Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

biedrona/lidl

13.08.11, 10:23
    cześć, piszę do stałych bywalców biedronki i lidla. Możecie się podzielić wiedzą, w którym markecie jest jakieś ciekawe i warte spróbowania, czerwone, wytrawne wino?

może warto byłoby założyć wątek o bieżących promocjach w tych dyskontach...?
    pozdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: cava Re: biedrona/lidl IP: *.147.158.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.08.11, 10:36
        dwa dni temu zajrzałem do biedy w wawie na grochowie i szok, prawie sama wóda na półkach, wina jak na lekarstwo, nie było w czym wybierac, wykupił naród czy co??? ;)))
        • Gość: grzegorz Re: Stojak na Wino z Łańcucha! IP: *.xdsl.centertel.pl 17.09.11, 17:20
          Stojak z prawdziwego metalowego łańcucha,
          którym odmienisz całkowicie wygląd swojego salonu!
          ZOBACZ GO KONIECZNIE !
          • Gość: n Re: Stojak na Wino z Łańcucha! IP: *.156.163.67.ip.dev.euron.pl 17.09.11, 23:05
            Goń się łachu. Ile razy jeszcze to wpiszesz?
      • Gość: J. OK. Re: biedrona/lidl IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 20:28
        1. Sprawdź archiwum.
        2. W Biedronkach w małych miejscowościach jest jeszcze wino z promocji portugalskiej (np. Loios w cenie 10 PLN) ;)
        • Gość: rioja Re: biedrona/lidl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 20:50
          koło mnie w biedronie właśnie przecenili rioja barberana na 9,99 !
          wykupiłem cały "nakład" jaki pozostał w ilości 3 szt. :)

• Gość: cava Re: biedrona/lidl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.11, 13:58
            prośba do forumowiczów z warszawy, piszcie w których biedronkach w wawie jest alkohol, bo ja znam pare sklepów biedy i tylko na Targowej i Witolińskiej można kupić wino, pozostałe nie prowadzą tego towaru...
            • polished Re: biedrona/lidl 19.08.11, 15:35
              na Dzikiej zwykle jest dobry wybór ale wkoło mieszka klasa średnia i się systamtyacznie zaopatruje :)
              • Gość: cava Re: biedrona NOWOŚĆ! IP: *.143.136.245.spray.net.pl 01.09.11, 19:45
                od 7/09..podobno, ale ja w to nie wchodzę;) za drogo jak na biedę
                supermarket.blox.pl/2011/09/Biedronka-wprowadza-do-sprzedazy-wino-za-50-zl.html
                • Gość: kropka Re: biedrona NOWOŚĆ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 21:15
                  Ten blog to prowadzi zwykły kłamca. Zawsze było wino za 50 w tym biedasklepie.
                  • Gość: Piotr Re: biedrona NOWOŚĆ! IP: *.c195.msk.pl 01.09.11, 22:00
                    A gdzie nazwa Chateau bądż Domaine na etykiecie?.Parker wymienia ponad 100 Ch.du Pape !!!.To będą pewnie jakieś zlewki jakiegoś Negocjanta.Kat. cenowa tych win od 0k.30$ do 200,300$.Ciekawe kto to rozlewa i gdzie?.Pozdr.
                    • Gość: cava Re: biedrona NOWOŚĆ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 11:34
                      ja w każdym razie nie odważę sie wywalic 50pln na wino o "nieznanym" pochodzeniu, były tu przypadki jak barolo po 3dychy czy chablis po 25, (i jaka jakośc też można na forum poczytac)
                      w biedzie są dobre wina ale są to wina tzw.codzienne, do kotleta, czasem uda sie trafic jakies perły (ostatnia portugalia) ale ogólnie "klasowe" wina to poza dyskontami trzeba kupować
      • topis1 Re: biedrona/lidl 02.09.11, 16:25
        Hej, a są obecnie jakieś ciekawe wina w biedronie/lidl?

pytam o wrocław...
        • Gość: cava Re: biedrona/lidl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 16:53
          ja jakos do lidla nie uczeszczam, a w biedzie obecnie bieda z winami (godnymi polecenia) myślę że niedługo rzucą jakies nowe produkty z winnic;) może Francja tym razem?
          • Gość: winolub Re: biedrona/lidl IP: *.217.146.194.generacja.pl 03.09.11, 02:44
            Już swoje kupiłem, to się chyba mogę podzielić. Do tej pory znalazłem 3 sklepy warte uwagi. Krzyżówka na Nowym Dworze, Armii Krajowej i Kiełczowska. Jak ktoś widział dużą wystawkę gdzieś indziej to będę wdzięczny na przyszłość.
            • Gość: cava Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.143.136.245.spray.net.pl 07.09.11, 17:26
              od dzis francja króluje w biedronce, pare pozycji z poprzedniej edycji, m.in.pinot blanc z alzacji za 15pln, jest równiez chablis za 30pln, i pare innych nowosci, lecimy! nabywamy!pijemy! i dajemy opinie;)
              • Gość: RA Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 07.09.11, 20:59
                wina jak wina - podejrzewam, że wiele będzie pysznych, ale zwróćcie uwagę również na sery francuskie w biedronce. Nie często się zdarza taki przekrój serów w cenie 7,99 - chyba z 10 rodzajów. Warto spróbować do jakiegoś winka, bo nie często kupujemy tego typu specjały.
                • Gość: cava Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.143.136.245.spray.net.pl 07.09.11, 22:07
                  jedno juz poszło, merlot 9.99, możecie sobie odpuścić :(, kolor, łzy ok, nos już gorzej, w smaku bez rewelacji,szorstkie, musiałem mocno schłodzić żeby było "zjadliwe", na pewno do niego nie wrócę
                • Gość: Normalna Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 23:54
                  "bo nie często kupujemy tego typu specjały"

Współczuję jeśli ten chłam to dla ciebie "specjały". Nieczęsto to chyba tylko taka bieda jak ty kupuje taki nędzny serek.
                  • Gość: pr0methe0 Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.ronus.pl 08.09.11, 00:03
                    Jak widać jedzenie serków przez duże "S" wyzwala agresję przez duże "A".
                  • Gość: cava Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 09:32
                    my tu o winach z dyskontów pani normalna, a nie o serach, nota bene w biedzie kupuję tylko alkohol, spozywka mnie nie interesuje...
                    • Gość: Wwa! Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 13:29
                      Szkoda, spróbuj sobie tych portugalskich (były razem z promocją win).
                      • Gość: cava Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 15:29
                        obecnie są sery francuskie (głównie president) ceny wcale nie dla biedaków (jak to "normalna" określiła) bo mam gazetke i min.to 32 a max 66 za kg
                        • Gość: RA Re: biedrona/lidl-francja! IP: 78.133.253.* 08.09.11, 18:29
                          Taka "normalna" to pewnie wpierdziela na okrągło trufle z kawiorem. To i dobrze niech ma, w tłusty zadek niech jej idzie. Natomiast sery francuskie z festiwalu są naprawdę w dobrej cenie. Może i połowa to marka President, ale gatunki nie spotykane zbyt często w Polsce. A cena kilka złotych niższa niż np w Auchan. Także tych naprawdę normalnych zachęcam do degustacji wina + sera i podzielenie się opiniami. A pani "normalnej inaczej" juz dziękujemy.
                          • Gość: pitsrssa Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 19:04
                            ale ten Saint Emilion do bani,
                            wogóle nie czuć że to "emil"

zeszłoroczny za 30 klika zł był rewelacja , ten niestety smakuje jak Medoc za 2 euro :(

moze trafiłem taką butelke ale na pewno nie spróbuje znowu za 35 pln i tak się wacham czy to winko za 50 zł zaryzykować czy nie

• Gość: cava Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.143.136.245.spray.net.pl 08.09.11, 19:42
                              czytałem opinie żeby nie dotykac tych "przebojów" w biedzie typu st-emilion, ch.d.pape, chablis... lepiej szukać czegoś mało znanego ale dobrego, myślę, że z obecnej oferty białe powinny być niezłe (choć zeszłoroczne pinot blanc to tak na 3 z plusem) liczę że chardonnay i sauvignon blanc może spełnić oczekiwania...jakieś nagrody niby dostały;)
                              • Gość: ksh Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.181.118.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.11, 21:07
                                Ja kupiłem Dulong Medoc reserve za 19.99 apetyczna flaszka na oko.
                              • Gość: pitsrssa Re: biedrona/lidl-francja! IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 13:07
                                ale zeszłoroczny "emil" był ok.

a ten to dla mnie porażka, nie wiem czy ktoś ich moze okantował i wlał do butelek z etykietą emilion wina za 1-2 eur

• Gość: paweł Re: biedrona/lidl IP: *.toya.net.pl 10.09.11, 12:19
        Ten sam ChdP, tyle że z rocznika 2010, jest również w Kauflandzie, gdzie kosztuje 57 zł.
        Kupiłem ten z Biedronki, ale dopiero jutro (niedziela) będę miał okazję spróbować. Postaram się dwa zdania wrzucić...
        • Gość: cava Re: biedrona/lidl IP: *.180.246.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.09.11, 17:56
          kolejne biedronkowe wypite:) białe sauvignon za 14.99, honore de berticot....czy cos tam,;) ze srebrnym medalem:) powiem tak...dobre, łagodne, w smaku nawet odrobina słodyczy, przechodzi gładko nawet samo jako aperitif, daje plusik dla tego winka:) skusze sie na nie w przyszłości,(jeśli jeszcze będzie) takie winka lubię, bez zbędnej kwasowości, aromat przyjemny, w ustach rozpływa sie delikatnie i aksamitnie...to tyle:)
          • polished Re: biedrona/lidl - XR Merlot 12.09.11, 21:06
            a ja wybralem Merlot firmowane przez Xaviera Rogera za 12,99. Wg etykiety jest "dobrze zbudowane, z nutą śliwek i truskawek. Krągły owocowy posmak". Ja nuty owoców nie wyczułem wyraźnie, ale wino całkiem poprawne, przynosi pozytywne wrażenia i nie zostawia złego posmaku w gardle. Butelkowane w Saint Chinion (nie znam). Kupiłbym kolejne ale być może spróbuję coś innego przetestować.
            ps. z francuskich serków w mojej warszawskiej Biedzie nic nie zostało - okoliczna klasa średnia wykupiła
            • irouleguy Re: biedrona/lidl - Francja 13.09.11, 15:40
              A mnie troszkę rozczarowała tegoroczna biedronkowa Francja. Liczyłem, że pojawi się biały burgund, jak to bywało w ubiegłych latach ( chablis nie liczę ) i jakiś szlachetniejszy szczep z Alzacji. Ale i tak tradycyjnie kupię kilka butelek. Na pewno barona de Lestac ( choć za winami bordoskimi nie przepadam ), cotes du Rhone i Fitou, które w na półkach polskich sklepów pojawia się nader rzadko ( może poza Auchan ). Tu mam pewną uwagę - większość oferowanych win pochodzi z rocznika 2010, więc są to wina młode. Część z nich powinna troszkę poleżeć, żeby dojrzeć i żeby można było je obiektywnie ocenić. W tej sytuacji wystawianie opinii rocznemu Chateauneuf-du-pape nie ma większego sensu. Apeluję, o ile nie jest za późno: Pawle i inni, nie idźcie tą drogą!! Pozwólcie waszym butelkom poleżakować. A jeśli już koniecznie chcecie spróbowac teraz, to kupcie 2 butelki tego samego wina, jedną wypijcie zaraz, zróbcie notatki z degustacji, a drugą odłóżcie na 2-3 lata i wtedy spróbujcie konfrontując wrażenia z notatkami.
              Pozdrawiam
              • Gość: cava Re: biedronka-chemin d'angely IP: *.143.136.245.spray.net.pl 13.09.11, 19:01
                kolejne wino zdegustowane-chemin...chardonnay 14.99,- ogólnie dobre, do codziennych potraw jak znalazł, zrównoważone,lekko gorzkawe w końcówce, jak to bywa czasem u chardonnay...,do ponownego kupna..;).
                • Gość: zorba Re: biedronka-chemin d'angely IP: *.stk.vectranet.pl 13.09.11, 20:41
                  A do czego byś je wypiła?
              • Gość: Paweł Re: biedrona/lidl - Francja IP: *.toya.net.pl 13.09.11, 20:48
                Jasne, że kupię jeszcze jedną albo i dwie butelki, zwłaszcza jak cena spadnie do 40 zł. Biedronka ma w zwyczaju po paru tygodniach obniżać ceny win. A ChNdP bardzo smaczne. Polecam nawet w cenie 50 zł. Jedna z lepszych biedronkowych propozycji w jej polskiej historii. Zachęcam jeszcze do Chardonnay za 15 zł. Dobrze schłodzone świetnie wchodzi. A jeśli ktoś jeszcze lubi nieco cukru resztkowego to jest rewelacja!!!
                • Gość: pr0methe0 Re: biedrona/lidl - Francja IP: *.ronus.pl 13.09.11, 21:27
                  Różowe biedronkowe piję jako trzecie kupione z tej promocji, po 1 - sauvignon (delikatnie musuje, potem przestaje (?), wznosi się co najwyżej moim zdaniem na poziom przeciętności tego szczepu ale za 15zł trudno wymagać więcej, 2 - chardonnay - wmłóciliśmy całą butelkę, daje mało symptomów szczepu maślanego, niewiele oferuje w nosie, niewiele na podniebieniu, ale w tym minimaliźmie pozostaje harmonijne, więc absolutnie do wypicia.

Po różowe wrócę z pewnością. Spróbujcie sami ;-)
              • Gość: ksh Re: biedrona/lidl - Francja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.11, 12:32
                Kolega chyba z biedronkowego marketingu ;) leżakować biedronkowe wina to już lekka przesada - ciekawe gdzie ? może na parapecie w m4 ?
                • Gość: cava Re: biedrona/lidl - Francja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.11, 13:00
                  a kolega z konkurencji?:) czasem mozna trafić w biedzie fajne wino za nascie złociszy które w sklepach "specjalistycznych" kosztuje dziesiąt pln, jeśli wino jest rocznikowe to dlaczego nie może poleżeć nawet w m-4 ze dwa lata? skoro w sklepach "specjalistycznych" tez stoją (nie leżakują!)wina tak długo...
                  • Gość: pr0methe0 Re: biedrona/lidl - Francja IP: *.ronus.pl 14.09.11, 16:40
                    Dwa lata to nie jest duzo i z pewnoscia historia zna wina biedronkowe, ktore z powodzeniem by sie do tego nadawaly.
                • irouleguy Re: biedrona/lidl - Francja 14.09.11, 20:36
                  Nie, nie z biedronkowego marketingu. Jestem zwyklym amatorem wina. Dość często kupuję wina w biedronce i wcale się tego nie wstydzę. Jest tam sporo win nie najwyższych lotów, ale trafiają się też takie, i to całkiem przyzwoite, które gdzie indziej można kupić sporo drożej. Choćby wspomniany już przeze mnie Baron de Lestac z aktualnej francuskiej oferty, czy wina Casillero del Diablo. Chyba 2 lata temu kupiłem tam butelkę białego burgunda Reine Pedauque, który uchodzi za bardzo dobrego negociant. Nazywanie tych win "biedronkowymi" tylko dlatego, że można je tam kupić, nie ma więc większego sensu. A wino można leżakować i w M-2. Tyle, że nie na parapecie, ale w miejcu możliwie chłodnym, na przykład na dnie szafy. To wie każdy, kto choć trochę intersuje się tematem. No chyba, że poświęca całą energię na snucie teorii spiskowych i tropienie potencjalnych agentów sieci handlowych.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: KWh Re: biedrona/lidl - Francja IP: *.182.73.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.09.11, 07:55
                    tez kupuje wina w Biedzie i sobie chwale. Kupuje tez w Kauflandzie Almie Piotrze i Pawle, sklepach winiarskich etc. Po prostu wydawało mi się ze dyskretne sugestia o zakupie 2 biedronkowych flaszek po 50 PLN jest lekko podejrzana ;) pozdrawiam i jakości w cenie życzę.

• Gość: zeddered Re: biedrona/lidl IP: 95.108.122.* 25.09.11, 11:49
        W zasadzie tylko dwa kupujemy, w biedronie lambrusco a lidlu conde noble.
        • Gość: B. Dronka Re: biedrona/lidl IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.11, 19:53
          A co to za Lambrusco z Biedry?

W stałej ofercie jest, czy tylko w jakiejś promocji było?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka