aaugustw 18.05.14, 14:05 Co oznacza dla ciebie wolnosc i zycie w wolnosci...!? Jak to rozumiesz...!? Czy mozna osiagnac wolnosc lekarstwami...!? Jak wyglada ta wolnosc w praktyce, w twoim realnym zyciu...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thomi73pl Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 18.05.14, 17:51 Pisanie o wolności. Zamykajac to w paru opisach w paru zdaniach zamknietych w slowach i zamknietych w sieci. Ma tyle sensu ile rozpisywanie sie o trzeźwieniu przed komputerem.. Wolności nie można osiagnac za pomocą niczego. .! Ale mozna być wolnym nawet biorac lekarstwo.. Czy można osiągnąć wolność za pomocą jedzenia..? A jesli nie to jedząc nie jest sie wolnym..? A można stac sie wolnym dzięki zamknieciu w wiezieniu..?.. Wiem ze moje pytania sa głupie. Ale nie głupsze niz każda odpowiedź jaka padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 18.05.14, 18:45 thomi73pl zapytał (A...): Można sie Ciebie spytać czy czujesz sie wolnym człowiekiem. ? ____________________. Tak, mozesz sie spytać...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re:Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takiego 18.05.14, 20:00 thomi73pl zapytał (A...): ... Czy czujesz sie wolnym czlowiekiem...? _________________________________. Pytasz thomi, wiec odpowiadam: Tak thomi, ja czuje sie wolnym czlowiekiem, bo nie zapominam kim ja jestem... Ty teoretyzujesz na temat wolnosci, bo ona ma rozne oblicza... Kazdy czlowiek ma tam jakies pojecie o wolnosci, w zaleznosci od jego rozwoju duchowego... - Dla jednych jest to sprawiedliwosc, dla innych jest to wolnosc slowa, dla jeszcze innych wolnoscia jest odpowiedzialnosc, albo; jest ona "owocem, ktory zyje w religii" (bez granic, ale z ograniczeniami)... Na moje szczescie, ja jestem alkoholikiem, o czym ty zapominasz, piszac te swoje teorie i prace filozoficzne... :-( Jako trzezwy alkoholik, rozwijajacy sie duchowo moge mowic tylko o jednej wolnosci... - Wolnosci od obsesji alkoholowej, a reszta tych (innych) wolnosci, ktore skladaja sie na te "WOLNOSC" przychodzi sama - zgodnie z Obietnicami AA, Bo bez Milosci i sluzby nasza mala wolnosc bylaby wielkim niezdrowym chaosem... Ps: Do tej pory najbardziej spodobaly mi sie, te ponizej przytoczone slowa Hellingera, ktory jakby trafil we mnie tymi slowami - (w moim wolnym tlumaczeniu:) Sa trzy glowne rodzaje wolnosci: Pierwsza wolnosc przyrownac mozna do mlodego rumaka. Rumak ten, aby byc wolnym zrzuca jezdzca, ktory go zaczal dosiadac… - Za kazdym jednak razem, jezdziec ten przyciaga mu cugle coraz bardziej...! Druga wolnosc nazywana jest glupota i przyrownac ja mozna do kapitana rozbitego, tonacego statku. Zamiast wsiasc do lodzi ratunkowej, przypomina on sobie stare "dobre" czasy i tonie. Trzecia wolnosc, ta prawdziwa jest nazywana madroscia i przyrownac ja mozna do trzciny na polu. Ona poddaje sie burzy i wiatrom, ratujac w ten sposob swoje zycie...! thomi: Jako czynny pijak przezylem prawie wszystkie te wolnosci...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re:Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takiego 18.05.14, 21:49 Tys w niej zrodzon ,a nie potrafisz jej odnależć - jest w Tobie - nie mylic z buntem ! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 18.05.14, 19:00 thomi73pl napisał: Wiem ze moje pytania sa głupie. Ale nie głupsze niz każda odpowiedź jaka padnie. _______________________________________. Zadufany jestes w sobie, jak to jajko, ktore chcialo byc madrzejsze od wszystkich kurczakow... Moja sugestia: Na drugi raz poprzestan na pierwszym zdaniu, bedzie brzmialo rozsadniej i trzezwiej...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 19.05.14, 05:48 W pewnym wieku, wiekszość ludzi przyjmuje różne lekarstwa. Poza tym ,człowiek NIGDY nie będzie wolny. Chyba ,że 2 m pod ziemią i to też watpliwa sprawa , bo tam robaki rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 19.05.14, 15:30 bananarama-live napisał: > W pewnym wieku, wiekszość ludzi przyjmuje różne lekarstwa. - - - - - - - - - - - - - - - - - - Co ma piernik do wiatraka...!? ________________________. bananarama-live napisał dalej: > Poza tym ,człowiek NIGDY nie będzie wolny... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Czlowiek moze i NIGDY nie bedzie wolny, ale jego duch moze byc wolny z cala pewnoscia...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 22:12 aaugustw napisał: > Czlowiek moze i NIGDY nie bedzie wolny, ale > jego duch moze byc wolny z cala pewnoscia...! > A... >> iskram napisała; >> Tak WIĘCEJ O ZDROWIU: Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 07:39 iskram napisała: > > aaugustw napisał: > > Czlowiek moze i NIGDY nie bedzie wolny, ale > > jego duch moze byc wolny z cala pewnoscia...! > no wiec jednak wychodzi na moje. kazdy ma tyle wolnosci na ile sobie sam zasluzy i jej zdobedzie ;-) ale w ogole gadanie o wolnosci , to zasadniczo predzej czy pozniej zawsze zawadzi o frazesy i pustoslowie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 11:11 wolfbreslau napisał: > ... gadanie o wolnosci , to zasadniczo predzej czy pozniej zawsze zawadzi o frazesy i pustoslowie. ______________________________________________________. W przypadku, kiedy zaczynaja o niej mowic niedopici jeszcze...! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 19.05.14, 10:50 aaugustw napisał: > Co oznacza dla ciebie wolnosc i zycie w wolnosci...!? > Jak to rozumiesz...!? > Czy mozna osiagnac wolnosc lekarstwami...!? > Jak wyglada ta wolnosc w praktyce, w twoim realnym zyciu...!? > A... mnozysz te tematy , bo juz nie masz z kim i o czym gadac? :-) to zaczyna byc chorobliwe u Ciebie Guciek... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 19.05.14, 13:40 wolfbreslau napisał (do A...): > to zaczyna byc chorobliwe u Ciebie Guciek... _____________________________________. Mnie to nie przeszkadza...! ;-) A... A´propos: czy ty przypadkiem uczyles sie medycyny, bo pisales kiedys, ze nie ukonczyles szkol...!? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 20:25 aaugustw napisał: > A´propos: czy ty przypadkiem uczyles sie medycyny, > bo pisales kiedys, ze nie ukonczyles szkol...!? wiele lat temu przeszedlem gruntowne szkolenie w ramach sanitariusza pola walki i udzielania pomocy wariatom przy pomocy kaftana :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 20:55 wolfbreslau napisał: > wiele lat temu przeszedlem gruntowne szkolenie w ramach sanitariusza pola walki > i udzielania pomocy wariatom przy pomocy kaftana :-0 __________________________________________________________. Moglbys dzisiaj pracowac na izbie wytrzezwien, jak lapie goscia delirka...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 14:09 aaugustw napisał: > Moglbys dzisiaj pracowac na izbie wytrzezwien, jak lapie goscia delirka...! > A... dlatego tyle czasu poswiecam Tobie na tym forum .....misericordia lupus ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 18:35 wolfbreslau napisał (do A...): > dlatego tyle czasu poswiecam Tobie na tym forum .....misericordia lupus ;-) ________________________________________________________________. Tobie Bog to dobrem odplaci, to milosierdzie i to, ze tyle czasu mi poswiecasz..! A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 08:16 aaugustw napisał: > Tobie Bog to dobrem odplaci, to milosierdzie i to, ze tyle czasu mi poswiecasz. moze tak, moze nie. niezbadane sa wyroki boskie. a jak pisal sw. Pawel...gdy bog zechce posluzy sie diablem, cierpieniem, smiercia, zlem i dobrem jednoczesnie...o ile uzna tak , a nie inaczej.wystarczy poczytac jak zabawil sie z Hiobem...zatem: ile razy Cie kopne w dupe, tyle razy moge dostac w nagode od Boga wygrana w totka :-) a potem wyladuje u czubkow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 11:21 wolfbreslau napisał (do A...): > ... jak pisal sw. Pawel...gdy bog zechce posluzy sie diablem, cierpieniem, smiercia, zlem i dobrem jednoczesnie... _____________________________________________________. Fajnie by bylo, gdybys przytaczal jeszcze skad wziales te slowa...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 12:26 aaugustw napisał: > > Fajnie by bylo, gdybys przytaczal jeszcze skad wziales te slowa...! > A... z listy sw. Pawla do kogos tam...nie pamietam juz czy do efezjan, koryntian, czy innych.zreszta co za roznica? grunt , ze tak jest napisane....upupione dziadki z pielgrzymkowych wspolnot i tak zawsze wybiora z tresci nowego i starego testamentu aniołki, fikołki i cudowne matołki...zeby było ładnie, schludnie, po bożemu i ogolnie folklor plus kilka swiatecznych pocztówek wielkanocnych ...taki disnejlend dla wierzacych.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 14:23 wolfbreslau napisał (do A...): > z listy sw. Pawla do kogos tam...nie pamietam juz czy do efezjan, koryntian, cz > y innych.zreszta co za roznica? _____________________________________. Nie wierze, dopoki nie sprawdze...! (albo; wierze tobie, na zasadzie ograniczonego zaufania...! A mnie z kolei mozesz wierzyc w slepo...!) A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 19.05.14, 10:57 zasadniczo forum ogranicza sie do dialogu iskram z gutkiem...reszta nieco kibicuje i rzuca co jakis czas jakis przedmiot do smieci....tak to wyglada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 19.05.14, 13:40 wolfbreslau napisał: > zasadniczo forum ogranicza sie do dialogu iskram z gutkiem...reszta nieco kibic > uje i rzuca co jakis czas jakis przedmiot do smieci....tak to wyglada :-) _______________________________________________________. Nie wszyscy moga grac role glowne... - Musza byc i kibice i asysta...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
ona40311 Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 19.05.14, 22:38 Nie stawiaj siebie Auguscie na tak wysokim piedestale ( z tą główną rolą ) bo z większym hukiem spadniesz . A tak na marginesie to jesteś li tylko klownem tutaj , który wywołuje śmiech zgodnie zresztą ze swoja profesją ;-)))) . Dalej ... piszesz , że Wolf nie pokończył szkół , czyżbyś sugerował iż jest niedouczony ? . Auguście kiedy czyta się ciebie i Wolfa to na pierwszy " rzut oka widać " , że wiedzą i elokwencją nie dorastasz mu do pięt . Troche więcej skromności Auguście .To w jaki sposób wyrażasz sie o niektórych forumowiczach jest żenujące . Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Zlosc pieknosci szkodzi...! 20.05.14, 11:40 ona40311 napisała (do A...): > Nie stawiaj siebie Auguscie na tak wysokim piedestale ( z tą główną rolą ) bo z większym hukiem spadniesz ... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Z ciebie to prorok jaki, cy co...!? ______________________________. ona40311 napisała (do A...) dalej: A tak na marginesie to jesteś li tylko klownem tutaj , który wywołuje śmiech zgodnie zresztą ze swoja profesją ;-)))) . - - - - - - Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 12:24 Nie zabieraj Arcy Apostołowi AA ( AAAA) podstaw jego egzystencji. Całe jego życie to FU, bez niego nie istnieje oraz AA ( chociaż w to drugie co raz bardziej wątpię) . ps. AAAA nie mylić z BBBB. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 12:45 alkodarek napisał (do onej): > Nie zabieraj Arcy Apostołowi AA ( AAAA) podstaw jego egzystencji... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Arcy nie pozwoli, chocbyscie nawet narobili Be-Be... ___________________________. alkodarek napisał dalej (do onej): > ... Całe jego życie to FU, bez niego nie istnieje oraz AA ( chociaż w to drugie co raz bardziej > wątpię) . - - - - - - - - - - - - - - - Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 18:33 aaugustw napisał: > Z mala przerwa teraz na basen, na rodzinke, na obowiazki i znowu dalej na te > nietrzezwe niecnoty - (t)FU...! < Tak jak przypuszczałem, a teraz to potwierdziłeś. "Małą". Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 13:44 Ty i twoja żona idzcie się leczyć , nie tylko z współuzaleznienia i uzależnienia ,a też z cynizmu i pogardy który świadczy o niskim poczuciu własnej wartości- zastanów sie nad tym! Odpowiedz Link Zgłoś
ona40311 Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 23:10 Masz absolutną rację Darku ... ja dodam tylko jeszcze od siebie , że z maniakiem się nie dyskutuje , należy go leczyć ;-) . Zdrówka życze i pozdrawiam . ( U nas wszystko w jak najlepszym porządziaszku ) Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 23:32 ona, ale po co? Skoro jest mu dobrze tam gdzie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 11:24 alkodarek napisał (do onej): > ona, ale po co? Skoro jest mu dobrze tam gdzie jest. ____________________________________________. Dajcie mu spokoj, kazdy z was bedzie chwalil to co ma, wy takze nie znacie innego zycia...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 11:21 ona40311 napisała: > ... ja dodam tylko jeszcze od siebie , że z maniakiem się nie dyskutuje , należy go leczyć ;-) . - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kiedy zaczynasz...!? ;-) _____________________. ona40311 napisała dalej: ( U nas wszystko w jak najlepszym porządziaszku ) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Mowilem to samo, jak jeszcze chlalem...! :-( Dzisiaj sie tym nie musze chwalic...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 14:12 aaugustw napisał: > Mowilem to samo, jak jeszcze chlalem...! :-( to Ona ileś tam , tez chla ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Jak ty pojmujesz trzezwosc na sucho wolfie..? :( 21.05.14, 18:40 aaugustw napisał (do "onej"): Mowilem to samo, jak jeszcze chlalem...! :-( - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - wolfbreslau zapytał: > to Ona ileś tam , tez chla ? ________________________. Pytasz, wiec odpowiadam: Nie wiem czy chla, ale nietrzezwa to ona (ta ona) jest...! (Alkohol nie gra tu zadnej roli...!). A... Odpowiedz Link Zgłoś
ya-rn Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 13:23 aaugustw napisał: > Czy mozna osiagnac wolnosc lekarstwami...!? Podobno wolność to uświadomiona konieczność. Mam wrażenie, że dla niektóych tą koniecznością mogą być leki, jeśli lekarz stwierdzi konieczność leczenia farmakologicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 20:10 ya-rn napisała: > Podobno wolność to uświadomiona konieczność. Mam wrażenie, że dla niektóych tą > koniecznością mogą być leki, jeśli lekarz stwierdzi konieczność leczenia farmak > ologicznego. ____________________________________________________. Ja nazywam cos takiego ulzeniem bolu w zniewoleniu choroba...! (cos a´la baclofen i alkodarek...!). A... Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 09:35 ya-rn napisała: >Mam wrażenie, że dla niektóych tą koniecznością mogą być leki, jeśli lekarz stwierdzi konieczność leczenia farmakologicznego.< Raczej wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 20:28 a w temacie: kazdy ma tyle wolnosci na ile sam zasluguje i ile mu potrzeba. ani mniej , ani wiecej ;-) pies na lancuchu cieszy , sie ze ma dlugi lancuch , pelna miche ,czyli wolnosc wieksza niz zaglodzony wilk w lesie.a wilk glodny?.....to wilk wegetarianin ;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 20.05.14, 20:55 wolfbreslau napisał: > a w temacie: > kazdy ma tyle wolnosci na ile sam zasluguje i ile mu potrzeba. ani mniej , ani wiecej... ______________________________________. Czyli: Alkoholik gdy pozbedzie sie obsesji picia... Drobnopijoczek, gdy (np.) kupi sobie baclofen... A... Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 00:02 aaugustw napisał: > > Czyli: Alkoholik gdy pozbedzie sie obsesji picia...< Prawdziwy Alkoholik ( przez duże "A") ? Obsesji picia? AA nie zna takiego pojęcia. Dla AA to "nieuleczalna, dozgonna choroba" - "Kiszony Ogórek" ( nie mylić z "Nowicjuszami"). Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 00:07 Pozyj ,przezyj potem powiesz ,idz swoją ściezką do sklepu ! Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 09:29 iskram napisała: > Pozyj ,przezyj potem powiesz ,idz swoją ściezką do sklepu ! Zazdrościsz. Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 09:37 A co to takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 10:57 iskram napisała: > Pozyj ,przezyj potem powiesz ,idz swoją ściezką do sklepu ! Ścieżką nasypem. Kolejowym. Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 11:02 I patrz pod nogi w tej wedrówce! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 21.05.14, 11:25 iskram napisała (do alkodarka): I patrz pod nogi w tej wedrówce! _____________. Karmisz trolla...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 14:19 aaugustw napisał: > Co oznacza dla ciebie wolnosc i zycie w wolnosci...!? > Jak to rozumiesz...!? > Czy mozna osiagnac wolnosc lekarstwami...!? > Jak wyglada ta wolnosc w praktyce, w twoim realnym zyciu...!? > A... wyglada taka wolnosc czasem tak: jan pierr dolle....i zaraz potem wybuchy smiechu i dobrego humoru z powodu wolnosci slowa.. jak to u duchowo rozwinietych czesto bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 14:25 wolfbreslau napisał (do A...): > wyglada taka wolnosc czasem tak: > jan pierr dolle....i zaraz potem wybuchy smiechu i dobrego humoru z powodu woln > osci slowa.. > jak to u duchowo rozwinietych czesto bywa. _____________________________________________. Ale widze, ze u tych z kafandrem bezpieczenstwa tez...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 14:34 Ryba psuje sie od głowy.....;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 14:41 iskram napisała: > Ryba psuje sie od głowy.....;-)) sugerujesz ze glowa Augusta cos jest nie tak? bo jak pamietam to oboje bardzo sie cieszyliscie z janopie...wych dowcipow Rauchenowych :-0 itd etc Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Wolfik w masce karnawalowej A... 22.05.14, 15:30 iskram napisała do A... (o wolfie): > > Ryba psuje sie od głowy.....;-)) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - wolfbreslau odpisał na to: > sugerujesz ze glowa Augusta cos jest nie tak? > bo jak pamietam to oboje bardzo sie cieszyliscie... __________________________________________. ;-) Iskram, on sie wcielil we mnie, on juz jest mna...! Cokolwiek napiszesz, on odpowiada za A... i o A...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Wolfik w masce karnawalowej A... 23.05.14, 08:50 aaugustw napisał: > ;-) Iskram, on sie wcielil we mnie, on juz jest mna...! > Cokolwiek napiszesz, on odpowiada za A... i o A...! ;-) > A... nie cokolwiek , tylko to co pisuje akurat na Twoj temat, choc wcale tego nie zamierzala ...reszta jej tworczosci jest mi obojetna :-) zatem Ty jestes ryba, Ona rybakiem /zreszta podobno nawet na oceanie trzexwosci jest juz daleko w przestworze odleglym jak sama pisala/...co sie razem komponuje znakomiecie. rybak i zlota rybka.....ino ze to bajka byla . Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wolfik w masce karnawalowej A... 23.05.14, 15:00 wolfbreslau napisał (do A... o Iskram i o A...): > ... zatem Ty jestes ryba, Ona rybakiem / ... rybak i zlota rybka.....ino ze to bajka byla . ________________________________________. Tak to byla bajka... - Natomiast tam w AA rybami sa ludzie, a ci, ktorzy tam chodza i posluchaja tego najwiekszego Mistrza, nad mistrzami stana sie sami rybakami, (cyt. Sw. Mateusza 4,1-11): «Pójdźcie za Mną, a uczynię was rybakami ludzi». A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Wolfik w masce karnawalowej A... 23.05.14, 19:07 aaugustw napisał: > Tak to byla bajka... - Natomiast tam w AA rybami > sa ludzie, a ci, ktorzy tam chodza i posluchaja > tego najwiekszego Mistrza, nad mistrzami stana > sie sami rybakami, (cyt. Sw. Mateusza 4,1-11): > «Pójdźcie za Mną, a uczynię was rybakami ludzi». > A... >> iskram napisała >> Kto odnalazł w bajkach ,to i odnajdzie w zyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wolfik w masce karnawalowej A... 24.05.14, 18:10 aaugustw napisał: Tak to byla bajka... - Natomiast tam w AA rybami sa ludzie, a ci, ktorzy tam chodza i posluchaja tego najwiekszego Mistrza, nad mistrzami stana sie sami rybakami, (cyt. Sw. Mateusza 4,1-11): «Pójdźcie za Mną, a uczynię was rybakami ludzi». - - - - - - - - - - - - - - - iskram napisała: Kto odnalazł w bajkach ,to i odnajdzie w zyciu! ______________________________________. I w Biblii, i w sercu, i w drugim czlowieku...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 22.05.14, 15:28 > Ale widze, ze u tych z kafandrem bezpieczenstwa tez...! > A... >> iskram napisał; >> uderz w stół , a nożyce sie odezwa - jasne ponizej Aauguscie dla Ciebie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Echo w lesie...! ;-) 22.05.14, 15:35 iskram napisała (do A... o wolfiku): > >> uderz w stół , a nożyce sie odezwa... ;-)) ___________________________________. Przy tym refleksu trzeba mu pozazdroscic...! :-) A... Ps. Jade z wnuczkiem na trening, do pozniej...! Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Echo w lesie...! ;-) 22.05.14, 16:36 > Przy tym refleksu trzeba mu pozazdroscic...! :-) > A... > Ps. Jade z wnuczkiem na trening, do pozniej...! >> iskram napisała; >> A ja ide na siłkę , spalam energie z pozytkiem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 26.05.14, 08:25 moja wolnosc polega na przyklad na tym, ze pojade dzis do mamy z wielkim bukietem kwiatow...a bylem u niej zaledwie tydzien temu, na urodzinach 80 ojca :-) a jeszcze kiedys tam wczesniej......wykreslilem ich oboje ze swojego zycia. jak sie okazalo na szczescie nie na zawsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 26.05.14, 11:20 wolfbreslau napisał: > moja wolnosc polega na przyklad na tym, ze pojade dzis do mamy z wielkim bukietem kwiatow... _______________________________________________________________. Ja taka "wolnosc" nazywam na trzezwo: Obowiazkiem i wdziecznoscia wobec matki, za trud wlozony w wychowanie mnie... A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 26.05.14, 13:58 aaugustw napisał: > Ja taka "wolnosc" nazywam na trzezwo: Obowiazkiem i wdziecznoscia wobec > matki, za trud wlozony w wychowanie mnie... > A... ja nazywam to miloscia....od ordnungu to mam swoja kobiete made in poland Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 26.05.14, 15:05 wolfbreslau napisał (do A...): > ja nazywam to miloscia.... _______________________. Doloz do tego; "sluzba", a otrzymasz caly Program AA.. A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 26.05.14, 15:49 aaugustw napisał: > Doloz do tego; "sluzba", a > otrzymasz caly Program AA.. ja pisalem o mojej mamie i dzisiejszym dniu, w ktorym bylem u niej z tej okazji...a nie o dyrdymalach i bzdetach Twoich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 27.05.14, 10:00 aaugustw napisał (do wolfa): Doloz do tego; "sluzba", a otrzymasz caly Program AA.. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - wolfbreslau odpisał na to (do A...): > ja pisalem o mojej mamie i dzisiejszym dniu, w > ktorym bylem u niej z tej okazji...a nie o dyrdymalach i bzdetach Twoich :-) __________________________________________________________________. Gdybys poznal Program AA, wiedzialbys takze, ze w tych "dyrdymalach i bzdetach" mieszcza sie takze twoja Mama i odwiedziny jej z okazji Dnia Kobiet...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 27.05.14, 10:20 aaugustw napisał: > Gdybys poznal Program AA, wiedzialbys takze, ze w tych "dyrdymalach i bzdetach" > mieszcza sie takze twoja Mama i odwiedziny jej z okazji Dnia Kobiet...! > A... ... oraz paczka gwoździ, mutacja blastomerów, dualizm korpuskularno-falowy, przetoka lewej górnej czwórki, przystanek MPK i gwóźdź z krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 27.05.14, 13:15 aaugustw napisał (do wolfa): Gdybys poznal Program AA, wiedzialbys takze, ze w tych "dyrdymalach i bzdetach" mieszcza sie takze twoja Mama i odwiedziny jej z okazji Dnia Kobiet...! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - alkodarek zareagował na to piszac (do A...): > ... oraz paczka gwoździ, mutacja blastomerów, dualizm korpuskularno-falowy, pr > zetoka lewej górnej czwórki, przystanek MPK i gwóźdź z krzyża. _________________________________________________________. Tak i musi wygladac twoje zycie duchowe, jak ta paczka pokrzywionych gwoździ lezaca na ziemi, na przystanku MPK...! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
grazkavita Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 27.05.14, 13:34 Kiedyś jak miałam mamę to miara mojej wolności było to czy pozwoli mi odwiedzić wnuki? Teraz jest to czy pustka wokół mnie i pamięć o mamie nie zostaną stłamszone przez żywiołowość moich rozrabiaków i żeby jeszcze do tego nie sięgać po lody, cukierki i inne łakocie, które trzeba kupić , by święto dziecka było radosne... Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 27.05.14, 13:44 aaugustw napisał: > Tak i musi wygladac twoje zycie duchowe, jak ta paczka pokrzywionych > gwoździ lezaca na ziemi, na przystanku MPK...! :-( > A... Niewiele zrozumiałeś. Przyjmij do wiadomości, że istnieje świat poza alkoholem, nawet nie pitym. Można postrzegać osoby i zdarzenie nie konfrontując tego z alkoholizmem. Nawet pies Pawłowa ślinił się tylko na widok świecącej żarówki, tobie każdy bodziec kojarzy się z AA. Tak jak napisałeś, wytrenowałeś się prawie bezwarunkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 27.05.14, 14:20 aaugustw napisał: Tak i musi wygladac twoje zycie duchowe, jak ta paczka pokrzywionych gwoździ lezaca na ziemi, na przystanku MPK...! :-( - - - - - - - - - - - - - - - - - alkodarek odpisał na to na okraglo (do A...): > Niewiele zrozumiałeś. Przyjmij do wiadomości, że istnieje świat poza alkoholem... _______________________________________________. A gdzie i kiedy ja uzywam slowa alkohol, procz wzmianki, kiedy pisze o ciebie i twoim kontrolowanym piciu alkoholu..! A... Ps. Na Mityngach AA o alkoholu mowi sie jedynie jak przychodza nowicjusze... - Nie sztuka jest przestac pic, sztuka jest nie powrocic do picia, dlatego; Rozwoj duchowy, rozwoj... - trzezwosc jest najwazniejsza...! Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 27.05.14, 15:18 aaugustw napisał: > Ps. Na Mityngach AA o alkoholu mowi sie jedynie jak przychodza > nowicjusze... - Nie sztuka jest przestac pic, sztuka jest nie powrocic > do picia, dlatego; Rozwoj duchowy, rozwoj... - trzezwosc jest najwazniejsza...! >>iskram napisała; >> Nic tak nie przekonuje do stwierdzenia alkoholizmu jak sam alkohol- powodzenia;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Prosta droga do wolnosci...! 27.05.14, 16:25 iskram napisała: Nic tak nie przekonuje do stwierdzenia alkoholizmu jak sam alkohol- powodzenia;-))) ___________________________________________. Metodą wprostproporcjonalną do jego spozywania...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Jak pojmujesz pojecie; wolnosc i co to takieg 27.05.14, 21:15 w nawiazaniu do wolnosci i jej konsekwencji polecam "psie serce" Bulhakowa....no i Biesy Dostojewskiego. z polskiej literatury nic mi sie nie kojarzy w tym względzie....moze to symptomatyczne niestety . Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Natretny Facebook...! 27.05.14, 21:35 wolfbreslau napisał: > w nawiazaniu do wolnosci i jej konsekwencji polecam "psie serce" Bulhakowa.... ____________________________________________. Przeczytales to dzisiaj w Facebook u tej Ukrainki...!? ;-) (ona pisala tam o tym "psim sercu"...!) A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Natretny Facebook...! 27.05.14, 21:59 aaugustw napisał: > Przeczytales to dzisiaj w Facebook u tej Ukrainki...!? ;-) > (ona pisala tam o tym "psim sercu"...!) > A... nie moj drogi...nie korzystam z facebooka. przeczytalem to wiele lat temu i niekiedy czytam sobie kawalki ponownie. a najczesciej mistrza i malgorzate...i regulamin sluzby grenadierow pancernych werchmachtu...ale to juz tak z zainteresowania historyczno-rodzinnego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Natretny Facebook...! 28.05.14, 09:15 wolfbreslau napisał (do A...): > nie moj drogi...nie korzystam z facebooka. przeczytalem to wiele lat temu i nie > kiedy czytam sobie kawalki ponownie. a najczesciej mistrza i malgorzate...i reg > ulamin sluzby grenadierow pancernych werchmachtu...ale to juz tak z zainteresow > ania historyczno-rodzinnego :-) ______________________________________. To takie patrzenie do zasmarkanej husteczki...! Znam ciekawsze (i na czasie) rzeczy...! A... Odpowiedz Link Zgłoś