Gość: ameli 30 IP: *.compower.pl 31.03.04, 00:01 pozdrawiam wszystkich 30-o latków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg gratuluje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 00:20 ameli, jestes chyba najaktywniejsza z forumowych odliczaczy :-) gratuluje refleksu i mysle, ze zalozyciel watku, tomtomclub, ktory zapewne teraz zgodnie z zapowiedzia przemierza na nartach austriackie Alpy, zorganizuje jakas nagrode! :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli Re: gratuluje... IP: *.compower.pl 01.04.04, 01:53 dziekuje za te gratulacje refleksu ale - bardziej chcialabym byc aktywna w wymienianiu spostrzeżeń dotyczacych win ktore pije ale jakos tak podczas picia wazna jest chwila i o nich sobie mowie i myśle jakie są a później po skonczonej butelce juz mi sie pisac nie chce ale moze kiedys... dzisiaj pilam jakies okropieństwo a to przy okazji wernisażu ale tam to tak zwykle pijają - ważne, że wino i w dodatku czerwone...;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spol 28!!! 02.04.04, 00:03 Melduję znad kielicha z Saint-Chinian Chateau Salvanhiac 2002. Kurcze - nioe wiem czy to jeszcze wino czy środek do garbowania skóry... Przynajmniej skóry na moim języku ;o) Pozdry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli 27 IP: *.compower.pl 03.04.04, 17:18 chyba zaspalismy i to nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: 27 IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / 156.17.86.* 03.04.04, 17:37 No niezupelnie - nawet jak ktos nie spal to i tak niewiele mogl zdzialac - forum bylo nieczynne. Pozdrawiam star Odpowiedz Link Zgłoś
waza101 25 05.04.04, 00:05 ..i zbliżamy się do Świąt.Przed nami Wielki Tydzień.Pozdrawiam kontemplacyjnie: Albion '99 i Cygnus( Nero+ Cab) 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rural Re: 25 IP: 213.134.140.* 05.04.04, 12:50 Bardzo jestem ciekaw Twojej opinii o winie Cygnus. Widzialem juz tego sycylijczyka w La Passion du Vin. Kosztuje ok. 100 zł i zastanawiam sie czy warto. Napisz koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
waza101 Re: 25 05.04.04, 21:14 Od razu powiem,że warto go spróbować.Nero + Cab( nie podają % składu, ale dominuje Nero z jego południowym charakterem-wino pełne, hedonistyczne o ciemnej sukni,nos pełen czarnych owoców - jagody, porzeczka,śliwki , złamany tytoniem,ziemią , cielista,pełna struktura o dobrej równowadze między tanninami ( lekki ślad beczki - miękkie,ciepłe taniny) i kwasowości,alkohol 14 proc. - u mnie od razu nasuwa porównania z Prioriat. Dodam,że prezentowało się lepiej od Albiona,cena w EU ok. 15 euro, Parker ceni Regaleali - ok. 88 - 90 pkt i to wino pewnie tyle bu u niego dostało.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
waza101 Re: 25 05.04.04, 21:20 waza101 napisał: > Od razu powiem,że warto go spróbować.Nero + Cab( nie podają % składu, ale > dominuje Nero z jego południowym charakterem-wino pełne, hedonistyczne o > ciemnej sukni,nos pełen czarnych owoców - jagody, porzeczka,śliwki , złamany > tytoniem,ziemią , cielista,pełna struktura o dobrej równowadze między tanninami > ( lekki ślad beczki - miękkie,ciepłe taniny) i kwasowości,alkohol 14 proc. - u > mnie od razu nasuwa porównania z Prioriat. Dodam,że prezentowało się lepiej od > Albiona,cena w EU ok. 15 euro, Parker ceni Regaleali - ok. 88 - 90 pkt i to > wino pewnie tyle bu u niego dostało.Pozdrawiam. PS: Przez wyszukiwarkę dotarłem do ich strony: <www.tascadalmerita.it> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg 24! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 00:01 godzina piata, minut trzydziesci... trzeba troche pocwiczyc :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: 24! 06.04.04, 00:06 Chyba sie zalamie:-( Musiales????? beeeeehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg trzeba bylo uprzedzic :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 00:09 moralnie i tak jestes pierwszy, bo taki dlugi post to pewnie jeszcze przed polnoca zaczales psac :-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: trzeba bylo uprzedzic :-) 06.04.04, 00:33 Gość portalu: docg napisał(a): > moralnie i tak jestes pierwszy, bo taki dlugi post to pewnie jeszcze przed > polnoca zaczales psac :-))) > pozdrawiam Dokladnie tak!!!!!!!!!!!!!:-) Ale to tylko moralnie a internet nie klamie. Byles pierwszy i tyle! Zalamka juz nie wiem co robic. Czyham i czyham a zawsze ktos mnie wyprzedza:-( Na szczescie mam jutro niezwykla degustacje... jakos sobie odbije;-) Pzdr TT Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino 24 dni do (.........) 06.04.04, 00:05 Nareszcie jestem pierwszy:-) Siedze i popijam bardzo poprawny Jacob's Creek Shiraz Cab z 2001 sluchajac The Cult "Electric". Pzdr TT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli 23 IP: *.compower.pl 07.04.04, 00:00 ciekawe kto bedzie dzisiaj pierwszy... ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
petromin Re: 23 07.04.04, 09:50 A ja nie czekam. Juz dzisiaj (prawie jak co miesiac) jade na zakupy do pobliskiego Locknitz po kilka (na razie) butelek. Trafilem juz na kilka fajnych win francuskich z rocznika 2003 za baaaaardzo rozsądną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman 22! 08.04.04, 00:04 Chciałem to zrobić dwa dni wcześniej, ale nie udało mi się dotrwać do północy. Po dwóch intensywnych tygodniach we Włoszech dziś skromnie, ale pijalnie: węgierskie Hilltop Cabernet Sauvignon Riverview 2000 z Sopron, oraz Sangiovese Terre del Sole 2002, IGT Sicilia, Pasqua. Oba wina były wystarczająco dobre, by zaszczycić mój świąteczny bigos :-)) Do popijania podczas krojnia różnych składników też się świetnie nadały. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Re: 22! 08.04.04, 00:05 winoman napisał: > Chciałem to zrobić dwa dni wcześniej,<ciach> Uwazam, ze jest remis w meldowaniu ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my 22 08.04.04, 00:04 Melduje sie na posterunku i wrzeszcze DWADZIEŚCIA DWA, popijajac Codorniu Brut Cuvee Raventos, niestety najlepsze okreslenie dla tej Cavy to slowo - "plytkie". Pozdrawiam NieMy Aha, cena 54pln Makro w komplecie z pieczecia do szampana ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: 22 08.04.04, 00:09 > Aha, cena 54pln Makro w komplecie z pieczecia do szampana ;-) A co sie robi z pieczęcią do szampana??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Re: 22 20.04.04, 21:17 winoman napisał: > > Aha, cena 54pln Makro w komplecie z pieczecia do szampana ;-) > > A co sie robi z pieczęcią do szampana??? Pieczetuje, czyli zamyka butelke aby babelki nie uciekly ;-) www.fws.pl/produkt.php?fws=df9c145632955fbf012884a0fbd502c1&pid=402 Co prawda ta, ktora dodawali do cavy jest z plastiku ale dziala bez zarzutu. Pozdrawiam po dwutygodniowej nieobecnosci (tyle trwa wymiana SDI na Neostrade w tepsie) NieMy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli 22 IP: *.compower.pl 08.04.04, 00:35 i ja zgłoszę 22 pijac chilijskie wino Camenere Reserva 2001 - Luis Felipe Edwards - bardzo przyzwoite wino a całkiem fajnym bukiecie, z ciekawą końcówka - zreszta prawie wszystko sie zgadza z tym co napisano na etykiecie - warto spróbować...;-) (55pln w Inter marche w K-owie) milej nocy zycze i dnia też pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino 20!!! 09.04.04, 11:02 Nareszcie jestem pierwszy. Za 12 godzin i 58 minut dopiero:-) Pzdr TT Odpowiedz Link Zgłoś
docg :-))) 09.04.04, 11:16 skoro już sobie żartujemy... ostatnio byłem w sklepie z alkoholami i rozmawiałem z ekspedientką o Cabernecie który właśnie sie skończył a na to akurat wchodzi pan około 60-tki i mowi "co? byl Cabernet?" a pani na to: "byl, chilijski" a pan na to "eeeee, niee ja myslalem że oryginalny, bułgarski" :-)) Jakie to życie kiedyś było piękne i proste :-)))) a co do "meldowania" to przypominam, że zwyczajowo melduje sie dopiero PO OBIEDZIE, wprawdzie możemy przyjąć, że niektórzy jedzą bardzo wczesny obiad o godzinie 00.00, ale chyba nie da sie jutrzejszego obiadu zjeść dzisiaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmp1 Re: falomierz cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.04, 01:04 Drogi TT - pozwolisz,że potwierdzę Twoje 20 w czasie rzeczywistym.Co nie znaczy,że nie byłeś pierwszy.Pozdrawiam qmp1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 00:14 pozdrawiam znad kieliszka Guliver 2000 AOC Bordeaux i zycze wszystkim mokrego dyngusa (to wlasnie dzisiaj!) :-)) Deo Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: 18 12.04.04, 00:34 Gość portalu: docg napisał(a): > pozdrawiam znad kieliszka Guliver 2000 AOC Bordeaux i zycze wszystkim mokrego > dyngusa (to wlasnie dzisiaj!) :-)) > Deo Brrrrrrrrrrrrrrrr:-( Szczesliwych znad Medalla Trapiche Cab Sauv., Merlot z 1996!!! Wszystkim, ktorzy to wino jeszcze maja we wladaniu polecam juz wypic. Pzdr TT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli 16 IP: *.compower.pl 14.04.04, 00:29 wina "zrobione" ze szczepu tannat nie będą moimi ulubionymi... Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: 16 14.04.04, 01:48 Gość portalu: ameli napisał(a): > wina "zrobione" ze szczepu tannat nie będą moimi ulubionymi... A któreż to wino tak Ci dopiekło? I pamiętaj, nigdy nie mów "nigdy"! Znam kilka osób, które kiedyś mówiły "nigdy nie polubię czerwonego wytrawnego" :-)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
panowca tannat? 14.04.04, 14:15 mam nadzieję że nie zraził cie żaden madiranek mam nadzieję że było to jakieś urugwajskie "niewiadomoco" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli Re: tannat? IP: *.compower.pl 14.04.04, 16:52 otóż jeśli chodzi o tannat to nie zrazil mnie szczególnie żaden ale jak juz pisalam nie bedzie to pewnie mój ulubiony szczep - kiedyś piłam Don Adeilo Ariano - Reserve oak barrel 2000 i coś mi tam nie odpowiadało, inne to Ariano Tannat chyba 2002 i to juz zupelnie takie sobie - nie odpowiadal mi szczególnie metaliczny posmak - lubie jednak w tych winach taniny ale... spróbuje jeszcze cos z Tannat z Castel Pujol - to moze zmienie zdanie:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: tannat? 16.04.04, 01:13 Gość portalu: ameli napisał(a): > otóż jeśli chodzi o tannat to nie zrazil mnie szczególnie żaden > ale jak juz pisalam nie bedzie to pewnie mój ulubiony szczep - kiedyś piłam Don > Adeilo Ariano - Reserve oak barrel 2000 i coś mi tam nie odpowiadało, inne to > Ariano Tannat chyba 2002 i to juz zupelnie takie sobie - nie odpowiadal mi > szczególnie metaliczny posmak - lubie jednak w tych winach taniny ale... > spróbuje jeszcze cos z Tannat z Castel Pujol - to moze zmienie zdanie:-) > pozdrawiam Blagam nie probuj Pujola! Sprobuj dostepne u nas wina Alaina Brumonta od Chateau Bouscasse do langwedockiego "Petrusa" tzn. Chateau Montus z rocznikow u nas dostepnych 94, 96,96. A dla mnie jedno z lepszych win z Mediran jakie pilem w zyciu to Domaine Laougue Cuvee 1998. Pzdr TT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli Re: tannat? IP: *.compower.pl 16.04.04, 12:56 nie próbować Pujola?!!! no dobrze...;-) ale wydawalo mi sie, że były pozytywne opinie na temat tego wina - - poszukam Alaina Brumonta - ktoś wie gdzie można kupić to wino w K-owie? dziekuje za sugestie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Madiran w Krakowie IP: 212.160.147.* 16.04.04, 13:23 w Krakowie powinny być dostępne madirany z Vinariusa, np. Domaine Labranche Laffont (piłem, bardzo przyjemny) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: Madiran w Krakowie 16.04.04, 15:40 Gość portalu: docg napisał(a): > w Krakowie powinny być dostępne madirany z Vinariusa, np. Domaine Labranche > Laffont (piłem, bardzo przyjemny) > pozdrawiam ch montus też spróbuj u źródła albo spytaj w Vinotece na Sławkowskiej zamówią Ci bo mają w ofercie wina Vinariusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli Re: Madiran w Krakowie IP: *.compower.pl 16.04.04, 15:59 dzięki - poszukam lub zamówie w vinotece i dam znać jak wypadly owe wina ale znowu mam ochote na Ch Moulin du Cartillon milego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: 14 16.04.04, 00:46 winoman napisał: > Pozdrawiam! Brrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli 12 IP: *.compower.pl 18.04.04, 00:00 ciągle jeszcze nie spróbowałam win z Madrian bo Vinarius dzisiaj chyba byl zamkniety - po 15-ej głucha cisza była ale za to by jakoś sie pocieszyc spróbowalismy wina z regionu Ribatejo - Quinta da Alorna Trincadeira 2001 i musze napisać, że warto spróbować chociażby ze względu na niesamowity bukiet - już po otwarciu butelki czuć lody waniliowo-czekoladowe, poźniej czarna porzeczke a jak juz wino znajduje sie w kieliszku to bukiet staje sie niesamowity -malina, wanilia, drewno, czerwona porzeczka i wiele innych zapachów - ciekawe bardzo....w smaku tez ciekawe polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: 11 19.04.04, 00:21 winoman napisał: > Jeśli dobrze policzyłem, już tylko 11 ! > > Pozdrawiam! Chyba dobrze policzyles.:-) Z tym nie masz chyba problemu;-) TT Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: 11 19.04.04, 00:24 kochamwino napisał: > winoman napisał: > > > Jeśli dobrze policzyłem, już tylko 11 ! > > > > Pozdrawiam! > > > Chyba dobrze policzyles.:-) Z tym nie masz chyba problemu;-) Matematycy często są słabi w rachunkach :-)) Poza tym zwykle liczą na trzeźwo ... Przeczytałeś list? Masz czas przed południem? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: 11 19.04.04, 00:29 winoman napisał: > kochamwino napisał: > > > winoman napisał: > > > > > Jeśli dobrze policzyłem, już tylko 11 ! > > > > > > Pozdrawiam! > > > > > > Chyba dobrze policzyles.:-) Z tym nie masz chyba problemu;-) > > Matematycy często są słabi w rachunkach :-)) Poza tym zwykle liczą na > trzeźwo ... > > Przeczytałeś list? Masz czas przed południem? > > Pozdrawiam! Az mi wsyd przyznac ale nie mam firmowej skrzynki w domu. Jesli mozesz to przeslij mi raz jeszcze na gazetowa dzis do 2.00;-) ... to odpowiem jeszcze "dzis". TT Odpowiedz Link Zgłoś
spol Apel 19.04.04, 10:35 Apeluję o odlczanie od 10 w nowym wątku. Ten jest już za długi, a poza tym ostatnia dycha warta jest chyba osobnego potraktowania. Ze swej strony mogę tylko obiecać, że dam Wam fory i nie będę dziś siedział przed kompem do 00.00 ;o) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś