1962wolf 11.05.08, 18:24 poczytałem sobie co nieco-ale jakoś nuda powiało. coście ? poszli spać gdy mnie nie było. wpadłem sobie w odwiedziny, a tu klops. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: witajcie misie 11.05.08, 18:32 1962wolf napisał: > poczytałem sobie co nieco-ale jakoś nuda powiało. coście ? > poszli spać gdy mnie nie było. wpadłem sobie w odwiedziny, a > tu klops. _______________________________________. Jak ciebie nie ma, to caly swiat zamiera...! :-(( A´propos; Jak tam twoje nadete EGO...!? Zmienilo sie co...? A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: witajcie misie 11.05.08, 20:39 > 1962wolf napisał: > > poczytałem sobie co nieco-ale jakoś nuda powiało. coście ? > > poszli spać gdy mnie nie było... - - - - - - - - - - - - - - - - - - aaugustw odpisał: > Jak ciebie nie ma, to caly swiat zamiera...! :-(( > A´propos; Jak tam twoje nadete EGO...!? > Zmienilo sie co...? ____________________________________. Nic nie odpowiadasz wilczku, a chcesz zeby tu bylo gwarno...! :-(( A... Ps. Mam nadzieje, ze piszac prawde i szczerze nie urazilem twego nadetego EGO...!? Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: witajcie misie 13.05.08, 09:54 zajrzałem ..a tu cisza znaczy wytrzeźwieliście całkiem? fajnie w kazdym razie, pijącym zyczę wszystkiego najlepszego cvokolowiek to dla nich będzie znaczyło niepijącym zyczę tak samo dobrze, choć też nie wiadomo co im z tego wyjdzie sobie życze jeszcze lepiej, bo od mojego samopoczucia zależy to na czym mi zależy i git Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: witajcie misie 13.05.08, 10:01 1962wolf napisał: > zajrzałem ..a tu cisza znaczy wytrzeźwieliście całkiem? - - - - - - - - - - - - - - Co ty, o tej porze to oni odsypiaja jeszcze swoj rausz...! _________________________________________________________. 1962wolf napisał dalej: > w kazdym razie, pijącym zyczę wszystkiego najlepszego... > niepijącym zyczę tak samo dobrze, choć też nie wiadomo co im > z tego wyjdzie > sobie życze jeszcze lepiej, bo od mojego samopoczucia zależy > to na czym mi zależy - - - - - - - - - - - - A ja nawet wiem, co z tego wyjdzie...!? :-(( A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: auguscie gapowaty 13.05.08, 12:30 moje pytanie dotyczyło również i Ciebie. nie uznaje wyjątków wścród alkoholików. więc z łaski swojej,nie odpowiadaj za "onych" , ino zajmij się sobą. a jak widzę po , zadawanych przez Ciebie pytaniach i pisaniu postów do samego siebie, Twoja trzeźwość jest wątpliwa- bardziej wątpliwa , niż u gościa który wypił dopiero co piwo. pozdrawiam z szacunkiem wolf Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: wolfiku g.powaty 13.05.08, 13:44 1962wolf napisał (do A...): > moje pytanie dotyczyło również i Ciebie. nie uznaje wyjątków > wścród alkoholików... - - - - - - - - - - - - Czy ty wiesz, co ty tu nam wygadujesz...!? – Puknij ty sie w czolko...!! Napierw pytasz, (cyt.): > "zajrzałem ..a tu cisza znaczy wytrzeźwieliście całkiem? " < A kiedy ja (zapytany) odpowiadam, ty mi zarzucasz jakas "wyjatkowosc"...(!?). :-() Widze, ze z twoja glowa dalej cos nie tak..(!?) :-(( A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: auguscie gapowaty 13.05.08, 13:48 1962wolf napisał: > a jak widzę po , zadawanych przez Ciebie pytaniach i pisaniu > postów do samego siebie, Twoja trzeźwość jest wątpliwa- > bardziej wątpliwa , niż u gościa który wypił dopiero co piwo. > pozdrawiam z szacunkiem _________________________. Balakanie.Dawaj przyklady! I po czym tak sadzisz...!? A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: oto przykłady 13.05.08, 13:57 w temacie "jak nieść posłanie." piszesz "sam do siebie " i tak to tytułujesz na moje pytanie: "czyście już wytrzeźwieli?"/które było swego rodzaju żartem/-Ty nie odpowiadasz za siebie, tylko piszesz o innych. chcesz wiecej przykładów? gdy gadałem po pijaku, własnie takich odpowiedzi jak Twoje , najwięcej się nasłuchałem od towarzyszących mi opojów. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: oto przykłady 13.05.08, 14:08 1962wolf zawył (do A...): > w temacie "jak nieść posłanie." piszesz "sam do siebie " i tak to tytułujesz... - - - - - - - - - - - - - A co, ty nigdy jeszcze nie gadales "z madrymi" - sam ze soba...!? ______________________________________________________________. 1962wolf zawyl dalej (do A...): > ... na moje pytanie: "czyście już wytrzeźwieli?"/które było swego > rodzaju żartem... - - - - - - - - - - - - - - Ty sobie tu żartujesz ze smiertelnej choroby, a inni i ja gore... _______________________________________________________. 1962wolf zawyl dalej (do A...): /-Ty nie odpowiadasz za siebie, tylko piszesz o innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - A co; mam pisac o sobie, a odpowiadac za innych...!? :-( ___________________________________________________. 1962wolf zawyl dalej (do A...): > chcesz wiecej przykładów? - - - - - - - - - - - - - - Dawaj je wszystkie na tapete...! ________________________________. 1962wolf zawyl na koniec (do A...): > gdy gadałem po pijaku, własnie takich odpowiedzi jak Twoje , > najwięcej się nasłuchałem od towarzyszących mi opojów. - - - - - - - - - - - - Pomyslales raz, zeby gadac trzezwo, wtedy otrzymalbys trzezwe odpowiedzi...!? A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: oto przykłady 13.05.08, 14:15 zadziwiająca logika aauguscie: gadasz zatem z pijanym, wilkiem-------------pijany auugust do pijanego wilka: "gadam sam do siebie, bo to jedyny sposób rozmawiania z mądrym" -pisze august wolf mu na to: "jesteś trzeźwy aauguscie?" aaugust: " jak mam byc trzeźwy, skoro rozmawiam z nietrzeźwym" wolf: "to był dowcip aauguscie" aaugust: "wybacz ,ale jestem tak pijany ,że się smiertelnie wystraszyłem, chyba mam sucha delirkę" wolf: "nie martw się aauguscie,to po 3 minutach przechodzi" aaugust: "juz się nie boję,pogadam sam ze sobą, to może coś mądrego się dowiem" itd etc Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw glowa wolfika... 13.05.08, 14:39 A jak tam glowa wolfi...!? (nie pytam o trzezwosc, lecz czy jeszcze boli...!?). A... Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: glowa wolfika... 13.05.08, 14:46 nie boli mój drogi partnerze od pijackich rozmów- jak sam raczyłeś wspomnieć. zyczę Ci łagodnego kaca, miłych snów jutro. i żebyś spotkał na swej drodze kogoś naprawde trzeźwego. bo jak czytałem, na proste pytanie krzysiowe "czego tutaj szukasz?" nie znalazłeś do tej pory odpowiedzi.a podobno gadasz sam ze sobą często. więc zapytaj krzysia -czego on szuka na róznych forumach- wtedy może obaj znajdziecie odpowiedź.bo jak widzę na waszym zlocie radości.....radosnie może i było./ale za mało gadaliście sami z sobą / w rezultacie nic mądrego się nie dowiedzieliście. pogody ducha Ci zycze aauguście-bo tylko na nią możesz jeszcze liczyć z Twoim stanem trzeźwości Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: glowa głowa aaugusta 13.05.08, 14:50 zatem zgodnie z Twoja logika aaugusie------------ kto odpowiada o takiej porze na pytanie czy jest trzeźwy. znaczy musi byc pijany, bo tylko pijany o takiej porze może pisac ,że inni śpią jeszcze, bo są pijani. i jako pierwsze nożyce na stole sam się odezwałeś. amen Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: glowa głowa aaugusta 13.05.08, 15:05 1962wolf napisał: > ... jako pierwsze nożyce na stole sam się odezwałeś. ___________________________________. Gdybys wiedzial o co tu chodzi, dawno stalbys na dworze i pilnowal drzwi wejsciowych... A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: proste pytanie prosta odpowiedź 13.05.08, 15:11 na pytanie co tutaj robie-nie muszę szukac odpowiedzi gadając sam do siebie, ani z krzysiem poprostu tutaj rozmawiam przy pomocy internetu z przyjaciółmi, z osobami ,które mnie interesują i sa dla mnie ciekawe z róznych względów, dowiaduję się róznych rzeczy i dodatkowo moge sobie napompowac swoje ego -nabijając się z takiego osobnika jak Ty ..............do którego cokolwiekbym nie napisał i tak nic nie skuma, bo jest permanentnie nawalony. i to mnie upewnia w tym ,że dokonałem słusznego wyboru,trzymając się od takich ludzi jak Ty z daleka w realu.a tutaj w necie stac mnie na te odrobinę czasu poświęconego na edukowanie Ciebie. bo kazda nauka pozostawia jakiś slad, nawet u takiego gamonia jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: drogi aauguście 13.05.08, 15:14 Gosia niczego nie pisałą o dojrzałości , tylko o posiadaniu dowodów osobistych.a Ty jak słusznie Gosia zauwazyła smujesz projekcje ,co się często zdarza u osobników gadajacych namiętnie do samych siebie.i nie jest to żadna medytacja/zapewniam Cię/-tylko syndrom pewnej choroby psychicznej...bodaj shizofrenii. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw proste pytanie prosta odpowiedź - prostego 13.05.08, 15:27 1962wolf napisał: > na pytanie co tutaj robie... - ... poprostu tutaj rozmawiam przy pomocy internetu z przyjaciółmi... > moge sobie napompowac swoje ego -nabijając się z takiego > osobnika jak Ty ..............do którego cokolwiekbym nie > napisał i tak nic nie skuma... > ...stac mnie na te odrobinę czasu poświęconego na edukowanie Ciebie. bo kazda nauka pozostawia jakiś slad, nawet u takiego gamonia jak Ty. _____________. No coment...!! ;-)))))) A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: glowa wolfika... 