04.04.11, 19:55
Dziękuje wszystkim .Mam jeszcze jedno pytanie.Jakiś czas temu była u mnie interwencja policji (po awanturze,którą zrobiłem) dzielnicowy założył mi tzw niebieską kartę ,póżniej wezwano mnie na komisję rozwiązywania problemów alkoholowych,która skierowała mnie do gminnego psyhologa. niechciałbym korzystać z pomocy w tak małej miejscowości jak moja.Czy mogę wybrać terapię w innym mieście,czego mam się spodziewać na pierwszej rozmowie?
Obserwuj wątek
    • aaugustw Re: przegrany 04.04.11, 20:05
      twardyczolg napisał:
      > ... niechciałbym korzystać z pomocy w
      > tak małej miejscowości jak moja.Czy mogę wybrać terapię w innym mieście,czego m
      > am się spodziewać na pierwszej rozmowie?
      ______________________________________________________.
      Twardyczolgu z mieka rura... - Ty mi tu nie kombinuj przy kieliszku
      o terapii, bo to daleka jeszcze droga... - Ty masz najpierw przestac
      pic, a tego sam nie dokonasz, wiec dzialaj juz, bo jezeli naprawde
      zechcesz przestac pic, terapia nie jest konieczna...!
      A...
    • aaugustw Re: przegrany 04.04.11, 20:11
      twardyczolg napisał:
      > Dziękuje wszystkim .Mam jeszcze jedno pytanie.Jakiś czas temu była u mnie inter
      > wencja policji...
      ____________________________________________.
      Szajs z policja...! - Znalazles jakis Mityng, czy chcesz
      te wojne na czolgi zalatwic w bialych rekawiczkach...?
      A...
      • aaugustw Re: przegrany 04.04.11, 21:42
        aaugustw napisał:
        > ... Znalazles jakis Mityng...
        _______________________________________________.
        W "Ps"-ie powinienem byl dodac, ze jezeli piles zbyt dlugi
        okres czasu, to w pierwszej kolejnosci nadajesz sie na detox...!
        A...
    • czlowieek Re: przegrany 04.04.11, 21:02
      Możesz, tylko po co? Czy do dentysty jeździsz do innego miasta?

Najlepiej iść po prostu do najbliższej poradni leczenia uzależnień. Takiej normalnej, bezpłatnej. Tam tobą pokierują. Nie dać się nabrać na drogie terapie w prywatnych ośrodkach. Namiary na poradnie uzależnień znajdziesz bez trudu. Normalną, dobrą jakość gwarantują poradnie przy szpitalach psychiatrycznych.

I jest jeszcze nieoceniona wspólnota AA. Wykaz mityngów znajdziesz w jedną minutę. Tam też dostaniesz wsparcie.

Pozdrawiam Cię
    • e4ska Re: przegrany 04.04.11, 22:58
      Z tego, co mi wiadomo, w tym przypadku nie obowiązuje rejonizacja i możesz wybrać sobie miejscowość, gdzie pójdziesz na terapię. Możesz wpierw skorzystać z pomocy psychologa w miejscowości, którą wybierzesz.

Jeśli nie masz wyroku sądowego, nie musisz podejmować terapii. To już zależy od ciebie. Od twojego samopoczucia i siły. Najważniejsze to nie pić w takiej sytuacji. Bo można stracić więcej - zdrowie, a nawet życie.

Mityng Anonimowych Alkoholików nie jest terapią.
    • wolfigen Re: przegrany 05.04.11, 08:30
      twardyczolg napisał:

>.Jakiś czas temu była u mnie inter
      > wencja policji (po awanturze,którą zrobiłem) dzielnicowy założył mi tzw niebies
      > ką kartę ,póżniej wezwano mnie na komisję rozwiązywania problemów alkoholowych,
      > która skierowała mnie do gminnego psyhologa. niechciałbym korzystać z pomocy w
      > tak małej miejscowości jak moja

czyli : jak policja robi wlot do Twojego domu bo wpieprzyles po pijaku zonie i dzieciom-to git....miejscowość jest właściwa.
      ale wizyta u psychologa jest be.bo miejscowość za mała i wszyscy się znają.
      itd etc
      jakoś mi to wszystko nie pasi...
      terapie dla alkoholików są w polsce darmowe, nie trzeba mieć ubezpieczenia nawet. /o ośrodkach prywatnych nie wspominam , bo to koszt 3-6 tys okolo miesiecznie/ mityngi AA latwo znaleźć w necie, istnieją rożne kluby abstynenta . w ostateczności można szukać ratunku w kościele nawet u dominikanów, czy innych kamedułów....ino trzeba się samemu ruszyć z miejsca. internetowe forumy i inne poradniki tego nie załatwią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka