agad78 10.01.06, 15:35 wypala paczke dziennie,ale ciezko mu rzucic,wogole o tym nie chce rozmawiac,jak mam sie za to sama wziasc,tym bardziej,ze niedlugo bedziemy mieli dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubcia Re: chce zeby maz rzucil palenie... 12.01.06, 12:47 Może to Go zmotywuje do rzucenia. Wiadomo, dziecku szkodzi ogromnie. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemovit Re: chce zeby maz rzucil palenie... 12.01.06, 16:44 A ja chcę żeby już była wiosna. A tak serio, jak się z nim hajtałaś to palił ? Jeśli tak to kota w worku nie kupowałaś. Wiesz ja też bym chciał wiele rzeczy ale oczekiwanie od kogoś że się zmieni jest chore. Moja dziewczyna pali - ja rzuciłem. Komfortowo dla mie by było gdyby nie paliła, ale to jej życie i tylko i wyłącznie ona podejmie decyzję lub nie. Proponuję Ci żebyś porozmawiała z mężem i żebyście ustalili żeby nie paił w całym domu tylko np,na balkonie lub w kibelku. U mnie tak jest i dla obydwu stron jest to do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtech451 Re: chce zeby maz rzucil palenie... 13.01.06, 19:44 ziemovit napisał: > Proponuję Ci żebyś porozmawiała z mężem i żebyście ustalili > żeby nie paił w całym domu tylko np,na balkonie lub w kibelku. ODRADZAM. Znam przypadek gdy zona wymogła na mężu aby palił na balkonie. Poczatkowo bardzo niechętnie to robił, z czasem coraz częściej palił na balkonie i po jakimś czasie............. przeprowadził się do sąsiadki obok. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyn81 Re: chce zeby maz rzucil palenie... 14.01.06, 13:22 aga: kup mu tabex, moze sie uda :) Odpowiedz Link Zgłoś
sleeping.bull Re: chce zeby maz rzucil palenie... 14.01.06, 17:41 dzyn81 napisał: > aga: kup mu tabex, moze sie uda :) > tabex jest rewelacyjny,przekonaj go by chociaż spróbował,a potem jakoś poleci... tak było za mną ,tez nie do końca byłem przekonany powodzenia zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
jurex1 Re: chce zeby maz rzucil palenie... 15.01.06, 07:58 Mozesz mu kupic cokolwiek, mozesz miec jakiekolwiek zyczenia. Decyzje podejmuje on sam! Kazde twoje slowo wspominajace, zeby rzucil palenie - oddala jego decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
olokolo2 Re: chce zeby maz rzucil palenie... 18.01.06, 23:38 Witam.A ja pani powiem jedno-palenie w sytuacji,gdy ma sie dla kogo zyc to skrajna bezczelnosc.Wiekszosc osob bagatelizuje problem palenia i to jest podstawa problemu.Ja np.pale...Wie pani dlaczego?Bo gardze zyciem...Pala osoby,ktore albo sa kompletnie glupie albo wlasnie gardza zyciem.Wyjatkiem sa osoby,ktore zaczynaja-to poprostu ciekawosc.Jesli pania kocha i do tego macie miec dziecko-to to chyba sa wystarczajace powody do rzucenia.Musi znalezc w sobie motywacje bo ma dla kogo zyc...Porozmawiajcie i wspierajcie sie na kazdym kroku a bedzie dobrze.Masz cel,masz dla kogo dzialac-rzucisz,to proste...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olokolo2 Re: chce zeby maz rzucil palenie... 18.01.06, 23:45 Ps-niech pani nie slucha rad w stylu-niech sobie jara w kibelku albo na balkonie.Wiem z wlasnego doswiadczenia,ze ograniczanie sie,tabletki itp to stanowczo za malo.Jesli faktycznie podeszla pani powaznie do zagadanienia(a chyba tak skoro pani pisze)to tak jak wspomnialem-wystarczy porozmawiac.Niech mu pani powie,ze bardzo pani zalezy,ze ma dla kogo zyc i ze bedzie go pani wspierac.Na poczatku bedzie ciezko bo palenie uzaleznia dosc mocno fizycznie,ale po okolo 6 tygodniach zacznie przechodzic.Potem zostanie tylko psychiczna potrzeba,ktora da sie opanowac przy duzych checiach.Minie kilka miesiecy i nalog odejdzie w zapomnienie.pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś