marge1 21.07.06, 21:28 Mam w domu problem alkoholizmu.Czy ktos moze mi powiedziec co mam zrobić żeby zgłosić chorą osobę na leczenie.Ona sama twierdzi,że wcale takiego leczenia nie potrzebuje.Co mam zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: leczenie alkoholika 21.07.06, 21:50 Iść do gminnej komisji d/s leczenia alkoholizmu - porozmawiac - podpowiedzą co dalej ... dalej to złożyc wniosek o przymusowe poddanie się leczeniu odwykowemu .... i czekac na sprawę w sądzie i dalej na zgłoszenie się delikwenta na leczenie albo na dowiezienia alko przez Policję do Oddziału odwykowego ... i czekać na powrót alko do domu .... czasem mądrzeje ....................... Odpowiedz Link Zgłoś
marge1 Re: leczenie alkoholika 21.07.06, 23:13 Dzięki! Szkoda,że tylko czasem........ Odpowiedz Link Zgłoś
addicted1 Re: leczenie alkoholika 22.07.06, 12:25 Z tego co ja wiem to nie ma w Polsce prawa do przymusowego leczenia, jezeli ktos nie popelnil przestepstwa, a i wtedy moze byc tylko zobowiazanie... ale moze sie myle? Kiedys tak moze bylo jak pisze Deo, w czasach inzynierii spolecznej. dzis wolny wybor. Tego ktory pije i tego ktory z nim mmieszka (no w teorii przynajmniej). Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: leczenie alkoholika 22.07.06, 14:13 Poczytaj na tych stronach: www.parpa.pl/ www.alkoholizm.akcjasos.pl/12.php Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: leczenie alkoholika 22.07.06, 15:24 w czasach " inżynierii społecznej " to Polak brzmiało dumnie a Polak był właścicielem swego kraju , domu , żony i kochanki a teraz - to jest RABEM czyli niewolnikiem w niby własnym kraju o nazwie POLSKA >>>> Wtedy to nawet pijak brzmiało dumnie i swojsko a nie tak jak teraz - - uzależniony od alkoholu .... hahahaha Co do leczenia obowiązkowego .... nadal jest ustawa i obowiązuje " O wychowaniu w trzeźwości " i na mocy tej ustawy Sąd postanawia iż pan X zobowiązany jest do podjęcia leczenia odwykowego albo w zakładzie zamkniętym albo w Poradni ............. w razie nie zastosowania się może zostać doprowadzony do zakładu przez funkcjonariuszy Policji Państwowej pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś