lanzarote 22.08.08, 21:35 Czy mogę Was prosić o opinie na temat ośrodka Wolmed. Będę wdzięczna, ponieważ niebawem ma tam trafić mój przyjaciel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuraathor Re: Ośrodek WOLMED opinie 22.08.08, 22:58 a gdzie ten wolmed??, tu piszą ludzie z całego świata. najlepiej idź pod ten wolmed i poczekaj aż terapeutowani wylezą na przerwę na papierosa i pogadaj Odpowiedz Link Zgłoś
lanzarote Re: Ośrodek WOLMED opinie 22.08.08, 23:39 Zbędny sarkazm. Ci, którzy znają ten ośrodek - wiedzą że jest koło Bełchatowa w miejscowości Dubie. Ośrodek ma dobrze opracowaną stronę, zatrudnia specjalistów - ale chciałabym poznać opinie pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
antychloniak Re: Ośrodek WOLMED opinie 10.07.09, 22:22 I co dowiedzialas/es sie czegos na temat tego osrodka. Chce tam wyslac ojca uzaleznionego od alkoholu. Tez probuje znalezc jakies opinie. Nie chce placic tak duzej kasy za nic. Zalezy mi na skutecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Ośrodek WOLMED opinie 10.07.09, 23:39 Skutecznośc wszedzie jest taka sama - ogólnie niewielka ale warunki socjalne w takim ośrodku prywatnym - bez porównania lepsze niż w darmowym opłacanym przez NFZ. Raczej rzadko ci co wydaja circa 6000 pln pisza na forum ale może ktoś się odezwie pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ośrodek WOLMED opinie 14.07.09, 22:00 Wątek jest z przed roku...a lanzarote,deoś,to nasza znajoma z starych czasów...znaczy Reporterowi sie nie udało,bo juz ,o ile pamiętam, było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Ośrodek WOLMED opinie 14.07.09, 22:52 Aaaaaa teraz pamiętam , była kiedys taka Lanzarotte ale to było kilka ładnych lat temu ??? jakos tak wtedy zaangażowałem sie w pomoc netową dla owej pani tak bardziej niz zwykły standart czyli idź na terapie ... i ponoc były tego jakies sukcesy / oczywiście nie moja to zasługa tylko gościa co to nie chciał w końcu pić hahahah/ potem mój kontakt sie urwał ale chyba w tym roku miałem jakiegos maila tu czy na naszej klasie , ze wszystko jest ok ... jakies zyczenia składałem z okazji czegos tam .. w kazdym razie zyczę wszystkiego najlepszego // Tak sie składa , że dzis poznałem gościa , który był w owym Wolmecie - co prawda chyba tylko 4 dni ale jak nie zapomne / lata leca / to sie go spytam jak tam takie leczenie wygląda i ile płacił pzdr Ciebie i Lanzarotte też oczywiście !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jermaj1954 Re: Ośrodek WOLMED opinie 29.07.25, 18:27 Myślisz, że jak zapłacisz to wyleczysz tatusia? Nie przyszło ci do głowy, że tatuś musi chcieć się wyleczyć? "zależy mi na skuteczności" Mylne pojęcie, jeżeli twój ojciec nie będzie chciał. Właśnie opusciłem Wolmed. Byłem na oddziale z dolegliwościami psychicznymi. Pacjenci z P i U, czyli psychiczni i uzależnieni, tworzą społecznoś. Razem chodzą na warsztaty terapeutyczne, odpoczywają, chodzą na spacery, jeżdżą na rowerach, itd. Kadra terapeutów, jest na najwyższym poziomie. Jestem pełen podziwu dla ich wiedzy, profesjonalizmu, zaangażowania. Wracając do uzależnionych to wszystko zależy od nich samych. Pieniądze nic nie zmienią. Nie wyleczą ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Ośrodek WOLMED opinie 11.07.09, 08:38 szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=WOLMED&s.sm.title=&s.sm.forumXx=176&sf=tresc&s.sm.author=&y=13&x=14 Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Skuteczność terapii 11.07.09, 10:09 forum.gazeta.pl/forum/w,176,96942768,96942768,co_po_terapii_zadnej_gwarancjii_.html Odpowiedz Link Zgłoś
wisia33 Re: Ośrodek WOLMED opinie 14.07.09, 19:50 Witam! Polecam ten ośrodek, mój mąż był tam dwukrotnie, pierwszy raz prywatnie, drugi raz na kasę chorych, dopiero druga terapia przyniosła oczekiwany skutek, nie pije "już" 2 lata i oby tak dalej. Pierwszy raz pojechał z mojej inicjatywy i z perspektywy czasu nie było to bez znaczenia, ponieważ drugi raz (po wpadkach a może i piciu dalej) pojechał na terapie pogłębioną i na pewno wtedy puzle zaczęły mu sie układać i świat przewartościowywać. Teraz znalazł sobie grupę wsparcia na miejscu i za nic w świecie w sobotę o godz. 16.00 nie jest w stanie go zatrzymać. Znalazł wielu przyjaciół, otworzył się na ludzi, a i pamięta o wspaniałej atmosferze i personelu w Dubiu. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Ośrodek WOLMED opinie 15.07.09, 14:09 Dowiedziałem sie , to dla tych co jeszcze nie przepili całego majatku albo maja bogata i kochajaca żone ... Addi ty juz odkładaj mamone !!! Osrodek bardzo dobry pokoje dwuosobowe a są i jednoosobowe - z telewizorem i łazienką .. boisko do siatki i kosza słowem luksus - sklep obok ale wychodzi sie pod nadzorem . jedzenie -wspaniałe - nie przejesz chyba !!! Fachowa terapia .. Podobno teraz juz nie ma klientów na NFZ zreszta jak byli to ponoć oczekiwanie trwała od 0,5 do roku ??? Teraz nie ma - koniec a na zakończenie koszty detoksykacja 4 dni 1350 pln terapia 6 tygodni 6500 pln a po terapii za 3 miesiace do stanowego zakładu dla obłakanych i pijących do Bełchatowa czy Zgierza ... na poprawke ale za to za frico !!! a sniadanko takie miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,6658564,Szpital_w_Zgierzu_glodzi_pacjentow.html pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
laicow Re: Ośrodek WOLMED opinie 15.07.09, 14:18 no dobra Deo.....ale moglbys wyjasnic o co Ci biega? bo jak nic, wychodzi na to ,ze brakuje Ci 6500 do remontu samochodu. wystarczy wpisac w gogle haslo: osrodki odwykowe........i wyjdzie cala lista plus cenniki juz o tym pisalismy kilka razy. jedni maja trumne z hebanu--inni dykty wielkie mi mecyje.......Deo sie dowiedzial co i jak. jakbys osobicie ruszyl tylek, pojchal itd etc......wtedy mialbys co oglaszac a kilkajac w gogle.........to zaden efekt dramaturgiczny Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Ośrodek WOLMED opinie 15.07.09, 15:49 O co mi biega - o nic .. jest pytanie jest odpowiedź ... dla salonowych alkoholików a nie smietnikowych . Śmietnikowcy wolf to do roboty do kamieniołomu - najlepsza terapia a salowcy do Wolmedu .. rozumiesz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
laicow Re: Ośrodek WOLMED opinie 15.07.09, 16:10 w kamieniolomkie to trzeba miec krzepe a w dzisiejszych czasach kwalifikacje, zeby nie wysadzic w powietrze pol miasta za jednym razem. a salonowcy zawsze sobie dadza rade........taka ich natura, bo wpierw sobiena ten salon zapracowali ciezko........i nie ma czego im zazdroscic, ino trzeba brac z nich przyklad. jak sie ma dajmy na to 10 letniego Opla.........to nie nalezy drapac gwoxdziem nowego Subaru........tylko podziwiac go hej jak wykazaly badania prowadzone przez SS w czasie WW2 --- wydajnosc smieciarzy w kamieniolomie jest niska.....az w koncu moglby zabraknac smieciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
minka.b Re: Ośrodek WOLMED opinie 26.07.09, 20:37 Byłam na terapii w wolmedzie od 1 kwietnia. Po 2 tygodniach terapeutka podjęła decyzję że terapia zamiast 4 tygodnie ma potrwać 7. Owszem za pierwsze cztery zapłaciłam ale następne 3 poszły na NFZ. Jak dla mnie warunki genialne dla płatnych i NFZ takie same, jedzienie niezłe, personel miły. Genialna kadra terapeutów szczególnie Karina. Jeśli ktoś szuka pomocy to tam ją znajdzie a efekty zależą tylko od dorej woli, tam dają wiedzę i przygotowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Ośrodek WOLMED opinie 26.07.09, 21:34 minka.b napisała: > Byłam na terapii w wolmedzie od 1 kwietnia... > ... Jak dla mnie warunki genialne dla płatnych i NFZ takie same > Genialna kadra terapeutów szczególnie Karina... > ... tam dają wiedzę i przygotowanie. _____________________________________. A co robisz z ta dana Tobie "wiedza i przygotowaniem" teraz...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
minka.b Re: Ośrodek WOLMED opinie 26.07.09, 22:29 Ta wiedza mi daje to że radzę sobie z głodami i "trzeźwieję" wiem jak dalej żyć ze swoim uzależnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Ośrodek WOLMED opinie 27.07.09, 08:30 minka.b napisała: > Ta wiedza mi daje to że radzę sobie z głodami i "trzeźwieję" wiem > jak dalej żyć ze swoim uzależnieniem ______________________________________. Tak, wiem co daje taka wiedza teoretyczna, ale co Ty robisz z ta otrzymana wiedza praktycznie...!? To chcialem wiedziec... A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Ośrodek WOLMED opinie 27.07.09, 20:45 > minka.b napisała: > > Ta wiedza mi daje to że radzę sobie z głodami i "trzeźwieję" wiem jak dalej żyć ze swoim uzależnieniem - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - > Tak, wiem co daje taka wiedza teoretyczna, > ale co Ty robisz z ta otrzymana wiedza praktycznie...!? > To chcialem wiedziec... > A... ____________________________________________. Minka.b dlaczego ja to pisze...!? Aby podzielic sie z Toba moim doswiadczeniem! Ja po pierwszej (b. dobrej) terapii, na ktorej otrzymalem wszystkie niezbedne narzedzia do trzezwienia nie robilem nic z tymi narzedziami. One lezaly sobie ponad 5 i pol roku we mnie...! Nie chodzilem na zadne Mityngi AA... - Nie ladowalem swych akumulatorow... - Ta energia, ktora zdobylem na terapii pomalu znikala. Zapominalem o tym, co bylo kiedys, a moja nieuleczalna choroba, (jak diabelek) podszeptujacy za uchem zaczela dochodzic do glosu i coraz glosniej sie odzywala...! Z czasem wymyslilem sobie, ze moge juz na pewno kontrolowanie znowu pic i postanowilem to wyprobowac... - Szybko znalazlem sie tam gdzie kiedys skonczylem - na odtruciu! Potem zaczalem regularnie chodzic na Mityngi AA i udzielac sie w sluzbach AA... - Czynie to juz ponad 12 lat z wielkim zadowoleniem nie tylko moim, ale i wszystkich otaczajacych mnie ludzi...! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
felinea Re: Ośrodek WOLMED opinie 24.10.13, 08:52 Można odświeżyć? Okazało się, że moja siostra ledwo zaczęła studia w innym mieście, to nagle się poczuła samotna i ją wciągnął hazard w internecie, potem już nie tylko i chyba jednak musimy ją wysłać do kliniki albo na terapię przynajmniej, żeby pomóc. Myśleliśmy o Wolmedzie, ale tu widzę stary temat, coś się mogło pozmieniać. Ktoś był ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
fraczek12 Re: Ośrodek WOLMED opinie 25.10.13, 09:02 Kolega leczył sę w Wolmedzie, też miał problem z graniem, zaczęło się od pokera w internecie, a potem to już tak wpadł, że praktycznie życie przegrał. Powoli się jakoś zbiera, chociaż kasy nie odzyska i czeka go jeszcze sporo wyzwań, ale terapeutę ma dobrego, podobno zadaje mu takie pytanie, że nagle wszystko staje się jasne i dopiero zaczyna sobie zdawać sprawę czemu to wszystko się stało. chociaż niechętnie o tym mówi, to jednak chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Przekreklamowany ośrodek WOLMED...(!?) 25.10.13, 10:09 fraczek12 napisał(a): > Kolega leczył sę w Wolmedzie, też miał problem z graniem... __________________________________________________. Fajnie, (pod roznymi nickami) reklamujecie ten osrodek...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
sandranasic Re: Ośrodek WOLMED opinie 03.12.18, 23:31 Jeśli komuś zależy na anonimowości to nie ma co na to liczyć na Dubiu.Pielegniarki wynośzą informacje kto sie tam zgłasza i plotkują.To przekreśla ten osrodek jako szanse na powrót do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
vipre323 Re: Ośrodek WOLMED opinie 09.10.21, 00:59 Nie dbają o pacjenta, wmawiają chorobę, dyskryminują na wielu płaszczyznach, wypychają lekami, można być jeszcze gorzej chorym. Zero profesjonalizmu. Omijać szerokim łukiem. Dałbym 0 gwiazdek temu pseudo szpitalowi Odpowiedz Link Zgłoś
vipre323 Re: Ośrodek WOLMED opinie 09.10.21, 01:00 Masz rację, jest tam zero zainteresowania pacjentem, jedynie psycholog wydawała się empatyczna Odpowiedz Link Zgłoś