Dodaj do ulubionych

Jakiego e-papierosa polecacie?

26.03.14, 13:59
Cześć Wam !
Przymierzam się do rzucenia palenia, jednakże nie mam zielonego pojęcia na temat elektronicznych papierosów. Posiadacie jakiś sprawdzony model, który byłby w stanie wytrzymać dłużej niż ta chińszczyzna z Allegro?
Dziękuję z góry za propozycje.
Obserwuj wątek
    • bananarama-live Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.03.14, 15:36
      Rzucasz palenie czy zmieniasz śmierdziele ?
      • mathiasz88 Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.03.14, 15:41
        Definitywnie rzucam śmierdziele, ale tego elektronicznego którego kupiłem na Allegro nie da się palić, przecieka i rozpada się w rękach, dlatego pytam czy nie zna ktoś jakiegoś fajnego modelu w granicach do 100zł?
        • bananarama-live Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.03.14, 16:06
          Rozumiesz moje pytanie?

Ja twoje rozumiem ,ale nie znam odpowiedzi.
          • bananarama-live Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.03.14, 16:08
            Teraz kiedy trzeba sie ukrywać żeby puścic chmurę, to palenie wygląda żenująco , smiesznie.
            Wiocha jak trza.
        • iskram Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.03.14, 16:20
          Nie oszukuje sie Sama!
    • bananarama-live Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.03.14, 17:56
      mathiasz88 napisał(a):

> Poradziłem sobie, ostatecznie wybór padł na ego CE5+

Samo zdrowie :-D
    • bananarama-live Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 29.03.14, 06:32
      Rodzina Adamsów ?
    • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 29.03.14, 10:23
      wroteknowynick napisał:
      > Volish marka jest super, cala moja rodzina tego uzywa
      _____________________________________________.
      Jeszcze cala...!? - Moje gratulacje...!
      A...
      • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 14:13
        Nie rozumiem, nie uwazasz ze są zdrowsze ? w e papierosie sa 3 substancje, w zwyklym az 2000. to nawet statystycznie zdrowsze sie wydaje

aaugustw napisał:

> wroteknowynick napisał:
        > > Volish marka jest super, cala moja rodzina tego uzywa
        > _____________________________________________.
        > Jeszcze cala...!? - Moje gratulacje...!
        > A...
        • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 14:27
          wroteknowynick napisał:
          > Nie rozumiem, nie uwazasz ze są zdrowsze ? w e papierosie sa 3 substancje, w zw
          > yklym az 2000. to nawet statystycznie zdrowsze sie wydaje

> > > Volish marka jest super, cala moja rodzina tego uzywa
          - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
          aaugustw napisał:
          > > Jeszcze cala...!? - Moje gratulacje...!
          _________________________________.
          Pojawil mi sie taki obrazek przed oczyma;
          cala rodzinka siedzi w kregu oklejona plastrami
          nikotynowymi, do tego kazdy z nich trzyma w
          buzi fajeczke a w reku z 20 olejkow mild i
          narzekaja w chorze, ze nic im to nie pomaga...! :-(
          A...
          • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 14:34
            Ale oni nie uzywaja tego zeby rzucic :) tylko zminimalizowac szkody zdrowotne
            • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 14:35
              moim zdaniem by cos rzucic to trzeba rzucic powoli albo cold turkey... minimalizowac dawke niezaleznie jaka to uzywka jest
              • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 14:36
                czy tez forma uzywki e papierosy czy zwykle czy plastry
          • iskram Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 15:21
            Żadnego, nie lubie sie sama oszukiwać!:-)))
            • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 15:45
              ale to nie oszukiwanie gdy te e papierosy zawieraja nikotynę wiec...mozesz wyjaśnić ?
              • iskram Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 15:54
                Nie wzbogacam żadnego koncernu !
                • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 16:07
                  iskram napisała:
                  > Nie wzbogacam żadnego koncernu !
                  ________________________________.
                  A ja dodam: ani zadnego monopolu, tudziez raka...!
                  (substancje te, te tzw. olejki - dodatki - niektore z nich sa rakotworcze...!)
                  A...
                  • iskram Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 16:35
                    Nie ma jak to natura!:-))
                    • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 17:04
                      A koncert zywieniowy ? Wszystko jest naturą.
                      • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 18:32
                        wroteknowynick napisał:
                        > A koncert zywieniowy ? Wszystko jest naturą.
                        ______________________________________.
                        Widze, ze potrafisz ze wszystkiego sie wytlumaczyc...!
                        Nie zapomnij przy tym, ze jesc trzeba, palic nie...! :-(
                        Przy tym; jesc mozna rowniez zdrowo, palic nie...!
                        A...
                        • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 19:13
                          ale to nawet nie palenie tylko waporyzacja
                          • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 19:45
                            wroteknowynick napisał:
                            > ale to nawet nie palenie tylko waporyzacja
                            ____________________________________.
                            Skoro tak, po co ten caly cyrk...!?
                            Smacznego: A...
                            • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 10:48
                              Jaki cyrk ?

aaugustw napisał:

> > ale to nawet nie palenie tylko waporyzacja
                              > ____________________________________.
                              > Skoro tak, po co ten caly cyrk...!?
                              > Smacznego: A...
                        • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 19:21
                          aaugustw a nie uwazasze ze alkohol jest gorszy od papierosów ?
                          • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 19:50
                            wroteknowynick napisał:
                            > aaugustw a nie uwazasze ze alkohol jest gorszy od papierosów ?
                            _______________________________________________________.
                            Pod jakim wzgledem w ten sposob to tlumaczysz...!?
                            Alkohol jedynie pod wzgledem moralnym jest o gorszy od papierosa.
                            Natomiast, jezeli chodzi o jego szkodliwosc fizyczna (wlasna i bliskich
                            osob), to papierosy sa o wiele gorsze od alkoholu dla obydwoch stron...!
                            A...
                            • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 19:52
                              a widzisz moze ty sobie tlumaczysz ze papierosy sa gorsze.
                              • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 19:55
                                wroteknowynick napisał:
                                > a widzisz moze ty sobie tlumaczysz ze papierosy sa gorsze.
                                _________________________________________________.
                                ja nic sobie nie tlumacze, ja mam doswiadczenie i statystyki
                                za soba...! - Palacze umieraja glownie na raka pluc i przewodow
                                oddechowych, natomiast alkoholicy na raka watroby i podrobow...!
                                (przy tym serce jednakowo jest atakowane..!).
                                Z tym, ze papierosami szkodze jeszcze innymn ludziom...!
                                A...
                                • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 19:57
                                  No tak ale co za roznica czy rak pluca czy watroby ...
                                  Poza tym, pluca sie oczyszczaja i wdychanie troche dymu czy z kadzidelek czy smogu itd... jest eliminowane przez organizm. no chyba ze ktoś jara pakę dziennie albo dwie to organizm nie nadąży z oczyszczaniem.
                                  • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 20:00
                                    wroteknowynick napisał:
                                    > No tak ale co za roznica czy rak pluca czy watroby ...
                                    > Poza tym, pluca sie oczyszczaja...
                                    Watroba ma jeszcze wieksze zdolnosci regeneracyjne, a
                                    mimo to ludzie umieraja na raka tego i tamtego...! :-(
                                    A...
                                    • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 21:41
                                      To fakt regeneruje sie... Ale sama ilosc trucizny nieproporcjonalna papieros a pół litra to daje do myslenia
                                      • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 09:50
                                        wroteknowynick napisał:
                                        > To fakt regeneruje sie... Ale sama ilosc trucizny nieproporcjonalna papieros a
                                        > pół litra to daje do myslenia
                                        ____________________________________________________.
                                        To daje do myslenia, ale tylko nad twoim sposobem myslenia...!
                                        Półlitrówek nie wypija sie samemu codziennie 20-40
                                        A...
                                        Ps. Ciekawostka: Nie spotkalem jeszcze palacza, ktory zachorowal
                                        na raka pluc i palilby dalej... - Mysle, ze wtedy wszyscy przestaja palic...
                                        Ostatnia taka ofiara byla moja znajoma... - Juz nie zyje...! :-(
                                        • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 10:23
                                          Na chemii w szpitalu pulmonologicznym znajomy widzial osobę palącą, także widział osobe która przyniosła sobie 6 piwka i popijała.
                              • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 19:55
                                papierosy sa mniej estetyczne,
                                • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 20:02
                                  wroteknowynick napisał:
                                  > papierosy sa mniej estetyczne,
                                  __________________________.
                                  Dlatego alkoholicy, zeby bylo estetyczniej trzymaja butelke
                                  gorzaly przy gebie, podczas palenia papierosow...! :-\
                                  A...
                                  • iskram Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 14.04.14, 21:32

aaugustw napisał:
                                    > Dlatego alkoholicy, zeby bylo estetyczniej trzymaja butelke
                                    > gorzaly przy gebie, podczas palenia papierosow...! :-\
                                    > A...
                                    >> iskram napisałą
                                    >> a kubeł na ży.. - gdzie?

• 0liviaaa Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 21.05.14, 16:24
          oczywiście że e-p są zdrowsze nie ma substancji smolistych i wydychasz parę wodną :)

Ja mam firmy cigger i jestem bardzo zadowolona ;) do tego Cigger ma gwarancję aż na rok :)
          • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 21.05.14, 18:00
            0liviaaa napisała:
            > oczywiście że e-p są zdrowsze nie ma substancji smolistych i wydychasz parę wodną :)
            > Ja mam firmy cigger...
            ____________________________________________________________.
            Oczywiscie, ze wydychasz pare wodna, bo te wszystkie olejki, ktore nie sa
            sprawdzone pod wzgledem zdrowotnym pozostaly juz w plucach... -
            Wiadomo tylko, ze niektore z nich sa rakotworcze...!.
            A...
          • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 12.07.14, 22:47
            Nie jest to para wodna tylko glikol propylenowy, taka substancja uzywana do robienia mgły w klubach dyskotekowych Jest calkiem nieszkodliwy a fajnego dymka puszcza i efekt jest.
            • aaugustw Jakiego e-papierosa polecacie? - Odp. Zadnego...! 13.07.14, 10:05
              wroteknowynick napisał:
              > Nie jest to para wodna tylko glikol propylenowy, taka substancja uzywana do rob
              > ienia mgły w klubach dyskotekowych Jest calkiem nieszkodliwy a fajnego dymka p
              > uszcza i efekt jest.
              _________________________________________________.
              Czemu tak trudno wejsc tobie do Google i poczytac sobie, ze:
              Głównymi składnikami większości liquidów są:
              •Glikol propylenowy (PG)
              – substancja będąca nośnikiem nikotyny i aromatu. Szeroko stosowana w lekach i kosmetykach codziennego użytku.
              •Gliceryna (VG)
              – substancja którą można zastosować zamiast PG – jest bardziej gęsta i w związku z tym jest gorzej transportowana na grzałkę systemu grzewczego. Liquidy mające w składzie glicerynę produkują większą ilość mgiełki. Składnik większości kosmetyków.
              •Alkohol etylowy
              – stosowany do poprawy transportu liquidu w systemie grzewczym e papierosa poprzez zmniejszenia gęstości płynu.
              •Aromaty smakowe
              – naturalne lub syntetyczne substancje mające odwzorować konkretny smak liquidu. Te same aromaty stosowane są w przemyśle spożywczym

Substancje wzmacniające smak
              – stosowane aby wzmocnić doznania smakowe. Są stosowane przy produkcji artykułów spożywczych.

Wlasnie te "Aromaty smakowe", jak i te "Substancje wzmacniające smak",
              nie sa do konca przebadane, a te juz przebadane sa podejrzane o to, ze sa
              rakotworcze...!
              A...
    • rauchen Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 11:33
      A ja chce Ome ale wszystko wykupili ale z rynku zabrali. A te electroniczne to przeciez pisza ze truja. Wiec jak juz sie truc to lepiej klasyka :,p
      • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 11:49
        Pisza ze truja bo sponsorowane artykuly z farmacji i tytoniowego koncernu są :)
        a szczegolnie farmacji...myslisz ze plastry pomagaja rzucic ? to tylko drozsza zdrowsza forma nikotynizmu. Natomiast aplikatory dają tą radość zaciagania sie robienia czegos z rękami

rauchen napisała:

> A ja chce Ome ale wszystko wykupili ale z rynku zabrali. A te electroniczne to
        > przeciez pisza ze truja. Wiec jak juz sie truc to lepiej klasyka :,p
        • rauchen Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 12:20
          No tak, wpierw pharma z koncernem tytoniowym by papierosy bardziej uzaleznialy, potem pharma tworzy plastry, nie ma sprawy - do elektronicznych tez w.koncu pharma bedzie musiala sie przysluzyc i cos dodac zeby wzrost elektronicznych wzrosl
          I tak przed pharma nie uciekniesz, juz oni cie dopadna i tak
          • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 12:49
            pharma traci na e papierosach, najlepiej jakby firmy tytoniowe i farmaceutyczne zainwestowaly wspolnie w epapierosy wtedy kazdy by zyskał.
            • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 13:26
              wroteknowynick napisał:
              > ... najlepiej jakby firmy tytoniowe i farmaceutyczne
              > zainwestowaly wspolnie w epapierosy wtedy kazdy by zyskał.
              _______________________________________________________________.
              A przemysl monopolowy zamiast alkoholu zjednoczyl sie tylko z narkotykami...!
              A...
              • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 13:33
                Niestety nie ma zdrowszej wersji alkoholu... A co do szkodliwosci narkotykow np marihuany w porownaniu do alkoholu to kwestia jest debatowana przez rozne srodowiska

aaugustw napisał:

> > ... najlepiej jakby firmy tytoniowe i farmaceutyczne
                > > zainwestowaly wspolnie w epapierosy wtedy kazdy by zyskał.
                > _______________________________________________________________.
                > A przemysl monopolowy zamiast alkoholu zjednoczyl sie tylko z narkotykami...!
                > A...
                • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 13:40
                  wroteknowynick napisał:
                  > Niestety nie ma zdrowszej wersji alkoholu... A co do szkodliwosci narkotykow np
                  > marihuany w porownaniu do alkoholu to kwestia jest debatowana przez rozne srod
                  > owiska
                  __________________________________.
                  Procz srodowiska trzezwych alkoholikow...!
                  I ludzi nieuzaleznionych, czyli razem wzietych;
                  zdecydowanej wiekszosci ludzkosci tego swiata...!.
                  A...
                • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 13:57
                  Moj znajomy wlasnie pije 3 miesiąć już. z przerwami moze 2-3 dni... Mial cisnienie 180/210 nie wiem jak on to wytrzymuje ze tez mozna sie tak katować
                  • rauchen Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 14:17
                    Moze mu tak flaszke do wysokiego napiecia podlaczyc - bedzie mial flaszke elektryczna. Oby tylko ta pharma znow sie nie wepchala
                    • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 15:40
                      rauchen napisała:
                      > Moze mu tak flaszke do wysokiego napiecia podlaczyc - bedzie mial flaszke elekt
                      > ryczna. Oby tylko ta pharma znow sie nie wepchala
                      ___________________________________________.
                      To nie jest glupi pomysl, bylby wiekszy kop...!
                      (jak sie pharma dowie zamontuja flitry na szyjce...!) :-(
                      A...
                      • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 15:52
                        :P tak sie sklada ze jest elektronikiem tez... ja mysle ze jego nic nie zabije
                        • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 16:35
                          wroteknowynick napisał:
                          > tak sie sklada ze jest elektronikiem tez... ja mysle ze jego nic nie zabije
                          __________________.
                          Sprobuj z grzybami...! :-\
                          A...
                          • wroteknowynick Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 16:37
                            Współczułbym biednym grzybkom :D
                            • rauchen Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 15.04.14, 19:43
                              szczerze mowiac to ja nie wiem o co chodzi z tymi e-papierosami, ale jakos sie nie pisze
                              bo albo palisz albo nie palisz, albo przestajesz zupelnie a nie ze sie migasz.
                              Piwo bezalkoholowe to tez piwo, tyle ze bez alkoholowe. Tak jakby alkoholikom tak sie chcialo to cos pic, nie mowiac juz o niealkoholikach.
                              Zupka w proszku. No albo zupa albo proszek, narysuja ci na torebce pomidora, to ci sie z pomidorem kojarzy, a w srodku maka, czerwony barwnik i glutaminian sodu ktory ci zmysly tak oglupi ze myslisz ze jesz prawdziwa pomidorowa. Te zupki w proszku to tez pewnie wymysl pharma bo dzieki jedzeniu tych zupek wzrasta sprzedaz maloksu i motylium.
    • marka33 Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.09.14, 09:49
      Ja mam e-papierosa dokładnie za 100zł- Mild. Co prawda od miesiąca dopiero, ale działa bez zarzutu.
      Nie kupuj najtańszych bo to strata kasy. Lepiej dać więcej a dłużej posłuży.
      Musisz się liczyć z systematyczną wymianą grzałki (koszt około 10zł).
      Także polecam droższe olejki-są bardziej wydajne i smak lepszy.
      Jeśli przejdziesz na elektryka-doradzam jak najrzadsze palenie.
      Ciągłe trzymanie go w pyszczku nie da takiego efektu, jak palenie np co 2-3 godz.
      To ciężko zrobić, ale da się.
      Wskazane jest także robić sobie co kilka dni całodzienne przerwy od elektryka.
      Dlaczego tak? Sam wypróbuj a zobaczysz, że mam rację.
      Mój kolega non-stop ciągał e-papierosa i szybko wrócił do zwykłych.
      Rzucaj od razu, nie twórz terminów, nie zakładaj zmniejszania ilości wypalanych papierosów-to o kant dupy potłuc. Jak rzucisz, zacznij sie inaczej odżywiać. Na początku jest makabrycznie, ale warto.
      Nie palę krótko bo dopiero miesiąc-schudłem gdzieś ze 3-4 kg, jem mało ale dość często i cieszę się każdym dniem.
      Powodzenia!

Co do przejścia z prawdziwych na e: z jednej strony jest racją, iż to tak jakby inny nałóg, ale uważam że dużo, dużo zdrowszy niż prawdziwe śmierdziuchy. August tutaj gdzieś wyżej napisał o tych niezbadanych substancjach, które mogą powodować raka. Racja, tylko raka moze powodować także:
      -spaliny z samochodów
      -dymy z fabryk i domów
      -nadmierne opalanie się
      -dodatki chemiczne w żywności i napojach
      -gniew, złość.

Dziękuję.
      • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.09.14, 10:25
        marka33 napisał:
        > ... August tutaj gdzieś wyżej napisał o tych niezbadanych substancjach,
        które mogą powodować raka. Racja, tylko raka moze powodować także:
        > -spaliny z samochodów
        > -dymy z fabryk i domów.........
        ...............................................
        _______________________________________________.
        Wiec po co jeszcze zatruwac organizm "na okraglo" - przez
        caly dzien i zwiekszac te faktory do produkcji raka...!? :-(
        A...
        Ps. Chyba, ze (samemu nie palac) robisz tu "dobra" reklame
        dla pieniedzy nie liczac sie ze zdrowiem innych, wtedy potrafilbym
        ciebie zrozumiec, gdybys napisal te prawde...! :-\
        • marka33 Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.09.14, 10:37
          Echhh...
          Nie ma to jak przedstawić swoje zdanie, które ma służyć pomocą i być posądzonym od razu o pracę dla firm e-papierosowych.
          Wiesz augustów? Czytam to forum od dawna. Udzielam się bardzo rzadko.
          Zauważyłem jedną rzecz-jeśli ktoś choć odrobinę nie zgadza się z Twoim zdaniem.......
          • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.09.14, 11:40
            marka33 napisał:
            > Echhh...
            > Nie ma to jak przedstawić swoje zdanie, które ma służyć pomocą i być posądzonym
            > od razu o pracę dla firm e-papierosowych.
            > Wiesz augustów? Czytam to forum od dawna. Udzielam się bardzo rzadko.
            > Zauważyłem jedną rzecz-jeśli ktoś choć odrobinę nie zgadza się z Twoim zdaniem.......
            __________________________________________________.
            Chyba jestes kobieta, skoro tak lagodnie mi odpowiadasz...(!?) ;-)
            Wiec i ja lagodnie odpisze:
            Mowisz, ze Twoje slowa maja (cyt.): "służyć pomocą..."
            To ja pytam Ciebie: Czy trucie (nie slowne, jak to robi Eska) ;-)
            lecz namawianie do trucia sie moze byc komus pomocne...!?
            A swoja spostrzegawczosc takze powinnas skorygowac, bo
            ja nie reaguje na to, jezeli ktos sie ze mna nie zgadza, lecz
            reaguje zawsze wtedy gdy ktos nie glosi Prawdy i sieje przez
            to Zlo... - "Tylko Prawda moze nas wyzwolic"...! ;-)
            A...
            • iskram Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.09.14, 12:10
              "Tylko Prawda moze nas wyzwolic"...! ;-)
              A...
              Iskram napisała;
              Mozesz zrobić jak uwazasz ,ale moje doświadczenie ...........
            • marka33 Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.09.14, 12:11
              Jestem mężczyzną. Odpowiadam łagodnie, bo i łagodnie napisałeś. Atak i kontratak jeszcze nikogo do dobrego nie zaprowadziły.
              Rozumiem Cię poniekąd, bo zapewne w sprawach uzależnień wyznajesz zasadę "żadnych półśrodków", albo w te albo we w tę".
              Uważasz, że człowiek który rzuca palenie poprzez e-papierosa czyni źle, niewłaściwie, szkodliwie?
              Człowiek jest tylko człowiekiem i nie każdy potrafi w jednej chwili odstawić używkę i nigdy już do niej nie wrócić. Mało tego uważam, że mało kto tak potrafi!
              Ty opisujesz sytuację prawie idealną-rzuć palenie teraz i niczym się nie wspomagaj, ale ludzie mają różne drogi, każdy jest inny, każdy organizm reaguje odmiennie. Weź to proszę pod uwagę.
              Równie dobrze ja Ci mogę napisać: źle czynisz Augustów spożywając zatrutą, przetworzoną żywność. Trujesz się. Czyż nie?
              I ostatnia sprawa-ja nikogo nie namawiam do trucia! Chłopak zadał pytanie i na to pytanie mu odpowiedziałem, dzieląc się jednocześnie swoimi spostrzeżeniami. Zauważ, że moją intencją było doradzenie jak się całkowicie uwolnić od palenia, także tego e-papierosowego.
              Niestety Szanowny Kolego-świat nie jest czarno-biały.
              • aaugustw Wsadzanie kamyczka do buta, gdy glowa boli... 26.09.14, 12:45
                marka33 napisał (do A...):
                > Jestem mężczyzną...
                > Niestety Szanowny Kolego-świat nie jest czarno-biały.
                Niestety kolego, ale w uzaleznieniach, w nalogach swiat
                ten nie potrafi byc inny... - Tam jest tylko: Albo, albo...!
                (jak z ta przyslowiowa ciaza; takze nie ma pojecia bycia
                troszke w ciazy...!) ;-)
                Kolorowym staje sie ten swiat dopiero potem...!
                A...
                • marka33 Re: Wsadzanie kamyczka do buta, gdy glowa boli... 26.09.14, 13:28
                  W takim razie mój świat pozostał czarny i nie mogę się cieszyć niepaleniem, bo palę elektryka przecież.
                  Cóż, a ja głupi, naiwny myślałem, że jest inaczej.
                  • aaugustw Re: Wsadzanie kamyczka do buta, gdy glowa boli... 26.09.14, 13:37
                    marka33 napisał:
                    > W takim razie mój świat pozostał czarny i nie mogę się cieszyć niepaleniem, bo
                    > palę elektryka przecież.
                    > Cóż, a ja głupi, naiwny myślałem, że jest inaczej.
                    _____________________________________.
                    Coz, to juz ty sam o sobie powiedziales...! ;-)
                    Chyba mowilbym tak samo, gdybym podobnie
                    myslal, jak ty: "nie mogę się cieszyć niepiciem,
                    bo piję inne uzywki alkoholowe przecież."
                    Albo: "nie mogę się cieszyć niepiciem, bo
                    uzaleznilem sie od innych swinstw chemicznych,
                    zmieniajacych moja swiadomosc...! :-(
                    A...
      • doradca_online_foof_tabaque [...] 30.09.14, 01:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • aaugustw Jakiego raka polecacie...? 24.10.14, 14:30
      marlena19888 napisał:
      > Ja zacząłem od takiego zestawu: <a href=".......................
      > ... Póki co służy mi już ponad pół roku i jestm bardzo zadowolony.
      Bateria długo trzyma, a clearomizer wytrzymał upadki.
      Panie marlena, a co mowia wyniki badan czynników rakotwórczych
      oraz wyniki rakotwórcze twoje wlasne...!?
      A...
      • bananarama-live Re: Jakiego raka polecacie...? 24.10.14, 17:46
        Nie psuj jej humoru. Jest zadowolona.
        Bateria długo trzyma - czego wiecej chcieć.
        • aaugustw Re: Jakiego raka polecacie...? 25.10.14, 11:10
          bananarama-live napisał:
          > Nie psuj jej humoru. Jest zadowolona.
          > Bateria długo trzyma - czego wiecej chcieć.
          _____________________________________________________.
          Co to za przyjemnosc byc musi; trzymac w buzi cos takiego...
          Rozumialbym baterie jej wibratora, ktorego bateria trzyma dluzej...
          A...
          • bananarama-live Re: Jakiego raka polecacie...? 25.10.14, 15:33
            Wniosek z tego, ze jej wszystko jedno co trzyma w buzi.
            • aaugustw Zamiast dymu - zadyma...! :-( 25.10.14, 18:00
              bananarama-live napisał:
              > Wniosek z tego, ze jej wszystko jedno co trzyma w buzi.
              _____________________.
              Masz na mysli wibrator...!?
              A...
              • aaugustw Re: Zamiast dymu - zadyma...! :-( 26.10.14, 16:00
                bananarama-live napisał:
                Wniosek z tego, ze jej wszystko jedno co trzyma w buzi.
                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                (A...) zapytal banana: Masz na mysli wibrator...!?
                ________________________________________________.
                Dopisze tylko, ze ta roznica przyjemnosci dla uzaleznionego
                musi byc chyba taka, jak trzymanie prawdziwego papierosa
                w ustach, a tego sztucznego E-papierosa...(!?)
                A...
                • bananarama-live Re: Zamiast dymu - zadyma...! :-( 26.10.14, 18:01
                  Jaranie E to jak przejście z wódki na piwo. Noooo bo przeciez piwo napój i tylko 5%
                  • aaugustw Re: Zamiast dymu - zadyma...! :-( 28.10.14, 17:42
                    bananarama-live napisał:
                    > Jaranie E to jak przejście z wódki na piwo. Noooo bo przeciez
                    piwo napój i tylk o 5%
                    _________________.
                    Trafne porownanie...!
                    A...
        • sawer43 Re: Jakiego raka polecacie...? 17.12.14, 00:20
          nie uważacie trochę, że pojawiające sie negatywne komentarze odnośnie e-papierosów, są jakby trochę podbudzane lobby tytoniowym?
          • doradca_online_foof_tabaque Re: Jakiego raka polecacie...? 17.12.14, 02:36
            Witam,

chodzą takie głosy, ale może zamiast wielką polityką zajmijmy się kwestiami bliższymi każdemu palaczowi i epalaczowi.

Tomek,
            --
            Doradca online Foof & Tabaque
            • aaugustw E-papieros nie ma zadnych efektow terapeutycznych 17.12.14, 11:00
              doradca_online_foof_tabaque napisał:
              > chodzą takie głosy, ale może zamiast wielką polityką zajmijmy się kwestiami bli
              > ższymi każdemu palaczowi i epalaczowi.
              ______________________________________________________________________.
              Ogolnie mozna te dotyczasowa dyskusje podsumowac jednym wyrazem: "Jajczenie"...!
              A...
    • doradca_online_foof_tabaque Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 26.11.14, 01:14
      Witajcie!

Jestem Waszym doradcą online. W imieniu Foof i Tabaque prowadzę kampanię informacyjną nt. wszystkich aspektów e-palenia.

Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chcielibyście poruszyć nurtujący Was temat to zapraszam do dyskusji w tym wątku. Jestem do Waszej dyspozycji.

Tomek,
      --
      • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 28.11.14, 20:00
        > Jestem Waszym doradcą online. W imieniu Foof i Tabaque prowadzę kampanię inform
        > acyjną nt. wszystkich aspektów e-palenia.
        > Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chcielibyście poruszyć nurtujący Was temat to
        > zapraszam do dyskusji w tym wątku. Jestem do Waszej dyspozycji.
        ________________________________________________________.
        Po co...? - E-papierosy nie sa zadnym lekarstwem i nie maja zadnego
        znaczenia terapeutycznego, odpowiedzial sad najwyzszy na skarge, czy
        mozna to dalej sprzedawac... - Oczywiscie ze mozna, jak kazdy inny
        szajs, aby wyrwac ludziom chorym pieniadze i pasozytowac na slabosci...!
        (takze baclofen dla alkoholikow nalezy do takiego szajsu...!) ;-)
        A...
        • doradca_online_foof_tabaque Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 03.12.14, 00:13
          aaugustw napisał:

> ________________________________________________________.
          > Po co...? - E-papierosy nie sa zadnym lekarstwem i nie maja zadnego
          > znaczenia terapeutycznego,

Epapierosy nie są sprzedawana jako lekarstwo, sa natomiast przedstawiane jako mniej szkodliwy sposób dostarczania nikotyny do organizmu.
          Pierwotnie epapierosy zostały stworzone jako metoda alternatywna do plasterków, gum ect do zerwania z nałogiem nikotynowym.

Tomek,
          --
          • sawer43 Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 17.12.14, 00:16
            alternatywna metoda ale brzmi najrozsądniej. oprócz stopniowego zmniejszania dawki nikotyny zaspokjasz również odruchy.
            • doradca_online_foof_tabaque Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 17.12.14, 02:33
              Witam,
              dokładnie, ma to właśnie tą zaletę nad plastrami czy gumami, że można bardzo powoli odzwyczajać się od zwyczajów związanych z paleniem.

Tomek,
              --
    • bananarama-live Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 30.11.14, 20:37
      zdrowie.dziennik.pl/nowotwory/artykuly/476331,badania-naukowcow-e-papierosy-bardziej-rakotworcze-od-zwyklych-elektroniczne-papierosy-powoduja-raka.html
      • aaugustw Moze ten swiat bedzie przez to zdrowszy...!? 30.11.14, 20:50
        bananarama-live napisał:
        > <a href="zdrowie.dziennik.pl/nowotwory/artykuly/476331,badania-naukowcow-e-papierosy-bardziej-rakotworcze-od-zwyklych-elektroniczne-papierosy-powoduja-raka...
        _____________________________________________________.
        To, ze E-papierosy bardziej sa rakotwórcze od zwykłych od dawna
        juz poderzewano... - To ma jednak jeden wielki plus... - Za pare lat
        tylko ci zdrowi i silni przezyja te (nie-)naturalna selekcje...! ;-)
        A...
        • doradca_online_foof_tabaque Re: Moze ten swiat bedzie przez to zdrowszy...!? 03.12.14, 00:16
          Witam,
          w liquidach jest tylko nikotyna, glikol propylenowy i/lub gliceryna i alkohol etylowy - trzy ostatnie są od dziesiątek lat wykorzystywane w przemyśle spożywczym, i dostarczamy je do organizmu regularnie, nawet nieświadomie, ich stosowanie jest powszechne i dozwolone, a także znany jest ich wpływ na organizm lub jego brak.
          Najważniejszą różnicą w stosunku do palenia tytoniu, jest brak procesu spalania, a tym samym nie ma możliwości wytworzenia się dymu, substancji smolistych, i pochodnych ze spalania tytoniu, czyli m.in. związków rakotwórczych.

Tomek,
          --
          • aaugustw I kto tu jest ofiara...!? 03.12.14, 09:10
            > Witam,
            > w liquidach jest tylko nikotyna, glikol propylenowy i/lub gliceryna i alkohol e
            > tylowy - trzy ostatnie są od dziesiątek lat wykorzystywane w przemyśle spożywcz
            > ym, i dostarczamy je do organizmu regularnie, nawet nieświadomie, ich stosowani
            > e jest powszechne i dozwolone, a także znany jest ich wpływ na organizm lub jeg
            > o brak.
            > Najważniejszą różnicą w stosunku do palenia tytoniu, jest brak procesu spalania
            > , a tym samym nie ma możliwości wytworzenia się dymu, substancji smolistych, i
            > pochodnych ze spalania tytoniu, czyli m.in. związków rakotwórczych.
            _________________________________________________________.
            natemat.pl/66489,elektroniczne-papierosy-sa-bezpieczne-e-papieros-kupiony-w-polsce-prawie-zabil-gitarzyste-guns-n-roses
            portal.abczdrowie.pl/czy-e-papierosy-sa-bezpieczne
            kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/hiszpanscy-lekarze-e-papierosy-niebezpieczne-dla-zdrowia/n3kg0
            To tylko tyle, wziete z "pierwszego" otwarcia Google... - Do tego dodaj
            sobie jeszcze ostatnie wyniki badan, ktore zalaczyl nam tu "banan"
            o rakotworczosci e-papierosow a bedziesz wiecej wiedzial... - Chociaz
            prawde mowiac nie uwazam ciebie nie za glupka, zebys o tym nie wiedzial,
            ale za cwaniaka zerujacego na chorych uzaleznionych, ktorych zdrowie
            znaczy dla ciebie tyle, ile kazda nie zarobiona na nich zlotowka, czyli; NIC...!
            A...
            • doradca_online_foof_tabaque Re: 09.12.14, 02:43
              aaugustw napisał:

> To tylko tyle, wziete z "pierwszego" otwarcia Google... - Do tego dodaj
              > sobie jeszcze ostatnie wyniki badan, ktore zalaczyl nam tu "banan"
              > o rakotworczosci e-papierosow a bedziesz wiecej wiedzial... - Chociaz
              > prawde mowiac nie uwazam ciebie nie za glupka, zebys o tym nie wiedzial,
              > ale za cwaniaka zerujacego na chorych uzaleznionych, ktorych zdrowie
              > znaczy dla ciebie tyle, ile kazda nie zarobiona na nich zlotowka,

Witam,
              proszę zauważyć, że nie wrzucam linków do produktów, nie promuję produktów, nie prowadzę sprzedaży.
              Jestem tu w postaci doradcy, który osobom zainteresowanym może wyjaśnić ideę, sztukę, zasady epalenia, a także korzyści, choćby finansowe.
              Osobom zainteresowanym chętnie udzielę odpowiedzi, przede wszystkim merytorycznej, ale sprzedawcą nie będę.

Pozdrawiam,
              Tomek,
              • wolfbreslau Re: 09.12.14, 07:39
                zaczalem palic epapierosa nie z jakiejs tam wydumanej nadziei na "lepsze" skutki :-0
                tylko z przyczyny prozaicznej...nie cuchnie w domu, z ust, z ubrań i firan nie trzeba prac tak czesto.
                reszte porównań uważam za bzdety .
              • zdzislaw50 Re: 09.12.14, 09:24
                Witam,

> proszę zauważyć, że nie wrzucam linków do produktów, nie promuję produktów, nie
                > prowadzę sprzedaży.
                > Jestem tu w postaci doradcy, który osobom zainteresowanym może wyjaśnić ideę, s
                > ztukę, zasady epalenia, a także korzyści, choćby finansowe.
                > Osobom zainteresowanym chętnie udzielę odpowiedzi, przede wszystkim merytoryczn
                > ej, ale sprzedawcą nie będę.
                >
                > Pozdrawiam,
                > Tomek,

Czy trzeba być aż tak wybitnie inteligentnym, żeby zrozumieć niestosowność swoich wpisów na tym forum, którego nazwa jest , dopowiem co by było jasne , uzależnienia.
                • wolfbreslau Re: 09.12.14, 10:07
                  zdzislaw50 napisał:
                  żeby zrozumieć niestosowność swo
                  > ich wpisów na tym forum, którego nazwa jest , dopowiem co by było jasne , uzal
                  > eżnienia.

bez przesady...reklamuja sie tutaj sekty i inne cuda na kiju, terapie wszelakie, cudotworcy od ducha i antybiotyków antyalkoholowych, tudziż kilkoro z nas od lat wypisuje te same dyrdymały...więc jedna reklama więcej, jedna mniej :-)
                  pamietam jak kiedys bywał tutaj guru indian z pólnocnej tajlandii-niejaki Jaras...i tez reklamowal swoje przemyslenia plus kilka innych plagiatów-jako remedium...oczywiscie mam nadzieje ,ze za opłata ;-0
                  • aaugustw On jest po prostu bardzo dobry, jako trzezwy...! 10.12.14, 20:20
                    wolfbreslau napisał:
                    > ... pamietam jak kiedys bywał tutaj guru indian z pólnocnej tajlandii-
                    niejaki Jaras...
                    _________________________________________________________.
                    Widze, ze mocno zalazl ci on swym pisaniem za "skore", skoro jeszcze
                    go pamietasz... - Taak, trzeba przyznac; Jaras jest bardzo trzezwy...!
                    A...
                    • wolfbreslau Re: On jest po prostu bardzo dobry, jako trzezwy. 11.12.14, 06:50
                      aaugustw napisał:

>
                      > Widze, ze mocno zalazl ci on swym pisaniem za "skore", skoro jeszcze
                      > go pamietasz... - Taak, trzeba przyznac; Jaras jest bardzo trzezwy...!

no i bardzo dobrze ...obaj w jednej piżamie byście się zmiścili u czubków, lub oszustów :-)
                      i nie wiem czemu.....zawsze mi od was zalatuje dewiacją
                      • aaugustw Umyj sie wolfiku i popatrz w lustro...! ;-) 11.12.14, 15:45
                        (A...) do wolfika:
                        Widze, ze mocno zalazl ci on swym pisaniem za "skore", skoro jeszcze
                        go pamietasz... - Taak, trzeba przyznac; Jaras jest bardzo trzezwy...!
                        - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        wolfbreslau odpisał (do A...):
                        > no i bardzo dobrze ...obaj w jednej piżamie byście się zmiścili u czubków, lub
                        > oszustów :-)
                        > i nie wiem czemu.....zawsze mi od was zalatuje dewiacją
                        ________________________________________________.
                        ;-) ty nie wiesz czemu zalatuje tu dewiacja...!? ;-)
                        Juz kiedys tu (niedawno) wyjasnil ktos madry, ze
                        "zalatuje" u innych zawsze to gowienko, ktore samemu
                        sie w gaciach nosi...!
                        A...
                        • wolfbreslau Re: Umyj sie wolfiku i popatrz w lustro...! ;-) 12.12.14, 09:50
                          aaugustw napisał:

>
                          > Juz kiedys tu (niedawno) wyjasnil ktos madry, ze
                          > "zalatuje" u innych zawsze to gowienko, ktore samemu
                          > sie w gaciach nosi...!
                          > A...

zatem skoro u wszystkich niemal tutaj dostrzegasz nietrzezwosc, stajennos stolkowa, baclofenowe urojenia ite etc....nosisz to na codzien moj ty nieboraku w sobie.
                          to ja juz wole swoja dewiacje...na Twoj widok oczy mi sie smieja,a rozum podpowiada: nieszczesnik, ale na szczescie o tym nie wie.
                          hey
                          • aaugustw Re: Umyj sie wolfiku i popatrz w lustro...! ;-) 14.12.14, 12:28
                            (A...) napisał do wolfika:
                            Juz kiedys tu (niedawno) wyjasnil ktos madry, ze
                            "zalatuje" u innych zawsze to gowienko, ktore samemu
                            sie w gaciach nosi...!
                            - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                            wolfbreslau na to odpisał (do A...):
                            zatem skoro u wszystkich niemal tutaj dostrzegasz nietrzezwosc, stajennos stolkowa, baclofenowe urojenia ite etc....nosisz to na codzien moj ty nieboraku w sobie.
                            > to ja juz wole swoja dewiacje...
                            ______________________________________.
                            Nie zmieniaj mi tu tematu na swoje dewiacje...
                            Mowilismy tu o twoim smrodzie noszonym...!
                            A...
                • doradca_online_foof_tabaque Re: 17.12.14, 02:35
                  Witam,
                  uważam, że merytorycznie i problemowo moje wypowiedzi doskonale wpasowują się w temat uzależnień, bo z nimi ściśle związana jest także walka z uzależnieniami, czyli w tym wypadku zerwanie z nałogiem nikotynowym.

Tomek,
                  --
            • sawer43 Re: I kto tu jest ofiara...!? 17.12.14, 00:18
              nie chcesz to nie pal, nikt Cię nie zmusza.
              Ale dlaczego zakładasz, że artykuły pojawiające się na dziwnych portalach są rzetelne, prawdomówne i konkretne?
          • bananarama-live Re: Moze ten swiat bedzie przez to zdrowszy...!? 03.12.14, 17:42
            Dupa Jasio.
    • aaugustw Re: Jakiego e-papierosa polecacie? 03.12.14, 21:35
      otwocktoner napisał:
      > Serdecznie zapraszam na E-Fajek.pl - w ofercie mamy E-Papierosy, Liquidy, akces
      > oria, części oraz dodatki. W ofercie znajdą państwo również liquidy z krótszym
      > terminem ważności, klienci potwierdzają że w smaku nie ma różnicy a są one tańs
      > ze nawet o 50%! Służymy pomocą w każdej kwestii dotyczącej e-palenia.
      > Wszystkie zamówienia realizowane są na bieżąco, więc mogą Państwo liczyć na szy
      > bką wysyłkę.
      Wez ty sie lepiej za konkretna prace a nie zeruj na uzaleznieniach...!
      A...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka