roooot 20.03.06, 12:50 Świat stanął na głowie, zobaczcie co znalazłem na jednej ze stron Monaru cpb.waw.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=64 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady_dealer Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 20.03.06, 13:30 Według mnie legalizacja narkotyków to pomysł szaleńca... Może jeszcze opracujmy ustawę, wg. której apteki będą sprzedawały np. heroinę na ryczałtowe recepty.. Heh, paranoja. Osobiście jestem zdecydowanie przeciwna!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roooot Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 20.03.06, 14:29 Legalizacja - tak po prostu - szaleństwem rzeczywiście jest. Ale przeczytałem dokładnie owe wypociny i trochę racji w tym jednak jest. Trudno mi znaleźć mocne argumenty przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
mammutka Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 21.03.06, 21:10 no dużo o tym już dawniej myślałam.. generalnie często jest tak, że to co zakazane jest ciekawsze.. więc możę gdyby były legalne były by mniej "ciekawe".. zresztą zgodzę się z tym, zę autor ma niewoątpliwie dużo racji min. w kwestii opodatkowania .. ale osobiście, z głębi duszy, mimo, ze po przeczytaniu tego artykuu argumentów mam niedużo.. jestem całkowicie przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_dealer Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 21.03.06, 21:56 Hehe.. No ja też jestem za a nawet przeciw :) Nie wyobrażam sobie jakby to miało wyglądać... Takie napisy na opakowaniu zawierajacym np. heroinę : "MINISTER ZDROWIA OSTRZEGA.." heh, śmiechu warte :) Odpowiedz Link Zgłoś
gooch Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 21.03.06, 23:12 a ja jestem za trafia do mnie argumentacja autora jedyny argument przeciw, który widzę, jest natury etycznej: czy legalizując narkotyki stajemy się odpowiedzialni za czyjeś uzależnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
roooot Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 22.03.06, 08:26 Tą samą wątpliwość etyczną należy mieć myśląc o alkoholu i tytoniu. Fundamentalną wątpliwością musi być to, czy należy sprzedawać narkotyki osobom poniżej 18 lat. Ciekaw jestem jaki procent narkomanów stanowią osoby do 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mammutka Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 22.03.06, 10:11 roooot napisał: > Tą samą wątpliwość etyczną należy mieć myśląc o alkoholu i tytoniu. Fundamental > ną wątpliwością musi być to, czy należy sprzedawać narkotyki osobom poniżej 18 > lat. Ciekaw jestem jaki procent narkomanów stanowią osoby do 18 lat. ok 10-15 % - tak przynajmniej oficjalne statystyki mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
gooch Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 23.03.06, 00:37 myślę, że nie należy. Oczywiście, nieletni mieli by do nich dostęp tak jak mają dostęp do alkoholu czy papierosów. Ale mają do nich dostęp także teraz, więc co to zmienia? Chyba tylko tyle, że nie musieliby na nie wydawać fortuny... Wywrotowy to pomysł z legalizacją narkotyków i nie mam nadziei że zostanie wprowadzony, ale jestem bardzo ciekawa, jak by to rzeczywiście wyglądało Odpowiedz Link Zgłoś
monika_slonko Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 17.04.06, 15:59 Sprawa z narkotykami w Polsce wygląda tak:osobą niepełnoletnim łatwiej kupić narkotyk niż alkohol.Pożegnajmy si ew z utartym wyobrażeniem,że diler to facet w skórze w swietnym aucie przed szkoła.Bzdurą dla mnie jest eż zakładanie monitoringu w szkołach a dlaczego?Bop dilerem jest sąsiad,kumpel z klasy i osoby dobrze nam znane. Legalizacja dla mnie to tragedia i zaproszenie do smierciżaden z argumentów przedstawiony na propomnowanej stronie nie przemawia bo tak: 1Powszechnie dostępna, częsta i dobrze zrobiona (bo za godziwe środki) informacja o szkodliwości zażywania środków narkotycznych, co powinno się przełożyć na spadek zainteresowania nimi. BZDURA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_slonko Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 17.04.06, 16:10 Sprawa z narkotykami w Polsce wygląda tak:osobą niepełnoletnim łatwiej kupić narkotyk niż alkohol.Pożegnajmy się z utartym wyobrażeniem,że diler to facet w skórze w świetnym aucie przed szkołą.Bzdurą dla mnie jest też zakładanie monitoringu w szkołach a dlaczego?Bo dilerem jest sąsiad,kumpel z klasy i osoby dobrze nam znane. Legalizacja dla mnie to tragedia i zaproszenie do śmierci.Żaden z argumentów przedstawiony na proponowanej stronie nie przemawia bo tak: 1Powszechnie dostępna, częsta i dobrze zrobiona (bo za godziwe środki) informacja o szkodliwości zażywania środków narkotycznych, co powinno się przełożyć na spadek zainteresowania nimi. BZDURA!!! Na każdej paczce papierosów jest napisane czym grozi palenie i co? robi ktoś sobie coś z tego?NIE bo osób palacych mamy coraz więcej 2.Wzrost nakładów na leczenie osób uzależnionych, co z kolei winno zaowocować lepszą skutecznością leczenia.BZDURA!!! Najpierw pomożemy im dająć narkotyki na tacy a potem będziemy ich leczyć -wlał wylał nie licząc poranionych,rozbitych rodzin narkomanów. itd. itd To powiedzcie mi albo ja jestem nie z tego świata bo mnie narkotyki przerażają i mam szacunek dla ich siły-zbyt wiele naoglądałam sie śmierci i rozbitych rodzin i mam dość!!!albo to jakieś kretyny chcą zafundować kilkuset nastolatkom i młodzieży śmierć. A tak poza tym narkotyki miękkie i twarde to może i były, ale jakieś 30-20 lat temu teraz są tylko twarde!!! Piszcie co myślicie bo mnie interesuje ten temat monika_slonko@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 25.03.06, 17:29 A ja jestem zwolenniczką legalizacji narkotyków. Po pierwsze z przyczyn czysto pragamatycznych, właśnie dla podcięcia skrzydeł narkobiznesowi. Zauważcie, że niejeden uzależniony sięga po środki "twarde", bo namawia go diler. Po legalizacji amator trawki mógłby spokojnie ją kupować i nie byłby namawiany na środki o wiele bardziej uzależniające. A drugi powód jest taki, że ja po prostu uważam, że człowiek ma prawo zażywać co chce, póki nie robi innym krzywdy. Oczywiście narkoman co najmniej pośrednio wyrządza krzywdę swoim bliskim, więc nie jest to tak proste; łatwo rzucić hasło, trudniej rozgraniczyć, gdzie zaczyna się cudza krzywda. Ale np. ktoś, kto w rozsądny sposób, sporadycznie sięga po psychodelik, nijak nie wyrządza krzywdy innym ludziom. Alkohol jest legalny, chociaż jest niebezpiecznym narkotykiem. Jaka jest różnica między legalnością alkoholu a legalnością psychodelików? Tylko taka, że psychodeliki są mniej szkodliwe. Po prostu przyjmuję, że powinniśmy mieć prawo żyć na własną odpowiedzialność, nasze umysły nie są terenem państwowym. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-9999 Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 27.04.06, 11:24 jestem na TAK ,przecież i tak wszyscy mają dostęp do narkotyków ,trzeba przede wszystkim uświadamiać ,a kto będzie chciał to sam zdecyduje ,ja dróbowałam i nic mi się nie stało ,ani się nie uzależniłam ,ani mnie nie ciągnie ,znajomi też czasem biorą na imprezach i wszyscy są normalni ,pracują ,uczą się i prowadzą biznesy ,więc w czym problem ???? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.rzewucka Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 14.07.06, 13:15 tobie nic się nie stało a mó facet uzależnił się od heroiny i teraz cała rodzina na tym cierpi. nie mierz innych swoją miarką. absolutnie nie popieram legalizacji narkotyków, to jedna z grubszych bzdur jakie ostatnio czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 25.03.06, 18:15 " Narkoman powinien mieć świadomość, że w legalnych punktach kupi środek znacznie taniej i znacznie lepszej jakości - czytaj: bezpieczniejszy." Narkoman to juz raczej uzaleznienie, i jemu raczej ganz egal czy to taniej i lepszej jakosci, zeby sie przekrecic na tamten swiat. Zreszta skoro juz narkoman, to widocznie na wykladach dotyczacych uzaleznienia od narkotykow nie uwazal, skoro sie uzaleznil. Odpowiedz Link Zgłoś
roooot Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 25.03.06, 21:57 Jesteś politykiem, że używasz tak populistycznych argumentów? Jak sądzę, autor nie był na tyle naiwnym, by twierdzić, że jego pomysł zredukuje narkomanię do zera. Postaraj się sięgnąć myślą nieco głębiej - i to nie jest złośliwość :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 25.03.06, 22:47 to siegam mysla glebiej: cene zredukujemy do tego stopnia, ze dla grup przestepczych bedzie nieoplacalny handel narkotykami, natomiast z akcyzy bedziemy miec taaaaaaakie srodki na prewencje, ze liczba bioracych sie taaaaaak zmniejszy. Zmniejszy sie ilosc dilerow - ale autor napisal ze zwiekszy sie zatrudnienie - bezrobotni pojda pracowac, a dilerzy pojda albo na bezrobocie albo krasc. Acha, i jeszcze jedno: po legalizacji narkotykow narkomani wyjda z cienia - alez oczywiscie, wyjda na ulice beda skandowac: Huuuurrrra, jestem narkomanem, teraz mnie wolno!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roooot Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 26.03.06, 10:18 Przeczytałem artykuł jeszcze raz i kompletnie nie rozumiem Twoich wniosków. > z akcyzy bedziemy miec taaaaaaakie srodki na > prewencje, ze liczba bioracych sie taaaaaak zmniejszy. Autor nie ma pewności, że liczba biorących się zmniejszy. Zadał pytanie, nad którym należałoby się zastanowić: "Bo jeśli na jednej szali położymy wolny dostęp do narkotyków, a na drugiej zdecydowanie lepszą świadomość obywateli - to co przeważy?" > Zmniejszy sie ilosc dilerow - ale autor napisal ze zwiekszy sie zatrudnienie - > bezrobotni pojda pracowac, a dilerzy pojda albo na bezrobocie albo krasc. Przestępcy znajdą sobie inne nielegalne zajęcie. Poza tym, i tak najczęściej biorą również zasiłek dla bezrobotnych. Zwiększy się zatrudnienie ludzi UCZCIWYCH. > Acha, i jeszcze jedno: po legalizacji narkotykow narkomani wyjda z cienia - > alez oczywiscie, wyjda na ulice beda skandowac: Huuuurrrra, jestem narkomanem, > teraz mnie wolno!!!! Tu już widzę u Ciebie złe intencje. Skąd taki wniosek? Wyjdą z cienia w sensie, że będzie lepiej wiadomo ilu ich naprawdę jest - oczywiście przy założeniu, że uda się przyciągnąć narkomanów do legalnych punktów sprzedaży - z ilości sprzedanych narkotyków można będzie wywnioskować jaka jest skala problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 26.03.06, 11:05 a mozesz mi napisac, co ty w ogole rozumiesz przez slowo NARKOMAN???? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_dealer Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 26.03.06, 11:27 Pierwsze słyszę żeby dealer namawiał kogokolwiek do czegokolwiek..Dealer sprzeda Ci to co chcesz kupić. Namówić to mogą raczej koledzy z podwórka (i tak jest w 90% przypadków).. Odpowiedz Link Zgłoś
agraffka333 Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 07.04.06, 11:25 Ja jestem zdecydowanie przeciw. Nikt nie zwrócił jeszcze uwagi, że jeśli narkotyki staną się legalne, to sięgnie po nie większa grupa ludzi, która dotychczas może się tego bała (mam na myśli odpowiedzialność karną). Moim zdaniem zalegalizowanie narkotyków to droga do stworzenia odurzonego społeczeństwa. Młodzi ludzie idąc skojarzeniem legalne-dobre (widocznie nic złego mi się nie stanie) kupią to świństwo, a stąd już tylko krok...i... Odpowiedz Link Zgłoś
spiwor Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 16.04.06, 23:43 Ciekawie rozwiązany problem narkotyków jest przedstawiony w jednej ze scen skądinąd bardzo fajnego filmu: film.onet.pl/8996,,Ale_jazda,film.html Legalizacja nie jest potrzebna, kto chce zażyć wie gdzie szukać to jest tak jakby były zalegalizowane tylko na innym poziomie społeczeństwa. Raczej bardziej potrzebne jest legalne posiadanie, nawet do maksymalnej ilości 0,5g. Ci którzy głośno krzyczą przeciw nawet nie zdają sobie sprawy jak niepozytywnie na psychikę działa czekanie na komisariacie w celi, nie żadko 48 godz. z przestępcami innego typu niż palacze marihuany którzy jak już szkodzą to tylko sobie samym, a mianowicie ze złodziejami albo pedofilami. Odpowiedz Link Zgłoś
spiwor Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 18.04.06, 00:00 Ogólnie jest mi wszystko jedno czy są nielegalne zalegalizowane czy nie ale tak mnie ciekawi co kierowało ludźmi od dawien dawnych czasów żeby zalegalizować takie naturalne stymulanty jak kawa bez której większość społeczeństwa po obudzeniu rano nie może się obejść żeby dojść do siebie, oraz guarana która sądząc z reklam powoli zaczyna robić się modna? Odpowiedz Link Zgłoś
nemetzfil Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 20.04.06, 20:23 Hej, powiem tak - dla mni mnie niema znaczenia, czy coś jest legalne, czy nie. To sprawa między policją a superdilerami. Ja i tak w przeciągu paru godzin mógłbym skołować co chcę, ale po co. Brałem proszek dość długo, 4 lata. Tzn. amfetaminę. A na wyczepanie można zapalić ewentualnie dać w żyłę, ale to dość hartkorowe. Tego rodzaju rozważania mają kontekst wyłącznie polityczny. Narkomani i tak się zaopatrzą. Czy wiecie, że są promocje? I to jakie! Eksztra prochy z półceny. Jak się postarać, mona wydolić nawet z renty! Odpowiedz Link Zgłoś
venuuss legalizacja -->tylko dla celów leczniczych 21.04.06, 19:50 UWAZAM ZE ZALEGALIZOWANIE NARKOTYKÓW POWINNO ODNIEŚĆ SIE TYLKO DO CELÓW LECZNICZYCH. otórz bardzo interesuje sie wpływem narkotyków na poszczególne choroby.głównie odnosi sie to do marihuany która pomaga "kojąca" na dolegliwości niektrych chorób..np. epilepsję czy stwardnienie rozsiane.nie raz już udowodniono ze ten narkotyk daje duże poprawy stanu zdrowia.nie rozumiem dlaczego państwo w ogóle nie porusza tego tematu, który moze okazać sie zbawienie dla ludzi z róznymi schorzeniami.już nie raz słyszałam o ludziach którzy nielegalnie, na własną rękę zazywają marihuane, aby sie wyleczyc.to jest przeciez niedorzeczne aby pańswto za przeproszenie miało nas w du**, nie udzielając nam pomocy tylko dlatego ze oni walcza ciegle o "stołki"-pieniadze i władze!! jesli chodzi o zalegalizowanie narkotyków do własnych celów to jestem zdecydowanie na nie.nie oszukujmy sie myślac o tym ze "zalegalizowane mniej uzywane"...to sie nigdy nie sprawdzi...moim zdaniem takich ludzi byłoby coraz wiece!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kate2000 To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 25.04.06, 15:12 Narkoryki powinnny być zakazane a za użycie ich nawet do celów lecznicznych ( poza zmniejszaniem ciśnienia w oku w jaskrze) powinna być kara aresztu lub grzywny (mowie tu o psychiatrach i anestezjologach którzy TRUJA ludzi tym świństwem)!! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_dealer Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 25.04.06, 17:32 kate2000 napisała: > Narkoryki powinnny być zakazane a za użycie ich nawet do celów lecznicznych ( > poza zmniejszaniem ciśnienia w oku w jaskrze) powinna być kara aresztu lub > grzywny (mowie tu o psychiatrach i anestezjologach którzy TRUJA ludzi tym > świństwem)!! Jestem przeciwna legalizacji narkotyków, ale nie popadajmy w skrajności!! Jak moża skazać kogoś na areszt bądź grzywnę jeżeli ten ktoś poda np. morfinę osobie chorej na raka, którą naprawdę bardzo, bardzo boli!!?? Bądź co bądź morfina jest narkotykiem i to bardzo silnym... Więc jeśli chodzi o cele lecznicze (nie pseudolecznicze) jestem jak najbardziej za stosowaniem wszelkich niezbędnych środków! Jestem także za kontrolowanym stosowaniem metadonu i buprenorfiny (jako substytut w uzależnieniu od opiatów), gdyż wielokrotnie ratują one życie i pomagają zachować resztki zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
venuuss Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 25.04.06, 17:46 kate2000 napisała: > Narkoryki powinnny być zakazane a za użycie ich nawet do celów lecznicznych ( > poza zmniejszaniem ciśnienia w oku w jaskrze) powinna być kara aresztu lub > grzywny (mowie tu o psychiatrach i anestezjologach którzy TRUJA ludzi tym > świństwem)!! jesli tak myślisz to jestem pełna podziwu! nie masz chyba w ogóle pojęcia o tych sprawach.może gdybyś troszke zesięgneła informacji na ten temat, mogłabyś sie lepiej wypowiedzieć. gdy słysze <widze> jak ludzie mówia o takich rzeczach w ten sposób to jest mi ich bardzo żal i wtedy wiem ze nie mają w ogóle pojęcia na ten temat.myśle ze piszesz tak tylko z braku jakichkilwiek wiadomości na ten temat.gdybyś była chora na nieuleczalną chorobę i zazywanie (oczywiscie w zalecanych dawkach)np marihuany czy innych narkotyków miałoby ci pomóc w sposób załagodzenia bólu czy ogólne poprawienie stanu zdrowia jestem pewna, ze skorzystałabys z tego. nie należe do osób, które są za pijaństwem, braniem narkotyków itp., lecz tutaj robie jeden wyjątek!!i chyba jest on słuszny pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kate2000 Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 26.04.06, 17:51 Jakbym była chora nawet na raka w zyciu bym tego syfu nie wziela, wolalabym aby mnie bardzo bolalo Odpowiedz Link Zgłoś
mammutka Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 26.04.06, 18:49 zapraszam więc na wizytę do hospicjum - w Warszawie jest tego trochę.. co za bzdury piszesz.. zastanów sie co ty wogóle chcesz przez to przekazać?? wolisz w cierpieniu umierać ?? ja nie wolę odejść bezboleśnie i w spokoju a nie w męczarni i bólu ( drastyczne już te teksty są) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_dealer Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 26.04.06, 21:23 Ja też wolałabym umrzeć z godnością i w spokoju, a nie wijąc się z bólu i błagając o to, by ktoś litościwy skrócił moje cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kate2000 Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 26.04.06, 23:33 Dla mnie śmierć to śmierć nieważne czy umre w bólu czy zasne. A co do honoru mam inne zdanie wole umrzeć honorowo w bólu niż bez honoru bez swiadomości naćpana Odpowiedz Link Zgłoś
spiwor Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 27.04.06, 10:10 Zadziwiające jest to jak wiele rzeczy zawiera w sobie narkotyki tylko w małym stężeniu - popularne leki na kaszel, nawet te które lekarz przepisuje dzieciom, dodatkowo taki np. gripeks który w swoim składzie ma także "środek którym można się naćpać" ma w sobie także w niskim stężeniu truciznę, paracetamol. Różne trzy popularne leki na kaszel mają w składzie niskie stężenie składnika którego w większej ilości(w przybliżeniu nie jednej dawki a dziesięciu na raz) luźno można porównać w jednym przypadku działania na podobnej zasadzie jak heroina w drugim jak amfetamina i w trzecim LSD. Takie zamienniki. Nie wiem jakie stężenie thc(składnika marinuany) mają leki np. na stwardnienie rozsiane ale podejrzewam, że takie, które nie powodowałoby stanu naćpania lecz stan powolnego uleczenia. Jeśli się mylę proszę o poprawienie mnie. Mając w ręku bitą śmietanę w aerozolu można się naćpać;) Odpowiedz Link Zgłoś
kate2000 Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 27.04.06, 10:15 Jasne że na leki trzeba uważać!! O raaaaany a co jest w bitej śmietanie, bo jestem przerazaona !!!!!!??????? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_dealer Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 27.04.06, 21:31 Jak dla mnie to jesteś przewrażliwiona.... Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 13.07.06, 14:08 podtlenek azotu - tzn gaz rozsmieszajacy. LSD nie da sie porownac do zadnego leku, czy czegokolwiek z apteki. Ten koles nie wie co mowi. LSD czy grzyby psylocbinowe moga byc fantastyczną rzecza, trzeba jednak umiec uzywac, nie jest to tez dla kazdego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
spiwor Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 14.07.06, 14:19 armagon napisał: LSD nie da sie porownac do zadnego le > ku, czy czegokolwiek z apteki. 1. mylisz się. albo mało leków ćpałeś albo nie umiesz z nich korzystać a ten jest bardzo popularny a i słyszałem opinie, że jest lepszy od grzybów. 2. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM nie ze zaślepieniem Odpowiedz Link Zgłoś
venuuss Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 30.04.06, 20:29 spiwor masz racje..a tak po za tym przedawkowanie czegokolwiek szkodzi naszemu zdrowiu.nie wiem czy "kate 2000" chciałabys zyc w ciągłym bolu, bo przeciez nie mówimy tu o czasie w którym dzieli nas kilka godz od smierci, tylko o normalnym zyciu w kórym starasz sie normalnie funkcjonować. np.: masz załóżmy 20 lat. dowiadujesz sie ze masz nieuleczalną chorobe, wiesz ze w każdej chwili moze spotkać cie śmierc lecz starasz sie jak najdłuzej zyc.<no chyba ze od razu poddałabys sie> jedyne co to jest np palenie "zielska", które usmierzy ci ból.<oczywiscie palisz tylko zalecaną dawke i nie mówimy tu wcale o jakimś ćpaniu!!!> no i załóżmy ze bedziez zyła jeszcze kolejne dziesiatki lat <bo to ze jestesmy nieuleczalnie chorzy nieznaczy ze mamy od razu umrzec> wiec na prawde nie chce mi sie wierzyc ze dla dwojego < tu napisanego> i na pewno błędnego honoru bedziesz zyła w cierpieniach załóżmy 30 lat. przeciez to jest niedorzeczne i w ogóle bez sensu. jaki człowiek chciałby zyc w ciaglym cierpieniu.to sie nawet w głowie nie miesci. tak wiec " kate2000" chyba nie wiesz co to jest "nieuleczalna choroba" i może znajdz sobie definicje tego i wtedy porozmawiamy.jesli na prawde tak myslisz jak pisałac to jestem pełna podziwu ze masz taką "znieczulice" na ludzkie cierpienia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 03.05.06, 14:04 Proszę bardzo, masz prawo wybrać ból. Ale nie masz prawa nakazywać takiego wyboru innym. Odpowiedz Link Zgłoś
kate2000 Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 04.05.06, 19:35 No mam takie prawo tylko czemu go nie szanuja zwłaszcza lekarze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 20.05.06, 00:31 Kochana jakbyś była chora na raka to byś wzieła i prosiła o jeszcze.Zastanów się co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 22.05.06, 14:18 W tej mierze daj jej spokój. Każdy ma prawo do wyboru, piszę: nie ma obowiązku życia bez cierpienia. Chodzi tylko o to, że nikt nie ma prawa tego cierpienia narzucać innym. Żyj i daj żyć innym, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
prazanka2 Re: To bardzo GŁUPI pomysł!!!!!!!!!!!! 14.07.06, 14:27 Wiem, ze to juz graniczy z absurdem, ale jezeli jestes taka bardzo radykalna a na dodatek wspomnasz tutaj i anestezjologów, to moze i /czasem wiele godzin trwajace/ operacje powinny byc przeprowadzane bez znieczulenia? Odpowiedz Link Zgłoś
chcacy Re: Legalizacja narkotyków - ciekawy pomysł? 14.07.06, 14:26 Jestem za. Lubie przyjść do domu po pracy i zapalić jointa. Dobrze gdybym nie musiał płacić dilerom tylko uczciwie Państwu. Ale w naszym kraju to nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś