb. pochodzila z Niemiec... A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:31 Blondynka przesłała na skrzynkę? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:43 nie istnieja instrumenty z grupy drewniakow. istnieja stroikowe, hordofony szarpane, wibrafony, dete drewniane , wrod nich owe stroikowe........i jest rozek angielski. ale jego nawet Potiomkin nie potrafil wytrugac. a takie drobne sprostowanie.....caryca o ktorej mowa nie byla niemka.byla ksiezniczka z niemieckiego rodu zu Anhalt-Zerbst...i na trzecie miala Augusta..........niemki to: gretschen, inge oraz inne mieszkanki dorflandu. czyli panny kartoflane Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:46 ja juz po obiedzie Pierzhnia.......mozemy wrocic dpo koncertu zyczen. moje kobiety ogladaja teraz cos w TV .........i zadna sila ich nie odciagnie. a wieczorem .........zdaje sie ,ze jakis balet mi wymyslily " tristan". a mialem w planach nicnierobienie i jesienny spacer. ale z babami nikt nie wygra....nawet wolf Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 14:53 no to jade: www.youtube.com/watch?v=EFOa0MGXXPw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
blondy.nka Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 15:03 www.youtube.com/watch?v=8IDSLNXyfuQ Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 15:07 na skrzydlach : www.youtube.com/watch?v=Tis5iqmaO_s Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 15:12 na skrzydlach 2: www.youtube.com/watch?v=GSLrKK2ga5w Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 21:45 Ten film przypomniał mi moją krótką przygodę ze spadochroniarstwem- skoki były samodzielne/bez instruktora/,a spadochrony klasyczne Kadet.Później skoczyłem jeszcze z gumową liną-tam się czuje grawitację. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 21:48 SD - 1 tez robily kiedys wrazenie.....zwlaszcza zaraz po otwarciu z linki .........grawitacja wyrywala flaki Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 21:52 balet byl do bani........znaczy moze sam balet ,moze nie. ale poszatkowali Wagnera i dodali jakies klaustrofobiczne aranzacje. jdnak moim paniom sie podobal. a teraz znikam. musze jeszcze wrocic w koncu do domu z zona. i corke odwiezc do jej domu. a jutro ?...........nieco popracuje rano. ale tylko nieco pogadamy wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
public_enemy7 Re: Zrobie sobie dobrze 27.09.09, 22:25 A ja sie znieczulilem i mam dosc . To tak w temacie . Pozdro dla trzezwiacych Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 10:35 Spadochrony desantowe nie mają tzw. slidera,dlatego stosuje się je przede wszystkim przy otwarciu na "parasol"/osłona zostaje przy samolocie/. W Kadecie linka przyczepiona jest do wyłogów-pokrywa czaszy osuwa się powoli podzas lotu i to opóźnia otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:40 no to se pogadamy kiedys o glajtach i bedzie git. ciekawie by bylo , nadac corce na imie Grawitacja.........nie uwazasz? a synowi, Duch. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:47 Córkę miałbyś wciąż,w domu-synek fruwajek. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:51 jesli potraktowac symbolike imion doslownie........to lepiej wcale nie miec dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:59 pierzchnia napisał: > Ściema i Bajer. ___________________________. Pierwszego seta przegrales... (nie myl z "setka"...!). A... Ps. Mecz sie wlasnie rozpoczal, ale wpierw przerwa na obiad... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:56 Auguscie.......Tobie cos sie pokickalo. nikt tu nie pisal, co by bylo lepiej.......tylko jak by bylo ciekawie. jak bede chcial sie dowiedziec co jest lepsze......to zapytam osla o siano. a swoja droga............co drugi w Brazylii ma na imie Jesus....w jaki sposob to swiadczy o rodzicach?>.......ze za syna maja syna bozego? interesujaca interpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:59 o kurde.przeoczylem tak fAAscynujace wnioskowanie: corka poza domem=lezy na plecach. jak na publicznosc Augusacie ....musisz poprawic gwizdanie. bo kiepsko Ci to idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:00 jakich dzieci?.......bo nic nie kumam. grawitacja w moim mozgu jest bezradna wobec stanu ducha Augusta...ale symbolika imienia August-tez jest dosc problematyczna: "boski".......a co jesli dziecko uwierzy w to ? chyba juz wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:02 nie uwazam Pierzchnia ,zebys przegral.......to tylko August uwaza ,ze ktos tu z kims gra. mnie sie calkiem milo z Toba "pisze" mimo naszych co jakisczasowych awantur. jakby co .........oddaje wolfowerem.......wszystkie punktu augustowi. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:05 wolfwkapuscie napisał: > ......oddaje wolfowerem.......wszystkie punktu augustowi. _____________________________________. Ty mi oddaj to co mi sie nalezy, a nie twoje przegrane punkty...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:03 wolfwkapuscie napisał: > jakich dzieci?.......bo nic nie kumam. _______________________________________. Odpowiadaj na pytanie wolfie, a nie jajcz... Myslisz, ze jest to wina dzieci, czy rodzicow, a moze Sily Wyzszej lub Boga...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:07 jaka wina, jakich dzieci? mnie nadano na imie Da****, to moja wina? lub zasluga? lub boska interwencja? co prawda moja corka nie ma na imie Grawitacja....a syn Duch tez nie jest....ale tak wlasnie czasami o nich mysle w przenosni. czy to wina moja ,ze o nich mysle,? albo moich dzieci?.......no bo jak powszechnie wiadomo. bog dal mi osobiscie dyspense i moge se zyc bez niego. on mnie lubi......tak mi onegdaj powiedzial i ma do mnie zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:09 a co Ci sie nalezy Auguscie?........nie pamietasz? to tylko komunisci uwazali ,ze kazdemu wedlug jego potrzeb,ale nikomu wedlug jego zaslug.......wiec jak se chcesz. daje Ci co Ci sie nalezy. oj August ,August.......zaczynasz byc zazdrosny...jak se nieco pokadzimy z Pierzchnia.to Tobie chwaly nie ubedzie.juz nie peniaj. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:10 wolfwkapuscie napisał: > jaka wina, jakich dzieci? > ... bog dal mi osobiscie dyspense i moge se zyc bez niego. on mnie lubi......tak mi onegdaj powiedzial i ma do mnie zaufanie. __________________________________________________. Czyli poddajesz sie...! Nie potrafisz odpowiedziec konkretnie na konkretne pytanie... Bog jest, ale nie zyjesz z nim...!? - Hmmm Ide na obiad: A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:13 ale jakie pytanie?..........Ty sie dobrze dzis czujesz? napisalem cos do Pierzchni.Pierzchnia cos do mnie. a Ty zaraz o winie i karze. zadaj konkretne pytanie.bo nijak nie wiem o co Ci biega. Pierzchnia , moze Ty wiesz o jakie dzieci Augustowi biega.....bo ja ni na jote nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:15 kurcze ......zaczynam co nieco rozumiec. siedze se w necie. gawedze ze znajomym o glajtach i grawitacji. potem zadajer mu pytanie z natury estetycznej.itd etc a tu przychodzi kelner i pyta: panowie juz wypili ? to moznaby zrobic jakos skecz w kabarecie.........niezle Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:17 jesli mam byc szczery to wole zyc ze swoja zona.........niz z panem bogiem. az tak tolerancyjny to nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:20 Pan Bóg nie ma żony i to daje do myślenia. Jak już masz zwierzę to lepiej zrobić monty python. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:25 czy nie ma zony.........tego nie wiadomo . przynajmniej nigdzie nie jest napisane ,ani u zydow ani chrzescijan. ze jej nie ma. napisane tylko ,ze jego wyroki niezbadane i wzrokiem ludzkim ich nie ograniesz. dlatego Galileusz , gdy wynalazl lunete-- dostal sie w tryby inkwizycji. a nie z powodu , jakis tam ukladow planetarnych. w innych religiach natomiast.........bogowie mieli bardzo inspirujace zycie rodzinne i malzenskie. taki na przyklad waz pierzasty "wirakocza".......co roku zrzucal stara skore, tylko po to , by zrobic z niej nowa torebke dla zony. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:31 Doszukali się jajogłowi,że Chrystus miał kochankę-Marię Magdalenę. Jeżeli ja nie mogę to drugi tego nie zrobi. Dlatego od dawna nie wchodzę,w treści poniewaz rozpraszają. Ale to trochę inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:38 cos sobie pomyslalem.......nawiedzenie Marii ,a wpierw zwiastowanie jej przez aniola......przypomina zywcem dzialanosc Zeusa , ktory przy pomocy Hermesa instruowal swoje wybranki , kiedy je nawiedzi w postaci deszczu. co prawda egipcjanie poszli jeszcze o krok dalej, tyle ze o tysiac lat wczesniej. rozmnazali swoich bogow pod postacia wylewu Nilu na zyzna glebe. potem narodzeni swiezo bogowie z ziemi i gliny wszczynali awanture , bratobojstwo i kazirodztwo/w naszym pojeciu wspolczesnym/ co sie dopelnia w teorii potomkow Adama i Ewy.....mama z tata- zrozumiale...ale skad reszta ludzkosci? i do tego bratobojstwo Kainowe.......no to tyle na tematy sil wyzszych Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:43 Jezus-nigdzie nie nawolywal do obalania "starego zakonu", Jezus tylko wspomnial ,ze otwiera bramy czysca........czyli ze okres karencji sie skonczyl..a w "starym zakonie" posiadanie naloznicy, procz zony nie bylo niczym zdroznym. niezdrozne u zydow bylo tylko bzykanie cudzych zon. ma to nawet glebszy sens niz sie wydaje........ekonomiczny. pasozytow nikt nigdzie nie lubi.... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:53 Gdy złapali cudzołoznicę i przyprowadzili do Jezusa ten zaczął rysowac kijkiem na piasku-później powiedział-"Kto jest bez grzechu niech pierwszy..." Zastanawiałeś się dlaczego rysował kijkiem-nie odpowiedział odrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 13:02 nie jestem az tak biegly w symbolice hebrajskiej...ale wydaje mi sie ,ze czlowiek , gdy potrzebuje czasu na wlasciwa odpowiedz.pomaga sobie gestem.....no takie tam skroty myslowe. piasek jako symbol jest uzywany i w ZEN ....zwlaszcza w polaczeniu z grabiami. ale mnie najbardziej w calym nowym testamencie, porusza wypowiedz Pilata.....wskazujacego skrwawionego jak zwierze z rzezni Jezusa: ecce homo. i nigdy sie nie dowiem , kogo wtedy mial na mysli Pilat: tego co stal w krwi. czy tych co mu to uczynili. a moze i jedno i drugie. powodzenia i do jutra Pierzchnia.......jesli bedziesz mial nadal przyjemnosc popisac ze mna. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 13:06 Odpowiedź,która spływa ,nie pochodzi od człowieka dlatego potrzebny jest czas by dotarła do mózgu fizycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 13:08 "Odpowiedź,która spływa ,nie pochodzi od człowieka dlatego potrzebny jest czas by dotarła do mózgu fizycznego. " czyli bylem blisko.....z tymi Zengrabiami. jak zwal , tak zwal.........mozliwym jest-i temu nikt zaprzeczyc z wierzacych nie moze, ze byc moze, to co pisze, to slowo boze. amen i to nie jest uzurpacja,obrazoburstwo.........tylko domniemanie , i odrobina strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfwkapuscie Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 13:06 a Ty o co prosiles Guciu .........i co otrzymales ,o co nie prosiles? tylko wlasnymi slowami z laski swojej......Twoje cytaty, sa nieadekwatne do miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 13:16 Pierzchnia czy mi sie wydawalo, czy wolf o cos prosil...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 13:19 Nie przejmuj się-kto nosi ten nie prosi. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 13:31 pierzchnia napisał (o wolfie): > ... kto nosi ten nie prosi. ____________________________. Tym bardziej wilk nie wyprosi A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 13:11 wolfwkapuscie napisał: > ...co sie dopelnia w teorii potomkow Adama i Ewy.....mama z tata- zrozumiale...ale skad reszta ludzkosci? i do tego bratobojstwo Kainowe.......no to tyle na tematy sil wyzszych ______________________________________________. Potrafie nawet wyliczyc, ile ty czasu jestes do tylu...! Ponad pol wieku, (dokladnie 56 lat), bo tyle uplynelo juz czasu od wynalezienia DNA... A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:05 August-"boski" Pomysłowy Dobromir-Ahaaaaaa! Kamikadze boski wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:06 pierzchnia napisał: > August-"boski" > Pomysłowy Dobromir-Ahaaaaaa! > Kamikadze boski wiatr. ____________________________. Ale sobie kadzicie... - To takze swego rodzaju duch...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 12:11 August! To jest sprawiedliwe,że jeden rodzi się zdrowy,a drugi chory? A może to,że jeden rodzi sie pierzchnią,a drugi augustem? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 13:02 Prosilem Go o zdrowie, abym robil rzeczy duze: On dal mi chorobe, abym robil rzeczy lepsze.... Prosilem Go o bogactwo, abym byl szczesliwym: On dal mi ubóstwo, abym byl wrazliwym (i madrym)... pierzchnia napisał: > August! > To jest sprawiedliwe,że jeden rodzi się zdrowy,a drugi chory? > A może to,że jeden rodzi sie pierzchnią,a drugi augustem? __________________________________________________________. Pisalem tobie juz wczesniej, ze nie jestes w stanie zwietrzyc tej tajemnicy zycia, inaczej sam bylbys Bogiem... Co powiesz na te slowa refleksyjno-dziekczynne: "Prosilem Go o moc, aby ludzie liczyli sie ze mna, On dal mi slabosc, zebym potrzebowal Jego... Prosilem Go o towarzysza, aby nie byc samym, On dal mi serce zdolne kochac wszystkich braci.... Prosilem Go o wszystko, aby cieszyc sie zyciem, On dal mi zycie, aby cieszyc sie wszystkim. Nie otrzymalem nic o co prosilem, ale mam wszystko, czego moglem oczekiwac, poniewaz, chociaz mówilem cos przeciwnego On mnie wysluchal i jestem najszczesliwszym z ludzi." A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:57 wolfwkapuscie napisał: > jesli potraktowac symbolike imion doslownie........to lepiej > wcale nie miec dzieci ________________________________. Chciales powiedziec; Takich dzieci...! A... Ps. A jak myslisz jest to ich wina, czy rodzicow, a moze Sily Wyzszej lub Boga...!? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:54 pierzchnia napisał: > Córkę miałbyś wciąż,w domu... _______________________________. Dlaczego w domu...? - Czyzby poza domem lezala by ona zaraz plackiem na ziemi przez ta grawitacje...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:58 Jak ktoś ma,w d... magnesy neodymowe to sam rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:50 wolfwkapuscie napisał: > no to se pogadamy kiedys o glajtach i bedzie git. > ciekawie by bylo , nadac corce na imie Grawitacja.........nie > uwazasz? a synowi, Duch. ____________________________________________. (z trybun zawsze lepiej widac niedociagniecia rozgrywajacych): Nie uwazasz, ze lepsze imie dla synka zamiast "Duch" dac "Spirit", byloby ono takie zinternacjonalizowane, a w szkole nie mialby problemu z nawiazywaniem kontaktow z innymi dziecmi, poza tym kazdy wiedzialby jakich sie mialo rodzicow, czyli oprocz nie-anonimowosci - same plusy...! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Zrobie sobie dobrze 28.09.09, 11:53 Wypraszam sobie! Spirit już był i nawet przeleciał przez Spirytus. Odpowiedz Link Zgłoś