grazkavita
05.09.17, 13:29
Co wspólnego maja ze sobą grubasy , alkoholicy i palacze?
Gdy się spytasz korpulętnej damie ile je?Odpowie: Ja nic nie jem , najwyżej dwie małe skibeczki dziennie. Ale gdy się spytasz o której jada? Nie odpowie Ci , bo je bez przerwy..
Gdy się spytasz alkoholika czy pije? Odpowie: A kto nie pije? Ale ja mam wszystko pod kontrolą...A gdy policzysz butelki , które wyrzuca to mógłbyś otworzyć sklep monopolowy...
Gdy się spytasz palacza : ile pali? Odpowie:Ja jedyny zarabiam pieniądze w tej rodzinie i mam prawo do relaksu. Jedyne co mam to papierosy , a palę niedużo ot żeby nie zwariować...
Proszę jednego z drugim by zagrał ktoś ze mną w badmingtona - to ci powiedzą , że nie mają czasu!A gdyby policzyć czas jaki spędzają przy piwku , kawie lub na papierosku to byłoby to drugie pół etatu!
Ludzie!Mówcie w końcu prawdę.Krzywicie się jak wam radzę jeść 5 posiłków dziennie , a tymczasem jecie 20 razy dziennie (każdy cukierek między posiłkami to też posiłek) Mówicie , że nie macie na marchewkę i inne jarzyny , a kupujecie czekoladę (100 gr czekolady to 3 zł , a 100 gr marchewki to20 gr)
Nie macie też czasu na uprawianie sportu , a to jedyna rzecz , która wam tego czasu przysporzy! Po niej masz dużoenergii i świeży umysł więc zdążysz ze wszystkim! Nawet miłość nie daje czasu , ma sięsiłę i chce się żyć!
Życzę Wam żebyście mniej kłamali, częściej uprawiali sport i bardziej się kochali...