Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pata Negra

IP: *.crowley.pl 27.02.04, 14:51
    Wczoraj kupiłem Pata Negra Gran Reserva 1995 rocznik.Do tej pory piłem tylko
    1992r. Czego się mogę spodziewać po 1995 i kiedy pić ? Tamtą butelkę wypiłem
    w zeszłym roku i było b. sympatycznie, wprawdzie to Valdepenas, ale wydaje mi
    się, że wiele R. może się schować. Swoją drogą zapłaciłem 41 zł, tamtą
    butelkę dostałem, więc nie orientuję się czy to normalna cena, czy
    przepłaciłem?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ameli Re: Pata Negra IP: *.compower.pl 27.02.04, 15:13
        cena jest jak normalna - bo ostatnio podrozalo kosztowala 39 a teraz 42 tak wiec
        nie przeplaciles...
        Co zas do rocznika 1995 to byl to bardzo dobry rocZnik w Hiszpani - zas gran
        reserva oznacza, ze wino lezalo dlugo w beczce (zwykle 2 lata)
        Mysle, ze teraz wlasnie jest dobry czas na wypicie tego wina - ja pilam to wino
        pare razy i mi smakowalo
      • winoman Re: Pata Negra 27.02.04, 15:18
        Gość portalu: bleu note napisał(a):

> Wczoraj kupiłem Pata Negra Gran Reserva 1995 rocznik.Do tej pory piłem tylko
        > 1992r. Czego się mogę spodziewać po 1995 i kiedy pić ?

Śmiało możesz pić, raczej nie poprawi się przy przechowywaniu. Cena jest bardzo
        OK, na ogół kosztuje nieco więcej. A wrażenia opisz, powiem, że mi smakowało.

Pozdrawiam!
        • bleu_note Re: Pata Negra 27.02.04, 15:44
          Dzięki. Myślałem co prawda, że będzie do odłożenia na póżniej, ale jak tak
          radzisz to w przyszły weekend popróbuję /wczoraj przywiozłem, niech trochę
          poczeka :)Na dzisiaj mam Grenache od M. Larocha 2000 rok. Zobaczymy co to
          bedzie, ale to raczej wątek do 25 PLN
      • nie.my Re: Pata Negra 27.02.04, 16:05
        Gość portalu: bleu note napisał(a):

> Wczoraj kupiłem Pata Negra Gran Reserva 1995 rocznik.
        Jest to świetne wino, jedno z lepszych jakie piłem, moim zdaniem jest gotowe do
        picia, piłem je ostatnio dwa razy, i niestety za pierwszym było lekko skwaśniałe
        a mimo to dobre, za drugim razem nic mu nie można było zarzucić, po prostu pełne
        wino, Paternine Gran Reserva z 1993 zostawiło daaaleko w tyle. Cena 42pln jest
        bardzo dobra, najtaniej widziałem po 39pln, sam niestety zapłaciłem duużo więcej
        bo 49pln.

Pozdrawiam

NieMy
      • kapustawino Re: Pata Negra 27.02.04, 19:47
        a gdzie w wawie mozna kupic to wino???
        • nie.my Re: Pata Negra 28.02.04, 15:17
          kapustawino napisał:

> a gdzie w wawie mozna kupic to wino???
          W M1 na Targówku (bodajże Real), a pewnie także w większości sklepów z winem, a
          nawet w zwykłych spożywczych.

Pozdrawiam

NieMy
          • kapustawino dzieki 29.02.04, 15:55
            dzieki! wybiore sie tam i dokonam, mam nadzieje, slusznego zakupu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka