Gość: ?? IP: *.chello.pl 29.06.04, 19:32 Czy to wino nadaje sie jeszcze do wypicia? O samym producencie udalo mi sie znalezc niewiele informacji, jedynie to, ze firma istnieje od 1705 roku. A jak z jakoscia ich produktow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giorgio_primo Re: Chianti Melini 1998 29.06.04, 19:47 Producent masowy, należy do GIV ( www.gruppoitalianovini.com )- największego producenta win we Włoszech. Wina nierówne i sporadycznie ciekawe, choć pod różnymi innymi markami w obrębie GIV wina bardzo dobre jak i całkiem słabe. 1988 w najlepszym wypadku nie będzie zepsuty i "trujący", jeśli był przechowywany poprawnie. Bardziej prawdopodobne, że jest już zepsuty. Otwórz, sprawdź i napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo KOREKTA! 29.06.04, 19:49 Przeczytałem 1988... przepraszam. 1998 pewnie będzie OK. Na tyle ile wogóle jest OK. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juancruz Re: Chianti Melini 1998 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 22:39 otworz predko, ale badz osoba swiadoma, ze swietnosc wina minela. Wg. mnie nie powinno zaszkodzic na zoladek. Napisz o wrazeniach smakowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Chianti Melini 1998 IP: *.chello.pl 29.06.04, 23:54 Dziekuje za informacje. O wrazeniach napise, ale niestety z przyczyn obiektywnych dopiero za kilka dni Odpowiedz Link Zgłoś
nerodavola Re: Chianti Melini 1998 30.06.04, 23:54 Dodam tylko że ta firma ma podpisana umowę z Alitalia, na dostarczanie wina, piłem niestety i nie polecałbym znajomym, jakkolwqiek wino pijalne choc cierpkie i mało aromatyczne. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś