Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

clec milon 1998 i d`armailhac 1999

IP: *.acn.waw.pl 25.02.04, 12:22
    Witam! czy ktos z szanownego grona forum wino gz mial do czynienia z tymi
    winami??? kupilem po butelce i czekaja na optymalny moment. jak wypije
    podziele sie notkam degustacyjnymi. moze ktos pil je lub z innych rocznikow,
    prosze o podzielenie sie notkami degustcyjnymi. a tak na marginesie, w swieta
    bozego narodzenia wypilem pauillac de chateau latour z 1997. mimo ze rocznik
    nie jest wspamnialy ale wino dalo mi duza przyjemnosc. polecam wszystkim!
    kapusta@konin.lm.pl
    Obserwuj wątek
      • kochamwino Re: clec milon 1998 i d`armailhac 1999 25.02.04, 12:42
        Gość portalu: kapusta napisał(a):

> Witam! czy ktos z szanownego grona forum wino gz mial do czynienia z tymi
        > winami??? kupilem po butelce i czekaja na optymalny moment. jak wypije
        > podziele sie notkam degustacyjnymi. moze ktos pil je lub z innych rocznikow,
        > prosze o podzielenie sie notkami degustcyjnymi. a tak na marginesie, w swieta
        > bozego narodzenia wypilem pauillac de chateau latour z 1997. mimo ze rocznik
        > nie jest wspamnialy ale wino dalo mi duza przyjemnosc. polecam wszystkim!
        > kapusta@konin.lm.pl

Ja bym z 2-3 lata jeszcze potrzymal. Pilem obydwa z 94' i clec milon z 89'.

TT
        • Gość: kapusta Re: clec milon 1998 i d`armailhac 1999 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.04, 15:27
          i jak oceniasz??? moze jakies prywatne notki degustacyjne nt tych win?
      • sstar Re: clec milon 1998 i d`armailhac 1999 25.02.04, 13:01
        A gdzie kupiles i za ile?
        star
        • Gość: kapusta Re: clec milon 1998 i d`armailhac 1999 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.04, 15:25
          w wawie d`aramihaca w fws za 175 a clerca w cw za 230
          wiem ze przeplacilem ale coz zrobic
          polska... dziwny kraj...
          • waza101 Re: clec milon 1998 i d`armailhac 1999 25.02.04, 23:36
            Akurat nie znam tych roczników, ale Clerc jest bardziej długowieczny a 1998
            bardziej nadaje się do leżakowania, natomiast d'arm jest b.przystępny i
            szybciej,zwłaszcza w roczniku 1999, który nie jest kandydatem do dłuższej
            kontemplacji.. Piłem już to wino z 2000 r i było świetne, aczkolwiek ma duży
            potencjał na przyszłość. Moja rekomendacja - jak Ci się zdarzy okazja otwórz
            najpierw 1999 d'arma i podziel się wrażeniami...
            podra\w.
            • Gość: kohei Reserve de Leoville-Barton 1998 IP: *.era.pl 08.03.04, 14:25
              Prośba o poradę:-)

O ile się nie mylę, to drugie wino Ch. Leoville-Barton. Czy niezbyt
              zaznajomionemu z bordoskimi winami da właściwe o nich pojęcie, czy lepiej te
              dwadzieścia kilka ojro zainwestować w co innego, np. pierwsze wino mniej
              renomowanej posiadłości?
              • kapustawino Re: Reserve de Leoville-Barton 1998 09.03.04, 11:36
                lepiej daj na luz z second wines. lepiej kup cos z 5 gcc za 20-30 euro.
      • kapustawino Re: clec milon 1998 i d`armailhac 1999 11.03.04, 11:58
        w weekend udalo mi sie wypic d`armailhac 1996. wspaniale wino. parker sie nie
        mylil. w wakacje jade do kumpla do hiszpanii na 3 miesieczny winny tour. w
        pazdzierniku obszerna relacja. jak bede mial tam dostep do netu bede pisal
        regularnie. pozdrawiam i na zdrowie!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka