modlicha 30.03.04, 22:27 Chetnie przeczytam wasze opinie na temat win z Chile. jak dla mnei to sa rewelacyjne. szczegolnie biale Segu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: docg antu mapu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 00:16 wlasnie popijam chilijskie wino o tajemniczej nazwie "Antu Mapu" merlot reserve 1998; to chyba jakis zrzut z wielkiej brytanii, bo kontretykieta robiona dla brytyjskiego importera, polski importer sie nie ujawnia. Tam obecnie oferuja rocznik 2000 tego wina, wiec pewnie ktos sprowadzil wyprzedawane zapasy. Wino bardzo aromatyczne, owocowe, w smaku proste ale konkretne tzn skoncentrowane, jest nawet troche garbnikow. Zdumiewajaca cena - 15,50 zl, przy cenach brytyjskich (w sklepach internetowych) od ok. 5,50 funtow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: antu mapu 31.03.04, 08:02 A gdzie to kupić...? Tylko mi nie mów, że w Nicolasie albo Passion, bo... mam za daleko ;o) Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: antu mapu IP: 212.160.147.* 31.03.04, 08:41 no właśnie z tym to jest dziwna sprawa, widziałem to w tylko jednym sklepie, tzw. monopolowym, to znaczy takim, do którego przychodzą nietrzeźwi ludzie po małe butelki wódki, a wino stoi tam raczej dla ozdoby. To jest we wrocławiu na skrzyzowaniu Jaworowej i Sudeckiej, jeśli coś Ci to mówi :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panowca Re: antu mapu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.04, 15:55 no to może byś wziął flaszeczkę dla grzesia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg mówisz i masz ;-) (n/txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 16:51 Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: mówisz i masz ;-) (n/txt) mam? 01.04.04, 20:14 zachecony sukcesem pnwcy moze tez jedna bytelke tego czegos poprosze :-) Pozdrawiam star Odpowiedz Link Zgłoś
modlicha Re: antu mapu 05.04.04, 20:39 A ja sie tam az wczoraj pofatygowalam i nie bylo winka :( to ja tez tak o mala lampeczke winka poprosze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: antu mapu IP: 212.160.147.* 06.04.04, 08:02 mam nadzieję, że nie jechałaś np. z Lublina :-) Ostatnio Antu Mapu cieszyło się dużym powodzeniem, kiedy kupowałem butelki dla Pnwc i Stara ekspedientka mówiła, że ludzie biorą po 8 sztuk. Może poszła plotka, że po wejściu do Unii podrożeją oprócz cukru również wina chilijskie? Podobno "Antu" jest też w Feniksie, ale po ok. 40 zł. Ale na lampeczki to tego winka chyba nie sprzedają :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
modlicha Re: antu mapu 06.04.04, 10:15 mam to szczescie ze nie musialam jechac ani z Helu ani z Nowego Sącza :) a co do Feniksu, maja tam straszliwa przebidke na winach juz wole isc do Vinoteki na Rzeznicza (moze najtaniej tam nie jest ale zawsze mozna wybrac cos dobrego) :) i jacy mili panowie doradzaja :D Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: antu mapu 06.04.04, 14:08 modlicha napisała: > juz wole isc do Vinoteki na Rzeznicza (moze najtaniej tam nie jest ale zawsze > mozna wybrac cos dobrego) :) > i jacy mili panowie doradzaja :D - ja też bardzo lubię, jak mi doradzają mili panowie :-) a co to jest "białe segu", od którego zaczęłaś ten wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
modlicha SEGU 06.04.04, 18:35 lubimy milych przystoinych panow :D SEGU Sauvignon Blanc - jak dla mnie jedyne i najwsoanialsze biale wytrawne winy bardzo klarowny delikatni slonkowy kolor i cudowny smak (oczywiscie jakie kto ma podniebienie takie wino lubi) albo Castillo de Molina - Chardonnay '97 fantastyczne wino, brak slow do skomentowania jego smaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg a gdzie to kupic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 19:19 oczywiscie poza Helem i Przemyslem Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: a gdzie to kupic? 06.04.04, 19:43 Gość portalu: docg napisał(a): > oczywiscie poza Helem i Przemyslem Oczywiście w Toruniu :-)) W Warszawie też bywają, ale nie pamiętam gdzie. Można napisać do importera, adres abagro@anwotech.com Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: a gdzie to kupic? 07.04.04, 15:01 We wrocławiu jest w Vincencie Gość portalu: docg napisał(a): > oczywiscie poza Helem i Przemyslem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg wincent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 18:02 panowca napisał: > We wrocławiu jest w Vincencie Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: antu mapu 06.04.04, 18:51 > a co to jest "białe segu", od którego zaczęłaś ten wątek? Dodam, że wina z Segu sprowadza do Polski firma Abagro. To rzeczywiście jedne z ciekawszych Chilijczyków na polskim rynku. A przy okazji witam wszystkich po dwóch tygodniach nieobecności! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
modlicha SEGU 07.04.04, 11:06 ja posiadam dosc dobrze zaprzyjazniona restauracje we Wrocławiu, i sobie zasze SEGU za ich posrednictwem zamawiam! wynosi mnie to troche taniej, a i nie musze biegac i szukac po sklepach, miedzy Bogiem a prawda! SEGU jest glownie sprowadzane do Polski dla restauratprow :D wiec jakos trzeba sobie radzic :) pozdrawiam maniakow wina :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: antu mapu IP: *.math.uni.lodz.pl / *.math.uni.lodz.pl 08.04.04, 08:31 Tez witamy i na jakies newsy z wielkiego swiata czekamy! Zeby bylo o Chile zas cos to raczej odradzam Me-Sy od Canepy 21zl, choc smak zaskakujaco malo nowoswiatowy to aromat raczej meczacy :-( Pozdrawiam star Odpowiedz Link Zgłoś