maly.ksiaze 30.04.02, 22:01 Wlasnie! Czy ktos probowal win z Kanady? Konkretnie: Niagara. Musze przyznac, ze bylem zaskoczony: generalnie dosc dobre, zwlaszcza (tutaj ogolne buuuuu....) slodkie, tzw. IceWine i Late Harvest. Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toto Re: Kanada IP: *.proxy.aol.com 05.05.02, 02:12 Oczywiscie.Szczegolnie czerwone i "icewine".Moje ulubione to z Inniskilin . Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Inniskillin 06.05.02, 23:03 Gość portalu: Toto napisał(a): > Oczywiscie.Szczegolnie czerwone i "icewine".Moje ulubione to z Inniskilin . Inniskillin jest po prostu jedna z marek nalezacych do dosc duzego koncernu Vincor. Wina przyzwoite, ale mnie bardziej odpowiadaja te, ktore mozna kupic w malych winnicach. Glownie dlatego, ze takie kupowanie jest ciekawsze i przyjemniejsze - zawsze mozna znalezc cos nowego i zaskakujacego. No i to: 'wpasc do sasiada po flaszke' nabiera zupelnie innego wydzwieku. (No, ale to juz trzeba mieszkac w okolicy). Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. ontaryjskie wina IP: *.sympatico.ca 14.05.02, 04:08 jest kolo grimsby mala winiarnia stoney ridge, zalozona 20 lat temu przez nauczyciela francuskiego i winiarza-amatora nazwiskiem jim warren. robil dobre rieslingi i chardonnay z niagaryjskich winogron. jim firme sprzedal i teraz jakosc przeszla w ilosc. Odpowiedz Link Zgłoś