Dodaj do ulubionych

CO Z TYM TYCIEM?

31.07.06, 11:05
od 3 dni nie pale! wow!:D zeby sie czyms zajac szukam informacji na temat rzucania palenia i skutkach z tym zwiazanych. bardzo prosze o wyjasnienie mi czy po rzuceniu nałogu sie tyje. nie mam wiekszego apetytu i codziennie ciwcze ale strasznie sie boje bo kiedys bylam otyla i powrot do tego stanu bylby dla mnie prawdziwa porazka. wiec jesli cwicze i (nie jem chipsow:D w niekontrolowany sposób) to jestem w stanie powstrzymac ten proces czy raczej nie mam na to wiekszego wpływu i rzadzi mój organizm? HELP:(
Obserwuj wątek
    • zulkatx Nie tyjemy:) 31.07.06, 14:33
      Gdzieś wyczytałam, że po rzuceniu palenia 1/3 osób tyje, 1/3 chudnie, a jedna
      trzecia nie zmienia się. Chyba to racja. Tyją ci, którzy palenie zastępują
      jedzeniem, a chudną ci, którzy zaczyną bardziej o siebie dbać, w tym o dietę.
      Nie ma jakiegoś zaczarowanego tycia od niczego. Po prostu trzeba mniej jeść:)
      • kropka141 Re: Nie tyjemy:) 31.07.06, 19:03
        Zobacz zulkatx jaki to paskudny nałóg - paląc nie myślałam np. o raku krtani, a rzucając myślę o tym żeby nie przytyć. Każda wymówka jest dobra. Straszne bo palenie przecież powoduje mnóstwo nieuleczalnych wręcz chorób a ja dobiero teraz, po tylu latach mam odwagę sobie to uświadomić;) Ktoś tu napisał że palenie wypala chyba też mózg. Miał rację;)) Dobrze że ten proces jest odwracalny:))
    • poppy75 Re: tyje się i tyle... 06.08.06, 21:04
      unfortunately!!! tyje się bez zmiany przyzwyczajeń żywieniowych
      buuuuuuuuuuuuuu...:(( zwykła oponka niestety..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka