Dodaj do ulubionych

wasz litraz

06.05.13, 15:53
jak jest wasz litraz?
podobno moje 12000 piw/ 1500 butelek wodki/ 750 litrow wodki/ 300 litrow czystego spirytusu to malo.

Obserwuj wątek
    • beka.smiechu-w.sali.obok Re: wasz litraz 06.05.13, 15:54
      August to pewnie ze 2 tysiace piw ma a gada jakby mial ze 20tys.
    • miskolaj Re: wasz litraz 06.05.13, 19:25
      wow...Ty tak sadzisz ze to mało? ja jestem pełna podziwu ze zyjesz:)przez całe swoje zycie wypiłam moze z 5 butelek wodki do kupy chodz nie wiem czy az tak duzo:)w moim litrazu było duzo wina jakies 600 butelek - choc maz mowi ze przesadzilam grubo, ale mysle ze jakby cale zycie policzyc to by tyle wyszło...i piwa troche, ale nie pamietam ile tez koło 300 butelek bo nie lubie piwa jedno na miesiac mi sie zdazyło jak nic wiecej nie było a chcialam sie troche wstawic to mezowi podebralam...złopałam wino, wody się bałam i nie lubiłam...raz w roku, na swieta u matki pilam drina...mysle ze twoj litraz nie jest malutki ciezko to przezyc chyba, chociaz ja sie nie znam...widzialam z 15 litrazy, tylko jeden był taki jak twoj - wiekszy w sumie:)
      • beka.smiechu-w.sali.obok Re: wasz litraz 06.05.13, 22:55
        Chyba zle sie wyrazilem.
        12000 piw/ 1500 butelek wodki/ 750 litrow wodki/ 300 litrow czystego spirytusu
        to nie jest jedno dodac drugie dodac trzecie, tylo to jest przelicznik.
        Czyli nie, ze 12000 piw plus 1500 butelek wodki i tak dalej, a po prostu lacznie 12000 butelek piwa a reszta w przeliczeniu.
        Policzylem, ze to bylo przez 18 lat, czyli wychodzi jakies 16 litrow czystego spirytusu na rok. Tak wlasciwie to niby nie az tak duzo, okolo tylu wypija statystyczny Polak rocznie. Z tym, ze mialem w tym czasie tych 18 lat lacznie jakies 5 lat w czasie ktorych nie pilem wcale, no i pierwsze 2-3 lata picia a potem rok po pierwszej przerwie dlugiej kiedy pilem malo, tak wiec
        dla okresow picia 'wlasciwego' musialbym te liczbe pomnozyc razy dwa, tak wiec na pewno statystyke powiekszalem a nie pomniejszalem.
        • yuraathor Re: wasz litraz 06.05.13, 23:09
          ahAA
          no to ja mam 12500 piw+2500 butelek gorzały
          0,5 litra wodki to 8 piw wg Twojego addi przelicznika
          czyli wóda razy osiem piw to 20 000 piw +tamte 12500= 32500 piw politrowych
          razy okolo 5% czystego spirtu daje circa 800 litrow czystego
          wino pominę jako błąd statystyczny bo jak zaczynalem picie to piwa byly 0,33

ale jaja
          • beka.smiechu-w.sali.obok Re: wasz litraz 06.05.13, 23:26
            Tak, nie wiem czemu powszechnie sie przelicza, ze pol litra wodki to jest dziesiec piw, taki przelicznik dziala na zachodzie gdzie piwo ma 4%, moze zostalo skopiowane, ale Polskie piwo ma z reguly 5% czyli na polowke wychodzi osiem.
      • beka.smiechu-w.sali.obok Re: wasz litraz 06.05.13, 22:58

-ps z takimi liczbami jak Ty podajesz to August oficjalnie powinien Cie oglosic drobnopijokiem, skoro mnie tak ciagle okresla a moje spozycie Twoje przebija piec razy.
    • marakuya Re: wasz litraz 06.05.13, 19:46
      Ale o jakim okresie czasu my mówimy?
      • miskolaj Re: wasz litraz 06.05.13, 20:44
        nie wiem o jakim mowi kolezanka, ja mialam krotki staz picia:) jakies 2 i pól rolu z czego ostanie pól roku juz harcora waliłam sowjego, czyli 4 razy w tygodniu, czaem 3, a ostanie 3 tygodnie codzinnie.....
        • wiesj23 Re: wasz litraz 06.05.13, 21:11
          ja to się zastanawiałem czy będzie kolejowy transport
          wyszedł samochodowy
          • pierzchnia Re: wasz litraz 06.05.13, 21:35
            Nie bądź pan taki ciekawy...
            pokazywarka.pl/xarhhw/
          • beka.smiechu-w.sali.obok Re: wasz litraz 06.05.13, 23:01

wiesj23 napisał:

> ja to się zastanawiałem czy będzie kolejowy transport
            > wyszedł samochodowy

To zalezy jakie trunki.
            Moje spozycie to ponad polowa to piwo, jakies 40% jabole lub wina typu sofia a wodka to zaledwie z 10%, tak wiec 6 tys piw to 300 zgrzewek piwa plus jakies 100 skrzynek wina, wiec raczej jakis robur albo Star. No bo sama wodke moglbym upchnac w kabinie.
            • pierzchnia Re: wasz litraz 07.05.13, 14:18
              Jaboli nie piłem, wódkę w małych ilościach, natomiast, po wyliczeniu. piw wyżłopałem - 21600 szt, ale może być to suma wysoce zaniżona.
    • yuraathor Re: wasz litraz 06.05.13, 22:44
      zajrzałem do materiałow z terapii
      piwa mam podobnie 12500
      wódki 2500 botelek
      i ze 300 jaboli lub nalewek
      10 lat z tego 5 destrukcyjnego picia
      • beka.smiechu-w.sali.obok Re: wasz litraz 06.05.13, 23:04

-No jestes Pan troche starszy niz ja to i staz wiekszy.

Ja w ogole uwazalem sie zawsze za raczej cienkiego pijaka, wiecej zdychania i skamlenia niz samego picia, zawsze chcialem byc jak Keith Richards i wypic 10 wanien wodki i sie usmiechac a zamiast tego bylem jak brotney spears, pare flaszek i dziesiec odwykow:)
        • yuraathor Re: wasz litraz 06.05.13, 23:15
          oj tam zaraz Keith Richards, Ozzy jest niedoscigniony
          • beka.smiechu-w.sali.obok Re: wasz litraz 06.05.13, 23:29
            Ozzy tak, z tym ze, z tego co wiem, to Keith nieprzerwanie 'wali' od 60 lat a Ozzy jednak troche tych abstynencji mial, od 30 lat na zmiane pije i nie pije, ostatnio znowu polecial ale przestal i oby tak trzymal bo chlop juz ani mlody ani specjalnie zdrowy nie jest. A Keith to coz, tzw fenomen medycyny, czlowiek ktory wedle norm wszelaich powinien juz trzy razy umrzec:)
            • zdzislaw50 Re: wasz litraz 07.05.13, 18:25
              Pytanie do wszystkich, Wy to się chwalicie , czy żalicie? :)
              • wiesj23 Re: wasz litraz 07.05.13, 19:38
                podchodzę teraz z lekkim uśmiechem do tytułu
                a żal to mi nie kasy,a straconego czasu.Bo przeliczając 20000 piw x 3,5 pln=70 000 pln.Fakt dużo.Niezła fura by była.
                Ale ile tych fur by było gdybym ten czas poświęcił na coś pożytecznego.
                • pierzchnia Re: wasz litraz 07.05.13, 22:50
                  To rzeczywiście przepiłeś fortunę:(
                  Mnie przeważnie te piwa stawiał mój kolega, który był, w knajpie, barmanem.
                  Właściciel i tak się nie połapał, bo ten mój kumpel to nawet swoją wódkę tam sprzedawał.
                  • wiesj23 Re: wasz litraz 07.05.13, 23:17
                    pierzchnia te wyliczenia to przykład.Sam nie wiem ile wypiłem,postawiłem.Wiem,że tego było sporo.Litraż zapomniałem.Ale czasu i tego co mógłbym zrobić/nie tylko praca,ale np.przeczytać,posłuchać zobaczyć,przeżyć itp/ najbardziej mi żal.
                    • wiesj23 Re: wasz litraz 07.05.13, 23:19
                      a,zapomniałem.Osób które przepiłem.
                      • pierzchnia Re: wasz litraz 08.05.13, 05:45
                        Ja sobie niczego nie wyrzucam - w knajpach poznałem mnóstwo ciekawych osób i wiele z nich nie miało z uzależnieniem nic wspólnego.
                        Nie tęsknię za nimi ponieważ zrozumiałem, że odpowiedzi należy szukać gdzie indziej.
                        Można prowadzić wyjątkowo barwne życie aby pewnego dnia zrozumieć, że nie tędy droga.
              • boja55 Re: wasz litraz 08.05.13, 12:47
                Beka chyba z nudów wymyślił temat.
                Też tak jak Zdzisław nie rozumiem powodów pisania na FU o ilości wypitego alkoholu.
                Kiedy jeszcze piłem z dumą mówiłem , że przepiłem merca ze złotymi klamkami.To nie jest powód do dumy.
                • pierzchnia Re: wasz litraz 08.05.13, 19:13
                  Oczywiście, że nie ma powodu do dumy ponieważ nie mamy zwycięzcy.
                  Niech no tylko August wróci, ze swoich wojaży, a sprawa sama się rozwiąże.
                  Podobno wielcy ludzie mają wielkie nałogi, ale wychodzą z nich tylko orły.
                  • beka.smiechu-w.sali.obok Re: wasz litraz 08.05.13, 20:09
                    pierzchnia napisał:

> Oczywiście, że nie ma powodu do dumy ponieważ nie mamy zwycięzcy.
                    > Niech no tylko August wróci, ze swoich wojaży, a sprawa sama się rozwiąże.
                    > Podobno wielcy ludzie mają wielkie nałogi, ale wychodzą z nich tylko orły.

August 18 tysiecy piw to rozlal na kolnierz od koszuli.
                    • deoand Re: wasz litraz 08.05.13, 20:48
                      Zawsze lepiej przepić Merca ze złotymi klamkami niż :
                      - naszej babci majty w kratę
                      majty w kratę , majty w kratę
                      takie duże flanelowe i włochate !!
                      • pierzchnia Re: wasz litraz 08.05.13, 21:31
                        Nie wiem czy wiesz, Deo, ale pewien profesor archeologii, który wielce zasłużył się Biskupinowi, dostał w podzięce od Państwa piękną willę z ogrodem - przepitą, po śmierci uczonego, przez jego wnuczkę.
                        Wychodzi na to, że tak naprawdę, można przepić całą galaktykę.
                        • deoand Re: wasz litraz 08.05.13, 22:05
                          Oczywiście zgoda - mozna przepic , mozna przegrac w karty mozna spracisz w związku nieformalnym jak to sie przytrafiło panu rembiszeskiemu tzw panu Lotto co to zapowiadał Lotka i .. baba go wykonczyła .No cóż jedni przepijaja domy , majatki itd inni gacie babci ... Nie przypuszczam aby beka przepił jakiego Royce Rollsa . Litraż zawsze mnie smieszył bo wychodzi z niego jakim to krezusem był dany alkoholik i czego to nie przepił a brakuje mu na bełta nawet - nie mówiąc o bułce .
                          • beka.smiechu-w.sali.obok Re: wasz litraz 08.05.13, 23:05
                            deoand napisał:
                            . Nie przypuszczam aby beka przepił jakiego Royce Ro
                            > llsa .

No nie, ale Fiata Punto 2 letniego na pewno.

Litraż zawsze mnie smieszył bo wychodzi z niego jakim to krezusem był da
                            > ny alkoholik i czego to nie przepił a brakuje mu na bełta nawet - nie mówiąc o
                            > bułce .

Oj deo, deo. No wlasnie nie ma- bo przepil.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka