Dodaj do ulubionych

Chyba zacznę znowu palić :(

17.05.06, 12:30
Rzucilam palenie dwa miesiace temu i juz przytylam 6 kg :(. Jestem na diecei,
staram sie nie podjadac, duzo sie ruszam (biegam, plywam), a i tak waga
rosnie :(( Pomozcie...
Obserwuj wątek
    • aneczka002 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 17.05.06, 12:49
      zazdroszcze Ci ze masz tak silną wole i nie palisz już tyle.. mi najdłuzej
      udało się 4 tyg ale w tym czasie dopadały mnie takie bóle głowy ze myślałam ze
      oszaleje ..!! Wiem ze ciągnie i ze jest Ci trudno co do wagi to wiesz
      rozmawiałam ze swoim rodzinnym i powiedział że jedni tyją przy rzucaniu inni
      nie to zależy od organizmu, jeśli twój organizm reaguje tyciem to ruch fizyczny
      i dieta tylko zmniejszy ilość kilogramów ale nie zatrzyma podnoszenia wagi..
      ale to podobno przejsciow...
      Dla mnie rzucenie palenia jest bardzo ważne bo mam prawie 30 i staramy się z
      mężem o dzidzie:)a cholender nawet top mnie nie moze mnie zmotywować..
      A jak było u Ciebie z tym końcem nałogu??
      Życzę wtrwałosci:)
      Ania
      • martus26 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 17.05.06, 13:03
        Da sie.. naprawde da sie :). Trzeba tylko chciec, przeciez przed nalogiem tez
        zylysmy jakos, i papierosy nie byly nam do niczego potrzebne :). Ja czasami
        lapie sie na tym, ze zazdroszcze palaczom, tak wiec i Tobie, ale tylko dlatego,
        zeby nie tyc :((. A co masz na mysli mowiac, ze:

jeśli twój organizm reaguje tyciem to ruch fizyczny
        >
        > i dieta tylko zmniejszy ilość kilogramów ale nie zatrzyma podnoszenia wagi..
    • misia007 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 17.05.06, 14:36
      Martus mam podobny problem.Nie palę juz ponad 5 miesięcy i przytyłam w tym
      czasie 5kg ale jest światełko w tunelu.Niestety wraz z rzuceniem fajek zmienia
      się cały metabolizm i efekt to te dodatkowe kilogramy.Nie na zawsze na
      szczęście.Jakis miesiac temu wzięłam się za siebie i przeszłam na słodzik oraz
      15 minut porannej gimnastyki.Efekty są już straciłam kilogram i z resztą też sie
      rozprawię.Wprowadż sobie jakieś ograniczenia pokarmowe i więcej ruchu ( nic
      drastycznego) i pozwól działać naturze.Pozdrawiam i nie łam się, warto bylo rzucić.
    • gosiiik Re: Chyba zacznę znowu palić :( 17.05.06, 16:21
      Ja cię doskonale rozumiem, niestety jak sie nie pali to sie tyje:(. Ja jestem
      większa jeszcze o 2 kg a było 4.Skoro cwiczysz i trzyamsz diete to czy nie
      podjadasz czasem słodyczy, drożdzóweczki itp.? Poprzedim razem jak rzuciłam
      palenie to w 3 mies przytyłąm 8 kg ale zgubiły mnie słodycze, których na
      codzień raczej nie jem bo nie przepadam.
      Szkodaby było twoich dwóch miesięcy. Może przypomnij sobie dlaczego chciałaś
      rzucic palenie i jaka dumna z siebie byłaś gdy się to udało. Za niedługo
      przemiana materii powinna wrócić do siebie, wydaje mi sie ze za jakiś miesiac,
      do tego idzie lato więc powinno być z górki. Uzbrój się w cierpliwość.
      Może powinnaś spróbować zarzywać termal pro? To wprawdzie chemia ale moim
      zdaniem gorszym świństwem są papierosy ,więc jak masz zacząć znów palić...
      Ja obecnie zazywam adipex i powoluku chudnę. Ale ten lek ma dużo przeciwskazań
      i podobno dużo skutków ubocznych. No ale cóż, jak wyżej pisałam ja wychodze z
      załóżenia że papierosy to dopiero świństwo, a dodakowe kilogramy nie pozwalały
      mi w pełni cieszyć się ze już nie palę, więc wybrałam na szczęście nic mi nie
      jest. Jeżeli jesteś zaineresowana tymi środkami to poszukaj o nich przez
      wyszukiwarke i o skukach ubocznych. Dodam że nie jestem żadnym dystrybutorem
      więc ci tego nie załawię.
      wkleję ci link gdzie dziewczyny dzielą się doświadczeniami na temat adipexu
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3129479&start=14820
      Acha a z tego co wiem to termal pro, prócz tego że to chemia, to właśnie jest
      dla ćwiczących, popraiwa wydolnośc i podnosi temperaure ciała itp.
    • darsana Re: Chyba zacznę znowu palić :( 18.05.06, 06:59
      Cześć martus26 ! Odpowiadam na twoje pytanie. U mnie już też dwa miesiące ponad
      - jak rzuciłam palenie. Pisałam, że ważę 2 kg więcej, tak naprawdę to moja waga
      skacze i wacha się między tymi 2kg a 4. Tylko, że ja nie mogę się zmobilizować
      żeby zacząć coś z tym robić - to że przytyłam to dlatego, że mało się ruszałam a
      czasami lubiłam sobie więcej zjeść. Niby to nie tak dużo jeżeli chodzi o wagę,
      ale dla mnie to sporo - bo przez zimę przybyło kilka kilogramów plus te
      następne. Cieszę się, że wytrwałaś te najgorsze pierwsze dni bez pap. teraz
      razem mamy dwa miesiące już za sobą . Powinnyśmy się cieszyć że nam się udało -
      aby tak dalej!!! Słyszalam, że po dwóch, trzech miesiącach waga powinna troszkę
      zlecieć w dół, nie wiem czy to prawda? Jak u ciebie z trawieniem? czy
      zauważyłaś jakieś zmiany po rzuceniu? Ja zauważyłam u siebie, że mam lepszą
      kondycję, już nie męczę się tak jak kiedyś - no tak piszę o kondycji a nie mogę
      się zmobilizować do ćwiczeń. Wydaje mi się,że twoja waga skacze tak jak moja i
      niedługo powinna zlecieć w dół - mam taką nadzieję. Jak na razie cieszę się
      bardzo, że udało mi się rzucić papierosy, wspomagały mnie niektóre osoby z tego
      forum - dzięki nim trzymam się w tym postanowieniu, choć czasami nawet teraz
      jest mi ciężko. Nie wiem jak u ciebie ale ja czsami mam ochotę na papierosa -
      powstrzymuje mnie myśl że minęły dwa miesiące. Jak dałaś radę przejść na dietę -
      mnie tak trudno? Pozdrawiam i Gratuluje!!!!
      • martus26 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 18.05.06, 08:34
        Czesc :) Dziekuje za list... Pytasz o trawienie, raczej nie mialam tutaj
        zadnych zmian po odstawieniu papierosow. Ale mysle, ze to ze wzgledu na sport
        wlasnie... Zmuszam sie do cwiczen, bo widze, ze to one pomagaja utrzymac mi
        kondycje i mimo wszystko zapobiec przed przytyciu jeszcze bardziej. Odkad
        rzucilam palenie zaczelam biegac, i widze, ze potrafie przebiec tyle, co z
        fajkami byloby niemozliwe. Chodze na basen, i tu takze widze roznice sprzed i
        po :). Zmuszalam sie do uprawiania sportu tylko dlatego zeby nie przytyc, ale
        teraz znalazlam w tym takze radosc :). Kupilam rolki i tak oto codziennie
        smigam po parku godzine co daje mi niesamowita frajde i radosc :). Co do diety?
        Moze jest mi teraz troszke trudniej, ale kiedys bylam w stanie zrzucic 28
        kg :). Wazylam 83 kg i odchudzilam sie do 55 (teraz po rzuceniu mam 60):).
        Wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne, trzeba wytrzymac pierwszy tydzien
        czy dwa, potem organizm przyzwyczja sie do mniejszej ilosci pokarmow i jest
        ok :). Pije duzo coli light, fantastycznie zapycha (wiem, ze niezdrowe, ale nie
        tak jak fajki), pije wode i w prace podryzam salate z rzodkiewka, pomidorami
        czy ogorkiem :). Da sie :) Trzymaj sie dzielnie, jestesmy wielkie, ze udalo nam
        sie rzucic to swinstwo :):)
    • fiokla Re: Chyba zacznę znowu palić :( 18.05.06, 08:02
      Marto, nie warto zaczynac skoro juz tyle wytrzymalas. Podrzucam ci linka, na
      forum fitness jest mnostwo pomocnych informacji oraz uzyskasz wsparcie w
      gubieniu wagi.
      Najwazniejsze jest zwyciestwo z nalogiem. Waga zleci sama, kiedy uwierzysz, ze
      schudniesz. Metabolizm sie nakreca w podswiadomosci. Uwierz, ze chudniesz to
      schudniesz! Oczywiscie pomoz sobie cwiczeniami i odpowiednim odzywianiem sie.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=34660779&a=34660779
      • ab995 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 20.05.06, 16:25
        Boże, jak można palić??
        Przecież to jest ochydne, śmierdzi i kręci sie od tego głowie strasznie:/
    • tynia3 Filipooo 18.05.06, 12:11
      moja cierpliwość się kończy... przeczytaj wiadomość na priv
    • katrin-75 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 22.05.06, 10:36
      ja nie pale 9 miesiecy..przytylam 13 kg:(
      jest to negatywny skutek rzucenia papierochow..ale wole byc grubsza niz
      smierdziec fajkami..od miesiaca waga stoi, ale sadze ze wkoncu zacznie spadac
      bo nie wytrzymam chyba ..tylko ze wzgledu na otylosc..pozdrawiam
      • bebiak Re: Chyba zacznę znowu palić :( 22.05.06, 11:58
        katrin-75 napisała:

> ja nie pale 9 miesiecy..przytylam 13 kg:(

Katrin, a czy potrafisz powiedzieć o przyczynach tego przytycia? Zaczęłaś się
        objadać, spoczynkowy tryb życia do tego? A może podjadać?
        Żywo jestem zainteresowana, bo u mnie dziś bez papierosów 4 tygodnie mijają,
        jak dotąd z wagą OK, ale oczywiście mam to na uwadze i nie mam ochoty przytyć
        (nawet jestem gotowa wrócić do palenia gdyby coś z wagą nie tak tzn. gdyby coś
        wymsknęło mi się spod kontroli i nie mogłabym nad tym zapanować).
        Pozdrowienia i powodzenia. B.
        • katrin-75 Re: Chyba zacznę znowu palić :( 22.05.06, 14:14
          moim zlym nawykiem jest napadowe jezdenie w nocy..wybudzam sie jak opentana i
          jem kanapeczki i tak od 1 po 5 rano..jestem tak nazarta..ze nastepny posilek
          mam ochte w siebie wepchac ok 15:)..podjadanie bylo na poczatku..cwiczyc to mi
          sie nie zabardzo usmiecha...nie chce mi sie :)..leniuszek ze mnie..powiedziano
          mi ze mozna przytyc do 9 kg..a potem waga spadnie. ja przytylam duzo wiecej i
          jak narazie waga stoi no moze 2 kg mniej ale to tylko dlatego ze sie cieplej
          zrobilo i wiecej ruchu, a tak to czuje sie troche juz oblesnie kazdy mnie pyta
          ktory miesiac ciazy i gratuluja mi dziecka...a jedna to nawet powiedziala ze
          widziala moja siostre blizniaczke ale taka gruba..co ty na to..:)?pozdrawiam
    • ania_pr papierosy odchudzaja? 23.08.06, 17:32
      roznie mowia, co do wlasciwosci odchodzajacych
      ja co prawda nei rzucalam nigdy palenia ale w ciagu miesiaca od rozpoczecia
      bardziej regularnego palenia (paczka na tydzien) schudlam jakies 3 kg i ta waga
      mi sie trzyma
      • nolwen58 Re: papierosy odchudzaja? 23.08.06, 20:51
        i ciesz sie ! i pal dalej! - jak lubisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka