myszka-5 06.12.08, 20:31 Jestem osobą nadużywającą alkohol. Parę dni temu miałam pierwszy w życiu atak epi. W związku z tym mam pytanie,czy padaczkę alkoh leczy się? Jeśli tak, to czym?Dodam jeszcze ,że biorę Relanium przepisane przez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuraathor [...] 06.12.08, 20:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen [...] 07.12.08, 23:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janulodz Re: Epi alkoholowa 08.12.08, 01:46 Wytłumaczę ci rauchen. Moi rodzice są katolikami. W moim domu rodzinnym w chwilach trwogi wołało się ; o mój boże, o jezu , jezus maria, o matko święta i tak dalej. Nikt nie wołał panie mahomecie, o jachwe, czy o buddo. Dlatego napisałem chryste panie, by pokazać , że mnie to przeraziło, jak można być tak nierozważnym i nieodpowiedzialnym, by popijać alkoholem relanium. Czy wg ciebie jako, że deklaruje się być ateista miałem napisać np. " o żesz awruk jego ćam ???? Poza tym rauchen: Samo się nie przyplątało. Relanium nie kupuje się w kiosku ruchu. Pytanie wydało mi sie tak naiwne, ze zapachniało mi to prowokacją. Sprawdziłem. Myszka-5 bryluje na wielu forach zdrowotnych i podaje adresy do płatnych przychodni specjalistycznych łącznie z nazwiskami lekarzy i cennikiem badań. Coś tu mi nie gra i od początku nie grało. Na koniec rauchen moja dobra rada; Daj sobie spokój z tymi wycieczkami pod moim adresem. Ja wiem, ze ci chłopa brakuje, ale ja raczej nie jestem zainteresowany. Poszukaj sobie wsród innych. Może zmień forum? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=99 Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Epi alkoholowa 08.12.08, 11:54 znam jeden dobry sposob zebym nie pisala pod twoim adresem; przestan pisac - ;) druga sprawa - hmmm, kazdego tak skrzetnie sprawdzasz na forum jak myszke-5???? wiesz, skoro nie leczyles sie na alkoholizm, moze powinienes na nabyta manie przesladowcza ;) a tak zeby i trzecia sprawa byla - czy ty sobie czasem nie pochlebiasz janu, skoro myslisz ze z braku chlopa na ciebie sie rzucam? choc w sumie fajnie ze marzenia jeszcze masz ;p a pisac bede,i pod twoim adresem jak uznam ze fajnie jest napisac - przyda ci sie na pewno jakies mlode spojrzenie na swiat hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Czy powiedziałaś lekarzowi o alkoholu ?? 07.12.08, 14:45 Jesli umrzesz - on moze mieć problemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Czy powiedziałaś lekarzowi o alkoholu ?? 07.12.08, 14:51 Decyzja o przewlekłym przyjmowaniu leków przeciwpadaczkowych (szczególnie pochodnych benzodiazepin i barbituranów) powinna być poprzedzona bardzo szczegółową analizą konkretnego przypadku. Z jednej strony dlatego, że leki te mogą spowodować kolejne uzależnienie z drugiej zaś należy ocenić prawdopodobieństwo kontynuacji picia, przy którym stosowanie tych leków jest niebezpieczne i niewskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Czy powiedziałaś lekarzowi o alkoholu ?? 07.12.08, 15:19 myszka pisze, że bierze relanium i nadmiernie spożywa alkohol, teraz pyta jak leczyć swoją dolegliwość, padaczkę poalkoholową ta padaczka wynika z nadmiernego spożywania alkoholu, relanium tego nie wyleczy, natomiast kaca wyleczy, wtedy będziesz mogła sie znowu napić - chyba już znasz klina alkohol jest napojem energetyzującym, stąd robi sie po nim ciepło, ponieważ organizm zachowuje się jakby wykonywał jakis wysiłek, nawet jak się siedzi przy stole biesiadnym, relanium uspokaja mózg wysyła do organizmu dwa sprzeczne komunikaty i sie przepala czeka Cię wspaniała przyszłość, chyba, że przestaniesz pić, wtedy będzie nuda, abstynencja i trzeźwość, zero radochy... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 relanium + gorzala to 07.12.08, 16:30 dwie przeciwstawne substancje. Jedno pobudza, drugie uspokaja - organizm glupieje. Cisnienie skacze - poziom endorfin i inych hormonow zostaje totalnie zaklocony. Pewno tego relanium to lykasz jak cukierki. Szybka droga do zejscia. Uwazaj co sobie robisz. Byli tacy co garsc relanium zapijali szklanka gorzaly - zle sie to dla nich skonczylo. A padaczka to efekt tego picia pod tabletki. UWAZAJ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś