martus26 17.05.06, 12:30 Rzucilam palenie dwa miesiace temu i juz przytylam 6 kg :(. Jestem na diecei, staram sie nie podjadac, duzo sie ruszam (biegam, plywam), a i tak waga rosnie :(( Pomozcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneczka002 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 17.05.06, 12:49 zazdroszcze Ci ze masz tak silną wole i nie palisz już tyle.. mi najdłuzej udało się 4 tyg ale w tym czasie dopadały mnie takie bóle głowy ze myślałam ze oszaleje ..!! Wiem ze ciągnie i ze jest Ci trudno co do wagi to wiesz rozmawiałam ze swoim rodzinnym i powiedział że jedni tyją przy rzucaniu inni nie to zależy od organizmu, jeśli twój organizm reaguje tyciem to ruch fizyczny i dieta tylko zmniejszy ilość kilogramów ale nie zatrzyma podnoszenia wagi.. ale to podobno przejsciow... Dla mnie rzucenie palenia jest bardzo ważne bo mam prawie 30 i staramy się z mężem o dzidzie:)a cholender nawet top mnie nie moze mnie zmotywować.. A jak było u Ciebie z tym końcem nałogu?? Życzę wtrwałosci:) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
martus26 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 17.05.06, 13:03 Da sie.. naprawde da sie :). Trzeba tylko chciec, przeciez przed nalogiem tez zylysmy jakos, i papierosy nie byly nam do niczego potrzebne :). Ja czasami lapie sie na tym, ze zazdroszcze palaczom, tak wiec i Tobie, ale tylko dlatego, zeby nie tyc :((. A co masz na mysli mowiac, ze: jeśli twój organizm reaguje tyciem to ruch fizyczny > > i dieta tylko zmniejszy ilość kilogramów ale nie zatrzyma podnoszenia wagi.. Odpowiedz Link Zgłoś
misia007 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 17.05.06, 14:36 Martus mam podobny problem.Nie palę juz ponad 5 miesięcy i przytyłam w tym czasie 5kg ale jest światełko w tunelu.Niestety wraz z rzuceniem fajek zmienia się cały metabolizm i efekt to te dodatkowe kilogramy.Nie na zawsze na szczęście.Jakis miesiac temu wzięłam się za siebie i przeszłam na słodzik oraz 15 minut porannej gimnastyki.Efekty są już straciłam kilogram i z resztą też sie rozprawię.Wprowadż sobie jakieś ograniczenia pokarmowe i więcej ruchu ( nic drastycznego) i pozwól działać naturze.Pozdrawiam i nie łam się, warto bylo rzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiiik Re: Chyba zacznę znowu palić :( 17.05.06, 16:21 Ja cię doskonale rozumiem, niestety jak sie nie pali to sie tyje:(. Ja jestem większa jeszcze o 2 kg a było 4.Skoro cwiczysz i trzyamsz diete to czy nie podjadasz czasem słodyczy, drożdzóweczki itp.? Poprzedim razem jak rzuciłam palenie to w 3 mies przytyłąm 8 kg ale zgubiły mnie słodycze, których na codzień raczej nie jem bo nie przepadam. Szkodaby było twoich dwóch miesięcy. Może przypomnij sobie dlaczego chciałaś rzucic palenie i jaka dumna z siebie byłaś gdy się to udało. Za niedługo przemiana materii powinna wrócić do siebie, wydaje mi sie ze za jakiś miesiac, do tego idzie lato więc powinno być z górki. Uzbrój się w cierpliwość. Może powinnaś spróbować zarzywać termal pro? To wprawdzie chemia ale moim zdaniem gorszym świństwem są papierosy ,więc jak masz zacząć znów palić... Ja obecnie zazywam adipex i powoluku chudnę. Ale ten lek ma dużo przeciwskazań i podobno dużo skutków ubocznych. No ale cóż, jak wyżej pisałam ja wychodze z załóżenia że papierosy to dopiero świństwo, a dodakowe kilogramy nie pozwalały mi w pełni cieszyć się ze już nie palę, więc wybrałam na szczęście nic mi nie jest. Jeżeli jesteś zaineresowana tymi środkami to poszukaj o nich przez wyszukiwarke i o skukach ubocznych. Dodam że nie jestem żadnym dystrybutorem więc ci tego nie załawię. wkleję ci link gdzie dziewczyny dzielą się doświadczeniami na temat adipexu f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3129479&start=14820 Acha a z tego co wiem to termal pro, prócz tego że to chemia, to właśnie jest dla ćwiczących, popraiwa wydolnośc i podnosi temperaure ciała itp. Odpowiedz Link Zgłoś
darsana Re: Chyba zacznę znowu palić :( 18.05.06, 06:59 Cześć martus26 ! Odpowiadam na twoje pytanie. U mnie już też dwa miesiące ponad - jak rzuciłam palenie. Pisałam, że ważę 2 kg więcej, tak naprawdę to moja waga skacze i wacha się między tymi 2kg a 4. Tylko, że ja nie mogę się zmobilizować żeby zacząć coś z tym robić - to że przytyłam to dlatego, że mało się ruszałam a czasami lubiłam sobie więcej zjeść. Niby to nie tak dużo jeżeli chodzi o wagę, ale dla mnie to sporo - bo przez zimę przybyło kilka kilogramów plus te następne. Cieszę się, że wytrwałaś te najgorsze pierwsze dni bez pap. teraz razem mamy dwa miesiące już za sobą . Powinnyśmy się cieszyć że nam się udało - aby tak dalej!!! Słyszalam, że po dwóch, trzech miesiącach waga powinna troszkę zlecieć w dół, nie wiem czy to prawda? Jak u ciebie z trawieniem? czy zauważyłaś jakieś zmiany po rzuceniu? Ja zauważyłam u siebie, że mam lepszą kondycję, już nie męczę się tak jak kiedyś - no tak piszę o kondycji a nie mogę się zmobilizować do ćwiczeń. Wydaje mi się,że twoja waga skacze tak jak moja i niedługo powinna zlecieć w dół - mam taką nadzieję. Jak na razie cieszę się bardzo, że udało mi się rzucić papierosy, wspomagały mnie niektóre osoby z tego forum - dzięki nim trzymam się w tym postanowieniu, choć czasami nawet teraz jest mi ciężko. Nie wiem jak u ciebie ale ja czsami mam ochotę na papierosa - powstrzymuje mnie myśl że minęły dwa miesiące. Jak dałaś radę przejść na dietę - mnie tak trudno? Pozdrawiam i Gratuluje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martus26 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 18.05.06, 08:34 Czesc :) Dziekuje za list... Pytasz o trawienie, raczej nie mialam tutaj zadnych zmian po odstawieniu papierosow. Ale mysle, ze to ze wzgledu na sport wlasnie... Zmuszam sie do cwiczen, bo widze, ze to one pomagaja utrzymac mi kondycje i mimo wszystko zapobiec przed przytyciu jeszcze bardziej. Odkad rzucilam palenie zaczelam biegac, i widze, ze potrafie przebiec tyle, co z fajkami byloby niemozliwe. Chodze na basen, i tu takze widze roznice sprzed i po :). Zmuszalam sie do uprawiania sportu tylko dlatego zeby nie przytyc, ale teraz znalazlam w tym takze radosc :). Kupilam rolki i tak oto codziennie smigam po parku godzine co daje mi niesamowita frajde i radosc :). Co do diety? Moze jest mi teraz troszke trudniej, ale kiedys bylam w stanie zrzucic 28 kg :). Wazylam 83 kg i odchudzilam sie do 55 (teraz po rzuceniu mam 60):). Wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne, trzeba wytrzymac pierwszy tydzien czy dwa, potem organizm przyzwyczja sie do mniejszej ilosci pokarmow i jest ok :). Pije duzo coli light, fantastycznie zapycha (wiem, ze niezdrowe, ale nie tak jak fajki), pije wode i w prace podryzam salate z rzodkiewka, pomidorami czy ogorkiem :). Da sie :) Trzymaj sie dzielnie, jestesmy wielkie, ze udalo nam sie rzucic to swinstwo :):) Odpowiedz Link Zgłoś
fiokla Re: Chyba zacznę znowu palić :( 18.05.06, 08:02 Marto, nie warto zaczynac skoro juz tyle wytrzymalas. Podrzucam ci linka, na forum fitness jest mnostwo pomocnych informacji oraz uzyskasz wsparcie w gubieniu wagi. Najwazniejsze jest zwyciestwo z nalogiem. Waga zleci sama, kiedy uwierzysz, ze schudniesz. Metabolizm sie nakreca w podswiadomosci. Uwierz, ze chudniesz to schudniesz! Oczywiscie pomoz sobie cwiczeniami i odpowiednim odzywianiem sie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=34660779&a=34660779 Odpowiedz Link Zgłoś
ab995 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 20.05.06, 16:25 Boże, jak można palić?? Przecież to jest ochydne, śmierdzi i kręci sie od tego głowie strasznie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
tynia3 Filipooo 18.05.06, 12:11 moja cierpliwość się kończy... przeczytaj wiadomość na priv Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 22.05.06, 10:36 ja nie pale 9 miesiecy..przytylam 13 kg:( jest to negatywny skutek rzucenia papierochow..ale wole byc grubsza niz smierdziec fajkami..od miesiaca waga stoi, ale sadze ze wkoncu zacznie spadac bo nie wytrzymam chyba ..tylko ze wzgledu na otylosc..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Chyba zacznę znowu palić :( 22.05.06, 11:58 katrin-75 napisała: > ja nie pale 9 miesiecy..przytylam 13 kg:( Katrin, a czy potrafisz powiedzieć o przyczynach tego przytycia? Zaczęłaś się objadać, spoczynkowy tryb życia do tego? A może podjadać? Żywo jestem zainteresowana, bo u mnie dziś bez papierosów 4 tygodnie mijają, jak dotąd z wagą OK, ale oczywiście mam to na uwadze i nie mam ochoty przytyć (nawet jestem gotowa wrócić do palenia gdyby coś z wagą nie tak tzn. gdyby coś wymsknęło mi się spod kontroli i nie mogłabym nad tym zapanować). Pozdrowienia i powodzenia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 22.05.06, 14:14 moim zlym nawykiem jest napadowe jezdenie w nocy..wybudzam sie jak opentana i jem kanapeczki i tak od 1 po 5 rano..jestem tak nazarta..ze nastepny posilek mam ochte w siebie wepchac ok 15:)..podjadanie bylo na poczatku..cwiczyc to mi sie nie zabardzo usmiecha...nie chce mi sie :)..leniuszek ze mnie..powiedziano mi ze mozna przytyc do 9 kg..a potem waga spadnie. ja przytylam duzo wiecej i jak narazie waga stoi no moze 2 kg mniej ale to tylko dlatego ze sie cieplej zrobilo i wiecej ruchu, a tak to czuje sie troche juz oblesnie kazdy mnie pyta ktory miesiac ciazy i gratuluja mi dziecka...a jedna to nawet powiedziala ze widziala moja siostre blizniaczke ale taka gruba..co ty na to..:)?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania_pr papierosy odchudzaja? 23.08.06, 17:32 roznie mowia, co do wlasciwosci odchodzajacych ja co prawda nei rzucalam nigdy palenia ale w ciagu miesiaca od rozpoczecia bardziej regularnego palenia (paczka na tydzien) schudlam jakies 3 kg i ta waga mi sie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
nolwen58 Re: papierosy odchudzaja? 23.08.06, 20:51 i ciesz sie ! i pal dalej! - jak lubisz Odpowiedz Link Zgłoś