asap1984 24.02.20, 18:35 Witam, szukam sprawdzonego chirurga na wszycie esperalu w Krakowie. Raz już się nie udało :( może za mała dawka. Jeśli macie udowodnione działanie esperalu to podeslijvie proszę info, że to rzeczywiście działa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7zahir Re: Esperal 24.02.20, 20:40 Poczytaj w tym wątku : forum.gazeta.pl/forum/w,176,9808096,9808096,esperal.html?p=9900394 Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Esperal 24.02.20, 21:01 Na co liczyłeś, za pierwszym razem ? Esperalnie jest lekiem , to trucizna- disulfiram, którym rujnujesz sobie organizm na dodatek zupełnie bez sensu jeżeli nie jesteś gotowy na wychodzenie z uzależnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
solwer Re: Esperal 24.02.20, 21:37 finlandia007 Jesteś pilnie potrzebny, by potrzebującemu udzielić wsparcia.Ty też szedłeś ta drogą.Pokaż asap1984 bezcelowość wszywki.Własny przykład najbardziej daje do myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
afq Re: Esperal 25.02.20, 09:17 asap ja się nigdy nie zaszywałem, nie mam więc żadnego doświadczenia ale mam za to taką obserwację nie spotkałem jeszcze człowieka który się zaszył i trwale przestał pić spotkałem za to wielu którzy ZNOWU się zaszyli logika każe mi myśleć że to nieskuteczne jednak a już nie wspomnę o tym, że przestać pić to mało też przestawałem, wiele razy i niczego to nie dawało bo nie w tym problem picie to zwieńczenie problemów Odpowiedz Link Zgłoś
solwer Re: Esperal 25.02.20, 13:49 W oczekiwaniu na zabranie głosu przez użytkownika finlandia007 wkleiłem własny post sprzed prawie trzech lat. solwer Re: Wszywka! 10.07.17, 09:55 XXXXXXXXXX 09.07.17, 19:40 napisał... Proszę was o pomoc...... Witaj:) Dobrze, że chcesz przestać pić. Natomiast wziąłeś się do tego od doopy strony:(. Z twojego opisu wynika,że masz typowe objawy odstawienne. Doraźnie pomoże ,picie wody ze szczyptą soli po szklance co 1/2h,przyjmowanie w dużych ilościach witamin z grupy B. Przyjmowanie preparatów magnezowych(najlepiej w postaci cytrynianu) i delikatne środki roślinne uspokajające (zioła na sen) Gdyby stan się utrzymywał to do lekarza od uzależnień.Koniecznie przeczytaj alkoholizm.akcjasos.pl/133.php a szczególnie fragment: Co robić ? Zgodnie z omówioną w skrócie koncepcją alkoholizmu jako choroby, uznaną już przez ponad 35 lat temu przez Światową Organizację Zdrowia, jedynym właściwym podejściem do alkoholika powinno być leczenie. Leczenie - według najnowocześniejszych koncepcji - polega na pomocy alkoholikowi w nauczeniu się funkcjonowania we wszystkich życiowych sytuacjach bez alkoholu. Doświadczenia lecznictwa odwykowego krajów najbardziej zaawansowanych w tej dziedzinie wskazują, że najlepsze wyniki daje metoda oparta na połączeniu edukacji z psychoterapią grupową, przy równoczesnym włączeniu odzyskujących trzeźwość alkoholików do aktywnego uczestnictwa w grupach wzajemnej pomocy Anonimowych Alkoholików Na uzależnienie od alkoholu nie ma lekarstwa w sensie farmakologicznym. Stosowanie Esperalu zostało w większości krajów całkowicie poniechane jako sprzeczne z lekarską przysięgą Hipokratesa. Disulfiram w połączeniu z alkoholem może spowodować śmierć, a przecież żaden lekarz nie może zagwarantować, że alkoholik "powstrzyma się" od alkoholu w chwili gwałtownego przymusu picia wynikającego z silnego uzależnienia fizjologicznego lub psychologicznego. Na świecie uznano przeto, że implantacja disulfiramu, której jedynym celem jest przestraszenie człowieka przed sięgnięciem po alkohol, jest nie tylko nieskuteczna, lecz często podtrzymuje fałszywe przekonanie, jakoby alkoholik - nie pijąc jakiś czas ze strachu - odzyskiwał kontrolę nad alkoholem. ]Notorycznym zjawiskiem jest tymczasem, natychmiastowy powrót do destrukcyjnego picia, po upływie okresu przewidzianego na resorpcję wszczepionego disulfiramu. Takie powtarzające się nawroty choroby mylnie utwierdzają alkoholika (a także jego rodzinę, lekarzy i społeczeństwo w ogóle) w przekonaniu, jakoby kolejna próba "leczenia" (Esperalem lub Anticolem) nie powiodła się, a więc że zapewne żadne inne leczenie też już nic nie pomoże. Wpływa to ujemnie na powszechną opinię o nieskuteczności medycznego podejścia do leczenia alkoholików. Udział ściśle medycznej opieki zdrowotnej niezbędny jest jedynie do odtrucia bezpośrednio po długotrwałym ciągu alkoholowym (i do leczenia chorób somatycznych będących następstwem nadużywania alkoholu). Zasadnicze leczenie uzależnień, w tym również alkoholizmu, opiera się na zupełnie nie medycznych metodach będących połączeniem edukacji oraz grupowego treningu behawioralnego i interpersonalnego. Kuracja odwykowa przypomina więc raczej szkołę niż szpital. Zgodnie z tą analogią skuteczność leczenia odwykowego zależy od podobnych czynników, jakie decydują o postępach uczniów w pracy szkolnej, a więc między innymi od motywacji, współdziałania rodziny i środowiska, no i oczywiście od poziomu wyszkolenia teoretycznego i praktycznego kadry terapeutycznej. Czekając bezczynnie na obudzenie się w alkoholiku motywacji do leczenia, przyczyniamy się mimowolnie do tego, ze coraz bardziej cierpi zarówno on sam, jak i jego rodzina, a w efekcie całe społeczeństwo, ponieważ pijący destrukcyjnie alkoholik coraz gorzej pracuje, coraz więcej choruje i postępuje coraz bardziej nieodpowiedzialnie, co znajduje wyraz w wysokich statystykach wykroczeń i przestępstw popełnianych pod wpływem alkoholu. Do rozbudzenia motywacji prowadzącej do podjęcia decyzji o leczeniu prowadzi nie zwalnianie alkoholika od jakichkolwiek konsekwencji jego picia. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: Esperal 26.02.20, 12:00 W calej Europie wszywanie i zalecanie esperalu jest prawnie zabronione. nawet go nie produkuja. Jedynie w dzikiej Polsce hieny tzw "lekarze" wszywaja to, kupujac je na Ukrainie - w Polsce nie ma. Esperal nie dziala. jak sie napijesz to schodzisz z tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Esperal 22.03.22, 18:00 jerzy30 napisal, cyt: Esperal... "lekarze" wszywaja, kupujac je na Ukrainie - w Polsce nie ma. Esperal nie dziala. jak sie napijesz to schodzisz z tego swiata. _____________________________________________________________________. O rany, jeżyk zszedl z tego swiata...!? :-o Jak on to wszystko widzi z tego dolu...? A... Odpowiedz Link Zgłoś
patryczeeek Re: Esperal 16.03.22, 11:49 Dzień dobry, czy ktoś może polecić obecnie sprawdzone miejsce na zaszycie się w Krakowie? Najlepiej gdyby cenowo było znośnie. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
pakula44 Re: Esperal 21.03.22, 19:58 Cześć, ja szyłem się w Galmedic i polecam:) cenowo wychodzi bardzo ok i wykonanie na plus. dawka dobrana b.dobrze a sam zabieg bezproblemowy. Gdybys mial jakies pytania to wal, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mmatek1234 Re: Esperal 22.03.22, 14:48 czesc jaka dawke miales wszywana? znieczulenie bylo? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pakula44 Re: Esperal 23.03.22, 11:59 czesc przy dawce nie pomoge bo jest ona dobierana przez lekarza na konsultacji:) gdyby kazdy mial wszywane tyle samo to by nie pomagalo kazdemu. z tego co pamietam jakos sie to przelicza pod wzgledem masy ciala, stopnia uzaleznienia itp. Sam zabieg ok. 30 min pod znieczuleniem miejscowym takze nic nie boli i odrazu po mozna normalnie funkcjonowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Esperal 23.03.22, 13:35 W PL nie jest to zabronione, ale pacjent musi dobrowolnie wyrazic zgode na wszywke. Przed nacięciem skóry specjalista stosuje znieczulenie miejscowe, a dopiero później aplikuje wszywkę. Dawkę leku dobiera lekarz indywidualnie dla danej osoby. Dawka dobierana jest na podstawie wieku, wagi oraz stanu zdrowia pacjenta (zazwyczaj jest to jedna tabletka na dziesięć kilogramów masy ciała). Po wszyciu konkretnej ilości tabletek (najczesciej w w pośladek) lekarz zszywa skórę. A... Odpowiedz Link Zgłoś
wisniewskii4 Re: Esperal 29.03.22, 11:17 witam :)) ja szyłem sie w Galmedic rok temu i polecam ten ośrodek dalej. mój znajomy też szył się tam z mojego polecenia i bardzo chwalił. krótko rzeczowo i na temat. mi wszywka pomogła wyjść na prostą i odzyskać kontrolę nad życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
przemekk72 Re: Esperal 30.03.22, 15:15 Witam, szukam sprawdzonego i nie drogiego miejsca na wszywkę w Rzeszowie czy ktoś ma do polecenia jakieś miejsce? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Esperal 30.03.22, 15:30 przemekk72 Witam, szukam sprawdzonego i nie drogiego miejsca na wszywkę... ... czy ktoś ma do polecenia jakieś miejsce? ______________________________. Najlepiej do dupy. Sprawdzone. A... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinbojarsky Re: Esperal 31.03.22, 15:26 Cześć, Galmedic zdecydowanie. Polecam każdemu. Fajnie że nie boisz się prosić o pomoc :)) Cenowo najlepiej wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
weronika333 Re: Esperal 01.04.22, 15:40 cześć Przemekk72, jeśli nadal szukasz to polecam Galmedic. pół roku temu zdecydowałam się na wszywkę. Lekarze naprawdę świetni, sam zabieg bez komplikacji ładnie się zagoiło. Cenowo jest lepiej, niż w innych klinikach Odpowiedz Link Zgłoś