Gość: omulec
IP: *.dynamic.chello.pl
07.08.11, 21:48
Witam wszystkich.
Zaraz na początku przepraszam za lekko prowokacyjny temat. A zaraz później tłumaczę. Moje domowe zaplecze zazwyczaj zaopatruję przy okazji pobytu w kraju pochodzenia, szczególnie ze względu na pewnego rodzaju koneksje. I później zawsze mnie dziwi, kiedy widzę w sklepie (zarówno specjalistycznym jak i supermarketowym) Barolo po 200 zł za butelkę. Rozumiem, marże, magazyn, pensje, pośrednicy. Ale zerkam na sklepy internetowe i jak wielu z Was słusznie zauważa - jest lepiej, ale nie rewelacyjnie. Ciężko znaleźć dobre Barolo za mniej niż 120.
A co powiecie na takie po 80? Wpadł mi do głowy pomysł pobocznej działalności. Z góry dzięki za porady odnośnie banderol i importu, kosztu lokalu i zapełnienia magazynu i sprawnego działania - z tym sobie poradzę.
Pytanie jest proste - trafiacie na internetowy sklep w którym dobre Barolo jest po 80 zł, czyli w dobrej cenie nawet jak na Włochy. Czy cena skłoni Was do zmiany swojego dostawcy? Czego oczekiwalibyście od takiego sklepu?
Nie odbierzcie mnie źle - oczywiście podpytuję żeby rozsądnie zarabiać pieniądze. Dla ilu z Was sprawna obsługa i niskie ceny są na tyle istotne, żeby skorzystać?