13.05.08, 15:00 1962wolf napisał: > nie boli - - - - - - Zawiazales? _____________________________. 1962wolf napisał dalej: > ... zyczę Ci łagodnego kaca, miłych snów jutro. i żebyś spotkał > na swej drodze kogoś naprawde trzeźwego. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dziekuje, nosze go w sobie...! ;-)) A kac, coz kiedys mialem b. czesto kace; fizyczny i moralny (papierosy+alkohol). Dzis (b. rzadko) miewam moralniaka, kiedy nie postepuje zgodnie z tymi trzezwymi "Regulami duchowymi", ani z modlitwa o Pogode Ducha...! ;-)) _____________________________. 1962wolf napisał dalej: > ... bo jak czytałem, na proste pytanie krzysiowe "czego tutaj > szukasz?" nie znalazłeś do tej pory odpowiedzi. - - - - - - - - - A co ty tu robisz...? _______________________________________. 1962wolf napisał dalej: > gadasz sam ze sobą często. - - - - - - - - - - - - - - Codziennie medytuje...! _________________________. 1962wolf napisał dalej: > ... za mało gadaliście sami z sobą / w rezultacie nic mądrego się nie dowiedzieliście. - - - - - - - - - - - Gocha, to dopiero Jasny-widz ___________________________. 1962wolf napisał dalej: > pogody ducha Ci zycze aauguście-bo tylko na nią możesz > jeszcze liczyć z Twoim stanem trzeźwości - - - - - - - - - - - - - - A skad ty wiesz, co to trzezwosc...!? A... ;-)) Ps. PD mam nawet wtedy, kiedy jej nie mam...! Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: witajcie misie 13.05.08, 14:24 aaugustw napisał: o tej porze to oni odsypiaja jeszcze swoj rausz...! Guciu...jacy oni ?...i skąd masz wiedzę / nie przypuszczenia,bo one są życzeniowe:) / masz rentgen czy jakiś inny przyrząd do inwigilowania ?....dalej projektujesz Guciu...kiedy skończysz ?... Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: witajcie misie 13.05.08, 14:42 gocharl napisała (do A...): > aaugustw napisał: o tej porze to oni odsypiaja jeszcze swoj rausz...!> Guciu...jacy oni ?...i skąd masz wiedzę / nie przypuszczenia,bo one są życzeniowe:) / masz rentgen czy jakiś inny przyrząd do inwigilowania ?....dalej projektujesz Guciu...kiedy skończysz ?... _______________________________________. To byla moja pierwsza proba tego rodzaju...! ;-)) Ciekawym byl odpowiedzi...! A... Ps. Moje rozumowanie takie: kto o tej porze jeszcze spi musi byc nawalony... - Uderz w stol... znasz to Gocha...! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: witajcie misie 13.05.08, 14:47 aaugustw napisał: Uderz w stol... znasz to Gocha...! ;-)) Znam....i to niby ma wyjaśnić Twoje przypuszczenia ?...hehe...projektujesz Guciu!!!!! Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: witajcie misie 13.05.08, 15:02 gocharl napisała: > aaugustw napisał: Uderz w stol... znasz to Gocha...! ;-)) - - - - - - - - - - - - - - > Znam....i to niby ma wyjaśnić Twoje > przypuszczenia ?...hehe...projektujesz Guciu!!!!! ______________________________________________. Nie projekzuje, po co mi nozyce, ja tylko nie moge zapomnac tego stolu z zupa...! :-(( A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: witajcie misie 13.05.08, 14:25 1962wolf napisał: coście ? > poszli spać gdy mnie nie było. wpadłem sobie w odwiedziny, a > tu klops. Nie klops tylko wiosna....maj...kasztany...matury...sam rozumiesz:) Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: witajcie misie 13.05.08, 14:40 o kurde Gosiu nie sądziłem ,że średnia wieku na tym forumie jest "maturalna" ok -zatem spadam nie chce być posądzony o deprawowanie małoletnich. pozostawiam Was w dobrych i trzeźwo-odpowiedzialnych rękach "anonimowych inaczej" hej Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: witajcie misie 13.05.08, 14:52 1962wolf napisał: nie sądziłem ,że średnia wieku na tym forumie > jest "maturalna" No ja też nie sądzę,że to możliwe:)...ale...myślę,że średnia wieku zbliżona do rodzin , które mają u siebie maturzystów....a z tym posądzeniem:)...maturzyści to już z dowodami osobistymi...nie kwalifikują się w dziale małolatów...obraziliby się gdybyś im tak prosto w oczy:) Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: witajcie misie 13.05.08, 15:08 gocharl napisała: > 1962wolf napisał: nie sądziłem ,że średnia wieku na tym forumie > > jest "maturalna" - - - - - - - - - - - - > No ja też nie sądzę,że to możliwe:)...ale...myślę,że średnia wieku > zbliżona do rodzin , które mają u siebie maturzystów....a z tym > posądzeniem:)...maturzyści to już z dowodami osobistymi...nie > kwalifikują się w dziale małolatów...obraziliby się gdybyś im tak > prosto w oczy:) _____________________________________________________. Po co wam to...!? - Dojrzalosci niezdobywa sie matura, ale po co ja to pisze, wy tego jeszcze nie rozumiecie! A... Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: witajcie misie 13.05.08, 15:40 aaugustw napisał: Po co wam to...!? - Niby co , po co nam ? aaugustw napisał: -Dojrzalosci niezdobywa sie matura, Guciu...co mam zrobić abyś pisał na temat?....przekręcasz do góry nogami rozmowę....wyskakujesz z dojrzałością o której nic nie pisałam...a dokument który otrzymuje się po zaliczeniu matury to tylko dokument...i nie trzeba matury kończyć aby to zrozumieć Guciu... Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 15:47 Za moich czasow swiadectwo maturalne, (dyplom), nazywano "swiadectwem dojrzalosci", ale teraz widac inaczej to nazywaja, skoro nie mozesz tego z wolfikiem zrozumiec...! :-(( A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 16:15 ale my nie prowadzimy rozmowy za "tfoih czasuf"-tylko teraz - i tyczyła ona matur,kasztanów,małolatów,dowodów osobistych,deprawacji itd..............o tfoih czasah -nic nie było podobnie jak nic nie było o dojrzałości, ani o łażeniu po drzewach sam na nie wlazłeś jak kto głupi i teraz Ci głupio , żeś tam wlazł , gdy , my we dwoje z Gosią patrzymy na kwitnące kasztany z aagustem na gałęzi. siedx se tam i poczekaj na krzysia, lub innego ratownika....to może ktoś Ci wreszcie pomoże zejść. bo mnie się tam podobasz. kupię sobie orzeszki i bede Cie karmił jak wiewiórki w Łazienkach..................ale uprzedzam , nie bede na Ciebie wołał "basia, basia" .ma na koniec przeczytam sobie na głos pewien fragment tradycji AA..............."oprócz tych nieszczęśników .. ' i spojrzę na Ciebie wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 17:24 1962wolf napisał: > ale my nie prowadzimy rozmowy za "tfoih czasuf > podobnie jak nic nie było o dojrzałości... ___________________________________________. Kto to sa ci "my" - Ty i twoje pchly... - wolfiku...!? Wiem, wiem... - O dojrzalosci nie mogles nic pisac, skad by sie to bralo...!? A... ;-)) Ps. A tak na marginesie; kiedy ty przestaniesz za mna latac wilczku...? Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 17:34 aaugustw napisał:Kto to sa ci "my" Tego też nie wiesz ?... 1962wolf napisał:Ty i twoje pchly... - wolfiku...!? Mianuję Cię na Mistrza Chamstwa FU Gustawie!!!!! Ps.nie odpisuj proszę ...włączam ignora...nie zasługujesz na żadną rozmowę...naucz się podstaw kulturalnego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Niedojrzala reakcja dojrzalej...(!?) 13.05.08, 17:40 gocharl napisała: > aaugustw napisał:Kto to sa ci "my" > > Tego też nie wiesz ?... > > 1962wolf napisał:Ty i twoje pchly... - wolfiku...!? > > Mianuję Cię na Mistrza Chamstwa FU Gustawie!!!!! > > Ps.nie odpisuj proszę ...włączam ignora...nie zasługujesz na żadną > rozmowę...naucz się podstaw kulturalnego zachowania. _____________________________________________________. Ha, ha ha.... ;-)))) Mial byc rym, wyszedl krym! ;-))) Piszac o tych pchlach do wolfika, nie mialem na mysli Ciebie Gocha...! - Ale w Tobie jeszcze nadetego EGO...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: august gapa 13.05.08, 18:01 kim są "my"? auguscie rozmawia nas tutaj tylko troje,a na poczatku nas dwóch-----------więc nie rozumiem Twoich dziwacznych pytań my to: Gosia,aagust,wolf proste jak drut-w dodatku nie wymaga ani dojrzałości by to zobaczyc, ani trzeźwości,ani wielkiej księgi, tylko odrobina rozsądku i dobrej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: do Gosi 13.05.08, 18:07 z tym wsadzaniem kija w mrowisko-to zbytni komplement dla aaugusta Gosiu faktem jest ,że on zrobi wszystko by byc w centrum uwagi, jak małe dziecko, zrobi nawet więcej jeszcze by ktoś go pochwalił za jego rzekome osiagnięcia itd. nawet nie spostrzeze jak ktoś robi z niego wała. własne kabotyństwo odbiera mu resztki rozsądku, a litościwi kumple z AA pozwalaja mu tkwić w jego własnym irracjonalnym świecie..............Oni w AA nazywają to prawem to własnej anonimowości i cieszy ich kolejne 24 godziny bez grama alkoholu na alkoholu świat im sie kiedys zaciął Gosiu i tak im zostanie do końca życia. zycie to dla sporej ich grupy .........układanka z 24 godzinnych elementów i nawet nie dostrzegają,że nic z tej układanki nie wychodzi ale pogodni duchem są..................jak "wiecznie usmiechnięci" ja im dobrze życzę.nie jestem chytry i zazdrosny nie zycze tylko innym , by też poszli ta slepą uliczką. Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: do Gosi 13.05.08, 18:12 i żeby było wszystko jasne aauguście------------nic do Ciebie nie pisałem po moim powrocie sam się odezwałeś -najpierw w moim temacie , potem nazwałeś moją paszczę ryjem.................po tym jak odezwałem się z smutkiem do Rauchen więc nie pisz wiecej głupot ,kto za kim lata bo nastepnym razem gdy Krzyś z Tobą pogada.to całkiem mozliwe,że opisze Cię w swoim nocnym programie-jak już to nie raz robił o sowich rozmówcach i tym razem będzie to gawęda pod tytułem: "spotkałem szczęśliwego nieszczęśnika" ave august lupus vicit Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: do Gosi 13.05.08, 19:46 1962wolf napisał: > i żeby było wszystko jasne aauguście------------nic do > Ciebie nie pisałem po moim powrocie... _______________________________________. Napisales, (cyt.): "u was", wiec policzylem i siebie w tym... A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: do Gosi 13.05.08, 18:29 1962wolf napisał: własne kabotyństwo odbiera mu resztki rozsądku Resztki ?...a to nie jest czasem komplement ? co ja gadam,co ja gadam :) Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: do Gosi 13.05.08, 18:39 żeby przejechać całe niemcy i trafić w okolice Gdyni w konkretnym terminie-trzeba resztki rozsądku posiadać ,ale zeby nie umiec odpowiefdzic na proste pytanie zadane przez nie mniej prostego jak cep rozmówcę widac za mało tego rozsądku. za to do czytania "wielkiej ksiegi" rozsadek jest zbędny podobnie jak z czytaniem biblii mądry zrozumie z niej niewiele głupi powie ,ze wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: do Gosi 14.05.08, 08:05 i znów czas się żegnać dzis jeszcze sobie poczytam co tu słychac, jutro wypad do Kazimierza z żoną i dzieciami, a pojutrze powrót do pracy. pewnie głowa mnie będzie bolała przez nastepne dwa dni, lecz nie ma tego złego, co by nie było lepsze niż emerytura. i prosze Cie Gosiu, nie wychodź przez okno po kasztanie do ogródka. szkoda kasztana. w końcu drzewo historyczne, ogródek arkadyjski, dom z tradycjami, a właścicielka po przejściach.kup sobie wiatrówkę i strzelaj przez okno do much latających po Twoim niebie. mnie to pomaga, jak sobie co jakiś czas coś ustrzelę, od razu mi lepiej. ostatnio ustrzeliłem starą puszkę po piwie Carslberg, miała chyba z 30 lat sadząc po wyglądzie /normalnie jakieś wykopalisko archeologiczne/, nasypałem do niej piasku i jak w nią grzmotnąłem , to wybuchła jak stinger w iraku. hej Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: do Gosi 14.05.08, 10:09 Jak żegnać przyszedł się czas to ja Ci życzę miłego podróżowania ;)..Kazimierz w tym roku prze mnie jeszcze nie zaliczony / pogoda była pod psem :( / ale wszystko przede mną...Wolfiku...nie łażę po drzewach , bo jak sam zauważyłeś szkoda mi ich :)....do wszelkich stworzeń z tego Świata nie mam zwyczają strzelać...nawet łapki na muchy nie mam a co mówić o innych urządzeniach powodujących zejście z tego padołu...żyję sobie z nimi w dobrej komitywie...w kasztanowcu mam parkę ptaszków co to kilka razy dziennie urzekają mnie swoim trelem:)....wczoraj zmierzyłam odległość z okna do kasztanowca...hehe...30 cm....w przyszłym roku zasłonią mi całe okno...żaby śpiewają mi do snu co wieczór...to są te chwile,które powodują u mnie radość...zapominam o troskach dnia codziennego...tylko mój osobisty duch dalej łazi po poddaszu...ale do wszystkiego można się przyzwyczaić:) Wracaj szybko Wolfiku...pozdrów swoich bliskich... Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw do Gosi zegnalskiej... 14.05.08, 14:26 gocharl napisała: > Jak żegnać przyszedł się czas to ja Ci życzę miłego > podróżowania ;) - - - - - - - - - - Nie ma nic lepszego, jak niekonczace sie pozegnania..! ;-)) ____________________________________________. gocharl napisała dalej: ..Kazimierz w tym roku prze mnie jeszcze nie > zaliczony / pogoda była pod psem :( - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Trzeba bylo zaprosic go do domu...! :-( ___________________________________. gocharl napisała dalej: / ale wszystko przede mną...Wolfiku...nie łażę po drzewach... - - - - - - - - - - - - - - - Czyzby powrot do przeszlosci...!? ________________________________. gocharl napisała dalej: > ...żaby śpiewają mi do snu co wieczór...to są te chwile,które powodują u mnie radość... - - - - - - - - - - - - - - - - Wyobrazam sobie, jak musi spiewac Twoj trubadur, jezeli dopiero żaby powodują u Ciebie radość... :-() _________________________________. gocharl napisała dalej: > ... zapominam o troskach dnia codziennego...tylko mój osobisty duch dalej łazi po poddaszu...ale do wszystkiego można się przyzwyczaić:) - - - - - - - - - - - - - - - Przynajmniej chata ma ducha...! ______________________________. gocharl napisała dalej: Wracaj szybko Wolfiku... - - - - - - - - - - - - - Z wycieczki, czy z tyry...? A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: do augusta zazdrosnego 14.05.08, 20:03 gdybym miał posiadac ducha ,rodem z puszki napełnionej w niemieckim Carlsbergu, wolałbym go oddać na złom . gdybym miał napisac coś miłego aaugustowi na pożegnanie, to nie napisałbym mu nic niemiłego a ponieważ gdybać nie lubię: do duchów strzelam, choć to strata amunicji, ale frajda duża , gdy duch w gacie narobi. napiszę Ci aauguscie na pożegnanie zyczę Ci kolejnych 24 godzin trzeźwych, bo na więcej , na raz Cię nie stać. trzym się aaugust i naucz się liczyc do trzech , zanim wrócę tutaj.to będzie miara Twego rozwoju. raz-dwa-trzy..............wtedy uwierzę ,że jesteś w stanie zrobić krok 4 ,na swojej 12-stopniowej ścieżce zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw do wolfika liczydelki... 14.05.08, 21:30 1962wolfik napisał: > gdybym miał posiadac ducha ,rodem z puszki napełnionej w > niemieckim Carlsbergu, wolałbym go oddać na złom . - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Nie jestem na Mityngu AA, lecz prywatnie na Forum, wiec pozwalam sobie napisac: Polsko, jakich Ty masz synow...(!?) :-( Po odzywce zaraz widac, ze nie wie taki nic o tym malym, wielkim miejscu dla Polakow w Niemczech, ani nic nie slyszal o Ks. Blachnickim... (to prawda; puste puszki najwiecej halasuja...!) ;-)) ______________________________________________________. 1962wolfik napisał dalej: > ... napiszę Ci aauguscie na pożegnanie zyczę Ci kolejnych 24 godzin trzeźwych, bo na więcej , na raz Cię nie stać. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Co prawda to prawda - wolfiku...! Opowiem ci zatem anegdotke do tego co napisales: Znanemu z apetytu rolnikowi (ty go mozesz nazwac siewca), postawiono na stole talerz z 24 kluskami (ty to mozesz nazwac 12 Krokami i 12 Tradycjami AA) ;-)) i zapytano go; czy jest on w stanie to wszystko na raz zjesc...? - On podrapal sie po glowie i odpowiedzial: Na raz nie dam rady, ale jedna po drugiej - tak...! ___________________________________. 1962wolfik napisał dalej: > ... trzym się aaugust i naucz się liczyc do trzech... - - - - - - - - - - - - - - - Ty musisz zyc jeszcze w lesie - wilczku...! Ludzie nie licza juz na liczydle do 10... Teraz nastala era komputerow... - Nawet te najmadrzejsze i najszybsze potrzebuja znac tylko dwie cyfry...! ;-)) Spij slodko... A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw do wolfika - dlugo zegnalika... 14.05.08, 14:14 1962wolf napisał: > i znów czas się żegnać... pojutrze powrót do pracy. - - - - - - - - - - - - - - - - - Ja w lipcu wyjezdzam na urlop... - Mozemy sie juz tez zegnac...! _______________________________________. 1962wolf napisał dalej: > pewnie głowa mnie będzie bolała przez nastepne dwa dni... - - - - - - - - - - - - - - - - Masz jeszcze psa... ___________________________________. 1962wolf napisał dalej: > nie ma tego złego, co by nie było lepsze niż emerytura. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Nie ma tego złego, zeby nie moglo byc jeszcze gorsze...! ___________________________________________________. 1962wolf napisał dalej: > i prosze Cie Gosiu, nie wychodź przez okno po kasztanie do > ogródka. szkoda kasztana... - - - - - - - - - - - - - - Q-rde, gdybym ja cos takiego napisal, bylby juz pozar na dachu u Gochy, a ja bylbym juz dawno spalony...! _________________________________________. 1962wolf napisał dalej: > ... ostatnio ustrzeliłem starą puszkę po piwie Carslberg, miała > chyba z 30 lat sadząc po wyglądzie /normalnie jakieś > wykopalisko archeologiczne/, nasypałem do niej piasku i jak w > nią grzmotnąłem , to wybuchła jak stinger w iraku. > hej - - - - - - - - - - - - - - - Zamiast szukac puszek po piwie z dunskiego Carlsberga, przyjedz lepiej do niemieckiego Carlsberga... - Tam takie puste puszki, jak ty wypelniaja duchowoscia, zeby takiego halasu pustego nie robily! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: do Gosi 13.05.08, 19:34 gocharl napisała: > 1962wolf napisał: własne kabotyństwo odbiera mu resztki rozsądku - - - - - - - - - > Resztki ?...a to nie jest czasem komplement ? co ja gadam,co ja > gadam :) _________________________________________. Z Twoich ust wszystko jest komplementem..! (a wiedzialabys to bez wachania sie, gdybys byla juz dojrzala...!) A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: do Gosi 13.05.08, 19:44 1962wolf napisał: > ja im dobrze życzę.nie jestem chytry i zazdrosny > nie zycze tylko innym , by też poszli ta slepą uliczką. ________________________________________________________. Wierze ci... - Z listow twoich emanuje "tylko" zawisc...! A... ;-)) Ps. Kiedy znowu lecisz ladowac walizki...!? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw do wolficka - filozoficka 13.05.08, 20:14 > 1962wolfik napisał (o A...): > ... nie zycze tylko innym , by też poszli ta slepą uliczką. ______________________________________________. ??????????????????????????????????????????????? A... Ps. "Niektorzy ludzie wiecej wysilku wkladaja w ukrywanie swej madrosci, anizeli swej glupoty" - (J. Swift) Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: august gapa 13.05.08, 18:26 1962wolf napisał: > proste jak drut-w dodatku nie wymaga ani dojrzałości by to > zobaczyc, ani trzeźwości,ani wielkiej księgi, tylko odrobina > rozsądku i dobrej woli. Pomijając dojrzałość wolfiku / bo może się tak zdarzyś ,że nie każdy ją osiąga / pomijając trzeźwość / to szczegół / pomijając rozsądek / ojej...z tym to już większy problem / o dobrej woli nie ma co tu rozprawiać ;)...wystarczy zwykła uczciwość...plus umięjętność liczenia / do trzech ;)) Zmieniając temat / no nie tak do końca...u mnie kasztanowiec prawie wchodzi przez okno do pokoju na poddaszu...zakwitł tak pięknie białymi kwiatami...ten zapach ...cudo ;) Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: august gapa 13.05.08, 19:31 gocharl napisała: > Zmieniając temat ...u mnie kasztanowiec prawie wchodzi przez okno do pokoju na poddaszu...zakwitł tak pięknie białymi kwiatami...ten zapach ...cudo ;) _____________________________________________________. Teraz mi zal, ze nie umiem sie wspinac po drzewach...! :-(( A... ;-)) Ps. Docha, gniewasz sie jeszcze na mnie...!? ;-)) To naprawde nie bylo do Ciebie mimo, ze nas tylko trzech, a siebie (wiadomo) nie potrafie sam zdenerwowac...! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: august gapa 13.05.08, 19:40 1962wolf napisał: > kim są "my"? > my to: Gosia,aagust,wolf _________________________. Czyli przecietny obrazek spoleczenstwa w Europie: Wspoluzalezniona, trzezwy i nawalony jeszcze, (w kolejnosci, j.w.). A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 16:29 aaugustw napisał: > Za moich czasow swiadectwo maturalne, (dyplom), > nazywano "swiadectwem dojrzalosci", ale teraz widac > inaczej to nazywaja, skoro nie mozesz tego z wolfikiem > zrozumiec...! :-(( Czego nie mogę zrozumieć z wolfikiem?...tego,że każdy ma świadomość , iż za zaliczoną maturę otrzymuje się dokument nazywany”świadectwem dojrzałości”a jego nazwa jest tylko symboliczną metaforą ,którą nie należy traktować zbyt dosłownie…?...Guciek,zlituj się…co Ty gadasz?...poza tym określenie kogoś dojrzałym lub nie jest bardzo ryzykownym ….kto tak naprawdę ma prawo do określania ludzi?...dla Ciebie ktoś dojrzały to ?????????...zgodny z tym czego Ty oczekujesz?....zapominasz,że każdy człowiek ma swoją autonomię…kieruje się sam swoim i tylko swoim wewnętrznym układem odniesienia do danej sytuacji…dokonuje sam wyborów w sprawie własnego postępowania… nie myślisz Guciu czasem stereotypami ?...za Twoich czasów…hm…ale życie idzie naprzód…Ty stoisz w miejscu?...pamiętaj,że można zabłądzić również stojąc :) Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 16:48 gocharl napisała: > ...Guciek,zlituj się... - - - - - - - - - - - - - OK... - lituje sie...! ______________________. gocharl napisała dalej: > ... określenie kogoś dojrzałym lub nie jest bardzo ryzykownym... kto tak naprawdę ma prawo do określania ludzi?...dla Ciebie ktoś dojrzały to ????????? - - - - - - - - - - - To proste... - To wszystko to, czego nie ma wolfik jeszcze...! ______________________________________________________. gocharl napisała dalej: > ...za Twoich czasów…hm…ale życie idzie naprzód… > Ty stoisz w miejscu?...pamiętaj,że można zabłądzić również stojąc :) - - - - - - - - - - - To dobrze, czy zle...!? (jezeli do mnie to kierujesz...!) ;-)) A... Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 17:22 aaugustw napisał: > To proste... - To wszystko to, czego nie ma wolfik jeszcze...! A Ty niby skąd wiesz co ma lub czego nie ma wolfik ?...na jakiej podstawie to napisałeś ?....czasem nie życzeniowej ?...projektowanej w Twej głowie ?...dużo masz jeszcze podobnych projektów ?...Guciek,ja nie wiem czego Tobie brakuje,ale z tego co piszesz można wywnioskować,że pisaniem swoim z radością wsadzasz kij.....po co to robisz ?... Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 17:29 gocharl napisała: > aaugustw napisał: > To proste... - To wszystko to, czego nie ma > wolfik jeszcze...! ----------------------------- > A Ty niby skąd wiesz co ma lub czego nie ma wolfik ?...na jakiej > podstawie to napisałeś...? - - - - - - - - - - - - - - - Na podstawie mojej dojrzalosci...! ;-)) _________________________________. gocharl napisała dalej: > Guciek,ja nie wiem czego Tobie brakuje, ale z tego co > piszesz można wywnioskować,że pisaniem swoim z radością wsadzasz > kij.....po co to robisz ?... - - - - - - - - - - - - - - - - Brakuje mi tej prawdy o ludziach, zza ich masek... A ten kij mi w tym pomaga...! ;-)) A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 17:24 aaugustw napisał: To dobrze, czy zle...!? > (jezeli do mnie to kierujesz...!) ;-)) Do Cię ....a czy to dobrze czy źle to już sam powinieneś wiedzieć...dojrzali ludzie nie mają wątpliwości... Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Niedojrzali dojrzali... 13.05.08, 17:33 gocharl napisała: > aaugustw napisał: To dobrze, czy zle...!? > > (jezeli do mnie to kierujesz...!) ;-)) - - - - - - - - - - - - - - > Do Cię ....a czy to dobrze czy źle to już sam powinieneś > wiedzieć...dojrzali ludzie nie mają wątpliwości... ___________________________________________________. Aaa... - Widze, ze i Ty zaczynasz juz wiedziec co to dojrzalosc... - Brawo...! ;-)) A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: witajcie misie 13.05.08, 14:44 gocharl napisała: > Nie klops tylko wiosna....maj...kasztany...sam rozumiesz:) ____________________________________. Chyba tak... - Ciagnie wilka do lasu, jak niektorych na drzewa...(!?). ;-)) A... Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: witajcie misie 13.05.08, 14:56 aaugustw napisał: > Chyba tak... Co chyba tak ?...po pierwsze nie do Cię były skierowane te słowa...poza tym , co znaczy chyba ?...nie jesteś pewny ?..to coś nowego u Cię ;) Hejka Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: witajcie misie 13.05.08, 15:14 gocharl napisała: > Nie klops tylko wiosna....maj...kasztany...sam rozumiesz:) ..................................... (A...): Chyba tak... - Ciagnie wilka do lasu, jak niektorych na drzewa...(!?). ;-)) - - - - - - - - - - - - - - - - - gocharl napisała: > Co chyba tak ?... co znaczy chyba ?...nie jesteś pewny ?..to coś > nowego u Cię ;) _________________________________________. To niezdecydowanie wynika stad, ze mnie nigdy nie ciagnelo na drzewa, ja sobie tylko tak projektowalem..! ;-)) A... Odpowiedz Link Zgłoś
daleh Re: witajcie misie 17.05.08, 09:26 1962wolf napisał: > poczytałem sobie co nieco-ale jakoś nuda powiało. coście ? > poszli spać gdy mnie nie było. wpadłem sobie w odwiedziny, a > tu klops. ----------------- Siemka ...Wiosna czy lato wlasciwie daje tyle mozliwosci,ze dluzsze przebywanie na FU,to marnowanie cennego czasu ...Nie mam czasu nawet pomyslec o piciu... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: witajcie misie 17.05.08, 11:19 daleh napisał: > ...Wiosna czy lato... - - - - - - - - - - - - Obudz sie, sam zobaczysz...! ___________________________. daleh napisał dalej: > ...dluzsze przebywanie na FU,to marnowanie cennego czasu ...Nie mam czasu nawet pomyslec o piciu... - - - - - - - - - - - - - - - - - Wierze ci, myslenie u ciebie nigdy nie bylo mocna strona...! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
daleh Re: witajcie misie 17.05.08, 14:28 august... Wierze ci, myslenie u ciebie nigdy nie bylo mocna strona...! A... ;-)) ----------------- Mylisz pojecia Wielki Czlowieczku...Tobie niezbedne jest stadne myslenie i dzialanie do czego probujesz wszystkich przekonac,ze to jedyna mozliwosc aby zachowac trzezwosc...Zreszta i tak tego nie zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: witajcie misie 17.05.08, 16:22 daleh napisał: > ...FU,to marnowanie cennego czasu ...Nie mam czasu nawet pomyslec o piciu... --------------------- (A...): > Wierze ci, myslenie u ciebie nigdy nie bylo mocna strona...! - - - - - - - - - - - - daleh: > Mylisz pojecia Wielki Czlowieczku... stadne myslenie i dzialanie do czego probujesz wszystkich przekonac,ze to jedyna mozliwosc aby zachowac trzezwosc...Zreszta i tak tego nie zrozumiesz... ___________________________________________. No i nie zrozumialem ciebie, dalehu, bo zebys mogl pisac o trzezwosci, najpierw musisz takim byc...! :-(( A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś