deoand
02.09.14, 12:22
Pytanie jak w tytule wątku ....
Pozostawianie tekstu schizo -eski cytuję :
A ja mogę wchodzić do knajp i mogę mówić, co mi się podoba - zwłaszcza że zagrzybienie naszych drzew, owoców, warzyw to sprawa dużo poważniejsza niż aowskie dyrdymały. To jest problem, którym zajmują się ludzie mądrzy, a nie sekciarze, dla których pokrwawione szmaty są religijnym skarbem. Idź się pomódl, august, do świętej krwawej abstynencji, bo dobrego wina to ty już nie popróbujesz. Zaraz byś wpadł w ciąg i umarł - jak to z aowcami bywa.
Niestety dla ciebie - ciężko zagłuszyć oczywistą prawdę, że np. istnieją od kilkudziesięciu lat terapie picia kontrolowanego. Do tego jeszcze baclofen doszedł... Możesz sobie wrzeszczeć - kogo to obchodzi spoza waszej sekty? Od AA trzymam się z daleka jak ty od knajp i jakoś nic mi nie jest - a ostatnio jeden z waszych w mojej bliskiej okolicy opił się okrutnie i teraz pewnie zaczyna detoks i entą terapię ;-)
jest zachętą do picia i przyczynkiem do kolejnej tragedii osoby uzależnionej i jej rodziny , która MUSI nieuchronnie nastąpić .
I dlatego mam nadzieje , ze na tym forum są trzeźwi alkoholicy oprócz Augusta , którzy od razu rozprawia sie z tekstami " drobnopijaczków " jak to mówi august a nie zostawia podobnych idiotyzmów bez komentarza .
Jesli takich niestety brakuje albo nie maja dośc odwagi aby przeciwstawic sie rozlewajacej sie po forum fali zachety do picia to Ja podam podstawowe zasady obowiazujace osoby uzaleznione od alkoholu a chcące wyjśc z tego tragicznego nałogu .
Pierwsza i podstawowa zasada oraz najbolesniejsza jest taka , że dla osoby uzależnionej nie ma powrotu do picia alkoholu czyli ZERO alkoholu pod jakakolwiek postacia !!!!!!
Zapamiętajcie sobie łaskawie wszyscy ci , którzy podejmuja jakakolwiek próbe terapii odwykowej .
ZERO PICIA !!!!
a jak to zrobic to dyskutujcie sobie z augustem czy innymi , którzy są uzależnieni a nie pija - po to macie to forum .
Wszelkie dyrdymały eski możecie sobie wrzucić do kosza albo rzeczywiście pójśc do knajpy aby rozpocząć kolejny ciąg alkoholowy .....
Inaczej nie bedzie !!!!